Israël en Saoedi-Arabië plannen een luchtaanval


De historische vijanden Israël en Saoedi Arabië gaan wellicht samenwerken om te vechten tegen Iran als de gesprekken tussen Iran en het Westen mislukken, teneinde een rem te zetten op Irans nucleaire programma, aldus de Sunday Times. Volgens het bericht zou Israël de luchtaanval uitvoeren, terwijl Saoedi Arabië voorziet in technische ondersteuning. Het bericht spreekt van een toenemende ontsteltenis in de Arabische wereld over het mislukken om het nucleaire programma van Iran te stoppen.  Eerder werd gemeld dat Saoedi-Arabië Israël zou toestaan haar luchtruim te gebruiken om Iran te stoppen, maar nu is de Soenitische Moslim Staat, aldus het bericht, er op voorbereid samen te werken in het gebruik van vliegtuigen en drones.

Als eenmaal de Geneve overeenkomst is getekend, ligt de militaire optie terug op tafel. De Saoediërs zijn furieus en zijn bereid Israël alle hulp te geven die het nodig heeft, vertelde een niet bij naam genoemde  diplomaat de krant. Zowel Israël als Saoedi Arabië zijn bang dat de gesprekken tussen de westerse machten en Iran in Geneve een overeenkomst zullen opleveren die de sancties tegen Iran zal versoepelen zonder dat er een effectieve rem komt op het nucleaire programma van Iran. Premier Benjamin Netanyahu heeft gewaarschuwd dat een overeenkomst die Iran de mogelijkheid laat behouden uranium te verrijken en een bom te produceren zeer slecht zal zijn en gevaarlijk.

Screenshot_22

Een overeenkomst is nog niet getekend, een feit dat te danken is aan het Franse volhardend aandringen op meer controleerbare garanties zodat Iran geen nucleaire wapencapaciteit bereikt.  Netanyahu heeft er bij de Fransen op aangespoord aan deze houding vast te houden. Israëls mondelinge bezorgdheid over de gesprekken staan in contrast met het enthousiasme van de Amerikaanse president Barack Obama. Amerikaanse vertegenwoordigers zijn verbolgen over Israëls kritiek. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry droeg  de senatoren op: ”Luister niet naar datgene wat Israël zegt over Iran”. De Amerikaanse president Barack Obama heeft Netanyahu’s telefoonoproepen weloverwogen afgewezen.

Screenshot_21

Door:
Guus Velraeds
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Iran, Israël, Saoedi-Arabië, Westen. Bookmark de permalink .

41 reacties op Israël en Saoedi-Arabië plannen een luchtaanval

 1. Vederso zegt:

  @ Guus Velraeds. Kunt u mij meer vertellen over de afgewezen telefoonoproepen door Obama? Ik zie ‘m d’r overigens toe instaat.

  Like

 2. Martien Pennings zegt:

  Welk zijn je bronnen, Guus?

  Like

 3. luckybee zegt:

  Ik vind dat geen goeie idee,het werkelijk gevaar zo wel voor ons Christenen als voor de Joden, liggen in Mekka en Medina.

  Like

 4. LOUIS-PORTUGAL zegt:

  Mooie ontwikkeklingen in het wespennest M.O.
  I.p.v. het islamiseren, d.m.v. de broederschap, jaagt Mohbama alle oude amerikaanse vrienden op een hoop tegen het Amerika nam Mohbama.

  Like

 5. LOUIS-PORTUGAL zegt:

  nam=van natuurlijk

  Like

 6. Theodoor zegt:

  Ik zie bij Obama een zelfde zwakte aanwezig als bij links hier. Het is toch droevig mensen aan het bewind te hebben zonder daadkracht.

  Like

 7. Vederso zegt:

  Hoe dan ook, er is wel wat gaande; Jerusalem Post: http://www.meforum.org/3671/fear-and-loathing-in-riyadh

  Like

 8. Vederso zegt:

  Caroline Glick’s vernietigend commentaar op de mislukte besprekingen in Genève: http://frontpagemag.com/2013/caroline-glick/the-demise-of-pax-americana/

  Like

 9. Jade zegt:

  Of het nu links om is of rechtsom, al die nucleaire faciliteiten
  in Iran moet gewoon plat gegooid worden.
  Want als zij eenmaal een kernwapen hebben, wordt het ook ingezet.
  Het enige wat ze willen en roepen is, dat Israel van de kaart
  geveegd gaat worden.

  Like

  • Henk der Niederlánder zegt:

   In theorie heb je wel gelijk Jade maar Ik weet niet of je ervan op de hoogte bent maar in Iran zitten meer potentiele zelfmoordenaars welke zijn opgeleid door de regering dan in welk land ter wereld ook.
   En met die opleiding bedoel Ik dan in en in diep geindoctrineerd.

   Like

 10. Harry zegt:

  Ben bang dat het onontkoombaar is dat we een oorlog tegen de islam moeten gaan voeren .
  Het gezwel dijt in ijltempo uit en moet toch een keer gestopt worden .
  Heb geen enkele behoefte oorlogshitser te zijn , maar uitstellen maakt het probleem alleen maar groter , want hun aanhang groeit met de dag .
  Hun vaardigheden ook .
  Nu kunnen we ze nog de baas , later wordt het alleen lastiger .
  En we zien overal hoe lastig het vechten is tegen die lui .
  Ze dragen geen uniform , je weet niet of nauwelijks op wie je wel of niet moet schieten .
  En wij zijn nog zo fatsoenlijk ( té fatsoenlijk eigenlijk ) dat we niet op niet-terroristen willen schieten .
  Zag een reportage van het Amerikaanse leger in Afghanistan , ze hadden een verdachte strijder gepakt .
  Hij ontkende bij hoog en laag , hij was een gewone boer .
  De Amerikanen trokken zijn soepjurk over zijn schouder naar beneden en zagen dat zijn rechterschouder helemaal rood was van de terugslag van een geweer .
  Daarna nog even een chemische test of er kruitsporen op zijn kleding zaten en jawel hoor !
  Bingo ! ” Komt U maar even mee ” .
  En ze beschikken over een dwaas fanatisme , ze rennen zo een kogelregen tegemoet .
  Het interesseert ze geen moer . De beloning lonkt .
  Maar we dienen er rekening mee te houden dat we hier ook nog een vijfde colonne hebben in de gedaante van pvda , d66 en de nodige anderen trouwens , die net als in de oorlog als nsb-er zullen gaan fungeren .
  Dat zijn er al een heleboel bij elkaar !
  Plus nog alle lieden die partij trekken voor de underdog ; en die rol spelen ze met verve , ook zo’n raar fenomeen .
  Het wordt nog heel lastig !

  Like

 11. Helena zegt:

  Persconferentie Netanyahu en Hollande

  Like

 12. Fubar zegt:

  En de telegraaf meldt vandaag:
  “PARIJS –
  Iran bouwt in het diepste geheim een nieuwe nucleaire locatie, als onderdeel van een aantal geheime faciliteiten waar een atoombom kan worden gemaakt. Dat heeft de Nationale Verzetsraad van Iran, een oppositiegroep in Londen, maandag gemeld.”
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/22066633/___Iran_bouwt_nucleaire_faciliteit___.html

  Like

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Fubar.
   Vergis je niet in de zogenaamde nationale verzetsraad van Iran want dat zijn namelijk niemand anders dan de NCRI een voormalige terroristische organisatie die met alle geweld een Maoistische staat van Iran willen maken en in het verleden veel aanslagen op hun gewten hadden.
   Beter even googelen om te kijken wie en wat ze zijn.

   Like

 13. Fubar zegt:

  Dankje Henk, er wordt in het korte berichtje dan ook een terecht voorbehoud gemaakt. Maar misschien is het wel waar. Het zou me niet verbazen en het zou me ook niet verbazen dat we niet van alle faciliteiten op de hoogte zijn.
  Ik zie dat ik het stukje wat onhandig had afgekapt, waardoor het voorbehoud mist, maar anders moest ik alles jatten/copy-pasten en dat vind ik ook weer zoiets..

  Like

 14. bigljohn zegt:

  Twee jaar geleden waren er al geluiden te horen dat Israel maar heel snel de Iraanse atoom installaties moest vernietigen, daar zelfs de wereldvrede op het spel stond. Nu, veel haast is er dus niet gemaakt door Israel. Waarschijnlijk door de U.S. gemuilkorfd. Als dit nog eventjes volhoudt, is al dat onderhandelen en steggelen, zo u wilt ouwe teringhoeren, niet meer nodig en introduceert Iran zijn eigen D-Day. Ik moet ook nog zien dat Israel werkelijk in zee gaat met Saudi Arabie. Volgens mij ook hier; Ze hieven het glas, deden een plas, en lieten alles zo het was ! Met alle gevolgen van dien wel te verstaan !

  Like

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Nou nee Bigljohn.
   Niet echt ze dronken een glas en zo De saoudi’s zijn echt panisch van de sjieiten want je zou het een klein beetje kunnen vergelijken met de reformatie hier in Europa indertijd.
   De sjieiten zijn een afsplitsing van het soenisme en daar kan binnen de Islamitische wereld toch nog een hele hoop heibel over komen.
   Niet dat Ik daar nou echt rouwig om ben maar het risico bestaat dat we daar hier ook een stuk van mee krijgen.

   Like

 15. Henk der Niederlánder zegt:

  Ik ben al enkele jaren bezig met het Iraanse en daarom ben Ik iets beter op de hoogte van de problematiek daar dus Ik neem het je zeker niet kwalijk.
  Je kunt nou eenmaal moeilijk het nieuws van de hele wereld volgen en tegelijk de leugens van de MSM in de gaten houden.
  Geen probleem Fubar als er iets is laat Ik me gewoon horen en kan een en ander aangepast worden.

  Like

 16. fleckie zegt:

  Sociale media ISRAEL,,www.cidi tv.@esther voet http://www.cidi-nws.youtube.com/idfnadesk. Facebook.com/idfonline. Twitter.com/idfspokesperson. Idfblog.comnieuwssite ynet. Flickr.com/idfonline. Idfblog.com. En men ln ook bij Likud. Nederland inlichtingen inwinnen. Succes.

  Like

 17. Jan zegt:

  US Jewish leaders feel misled by White House over Iran deal
  Geneva terms were ‘precooked’ in secret US-Iran talks, Times of Israel told, but the administration didn’t come clean to Israel or to American Jewish groups
  http://www.timesofisrael.com/us-jewish-leaders-feel-misled-by-white-house-over-iran-deal/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

  Report: Obama ‘Vetoed’ Israeli Strike on Iran
  Strike would have occurred during height of 2012 election campaign
  http://freebeacon.com/report-obama-vetoed-israeli-strike-on-iran/

  Het IDF heeft mijn zegen als het het Witte Huis wegvaagt met het schorem er in.

  Like

 18. Jan zegt:

  Ellison Barber: Obama Admin Has ‘Eroded’ Israel’s Trust of U.S.

  Like

 19. Joost Visser zegt:

  De vijand van mijn vijand, is mijn vriend.

  Like

 20. Jan zegt:

  Keith Ellison (Democrats-Mecca.), the first Muslim member of Congress, is emerging as a leader in the push to get Congress to back off new sanctions on Iran.
  http://thehill.com/blogs/global-affairs/middle-eastnorth-africa/190579-ellison-leads-push-against-iran-sanctions

  infested is het woord voor deze kliek in Washington

  Like

 21. fleckie zegt:

  Moet ISRAEL alleen? De kastanjes uit het vuur halen?, voor de REST. VAN. DE. WERELD?!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s