“Muren rond Europa bouwen is niet zo onzinnig”

Screenshot_30

Paul Collier, wereldvermaard economieprofessor en pleitbezorger voor massale ontwikkelingshulp aan de allerarmste landen, legt deze week in Knack uit waarom we Afrika niet helpen door jonge Afrikanen illegaal in Europa te laten binnenstromen.

Collier: Veel Europeanen denken dat de mensen op die boten naar Lampedusa de allerarmsten zijn, maar dat is helemaal niet zo. Die bootvluchtelingen kunnen het zich veroorloven om vanuit Eritrea of Somalië Noord-Afrika te doorkruisen; zij kunnen de georganiseerde criminele bendes gespecialiseerd in mensensmokkel betalen.

Lees verder>>>
(h/t Heleen)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op “Muren rond Europa bouwen is niet zo onzinnig”

 1. Martien Pennings zegt:

  In Knack?
  Werkelijk?

  Like

 2. Th.M. van Baarle zegt:

  Allemaal doorsturen naar de MSM,

  Like

 3. Anneke zegt:

  Juist een feit wat wijlen manlief en ‘kzelf al vermoedden!!! ! !!! “Ach; er zal ooit een stop komen als deze economische vluchtelingen gaan beseffen, dat het allemaal nog schone schijn is. Het EU-paradijs, is het sprookjesland van satanische gekken”. Het lijkt allemaal zo prachtig, maar de werkelijkheid is totaal anders. Máár dat beseft men pas, als je actief bent in zo’n schone schijn maatschappij. Natuurlijk is het gem. leven hier beter, dan in de wildernis van Afrika en Azië. Alhoewel deze werelddelen zijn de afgelopen veertig jaar enorm opgerezen!!! ! !!! “Zonder meer…”. De lappendeken, wordt inderdaad rechtgestrokken en zal niet meer vol kreukels over het bed liggen…..

  Like

 4. Tom Hendrix. zegt:

  Deze man heeft volkomen gelijk! Maar hij is de zoveelste “roepende in de woestijn”. De politiek zal er zich niets aan gelegen laten liggen.

  Like

 5. luckybee zegt:

  Griekenland bestaat uit honderden eilandjes ; hoe wil je daar een muur gaan bouwen?

  Like

 6. Peter Selie zegt:

  Kunnen we niet beter eerst alle nationale en eu-politici opsluiten??

  Like

 7. Republikein zegt:

  Ik vind het knackworst met mosterd na de maaltijd!

  Like

 8. tjonge zegt:

  als wilders of maine le pen dit zouden roepen zijn het direct racisten en staat de msm/p.o. er meten bol van !!!!!!!!!

  Like

 9. Roni Thome zegt:

  De wereldberoemde economieprofessor, Paul Collier, zit in de goede richting. Maar het kan ook zijn, dat hij niet durft de volledige waarheid te vertellen. De zogenaamde ‘bootvluchtelingen zijn niet zomaar welgestelde negers die uit Afrika wegvluchten met behulp van bendes smokkelaars. Ze zijn oorlogmisdadigers van de ergste soort. De echte slachtoffers vinden hun dood langs de weg en hun kadavers rotten zonder dat iemand de moeite neemt hen te begraven. Anderen kwijnen langzaam in vluchtelingenkampen. “De bootvluchtelingen’, die Lampedoesa bereiken, zijn voor het merendeel moordenaars met liters van onschuldig bloed onder hun nagels. Het geld dat ze gebruiken, is afkomstig van rooftochten gepaard met het in brand steken van complete dorpen en hun misdaden verschillen in niets van de slachtpartijen destijds in Rwanda en Kongo. Vrouwen en kinderen verkrachten was hun dagelijkse kost. Zo kan men hun gedrag in de Scandinavië verklaren. Ze zien de mensen die ze met liefde opvangen als zwakkelingen en idioten; dus waarom zouden ze de vrouwen van de zwakke gastheren anders behandelen als vrouwen en kleine meisjes in Afrika? Ook in Nederland zoeken ze direct na afkomst partners in crime. Als zij geen bende vinden, vormen ze zelfs een nieuwe bende. Alles samengevat, een muur rondom Europa is gerechtvaardigd. De regeringen hebben de plicht hun onderdanen te beschermen. Daarvoor heeft ieder land en leger, marine, gendarmerie of marechaussee: om schadelijke elementen al bij de grens houden of de territoriale wateren schoon houden. Een boot met vijandige lading dient onder vuur genomen te worden. Daarvoor hoeft men zelfs niet meer de marine gebruiken. Drones kunnen het net zo goed doen.

  Like

 10. Jan zegt:

  ‘Zielige’ “Ik dee helaal niks” asielshopper leert op hardhandige wijze dat hij in Australië is en niet in Soedan.

  ABC-nieuws, dus extreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem links

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s