Kopenhagen: Islamkritische dichter aangevallen

Screenshot_27

Yahya Hassan (foto´s), geboren in het Deense Århus, is de zoon van Palestijnse vluchtelingen. Enkele weken geleden deed hij al van zich spreken, toen hij, nadat de zender DR2 zijn gedichtenbundel had voorgesteld, met moord werd bedreigd. Nu wilde een woedende moslim de bedreigingen in de praktijk omzetten en viel de jonge dichter, terwijl hij riep: “Sterf, ongelovige!”, aan op het hoofdstation in Kopenhagen.

De jonge dichter schrijft zijn woede op de generatie van zijn ouders, die de steentijdislam huldigt en daarbij haar eigen kinderen vergeet, van zich af. Hij schrijft over mannen “die naar het vrijdagsgebed gaan, maar alle andere dagen stelen, helen, zuipen en hoereren.” De generatie van zijn ouders zou zich vastklampen aan de koran, haar kinderen afranselen, integratie verhinderen en op oneerlijke wijze uitkeringen verkrijgen.

“Vijf kinderen op rij en een vader met een knuppel. Veel gehuil en een plas pis”, aldus begint zijn gedicht “kinderjaren”.

Hassan groeide op in een problematische voorstad met een hoog aandeel migranten en kwam al vroeg met de wet in conflict. Hij is onder de indruk van Dostojewski en als hij de aandacht van zijn leraar trekt, die hem les in spraakkunst geeft, begint hij te schrijven.

“Zodra onze ouders op het vliegveld waren geland, gaven ze hun rol als ouders op. Dan konden we onze vaders zien, hoe ze passief op de bank lagen met de afstandsbediening in handen en leefden van een uitkering. Daarnaast een gedesillusioneerde moeder. (…) Diegenen van ons die de school niet afmaakten, werden criminelen. Wij werden niet door het systeem teleurgesteld, maar door onze ouders. Wij zijn de eenzame generatie.”

Screenshot_26

Tegelijkertijd met zijn uitgeverscontract en aanwezigheid in de media komen ook de eerste moorddreigingen. Al korte tijd na het interview begon de moslimhetze via Facebook: “Schiet jezelf dood, voordat iemand anders het doet!” of “Sterf af!” of “Ik wilde dat ik een raketwerper had…!”

Hassan was hier niet van onder de indruk, de uitgever schakelde de politie in. Hassan zegt dat hij noch Allah noch de politie nodig heeft. Hij heeft niets met deze idioten, en bedoelt daarmee zijn aanvallers.

Een van deze idioten bedoelde het nu echter serieus en sloeg in blinde woede met de vuist op het hoofd en het lichaam van de moedige jonge man in.

Isaac Meyer, de aanvaller, is ook van Palestijnse herkomst. Hij werd in het jaar 2007 al een keer tot 7 jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens het plannen van een terreuraanslag. Het doelwit moest ergens in Europa zijn. De autoriteiten maakten dit nooit bekend. Destijds heette hij echter nog Abdul Basit Abu Lifa. Nu zal hij vermoedelijk nog eens drie jaar achter de tralies verdwijnen.

En Yahya Hassan moet vanaf nu vermoedelijk, net zoals veel andere islamkritische kunstenaars, op ieder moment rekening houden met aanslagen op zijn leven. Want hij zal blijven schrijven tegen de huichelarij van de islamgetrouwe criminelen, die een woedende, nutteloze generatie hebben gekweekt.

“Wij hadden geen plan, want Allah had plannen voor ons”, schreef hij. Nu maakt hij zelf plannen, zonder de islam en zonder zijn ouders, want de schijnheilige moeder heeft hem verstoten, omdat hij van zijn geloof is afgevallen en zijn wrede vader laat hij weten: “Misschien zou ik nog van je gehouden hebben als ik je vader zou zijn en niet je zoon.”

Screenshot_23

Bron:
http://www.pi-news.net/2013/11/kopenhagen-islamkritischer-dichter-angegriffen/
Auteur: L.S. Gabriel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", Barbarisme, Criminaliteit, Denemarken, Eurabië, Hypocrisie, Islam, Islamisering, islamofascisme, Krankzinnigheid, migrantengeweld, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken. Bookmark de permalink .

23 reacties op Kopenhagen: Islamkritische dichter aangevallen

 1. Martien Pennings zegt:

  Waarom plaats jij dit als alle actualiteitenprogramma’s en het NOS-journaal hier al ruim aandacht aan hebben besteed?
  Wat ben jij toch een vreselijk overbodige website, E. J. Bron!

  Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  En ik verwijt het de hele meute van socialisten, sociaal-democraten, liberalen en links-liberalen, en christen-democraten in HEEL EUROPA, door in te stemmen met: De Resolutie van Straatsburg, deze horden van onaangepasten massaal te hebben toegelaten in heel Europa. Dat is nu de feitelijke waarheid, maar met de RODE EUSSR, komt er geen enkele oplossing voor het grootste gevaar de ISLAM!

  Like

 3. Urbanus zegt:

  Alleen de pure islam stelt bij die beesten, al het andere is blasfemie.
  En door het geweld houden ze de hele groep in bedwang.

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Wat mij vooral treft: Deze dappere jongeman Geeft uit zichzelf toe”Wij werden niet door het systeem teleurgesteld, maar door onze ouders.” Hij schrijft zijn aanvankelijke mislukkingen NIET toe aan de Deense, of algemener, de Westerse samenleving, zoals die Noorse idioten met droge ogen durfden tedoen. Met vaste hand wijst hij naar de enig verantwoordelijken in dit opzicht: Zijn ouders. Preciezer gezegd: De generatie van zijn ouders.
  En terecht, want de Westerse maatschappij heeft hem de begeleiders geleverd, die hem geholpen hebben, zich verder te ontplooien. Hadden zijn ouders moeten doen, natuurlijk, maar ja…….
  Die laatste zin is trouwens een diep doordenkertje: “Misschien zou ik nog van je houden als ik je vader zou zijn en niet je zoon…..” Inderdaad zijn het in die patriarchale islamitische gezinnen de kinderen, die in de underdogpositie zitten en alle reden hebben om hun ouders, hun méésters, te gaan haten. Je voelt het als kind immers, als er geen sprake is van wezenlijke liefde….
  Nu moet je niet alleen voor hem hopen, dat hij zijn talenten verder ontplooit, je moet ook nog hopen dat hij überhaupt de 21 haalt.
  Wat ik trouwens opmerkelijk vind is, dat die Palestijnse aanvaller zo’n typisch Joodse naam als tweede naam heeft aangenomen.

  Like

 5. Jean zegt:

  Altijd maar geweld met dat islamitisch uitschot.

  Like

 6. Marijke zegt:

  Net zoals het artikel over het kleinkind van de Hamas chef dat naar een Israëlisch ziekenhuis gebracht is; nergens gevonden in Nederlandse kranten verder….

  Wat is dit een moedige jongen overigens!

  Like

 7. E.J. Bron, ik ben blij dat je dit artikel publiceer want ik kijk haast nooit journaal. Trouwens… mijn uitgever doet moeilijk, hij stelt allemaal eisen aan het Word-bestand van mijn digitale dichtbundel die ik niet kan inwilligen. En dan dreigt ie met mijn contract te annuleren. Dat is contactbreuk. En dan wil ie waarschijnlijk ook nog geld van me zien. Ik denk dat ik de handdoek in de ring gooi en een Belgische uitgever inschakel die ook andere islamkritische boeken publiceert. Uitgeverij Egmont in België.

  Like

  • Maar ik heb nog een troef achter de hand. Ik ken een computerdeskundige die ik gebeld heb en ie vroeg of ik mijn email met die uitgever, het bestand en het informatieformulier naar hem toe wilde mailen. Dat heb ik gedaan. Nu kan ik alleen maar duimen om de goede afloop!!!

   Like

 8. TP zegt:

  De islam kan niet beter blootgelegd worden dan door ex-moslims.
  Blijkt ook weer uit de moslimse reacties.

  Like

 9. maria zegt:

  Haha Martien aan het trollen…. Maar dit zijn dus juist de items waarvoor ik naar E.J. kom! En die aanvaller van deze jongen heeft expres een joodse naam aangenomen om de joden in diskrediet te brengen, dat is toch wel duidelijk.

  Like

 10. maria zegt:

  Die constante verongelijktheid en boosheid van de hier geboren allochtonen is ook nergens op gebaseerd, want behalve hun aangeleerde debiele accent hebben ze hier alle kansen tot opleiding en werk gehad. Maar ze gingen liever uit stelen. Daarom zoeken ze hun heil in de islam, die ze de wereldheerschappij belooft, zonder daar ook maar een fuck voor te hoeven doen. (behalve dan hun vrouwen klein houden natuurlijk, terwijl zij zelf hun gang kunnen gaan, want bij ongelovigen dan mag het wel)

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Maria: 01.52. uur. Dat is volkomen de waarheid, Maria! Ten overvloede wijs ik hier nog even op het boek, dat een ex moslim schreef, IBN WARRAQ, over deze perverse IDEOLOGIE, en wel het boek met de TITEL: “WEG UIT DE ISLAM- GETUIGENISSEN VAN AFVALLIGEN (moslims)”, uitgegeven bij Meulenhoff pers, met het ISBN nummer: 9789029081535/ NUR 717. Ik wijs hier nogmaals op, omdat de laatste tijd, hetzij trollen, of gutmenschen hier commentaar geven, terwijl ze absoluut hun commentaar NIET KUNNEN ONDERBOUWEN. Met dit boek, kunnen we daar tegenwicht aan bieden. Uiteraard zijn er ook nog andere leerzame boeken over dit onderwerp. Mij heeft het boek voor altijd de ogen geopend!

   Like

 11. bezem zegt:

  Linkse mainstream media en politici zullen dit verhaal nooit aanhalen, omdat ex-moslims de slachtofferrrol van moslims ontkrachten en volgens politiek correct moeten moslims zielig blijven zodat zij ze kunnen koesteren en zichzelf als Gutmensch kunnen blijven profileren.

  Like

 12. Pingback: Firoohzeh in netkousen op een bidkleedje | E.J. Bron

 13. Pingback: Ramallah: Jonge islamkritische dichter opnieuw aangevallen | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s