Obamageddon in het Midden-Oosten

Screenshot_29

(Door: Daniel Greenfield)

Na de interventie in Mali, zijn aandringen op actie in Libië, Syrië en nu Iran, is Frankrijk nu in het Midden-Oosten veel meer relevant dan Obama.

….

Terwijl Obama lege uitspraken deed over Al Qaeda en zei dat men bezig was die te verslaan, waren de Franse daadwerkelijk iets aan het doen door Mali binnen te gaan. Het waren de Fransen die Kerry hebben gestopt met het geven van een blanco cheque aan het nucleaire programma van Iran. Nu wordt de saaie, bebrilde president van Frankrijk met gejuich in Jeruzalem ontvangen, met de belofte om zich tegen Iran te keren, zelfs het bezoek van Obama is een vervagende herinnering.

Na de ineenstorting van Obama’s Arabische Lente begon Frankrijk de westerse agenda in het Midden-Oosten te bepalen. Het waren de Fransen die het hardst aandrongen op interventie in Libië. Obama was gewoon de spierkracht die ze meebrachten. En het waren de Fransen die hem Syrië zouden hebben binnen gesleurd als er niet een Brits parlement was geweest.

Goed of fout, Frankrijk heeft een agenda voor het Midden-Oosten, terwijl Amerika’s Nero na François de tweede viool speelt. Frankrijk komt op als een regionale macht, terwijl Obama’s Amerika is uitgegroeid tot een standaardgrap.

De betrekkingen van Amerika met het Midden-Oosten zijn voorbij. Egypte is bezig terug te keren naar de Russen,Turkije kijkt naar China en zelfs de Saoedi’s zijn ziek en moe van het omgaan met een regering die niet kan bepalen wat haar gedachten zijn over iets groters dan een presidentieel banket. Israël, het land waarvan de leiders eigenlijk dachten dat Obama iets aan Iran zou doen, is boos en vol walging.

En dat waren de vier landen in de regio waarvan de Amerikaanse invloed afhing.

Frankrijk, goed of slecht, heeft een kant gekozen in de soennitische – sjiietische splitsing. Obama kiest niet alleen geen kant, hij weigert te erkennen dat er een splitsing bestaat. In plaats daarvan hebben de Iraanse onderhandelingen plaatsgevonden in een alternatief universum waarin een nederzetting het doel was in plaats van een machtsevenwicht .

Er is maar één ding dat kan gaan voorkomen dat het Midden-Oosten nucleair wordt, in meer dan een betekenis van het woord, en dat is een einde aan het Iraanse nucleaire programma. De Saoedi’s, de Egyptenaren en andere soennitische machten zijn niet van plan te stoppen met hun eigen haast om de bom te krijgen voor Kerry’s “24 uren naar een atoombom” -deal met Iran . En de Israëli’s zijn niet van plan vanwege dit te stoppen met het in kaart brengen van Saoedische vliegvelden van waaruit eventueel gebombardeerd kan worden.

Maar dat was niet iets dat Kerry kon leveren. Clintons sancties konden Noord-Korea niet stoppen nucleair te gaan. Obama’s sancties waren niet bedoeld om Iran ervan te weerhouden hetzelfde te doen.

Kerry’s atomair geschenk heeft alleen de Amerikaanse irrelevantie in het Obama-tijdperk aangetoond. De deal heeft niets anders opgeleverd dan een afleidingsmanoeuvre voor Obama betreffende zijn rampzalige binnenlandse beleid. En zo hebben de Fransen, in hun nieuwe hoedanigheid van leiders van de vrije wereld, de eerste stuurman neergeslagen en stuurden hem terug naar de onbeduidendheid in Massachusetts.

Het was een pijnlijke tegenslag, of zou het geweest zijn, als er ook maar één Amerikaanse krant was geweest die iets anders had gedaan behalve het drukken van de standpunten van de regering en haar aanhangers, waarin de deal werd geprezen. Maar in het Midden-Oosten was het de laatste klap voor het Amerikaanse prestige.

John Kerry had toch al de lage drempel genomen door nog onder die van Hillary “Resetknop voor Benghazi” Clinton door te duiken.

Het Midden-Oosten scheurt zichzelf nog steeds uit elkaar door een soennitische – sjiietische oorlog. Het is een Obamageddon, ontketend door de Arabische Lente, die langs expliciet religieuze lijnen in Syrië plaatsvindt en de rest van de regio daarin meesleept. Zoals de soennitische as van Turkije, Qatar, Saoedi-Arabië en Egypte zich voorbereidt op een botsing met de sjiietische as van Iran, Irak en Syrië, staat de man die heeft geholpen het allemaal te ontketenen aan de zijlijn en krabt zich achter zijn oren.

Bron:
http://frontpagemag.com/2013/dgreenfield/obamageddon-in-the-middle-east/
Auteur: Daniel Greenfield.

Vertaald uit het Engels door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", Arabische wereld, Midden-Oosten, Obama, VS. Bookmark de permalink .

15 reacties op Obamageddon in het Midden-Oosten

 1. luckybee zegt:

  Obama wil graag de nieuwe Kalief worden, maar in de Arabiesche wereld is dit voor blanke Arabieren gereserveerd.
  Abu Darda reported that the Holy Prophet (Muhammed) said: Allah created Adam when he created him. Then He stroke his right shoulder and took out a white race as if they were seeds, and He stroke his left shoulder and took out a black race as if they were coals. Then He said to those who were in his right side: Towards paradise and I don’t care. He said to those who were on his left shoulder: Towards Hell and I don’t care.”
  (Hadith, Mishkat ul-Masabih, translated by Karim, v. iii, p. 117)

  Like

 2. Martien Pennings zegt:

  FANTASTISCH VEDERSO!
  Ik had zojuist – seconden voor ik jouw vertaling vond – de volgende operatie voltooid: namelijk de titel van precies dit stuk van Front Page Magazine uitprinten in hoofdletters en die print in mijn keuken met sellotape op een opvallende plaats opplakken.
  Echt waar.
  Ja, ik weet het af en toe ook niet meer wat ik moet doen om de belangrijke dingen die ik nog moet doen te onthouden.
  Enfin, wat ik bedoel te zeggen: schot in de roos!

  Like

  • Vederso zegt:

   Ik kreeg de voorspelling doorgestuurd, dat nog deze maand WO III staat te beginnen, Het is al bijna december en gelukkig is er nog niks gebeurd, Daarom lees ik maar verder, want als ik moet stoppen…..bedankt.

   Like

 3. Anneke zegt:

  De aap komt (in een steeds vlotter tempo) uit de mouw!!! ! !!! Slacht mekaar maar af, alleen de oprechten zullen uiteindelijk overleven..De schoonmaak is al enige tijd actief en wordt steeds actiever en ‘binnenkort’ HYPER-ACTIEF!!! ! !!! Een proces dat tijd vraagt, geduld wordt verwacht/ge-eist en dat is nu juist zo MOEILIJK op te brengen voor de merendeels ongduldige mens. Dit proces MOET af’gewikkeld’ worden, anders wordt de planeet totaal ONLEEFBAAR. Dit is dus niet de bedoeling van onze Schepper; wel van Zijn demonische tegenstrijder Satan.

  Like

 4. Jean zegt:

  Die zwarte in dat witte huis is een moslim en van een moslim valt nu eenmaal niets positiefs te verwachten, enkel maar ellende met dat barbaars zootje ongeregeld.

  Like

 5. Jan zegt:

  Chicago Jesus kan het niet verdragen dat Netanyahu met hem van mening verschild en daarom komt Lurch* (Kerry) niet naar Jeruzalem.

  John Kerry Disses Benjamin Netanyahu Over Iran Dust-up
  “nothing that we are doing here, in my judgment, will put Israel at any additional risk. In fact, let me make this clear, we believe it reduces risk.”
  http://www.usnews.com/news/articles/2013/11/19/john-kerry-disses-benjamin-netanyahu-over-iran-dust-up

  Like

 6. Jan zegt:

  Lurch, de fictieve butler uit The Adams Family

  Like

 7. Dr. Kwast zegt:

  Luckybee:
  Een waardeloze god, zoals zo veel goden.

  Like

 8. bigljohn zegt:

  Kerry moet men gebruiken om eten mee te kruiden, niet om politiek mee te bedrijven. Dat gaat nu geheid verkeerd. En die Obama is net zo’n mislukkeling als Hollande. Proberen een rechtse staat met rechts gedachtengoed om te vormen naar Marxistisch model. En dat terwijl Oost Europa, dat zo’n fanatiek beoefenaar was van het Marxisme, ditzelfde Marxisme allang in de ban heeft gedaan.
  We hoeven de uitspraak van Gorbatsjov in deze maar te herinneren. Trouwens Samson en Rutte kunnen er ook wat van. De Islam in het midden Oosten echter is verworden tot een kruitvat wat ieder moment kan ontploffen. In Europa wel te verstaan ! Want dat wij aan de beurt komen staat als een paal boven water. In heel de wereld is het moord en doodslag met die Moslims. En in Europa zouden de gematigde Islamieten zetelen. Hoe gek zijn vele Europeanen die horende doof en ziende blind zijn voor de Islam, en heilig in de gematigde Moslims geloven…….

  Like

 9. Trucker zegt:

  Vergelijk deze man (of zijn vader) met de fucking moslimbroeder hussein barack en zijn poging om de US te laten imploderen nadat het midden oosten massaal op Israel inhakt…
  Like

 10. Trucker zegt:

  argh wou een mooi plaatje met de vier filmpjes…

  Like

 11. Jan zegt:

  On eve on nuclear talks, Khamenei says Israel ‘doomed to extinction’
  “The Zionist regime is a regime whose pillars are extremely shaky and is doomed to extinction,” Khamenei told commanders of the hardline Basij militia force in Tehran.

  “Any phenomenon that is created by force cannot endure,” he said in comments broadcast live on state television. “The enemies of Iran sometimes and particularly the rabid dog of the region – the Zionist regime – malevolently claim that Iran is a threat to the entire world,” Khamenei said.
  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4455822,00.html

  Like

  • Trucker zegt:

   Dit is hoe ze in Vlaanderen bij de openbare KRomroep BRT erover denken, laat ons niet vergeten zij zijn de “journalisten” die het nieuws duiden.
   Dan lees je een “analyse” van zo’n kwaker die dan nog “gespecialiseerd in het midden-oosten” die een persoonlijke mening weergeeft die louter gebaseerd is op het handelsmerk van linkse multikulle islamofielen : wishful thinking (zo in de zin van als we hun -de islamieten- de kont likken gaan ze zich aanpassen).
   Ik zou een behoorlijke som willen inzetten dat dat vrouwmens nog nooit gehoord heeft over E.J.Bron waar reageerders de situatie beter inschatten, even onbekend voor haar de US site BareNakedIslam (die vaak “inside informatie” plaatst komende van tegenstanders van de moslimbroeder hussein barack) waar ze een juistere analyse maken van de iraniers als zij met al haar bronnen en informatiekanalen.
   Dat is het stuitende met de media ze manipuleren, deels uit onkunde maar zeer vaak bewust om geen rimpelingen te krijgen in het politieke landschap.
   Dat de waarheid sneuvelt, dat de kijker/luisteraar het eerste slachtoffer is……tja daar hebben ze maling aan want het is immers hun visie die moet verkondigd worden en die is zoals de traditie (bij de communisten) het wil de partijlijn: (s)links, (s)linkser tot (s)linkst én multikul dat vooral multikulle dram.

   http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/opinieblog/analyse/131120_analyse_ingegevrancken_akkoord_standard

   Like

 12. Pingback: Atheïst Dirk Verhofstadt blijkt een linkse christen en bezig de islam te faciliteren | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s