Dr. Nancy Snyderman heeft enorm veel respect voor het Israëlische medische personeel op de Filippijnen (+ video´s)

Screenshot_14

Het Israëlische leger heeft gehoor gegeven aan de crisis in de Filipijnen door in Bogo een hightech systeem op te zetten voor het bijhouden van de medische gegevens van elke patiënt.. Veel van de overlevenden in dit gebied lijden aan uitdroging, koorts en diarree. Dr. Nancy Snyderman van de NBC brengt verslag uit.  

Door Dr. Nancy Snyderman, Correspondent, NBC News

MACTAN, Filipijnen – Ik ben altijd al gefascineerd geweest om te zien hoe goed het Israëlische leger, ook wel bekend als de IDF, medische noodhulp onder zeer slechte omstandigheden levert. Mijn eerste ervaring met de IDF was in Haïti, na de verwoesting ten gevolge van de aardbeving aldaar. Het was toen buitengewoon goed bezig met het beoordelen van de slachtoffers en het behandelen van de patiënten te midden van de verwoesting.

Screenshot_15Ik vroeg me af of ze hier hun draai gevonden hadden—dus gingen we op pad om hen te zoeken. En toen we hen vonden, was het in een plaats die we het minst hadden verwacht. De IDF had Bogo, een klein dorp op het noordelijke eiland Mactan, uitgekozen om hun crisiscentrum in te richten. Bogo was hard getroffen door de verwoesting, maar het had niet zoveel aandacht getrokken als andere steden. Het lag absoluut buiten de gebaande paden.

Ik wist dat we het medische team van de IDF hadden gevonden zodra we bij het ziekenhuis waar ze werkten aankwamen. Een hek was om het terrein geplaatst; soldaten werden gestationeerd bij de ingang en scherpschutters waren zichtbaar op de daken. Veiligheid is van het grootste belang voor de Israëli’s en ze zullen eventuele locaties zeker dagenlang inspecteren voordat er een wordt uitgekozen.

Toen we naar de tent liepen waar binnenkomende patiënten werden behandeld, zag ik direct de elektronische medische dossiertechnologie die ik voor het eerst in Haïti had gezien. Voor het medische dossier van elke patiënt wordt altijd gebruik gemaakt van een foto om nauwkeurige identificatie te garanderen. Dit is vooral belangrijk in deze soorten van crisissituaties. Taalbarrières, verlies van documentatie en het feit dat patiënten overal vandaan zijn gekomen, zou in een nachtmerrie eindigen als de patiënten niet naar behoren waren geïdentificeerd.

Intelligent. Geavanceerd. Betrouwbaar. Dit was wat ik eerder had meegemaakt met de IDF. Maar nu was ik onder de indruk van iets anders: de plaats die ze hadden uitgekozen. Dit was geen locatie waar traumachirurgen nodig waren – die verwondingen werden in andere steden aangepakt. Wat de mensen van Bogo nodig hadden was goede, solide medische zorg. Ze hadden al een armoedig bestaan voordat de orkaan hun broze infrastructuur decimeerde.

Ik vroeg de verantwoordelijke arts, generaal-majoor van de IDF, waarom zij hadden gekozen voor Bogo. Hij zei dat het was omdat ze arm waren en hun nood groot was; ze hadden gebrek aan van alles en nog wat. Toen ik vertrok, was dat met groot ontzag voor deze groep artsen: artsen die humanitaire hulp boden en de best mogelijke gezondheidszorg.

Bron:
http://dailynightly.nbcnews.com/_news/2013/11/15/21477819-dr-nancy-snyderman-in-awe-of-israeli-medics-in-philippines?lite

Vertaald uit het Engels door:
Wachteres
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in IDF, Israël, Joden. Bookmark de permalink .

7 reacties op Dr. Nancy Snyderman heeft enorm veel respect voor het Israëlische medische personeel op de Filippijnen (+ video´s)

 1. max zegt:

  één woord: Superjoden!

  Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  Leve het IDF. Respect voor deze Israelische hulpverleners!

  Like

 3. Mak Assar zegt:

  go israël go don’t give up …

  Like

 4. Ook ‘vriend” Ghadaffi was ook betrokken in het helpen van de Filippijnen door het geld geven aan extreme revolutionare moslims (Abu Saayaf).

  (Wahab)Akbar met Abdurajak Abubakar Janjalani, founder of the Abu Sayyaf, in Libya. “We met in a dahwah (Islamic preaching). He was a good student and was undergoing formal Islamic education in Libya while I was just bumming around,” Akbar says.

  When he returned to Basilan in the mid-1990s, Akbar resumed preaching in mosques and madaris. He tried to establish Islamic schools in villages with the help of some foreign donors, who included a certain Mohammad Jamal Khalifah. Khalifah, a brother-in-law of Osama bin Laden, reportedly built significant financial and logistical networks between the Al-Qaeda and the Abu Sayyaf.
  http://www.gmanetwork.com/news/story/68626/news/specialreports/wahab-akbar-the-terror-of-basilan
  Later begon Abdurajak Abubakar Janjalani mensen in de Filippijnen te kidnappen en betaalde Ghadaffi het losgeld. Geld witwassen op a la Islam.

  http://www.bbc.co.uk/news/world-africa-12532929 zegt ons:
  Muammar Gaddafi came to power in Libya in September 1969 as the leader of a bloodless military coup which overthrew the British-backed King Idris.
  During nearly 42 years in power he invented his own system of government, supported radical armed groups as diverse as the IRA in Northern Ireland and the Abu Sayyaf in the Philippines.

  Like

 5. Latraviata zegt:

  Israel staat altijd als eerste aan de poort om hulp te verlenen. Zonder aanzien des persoons overigens.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s