De angst van de demagogen voor internet

Screenshot_23

Steeds meer gerenommeerde redacteurs geven toe dat zij door de politiek als politiek correcte tekstballon worden misbruikt. Maar de rekening van de politici en de met hen aanpappende journalisten gaat niet op. Het volk zoekt nu zijn informatie op het web, omdat het de waarheid wil weten. En de journalisten worden massaal werkeloos.

Het beroerde imago van journalisten is al lang legendarisch. Hieruit hebben de journalisten van de kwaliteitsmedia tot nu toe geen consequenties getrokken. Ze zijn blijven liegen, desinformeren en hebben zich als achterbakse stiekemerds laf aangepast. Zo hebben ze zich steeds verder verwijderd van hun klanten – wij, de burgers. En zo gebeurde wat moest gebeuren. De lezers en klanten bleven massaal weg.

Het aantal ontslagen bij de ooit zo gerenommeerde “kwaliteitsmedia” is intussen gigantisch. Dat kun je bijvoorbeeld zien aan een gerenommeerde “Westfälische Rundschau”. Die heeft alle journalisten ontslagen en neemt nu gewoon artikelen van andere kranten over. Er komen steeds meer klassieke kranten zonder redactie. Extreem linkse kranten, die in hun artikelen opkomen voor hogere lonen bij anderen, betalen nu zelf nog maar een dumpingloon – bijvoorbeeld de “taz”. En de eveneens linkse “Frankfurter Rundschau”, die zich altijd afzette tegen uitzendkrachten, wordt nu dooruitzendkrachten gemaakt. Je ziet aan deze paar voorbeelden dat het heel slecht met de “kwaliteitsmedia” gaat.

Ook die media, die enorm vlijtig tekstballonnen van politici hebben overgeschreven en politiek correct voor multiculti, gender, de zogenaamd fantastische euro, de zogenaamd dreigende klimaatverandering en nog meer buitenlanders een aan wasmiddelenreclame herinnerende propaganda hebben gemaakt, vinden tegenwoordig geen kopers meer. In duidelijke taal: de burgers zijn de politiek correcte propaganda van de journalisten beu.

Gedachtepolitie en meningsdictators krijgen daarom zo langzamerhand koude voeten. Want de ontwikkeling gaat razend snel. Alternatieve informatiesites zoals die van Kopp-Verlag staan hoog op de ranglijst van miljoenen Duitse websites, terwijl de klassieke nieuwssites van de politiek correcte propagandamedia steeds meer lezers kwijtraken.

Gabor Steingart, de uitgever van het gerenommeerde “Handelsblatt”, heeft dit dalende aantal lezers/kijkers van de klassieke journalistiek nu als aanleiding genomen om een keer duidelijke taal te spreken. Hij zegt dat veel journalisten aan desinformatie zouden doen, aanpappen met politici, het zou vaak alleen nog maar gaan om “gelijkgeschakelde media”. In duidelijke taal wil dat vermoedelijk zeggen: met politieke correctheid kun je geen potten meer breken. De tijd van de gedachteterroristen en meningsdictators loopt ten einde. Want wij burgers hebben deze ons verkeerd informerende demagogen gewoon niet meer nodig. Dat alles is een succes voor de persvrijheid. Want het toont aan, dat wij burgers uiteindelijk machtiger zijn dan diegenen die ons verkeerd willen informeren.

Screenshot_20

Bron:
http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/deutschland/christine-ruetlisberger/crash-gefahr-die-angst-der-demagogen-vor-dem-internet.html
Auteur: Christine Rütlisberger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Censuur, Desinformatie, dictatuur, Duitsland, Groenen, Hypocrisie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, mainstream-media, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Persvrijheid, political correctness, praatjesmakers, Rotzakken, Socialisten, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

24 reacties op De angst van de demagogen voor internet

 1. Tom Hendrix. zegt:

  Ik hoop van harte, dat deze “gelijkgeschakelde pers”, naar de verdommenis gaat. Ik kan er echt niet van wakker liggen. Ik ben de agitprop van de RODE pers en Media kots-en kotszat!

  Like

 2. Jean zegt:

  Berouw komt altijd na de zonde.
  Gelukkig flikkeren steeds meer wakkere burgers die linkse rotzooi de straat op, ik geef er in elk geval geen eurocent aan uit.

  Like

 3. Jade zegt:

  “En de journalisten worden massaal werkeloos.”
  Nou en? Wat kan mij dat schelen…

  Like

 4. Trucker zegt:

  Yep, ook in Vlaanderen grote fusie (zeg maar overname) van krantenuitgevers.
  Dan hoor je de ontslagen “journalisten” wauwelen…dan zijn ze van de Hand van God geslagen want in al hun egotripperij dachten ze ook niet één minuut de waarheid (de naakte waarheid zoals de real world echt is) te beschrijven, nee meneer want mijn taak is kranten te maken en verkopen en de “mensen willen alleen goed nieuws lezen”.
  Godeverdomme, het is echt verhelderend eens de marketeer (jawel zo is hij “gelauwerd” geweest in Vlaanderen) Peter Vandermeersch die nu bij jullie in Nederland hoofdredacteur is van één of andere krantje, te beluisteren of te lezen wat hij denkt dat objectiviteit voor hem betekend.
  Hij liet zich (net als die hitsige multikulle linkse islamofiele Nationaal Socialist desmet yves van de morgen aka de Vlaamse pravda) met graagte het label “kwaliteitskrant welgevallen…
  De Godvergeten pelgisistische volksverraders waren maar wat blij een vuist te kunnen maken in hun pulppapier door geen enkel opiniestuk van DE partij toe te laten, communisten van de pvda, ex terroristen en moordenaars (ja wij hebben linkse terreur gekend in de jaren 90) waren dan wel welkom dit om een beetje te duiden wat pers en in het verlengde daarvan de media is…hier is de uitdrukking ‘a piece of crap’ terecht op zijn plaats.
  Natuurlijk hebben ze nu last van dalende advertentie inkomsten want vele lezers haken af doordat ze op het www gratis nieuws lezen (het blijft nog wel de light versie van the real world), ze gaan echt geen schokkende waarheden of feiten onder ogen krijgen, nee daar moet je al wat voor gaan spitten op het www en dan is het zoals de gevleugelde uitdrukking the sky is the limit.
  Voor mij geen probleem betere informatiestroom als het www is nergens te vinden en als de media iets publiceert heb ik het reeds gelezen voordat het de censor bereikt of ubetrhaupt in de media verschijnt.
  Vandaag op de radio1 van de BRT de openbare KRomroep wauwelden ze over de islamieten die in Groot Britagne een jonge militair afgeslacht hebben, “…twee extremistische moslims…” (flauwekul het waren in Groot Britagne geboren “geintegreerde” islamieten), “…met messen doodgestoken…” (flauwekul ze hebben zijn hoofd afgesneden) en het opvallenste is: ik moest eerst die slachter beluisteren die gefilmd was (hoe relevant is dat die islamiet te moeten horen), over het slachtoffer geen woord enfin tot ik de knop omdraaide want de info die ik over die feiten heb is accurater als de BRT en de andere media manipulators weergeven.
  Natturlijk heeft de media één taak en die is niet zoals men verwacht correct de feiten weergeven nee nee die opdracht is zo min mogelijk rimpelingen in het water veroorzaken zodat de DOMME kiezer geen weet heeft wat er echt gebeurd.
  Beetje zoals de matrix maar in the real world is er geen Neo die de commateuze patienten (de DOOME kiezer) wakkerschud, o nee was het maar zo gemakkelijk.

  Like

  • Jean zegt:

   Trucker,
   En dan ligt dat parasiterend zootje volksverraders in die slaapzalen zich druk te maken over de dotaties aan die leeglopersbende????? Wat is nu nog ± 50 miljoen euro voor één familie nietsnutten?
   Waarom wordt die teller niet op 0 euro gezet want wij hebben die kotsmisselijke middeleeuwse folklore echt niet nodig want het heeft geen enkele toegevoegde waarde, het enige wat ze kunnen is het plaatje draaien “waar zijn die handjes?”.
   Om van te braken en dan hebhen we het nog niet over die achterlijke gewelddadige barbaren vergiftigd met het islamvirus…

   Like

   • Trucker zegt:

    Yep Jean, royalisten dat is een soort die ik niet kan doorgronden (hun beweegreden) want een middeleeuwse poppenkast die geen enkeel funcie heeft, meer nog totaal irrelevant is en de belastingsbetaler honderden miljoenen euri’s kost…il faut le faire zeggen onze Franse vrienden.

    Like

 5. Th.M. van Baarle zegt:

  Prima. Het aantal volgers van Bron moet groeien

  Like

 6. bigljohn zegt:

  Vrije meningsuiting en auteurs, lees maar eens ! De Telegraaf die ooit zichzelf De Gezond Verstand Krant noemde is een sprekend voorbeeld van linkse smerigheid. Ik schreef dit al eerder. Een reageerder in de Telegraaf vroeg zich af hoe het mis kon gaan met Zwarte Piet. Ik reageerde met een uitleg over de multicul en de kwalijke rol die de overheden innemen ten opzichte van de Islam, ten aanzien van het promoten van de Islam en het onderdrukken van onze eigen bevolking. Het resultaat was dat de Telegraaf mij een E.mail stuurde waar in stond dat mijn commentaar onwenselijk werd bevonden en niet geplaatst werd. Op zo’n moment als je dat leest draait je maag wel even om. Begrippen als vrije meningsuiting e.d.bestaan dus voorlopig niet meer. Anderen op dit blog die, net als ik, op de Dagelijkse Standaard hun mening te vrij ventileerden werden daar voorgoed verbannen. Ikzelf had mij te negatief en beledigend over de VVD uitgesproken. Tegen de mening van een auteur in. Ik ben helaas de naam van hem vergeten. Ook schrijven er wel eens auteurs op DDS columns die nog roder zijn dan Kim Yong IL zelf ! Lezers klagen daarover, maar deze auteurs blijven om de regelmaat terugkomen en columns op DDS schrijven. En iedereen maar giftig reageren, net zolang er weer eentje eruit gedonderd wordt ! Ik hoop wel dat ik op het blog van de Heer Bron nog lang mag reageren.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @bigLjohn: 21.56. uur, op 18/11. Zo herkenbaar John. Ik heb zowel een ban gekregen op Elsevier, als ook op DDS, en je verwacht het niet: geen plaatsing van een kritisch commentaar bij de Telegraaf. Voor mij het ultieme bewijs, dat de progressieve-en rode kerk, de media en de pers volledig in handen hebben. Ik hoop dat net als in Duitsland, deze intrieste vileine club het gaat verliezen, doordat de bevolking in Nederland het ook zat zal zijn met de eenzijdige nieuwsgeving!

   Like

 7. Republikein zegt:

  Internet is een prima middel om te koekeloeren wat er loos is.
  Eveneens, naast google uiteraard ook de Staatscourant en Staatsblad uitpluizen voor achtergrond.Binnenkort fini?

  Like

 8. aquarius4422 zegt:

  Ik heb tien jaar geleden de krant al opgezegd omdat de politiek correcte leugens me de strot uitkwamen. Nooit spijt van gehad.

  Like

  • bigljohn zegt:

   Dit overweeg ik ook wel eens. Negen van de tien keer worden mijn ingezonden stukjes geweigerd met telkens andere smoesjes. Ik heb de keuze gemaakt om de krant toch maar te houden (Brabants Dagblad) alleen voor het streek en sportnieuws, wat wel ongecensureerd is en waarvan ik op de hoogte wil blijven, en de overlijdensberichten, waar ik nogal eens bekenden tegenkom. Mijn 14 jaar geleden overleden vader had dezelfde visie. Intussen vergelijk ik het nieuws uit de krant met het nieuws op Internet, en wordt zo nog wijzer.

   Like

   • Republikein zegt:

    Overlijdensberichten lezen, dat is een raar fenomeen veel mensen doen dat.
    lk wacht op berichten in die “rubriek” die mij vrolijk maken!

    Like

 9. luckybee zegt:

  Maar de ergsten zitten nog steed op het beeld ons te belazeren,zo als Pauw en Wiiteman en DWDD. met al hun cornuiten.

  Like

 10. GT zegt:

  Beste zo spuide ik regelmatig mijn ongenoegen over de linkse cultuur op jawel elsevier.
  Tot de moderater mij de ban gaf, elsevier is een links bolwerk althans er zitten mollen tussen.

  Like

 11. Theodoor zegt:

  Ik heb al jaren geleden de krant opgezegd, waarom zal ik mij aangepast laten voorlichten, wat ik wil is eerlijkheid en openheid en dat is heel moeilijk in verband met belangenverstrengeling die in Nederland zo woekert.
  Het begint al met het toneelspel in de Tweede Kamer, het kiezersbedrog dat opgevoerd wordt door de drie grootste partijen. Er wordt van alles bekonkeld en het maakt helemaal niets uit welke partij je kiest, de richting staat al vast. Denk maar eens aan de windmolens van leugenachtige VVD en denk maar eens aan het peperdure vliegtuig dat de PvdA gaat bestellen. MILJARDEN belastinggeld gaat daarmee gepaard.
  Maar bij het binnen komen van het paard van Troje zijn de mooipraters niet thuis, alleen moet een moedig man daarvoor 24/24 uur bewaakt worden. Laffe mooiprater Pechtold met zijn Turkse genocide
  Blij toe dat de kranten ophoepelen, het borreltje zal mij vanavond extra lekker smaken.
  Helaas wordt de Publieke Omroep nog gebruikt om de bewoners om de tuin te leiden terwijl alle medewerkers daarvan door diezelfde bewoners worden betaald. Hoever zijn wij gezonken.

  Like

 12. vanhetgoor zegt:

  Het wordt tijd om weer gebied te gaan terugpakken. Ik heb gemerkt dat het soms wel een beetje moeilijk om om te reageren, omdat er overal moderatoren zijn die alle neuzen de zelfde kant op willen houden, iemand die nadenkt of een andere mening heeft die wordt niet geplaatst.

  Like

 13. Jean zegt:

  Mensen gelieve massaal de abonnementen op linkse kranten op te zeggen dan pas zal er neutrale objectieve informatie gegeven worden want van linkse ratten valt nooit iets positiefs te verwachten enkel maar ziekmakend volksbedrog, ± 20 jaar geleden heb ik de linkse brol al uit geflikkerd en tot op heden nog geen seconde spijt, alles is te vinden op het net en dat vinden die van de EU misdaadorganisatie niet goed, ook dat kanaal willen ze kunnen manipuleren, ha ha ha ha ha.
  Hopelijk blazen die in mei 2014 hun laatste adem uit.

  Like

 14. Wachteres zegt:

  Henk V. en ik reageerden regelmatig op Elsevier, toen je nog onbeperkt je mening kon geven.
  Onbeperkt, niet alleen wat betreft het aantal woorden maar ook je opvattingen.kon je vrij uiten. En die werden geslikt, want in de waardering stonden we vaak bovenaan.

  Helaas heeft de Volkskrant de mogelijkheid om je te uiten teruggedraaid. Een beperkte woordenschat is nu blijkbaar wel voldoende. En natuurlijk wordt daarmee de infiltratie vanuit rechse hoek ook aan banden gelegd. Dat is mooi meegenomen. 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s