Boeddhistische monniken tegen burgerrechten voor moslims

Screenshot_33

OIC-missie naar Zuidoost-Azië. Islamitische landen eisen vrijheid voor Rohingya in Birma. Monniken tegen burgerrechten voor moslims. Een artikel uit de “Islamische Zeitung” van 20 november 2013.

De OIC (Organisatie van de Islamitische Samenwerking) eist van Myanmar een einde aan de beperking van de “fundamentele vrijheden” voor de islamitische minderheid van de Rohingya. Na een bezoek aan de regio Rakhine appelleerde de delegatie aan de regering van Myanmar om door te gaan met haar hervormingen en wetten af te schaffen, die “fundamentele vrijheden beperken”, bericht de staatskrant “Nieuw Licht van Myanmar” onder verwijzing naar een gemeenschappelijke verklaring van de OIC en de president van Myanmar, Thein Sein. In 1982 werd van de minderheid van de Rohingya per wet het Birmese staatsburgerschap afgepakt. Sinds ongeveer anderhalf jaar geleden worden de Rohingya in Rakhine herhaaldelijk het slachtoffer van bloedige gewelddadige actie van militante boeddhisten.

Screenshot_34

Een delegatie van de OIC onder leiding van de secretaris-generaal van de organisatie, Ekmeleddin İhsanoğlu, had zich vorige week tijdens een vierdaags bezoek aan Myanmar een beeld van de situatie van de Rohingya gevormd.Naast een bezoek aan Rakhine stonden er eveneens gesprekken met vertegenwoordigers van de regering van Myanmar en president Thein Sein op het programma. De OIC heeft 56 lidstaten, waarin de islam de staatsreligie of meerderheidsreligie is. Het bezoek werd begeleid door boeddhistische protesten. In Rangoon demonstreerden woensdag meer dan 300 boeddhistische monniken tegen de OIC. Vrijdag demonstreerden er ongeveer 4000 boeddhisten op het vliegveld van Sittwe tegen het bezoek van de OIC-delegatie aan Rohingya-vluchtelingenkampen. Meer dan 140.000 Rohingya werden door gewelddadige acties van boeddhisten uit hun dorpen en huizen verdreven.

Screenshot_35

Bron:
http://koptisch.wordpress.com/2013/11/20/buddhistische-monche-gegen-burgerrechte-fur-muslime/
Bron oorspronkelijk artikel:
http://www.islamische-zeitung.de/?id=17359

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Boeddhisten, Moslims, Myanmar (Birma), OIC. Bookmark de permalink .

11 reacties op Boeddhistische monniken tegen burgerrechten voor moslims

 1. Ron V zegt:

  Geef ze “rechten”, en die haatapen sorry, baardapen pakken de boeddhisten aan.
  Deze monniken hebben groot gelijk, laten die IOC landen lekker hun geloofsgenoten zelf opnemen.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Het zal wel aan mij liggen, maar ik kan me die ‘gewelddadige acties’ door, nota bene, Boeddhistische monniken’maar slecht voorstellen.
  Zal óók wel weer betrekkelijk zijn, nadat hen het bloed onder de nagels vandaan gehaald was, of iets dergelijks.
  Daar zijn die moslims nu eenmaal goed in…….

  Like

 3. Tom Hendrix. zegt:

  Ik geef de monniken volkomen gelijk! Zie maar wat hier in Europa gebeurt is, door het knuffelen van de aanhangers van de perfide ISLAM. Hier zijn we zo dom geweest om ze van uitkeringen, huis en haard te voorzien. En wat krijgen wij in Europa daar voor terug, HAAT! En uiteraard “STANK VOOR DANK”.

  Like

 4. Fred zegt:

  Juist Ron V.
  Die IOC landen hebben genoeg lege zandbakken waar ze zich kunnen vermaken.
  Maar in plaats om van die zandbakken iets te maken zoals bv, Israël doet maken ze elkaar liever af. En liefst op de meest gruwelijke manieren.
  Die monniken zijn wijzer als wij, maar ja, daar zijn het monniken voor.

  Like

 5. luckybee zegt:

  Zelfs de vreedzame budhisten willen geen islam in hun land.

  Like

 6. realist zegt:

  de oic kan nochtans gemakkelijk overbodig worden,bvb doordat rusland,canada,zuid en noord amerika zelf hun oliebronnen beginnen oppompen of door de technologie die ons niet meer afhankelijk maakt van olie commercieel te maken. zeker amerika zou er mee gebaat zijn,zo kunnen ze hun schulden wegwerken maar het gebeurt niet waar men toch grote vraagtekens mag bijzetten.

  Like

 7. Joost Visser zegt:

  OIC? Moet daar niet snel een PvdA-delegatie heen met een bult met geld om daar lid van te worden? Of zouden ze nog niet door hebben dat ze daar met gelijkgezinden aan tafel zitten?

  Like

 8. Urbanus zegt:

  Was vanavond op onse staatstelevisie in het programma Jij bent Sterk. Ook Christenen worden aangevallen door een groepering monniken. Maar als het om Mohammedanen gaat is het zielig. Geef de boeddhisten voor een deel gelijk, namelijk tegen sharia en behoud van eigen cultuur.

  Like

 9. Ik denk dat de meest humane oplossing is dat Bangladesh alle “Rohingya’s” opneemt. Zo hebben deze immigranten uit Bangladesh niet meer te lijden onder de vreselijke ongelovigen. En fikker de rest van de mohammedanen in Myanmar er dan meteen achteraan. Hopelijk volgt ook Thailand dan dit uitstekende voorbeeld. Ruimte genoeg in Maleisië. Zo worden in ieder geval deze landen gezuiverd van de mohammedaanse ziekte.

  Like

 10. Trucker zegt:

  Eentje in de context van deze topic; de Vlaamse jongen die naar India wil om boeddhist te worden mag vertrekken.
  Hij heeft groen licht gekregen van de gerechtelijke macht…erg is dat om eerst een onderzoek te laten uitvoeren of hij “mentaal evenwichtig is” (reden van het onderzoek) om alleen naar India te gaan om een monniken opleiding te volgen waar er Godverdomme minderjarig islamietentuig naar Syrië trekt om hoofden af te snijden.
  Goed de jongen mag vertrekken naar zijn toekomstig leven dat, in tegenstelling tot de fucking cultuur islam, een leven van meditatie en spirituele beleving zal zijn.
  Het weze hem gegund.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s