School: Buma/Stemra zoekt naar Sint-cd’s

Screenshot_54

Scholen die de feestdagen willen opleuken met Sinterklaas- of kerstmuziek kunnen maar beter hun administratie goed op orde hebben. Buma/Stemra doet namelijk invallen om te kijken of er wel wordt betaald voor het draaien van de feestmuziek, meldt de website Suksawat.

Gisteren kwam een inspecteur van de auteursrechtenorganisatie van muziekauteurs langs bij de Trianova-school in Leeuwarden. De medewerker waren opzoek naar – jawel – Sinterklaas-cd’s.

De scholengemeenschap bevestigt tegenover Spitsnieuws dat Buma/Stemra inderdaad langs is gekomen, maar wil nog niet veel kwijt over de Buma/Stemra-inval. “We zijn hier nog even aan het overleggen wat we hiermee mee moeten”, aldus een woordvoerster van de school.

Lees verder>>>
(h/t Edwin L.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

20 reacties op School: Buma/Stemra zoekt naar Sint-cd’s

 1. luckybee zegt:

  Horen de sinterklaas liederen dan niet tot de volksmusiek?Voor die hoef je toch niets te betalen,bovendien zijn de schrijvers van die musiek allang dood en begravenen vergeten.

  Like

 2. dgneree zegt:

  Absurd. teksten en melodieën van sinterklaasliedjes zijn copyrightvrij.

  Like

 3. Monalisa zegt:

  hoeveel moeten ze er hebben! Buma/Stemra is een foute organisatie als je een cd koopt zit er auteursrechten op, en als je hem download daar betaal de dan voor . of zie ik het verkeerd

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @MonaLisa: 14.36. uur. Leuk gedaan! En de zak, dat kunnen al die zeikerds van de politiek correcte kliek, en hun maatjes van mij krijgen, o ja, duw die zeikerds van Buma-Stemra ook maar bij. Wat een gezeik om een simpel Sinterklaaslied. Nederland- Absurdistan/ regeltjesland/ BAH!

   Like

 4. koddebeier zegt:

  Wat een stelletje misselijk makende kwallen van dat Buma/Stemra.

  Like

 5. Jean zegt:

  Nu nog de kerstliedjes verbieden en die baardapen hebben alweer hun zin gekregen.
  Mensen stem aub op PVV, VB, FN enz. zodat er snel jacht gemaakt wordt op die baardapen om ze af te voeren naar de Afrikaanse woestijn.

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Invallen zijn pertinent NIET toegestaan!!! Idioten van de Buma-Stemra mogen alleen schriftelijk contact opnemen.
  http://tinyurl.com/mrw8h2s

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @G. Deckzeijl: 16.45. uur. Precies Gerrit! En ze mogen alleen, let wel alleen binnentreden, als ze een SCHRIFTELIJKE LASTGEVING getekend door een Officier van Justitie en/of een RECHTER hebben, vergezeld door de POLITIE, en een hotemetoot van Justitie. Dit weet ik uit mijn tijd als douanier, we moesten uiteraard iets weten van Strafrecht/Strafvordering. Dus die eikels komen absoluut niet ZO MAAR binnen. Tenzij we ze ZELF binnenlaten!

   Like

 7. johannes zegt:

  toen ik een aanslag van buma-stemra keeg om dat ik mischien wel muziek in mijn werkplaats zou toelaten t.b.v.personee()l dat ik niet had ,heb ik er letterlijk m’n reet mee afgeveegt,en aan de afzender terug gestuurd, daar na nooit meer iets van gehoord.

  Like

 8. Pieter Nokkio zegt:

  Daar wordt op de deur geklopt, hard geklopt, zacht geklopt…

  Like

 9. Avidia zegt:

  Ik heb een winkel gehad, kreeg op een dag ook die bumastemra in de winkel, of ik ook muziek liet horen in de winkel, ik vroeg, hoort U muziek?? Ja, maar misschien wist U dat wij zouden komen, ik zei, ja hoor, ik ben helderziend en heb alle radio’s verstopt, zoek er maar na. Ze zeiden dat ik een boete kon krijgen vanwege degenererend gedrag, oke zei ik, dan krijgt U een boete voor valse beschuldiging, en weg waren ze, wat een oettoetels, die gezichten alsof ze het gelijk van de hele wereld hebben, natuurlijk had ik zachte muziek aan in de winkel, alleen niet op dat moment omdat ik net een telefoontje gekregen had :-}

  Like

 10. Ze blijven graaien! Als het niet linksom kan dan rechtsom!

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  Simpel: ze hebben geen enkele bevoegdheid!!!! Dat zou iedereen in dit land eens snel moeten gaan LEREN.
  http://www.de-stek.info/hvv/index94209420.html?pagina=9412
  Zie ook: http://tinyurl.com/mrw8h2s
  En… http://tinyurl.com/nr6277w

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s