De islamitische kidnapping van George Orwell

Screenshot_2

De islam is een “religie van de vrede”. Dat is zo zeker als de drie slogans van het ministerie van Waarheid: Oorlog is vrede, vrijheid is slavernij en onwetendheid is kracht. Vooral deze drie slogans uit Orwells “1984” zijn perfect van toepassing op de islam:

Een religie van de oorlog, die beweert een “religie van de vrede” te zijn, waarvan politieke partijen zoals de Vrijheid en Gerechtigheid Partij van de Moslimbroederschap het begrip “vrijheid” gebruiken, maar opkomen voor slavernij en de onwetendheid over diens ware aard schept een illusie van kracht van de industriële landen, die denken slechts te vechten met een kleine handvol extremisten, schrijft Daniel Greenfield op Frontpage Magazine.

De wereld van Orwell vindt zijn natuurlijke uitdrukking in onze wereld van de ongenoemde oorlogen tegen ongenoemde vijanden, die zich vreedzaam met ons in oorlog bevinden in naam van een religie die onze politieke leidende elite verzekert volledig vredelievend te zijn en dat men haar niet in verband zou moeten brengen met mensen, die ons in zijn naam doden.

Er bestaan genoeg ingewikkelde argumenten tijdens één enkele persconferentie na een islamitische terreuraanslag om Orwell stof voor drie vervolgdelen te leveren.

Screenshot_3

Maar in een wereld van het dubbele denken, waarin alles het tegenovergestelde betekent van wat het in werkelijkheid is, is ook Orwell niet immuun voor een andere uitleg. In plaats van hem te censureren, herschrijven de dubbele denkers in het ministerie van Waarheid hem gewoon.

Bijvoorbeeld in Dubai: een totalitaire staat met censuur en gevangenissen vol met politieke gevangenen. Deze staat zal onder het beschermheerschap van Zijne Hoogheid sjeik Mohammed Bin Rachid Al Maktoum, een miljardair die meer vrouwen en jachten bezit dan er mensenrechten bestaan, een lezing geven. In Dubai wordt, net als in de islam, slavernij in het masker van de vrijheid voorgesteld.

En zo zal Gevin Esler, een prominente BBC-journalist, die de lezing op zich neemt, beweren dat “1984” een waarschuwing aan Engeland zou betekenen vanwege zangwedstrijden zoals X-Factor of de voetbalspeler Wayne Rooney.

De Orwell Trust, die dit ondersteunt en dus met totalitaire staten en ideologieën collaboreert, is precies datgene waarover Orwell heeft geschreven.

George Orwell moest daarom vechten om zijn roman “Animal Farm” gepubliceerd te krijgen, omdat deze een negatief licht op de Sovjet-Unie wierp. Tegenwoordig hebben de islam en het kalifaat de plaats ingenomen van het communisme en van de Sovjet-Unie.

De dubbele denkers van links hebben George Orwell in hun ministerie van Waarheid geplaatst, dat beweert dat de islam een “religie van de vrede” zou zijn, dat de Vrijheid en Gerechtigheid Partij van de Moslimbroederschap niet voor slavernij van de helft van de mensheid zou staan en dat onwetendheid over deze dingen geen zwakte, maar kracht zou zijn.

Screenshot_4

Bron:
http://europenews.dk/de/node/74423

Bron oorspronkelijk artikel:
http://frontpagemag.com/2013/dgreenfield/the-islamic-hijacking-of-george-orwell/
Auteur: Daniel Greenfield

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Appeasement, Dhimmitude, dictatuur, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

17 reacties op De islamitische kidnapping van George Orwell

 1. Vederso zegt:

  Toeval? Het artikel van Anne Marie Waters is ook een aanrader:

  http://www.d-intl.com/2013/11/20/34094/?lang=en

  Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  Hoe waar is dit artikel. Tevens veracht ik de vunzige politici, die ik om de oren zal slaan met een citaat uit ANIMAL FARM van George Orwell: ” ALLE DIEREN ZIJN GELIJK,MAAR ER ZIJN DIEREN DIE ZIJN MEER GELIJK”. En dat woord MEER, beste mede-reageerders, plak ik op de RODE en politiek-correcte politici, die ONS willens en wetens verkwanseld hebben aan zowel de EU als aan de Islam.

  Like

  • Martha N zegt:

   Ja Tom, waar artikel….
   “All animals are equal, but some animals are more equal than others.”
   Kun je ook op mensen toepassen…
   Jij zegt:
   Ik vind dat de Orwelse profetie niet van toepassing is op ons mensen, gebeurd dat toch wel dan krijgen wij een dictatuur zo als die van Hitler, absoluut en genadenloos.Daar om oppassen voor de islam en dictatuur van het Proletariaat, het zijn de zelfde modellen

   En ja, zonder iemand bang te willen maken….
   Vergeet de op dit moment verhulde EU dictatuur niet.
   Verpakt in een suikerkransje, slikken wij onze vrijheid in,
   Eet smakelijk, dat het U bekome…
   Dit smakelijke hapje glijdt naar binnen als botertje bij de vis.
   Door velen met smaak gegeten, een toekomst voor een op dit moment nog voor velen onzichtbare dictatuur… BURP… ja dat zou het moeten zijn.

   Like

 3. Eline. zegt:

  off topic.
  Weet iemand wat er met de site De Vrije Chroniqueurs aan de hand is ?
  Op Google zijn veel links ook niet bereikbaar.

  Like

 4. delamontagne zegt:

  Interessant artikel in de Telegraph. “the annual George Orwell Lecture”, gehouden door die Tariq Ramadan. Dergelijke lezingen in NL, worden toch ook dikwijls “gekaapt”, door niet
  appropriate personen. Ik onthoud de namen niet van die lezingen in NL, maar afgelopen jaren verschillende keren gebeurd.
  Van de 491 comments in “The Telegraph”, heb ik alleen de eerste nog maar gelezen. MIN of Meer toch vol lof voor………. Rammeldan. TYPISCH ! ? ?

  Like

 5. luckybee zegt:

  Ik vind dat de Orwelse profetie niet van toepassing is op ons mensen, gebeurd dat toch wel dan krijgen wij een dictatuur zo als die van Hitler, absoluut en genadenloos.Daar om oppassen voor de islam en dictatuur van het Proletariaat, het zijn de zelfde modellen.

  Like

 6. Jean zegt:

  Hoe zou dat nu toch komen dat ik bij het zien van zo een baardaap/soepjurk/voddendrager steeds braakneigingen krijg?
  Ik zou bij dergelijke figuur NOOIT mijn kleindochters durven achterlaten want ik vertrouw dat islamitisch tuig voor geen 0,000000001%.
  Hoogtijd dat Europa zich gaat ontdoen van die achterlijke gewelddadige barbaren én van die EU misdaadorganisatie, in Vlaanderen loopt een politieker, zelfs een linkse, die openlijk zegt dat die Barbarosso maar prietpraat verkoopt, het is echt 1 minuut voor 12 met dat zootje islamieten én EU misdadigers.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Alleen de aanduiding
   “voddendrager” ,? ! ? voor een zo hoog-geplaatst persoon.?
   Denk niet dat U weet wie hij is. Vergeleken met de voormalige NL-konnegin. is hij vele malen rijker.
   Dus zullen wel geen vodden zijn,die hij aanheeft.

   Like

 7. Charles Martel zegt:

  Toevallig, of niet zo toevallig, zijn het ‘varkens en honden’, de ‘onreine dieren’ die in Orwell’s Animal Farm meer geiijk zijn dan de anderen. Je hoeft niet veel Freud gelezen te hebben, om te begrijpen wat hier aan de hand is. Orwell was een groot visionair.
  Voor wie het niet wist: ‘onrein’ is datgene wat zo heilig is dat je het niet mag aanraken.

  Like

 8. bigljohn zegt:

  Ook deze kun je omdraaien; Multicultureel betekent Multi Islamitisch. We mogen Soenitisch worden, sjiitisch, Wahabbistisch, gematigd Islamiet of radicaal, als het maar Multicultureel in de breedste zin des woords is volgens de aangegeven modellen. Wat kan een mens nog meer kiezen ? In Nederland hebben we wel iets te kiezen maar niets te willen. De PVV slaagt er helaas nog steeds niet in om absolute regeermacht te verkrijgen. Beste mensen, ziet u al die naieve linkse kiezers naar rechts verschuiven ? Zolang er nog een linkse overheid ons bestuurd, zolang kunnen wij het wel schudden !

  Like

 9. Theresa Geissler zegt:

  Eén van de redenen dat Orwell, die in de jaren ’70 en ’80 het grote publiek wel degelijk alert hield, dat thans niet meer doet is, vrees ik, dat men de dreiging in haar huidige vorm niet met zijn werk associeert.
  Allereerst natuurlijk omdat men het jaartal 1984 te letterlijk neemt en voorts doordat de maatschappij waarin men nu leeft weinig tot geen uiterlijke kenmerken vertoont met die uit 1984 of zelfs uit Animal Farm. In de jaren ’70 vertoonde ze dat in het westen weliswaar óók niet, maar men wíst, dat het wel bestónd -achter het IJzeren Gordijn- en behoudens een handvol ‘fellow travellers’ die er een levenskunst van maakten om alles dààr mooi en goed te vinden, wenste men zich zo’n samenleving toch niet. Na 1984 leek dat gevaar geweken en het principe van de democratie onwrikbaar en eeuwig. Nu langzaam maar zeker de tekenen zich aandienen, dat de dreiging zich via een andere, slinksere weg lijkt te voltrekken, zijn velen niet in staat, ze te herkennen.
  Temeer daar het belangrijkste kenmerk, de vestiging van de Islam op Westerse bodem, door Orwell als zodanig nooit is genoemd; Het totalitaire systeem dat hij in zijn werken beschreef, vertoonde veel gelijkenis met het Communisme, maar niet hiermee.
  Daar de media op dit gebied (opzettelijk?) te veel verzwijgen is het een haast onmogelijke klus, de massa van dit dreigende gevaar te doordringen. De link met Orwell wordt niet langer gelegd, de EU niet als een onderdrukkend systeem erkend en de Islam niet als een reëel gevaar gezien.
  Alleen internet-blogs zoals dit verschaffen de nodige aanvullende informatie hieromtrent. EN onder andere de aanbeveling, Orwell eens te gaan herlezen, waarbij de inhoud dan natuurlijk wel wat abstracter bekeken dient te worden.

  Like

 10. Jules Vismale zegt:

  George Orwell had in zijn roman “Animal Farm” uit 1954 uitmuntend voorspeld hoe een onderdrukt volk en de communisten (en de latere islamieten) aan de macht kwamen op Animal Farm (Rusland) door de grootkapitalistische uitbuiter (de tsaar) te verjagen en zij hierna aanvankelijk het doel hadden een rechtmatige maatschappij met vrijheid, gelijkheid, broederschap en een goed leven voor iedereen te scheppen.
  Toch zaten onder die communisten een groot aantal extremisten die er meer voor voelden om in de voetsporen van de verdreven grootkapitalistische tiran te treden en op hun beurt het volk (waar ze zelf uit voorkwamen en daar voorheen weinig in voorstelden) veel wreder uit te buiten en te gaan terroriseren! Andere kapitalisten én de nazi’s beschouwden meteen Animal Farm als een bedreiging en zij probeerden dus het communisme te vernietigen wat hen niét lukte maar vele jaren later het onderdrukte volk wél! Tenslotte kun je geen omelet maken zonder eieren te breken maar zij die gedreven worden door macht, roem, ijdelheid, hebzucht, rijkdom, grootschaligheid, onware dromen enz. laten zich daarna snel verleiden door bedrog, leugens, goedgelovigheid e.d. waarmee ze anderen (meestal bewust!) schade berokkenen.
  Enkele voorbeelden: Donald Duck heeft een nachtmerrie over hoe Katrien zou gaan trouwen met Guus Geluk en gaat door een onsamenhangend telefoongesprek van Katrien hier nog écht in geloven! Door zijn verblindheid luistert Donald niet naar de goede raad van zijn neefjes en een droomtherapeut en saboteert hij door middel van vandalisme het “huwelijk” van Katrien en Guus
  die alleen maar een cadeau kochten voor Donald daar hij jarig bleek wat hij totaal was vergeten! Doordat hij hun auto’s en zijn verjaardagscadeau had vernield renden Katrien, Guus en de therapeut, gewapend met knuppels, Donald woedend achterna en dus nou was gestraft voor zijn eigen gekhouderij!
  In een strip over een Australische jongen, Sandy genaamd, kwam het ontrouwe personeel van een Australische farmer tegen hun baas in opstand uit pure hebzucht daar deze een goudmijn zou bezitten. Verblind door goudkoorts en naïviteit ondervonden de schurken op het einde van het verhaal tot hun grote pech dat er helemaal géén goudmijn bestond en vlogen ze met hulp van Sandy’s vrienden de gevangenis in wegens ontvoeringen en poging tot moord!
  Uit een SF-tekenfilm over Johnny Quest uit 1996 werden diens vader dr. Quest en zijn vriend Race Bannon met bruut geweld gearresteerd door een arrogante CIA-hoofdagent, Hinkle, die hen verdacht van het ontvoeren van de president. In werkelijkheid was de schurk Jamaria Surd hier het brein achter die valse bewijzen opstuurde met zijn computer waar Hinkle (die een hekel had aan Quest en Bennon daar zij tegen de Amerikaanse wapenwedloop waren) onnadenkend intrapte en hij hierna zelfs de CIA achter Johnny en zijn vrienden Jessie en Hadji aanstuurde alsof zij levensgevaarlijke staatsvijanden waren hoewel zij later de president bevrijdden. Als straf voor zijn goedgelovige dwaasheid en arrogantie werd Hinkle door de president gedegradeerd en verbannen naar de Zuidpool waar de verwaande imbeciel grondig kon afkoelen!
  En dat is het lot van veel heersers overal ter wereld (rechts, links of moslim) die zonder geld en macht totaal niets zijn, hooguit een mier in een mierennest!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s