Kerstzegels

Screenshot_39

Zo zit er achter elk verhaal een ander verhaal. Bijna werd ook voor mij en vele anderen de jonge Deense dichter Yahya Hassan, die nu in het ziekenhuis ligt, een held. Echter niet voor Uwe Max Jensen denk ik, want aan hem wijdde de dichter een nieuw gedicht, dat nu eens niet over z’n vader ging of over zijn familie. Het ging dus over Jensen en hij werd daarin een nazi en een infidel genoemd. Heftig spul.

Ik vertaal: Van Denemarkens meest besproken dichter, de uit Århus afkomstige Yahya Hassan, verscheen vandaag zijn debuut bij Gyldendal (uitgeverij). Twee dagen daarvoor was de uitgever al begonnen aan de 4e editie van het boek. Nu zijn er al 6000 exemplaren van in omloop. Yahya Hassans boek wordt zo niet alleen een economisch succes. Alle recensies zijn positief.

Screenshot_41

Yahya Hassan

Sommige mensen, bij wie het vuur zachtjes brandt, zouden nu achterover leunen, op hun lauweren gaan rusten en van het moment genieten. Maar niet Yahya Ben del’Orm Hassan. Hij schreef al een nieuw gedicht, dat hij dinsdagavond postte op Facebook. Aan Uwe Max Jensen, kunstenaar.

“Uwe, je lijkt een akelige nazi, ga je moeder n**ken, jij ongelovige.”

Screenshot_40Hier zien we al een nieuwe ontwikkeling in Hassans explosieve lyriek. Hij heeft niet alleen de verschillende soorten rijm achter zich gelaten, die zo karakteristiek zijn in de gedichten in “Yahya Hassan”, hij schrijft ook voor het eerst over iets anders of anderen dan over zijn vader, moeder, andere kinderen, neven en bewoners van Århus-West. Met het nieuwe gedicht slaat Yahya Hassan een nieuwe weg in, terwijl hij in het gedicht etnische Denen achter zich laat.

Hoewel Uwe Max Jensen ontroerd is zo opgenomen te worden in de literatuurgeschiedenis, zijn bij hem nog steeds gedichten zoals Yahya Hassans “Lange tijd” favoriet (dat hij voordroeg in “Deadline”), waarin Yahya Hassan met een sterk lichamelijk bewustzijn schrijft:

“Ik pis op Allah en zijn Boodschapper en al zijn nutteloze volgelingen”.

Bron:
http://denfrie.blogspot.dk/2013/10/yahya-hassan-skriver-personligt-digt.html

Maar het verhaal is nog niet uit. Laat nu diezelfde Uwe Max Jensen de jaarlijkse Kerstzegel voor de Deense Post hebben ontworpen. Er staat een man op met een gezicht dat me bekend voorkomt. Zoals hij een kerstboom op z’n hoofd draagt, lijkt hij er nog meer op. Zou niemand bij de Deense Post de gelijkenis zijn opgevallen?

Zie: http://www.d-intl.com/2013/11/17/arets-julemaerke/?lang=da

En ook:  http://denfrie.blogspot.dk/2013/11/arets-julemrke-er-landet.html

Screenshot_45

Uit het Deens vertaald door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Denemarken, Hypocrisie, Islam, Islamkritiek. Bookmark de permalink .

14 reacties op Kerstzegels

  • Theresa Geissler zegt:

   Als je soms bedoelt dat je dit bericht niet helemaal kunt volgen, Lucky…..
   Ik ook niet helemaal, moet ik bekennen.

   Like

   • E.J. Bron zegt:

    Deze “dappere” jongeman slaat opeens een héél andere toon aan. Hij beschuldigt een Deense islamkritische kunstenaar, Uwe Jensen, ervan op een nazi te lijken, dat hij zijn moeder moet gaan neuken en dat hij een “ongelovige” is. Dat is op z´n minst gezegd toch wel een beetje vreemd, nadat hij zulke islamkritische gedichten schreef….

    E.J.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Dat is het zeker; daar keek ik ook al raar van op.
    Alleen kwam die mededeling verder wat summier over. Maar nu kan ik volledig instemmen met de bedoeling.
    Tja, het is en blijft toch een ondoorgrondelijk slag volk.
    Denk nóóit dat je ze echt kent……veronderstel ik.

    Like

 1. Die postzegel lijkt op die cartoon van Mohammed met een staaf dynamiet met een brandende lont in zijn muts (kopvod)!

  Like

 2. lucky9 zegt:

  Olabà, Takiyya! Natuurlijk, hoe had ik dat nu niet kunnen vermoeden? Als aap, varken, ezel of andere vorm van kafirs, buig ik nederig mijn onderdanig hoofd voor zulke poëzie. Allah akhbar zal ik maar prevelen, tot onze eindafrekening gepresenteerd wordt!
  Als het waar is dan is de Deense post nog debieler dan de X-treem linkse Belgische “biepoost” !

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Westerlingen -dus wij ook- zijn over het algemeen te evenwichtig en te betrouwbaar om dit soort psychische schommelingen te volgen, Lucky, daarom drong het bericht ook niet direct door.
   Laten we er ons maar bij neerleggen: Juich nooit te vroeg in verband met iemand met moslim-roots.

   Like

 3. bigljohn zegt:

  Een Moslim blijft een Moslim. Zalvend in zijn naar ons gerichte uitlatingen, fanatiek Islamiet in zijn ware Duivelse bedoelingen ! Dat bewijzen het Midden Oosten, Afrika en Indonesie. Een Moslim moet immers liegen naar ons zogenaamde ongelovigen, dat wordt door de Koran gedicteerd. Salman Rushdie had het niet voor niets over de Duivelsverzen !

  Like

 4. Urbanus zegt:

  Tja ik ben ook een ongelovige. Maar die Hassan is een varken in schaapskleren, zoiets.
  Blijft een Palestijn hè?

  Like

 5. Trucker zegt:

  Deze is de gevaarlijkste zij beoefenen de oudste krijgstactiek in de menselijke geschiedenis : de list en het bedrog.
  Ik hab daar niet veel last van want zoals ik steeds pen hecht ik geen millimeter vertrouwen in de islam.
  Er zijn de uitvoerders zoals queda en aanverwante terroristen en er zijn de “gematigden”…BAH het enige gematigde is hun taal punt aan de lijn.
  Ik maak me niet zo vrolijk in zij die deze kameleons accepteren en sterker nog geloven (ook lieden op deze blog jammer genoeg) maar God heeft zijn cijfer nodig denk ik dan.
  Nogmaals ik heb niet zo veel last van al die ingewikkelde vraagstukken wie is terrorist, wie is geintegreerd, wie is gematigd of wie is een potentieel gevaar, nee ik ben daar compromisloos in en dat is de eenvoudigste weg.
  Ik hoor “ze” graag oreren over gematigden of geintegreerden en wat blijkt, de gematigde (of geintegreerde) verkracht zijn dochter/stopt ze levend onder de grond of welke gruwelijkheden een “ouder” (want vaak is de kopvod vrouwmens daarbij medeplichtig) hun dochter kunen toedoen.
  Daarbij niet uit het oog verliezen dat het gebroed dat ze kweken ook heel vaak zusje op duizend manieren afmaakt omdat ze TE geintegreerd was.
  Brreek me de bek niet open met gezeik van gematigd of geintegreerd, vraag het aan de militair, de jonge man die in London door geintegreerden is afgeslacht.
  CUT THE CRAP zinloze discussie, vraag het aan de drieduizend (3000 ) slachtoffers in New York de dag dat de derde wereldoorlog ontbrand is (NINE ELEVEN 2001) de islam versus de beschaafde wereld.

  Like

 6. aafke zegt:

  Moedig man die Uwe, hy mag wel uitkijken …

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s