90-jarige Noorse uit Oslo: “Onder de Duitse bezetting voelde ik me veiliger dan nu”

Screenshot_21

De Noorse minister van Justitie Anders Anundsen en de 90-jarige Randi Danielsen

De 90-jarige Noorse Randi Danielsen woont in het centrum van Oslo. Sinds het jaar 2000 werd ze vijfmaal op straat overvallen of bestolen. Danielsen kan zich nog de tijd van de Duitse bezetting in de jaren-40 herinneren. Zij zegt, dat het destijds voor haar veiliger op straat was dan nu.

De laatste overval vond midden oktober van dit jaar plaats. De dader, een Somaliër, kon later opgepakt worden; hij was geen onbekende voor de politie. Randi Danielsen is een van de vele autochtone Noren, die de afgelopen jaren in Oslo het slachtoffer van geweld werden. Geweld, dat bijna uitsluitend door immigranten uit het Midden-Oosten en Afrika werd gepleegd. In oktober werden er in Oslo officieel 120 overvallen gemeld. Oslo is onlangs “gepromoveerd” tot hoofdstad van het geweld in Scandinavië.

Het grootste Noorse dagblad “Verdens Gang” (VG) regelde dinsdag een ontmoeting tussen de vitale 90-jarige met de nieuwe minister van Justitie van Noorwegen, Anders Anundsen, van de Vooruitgangspartij. Randi Danielsen vertelde over de overvallen en eiste meer zichtbare politie op straat. Ze zei ook, dat Oslo tijdens de duistere tijd van de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog een veel veiliger stad was.

Tijdens het interview wil Randi Danielsen weten hoe oud de minister van Justitie in 1940 was.

– “Ik? Toen werd er nog helemaal niet aan mij gedacht! Mijn vader werd in 1949 geboren”, antwoordde Anundsen.

– “Dan zal ik het je zeggen: ik was destijds, toen heel Noorwegen werd verduisterd door het Duitse land, niet zo bang als nu”, zegt de 90-jarige.

Sinds oktober van dit jaar regeert er in Noorwegen een minderheidskabinet bestaande uit Conservatieven en de rechts-populistische Vooruitgangspartij, de FrP. Het regeringsprogramma bevat een restrictievere asielpolitiek. O.a. mogen de kerken geen kerkasiel meer toestaan aan uitgeprocedeerde asielzoekers. Helaas heeft de tot nu toe enorm vijandig bejegende rechts-populistische FrP zich in haar partijprogramma gedistantieerd van het Front National en Wilders. Wellicht was dat de voorwaarde om mee te mogen regeren. We zullen zien.

Screenshot_22

Bron:
http://www.pi-news.net/2013/11/90-jahrige-osloerin-unter-deutscher-besatzung-habe-ich-mich-sicherer-gefuhlt-als-heute/
Auteur: Alster

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Verrijking", Criminaliteit, Immigratie, Islamisering, migrantengeweld, Noorwegen. Bookmark de permalink .

21 reacties op 90-jarige Noorse uit Oslo: “Onder de Duitse bezetting voelde ik me veiliger dan nu”

 1. Peter Selie zegt:

  Daar ben ik het helemaal mee eens, behalve voor Joden die zich overigens terecht niet op straat vertoonden, was er meer orde en zeker ook veiligheid dan nu. Ook heeft het ons een vermogen
  gekost om dit tuig hier te onderhouden en van alle gemakken te voorzien.
  Het fascisme is nooit uit Europa geweest. Hoe ze er uitzien? Kijk naar Schulz, Rompuy, Verhofstadt, Van Baalen het is een schier oneindige lijst!

  Mag die Brusselse toren van Babel snel en grondig instorten!

  Like

  • realist zegt:

   in 40-45 nationaal-socialisme en nu marxistisch-socialisme,het socialisme is dus de rode draad,het soort volk die zichzelf graag als ubermensh presenteert en anderen steeds als fascisten en zo bestempelen.spijtig dat er nog zo veel zwakkeren van geest rondlopen in europa die vatbaar zijn voor de linkse proppaganda machine die er één is waar geubels stikjaloers zou op geweest zijn.

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @realist: 21.44. uur, op 22/11. Inderdaad net als bij de ISLAM = SOCIALISME ook SOCIALISME, los van het bijvoegelijke naamwoord. Trouwens Churchill had de hypocrieten al door vak na WW II, want hij zei-terecht: ” De fascisten van de toekomst, zullen zich anti-fascisten noemen”.

    Like

   • Ronald Soeverein Mens zegt:

    Hallo realist deze oude dame verwoordt het goed en het is intriest dat de minsiter van justitie hiervan niets leert. Je geeft zelf een goed antwoordt hierop. Let wel Socialisme leidt altijd tot dictatuur kijk maar naar het verleden o.a. met de USSR helaas is dat nu verworden tot de EUSSR en het nieuwe Kremlin is het huidige Brussel met dictatootrjes van Rompuy en Co!!!!!

    Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Een voorwaarde om mee te mogen regeren…..Tja, het kàn……Zeker in Noorwegen.
  Kun je zien, dat het land voorlopig nog bepaald niet vrij is van ‘goedmens-smetten…..’
  Néé. Het begin is er, maar er valt daar nog veel te doen, héél veel……

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Brekend nieuws! Meer mogen er niet gebouwd worden, omdat ze meer moslims aantrekken.
  Kom daar hier eens om…
  http://www.barenakedislam.com/2013/11/23/moscow-says-nyet-to-any-more-new-mosques-in-the-capital-because-new-mosques-attract-more-muslims/

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Probeert u zich het volgende eens voor te stellen als Rutte ergens op werkbezoek o.i.d. is en dat gewapende kleerkasten gaan bepalen dat er niets gezegd mag worden. Dat is nl. op last van Obama strafbaar geworden. Eén verkeerd woord tijdens een bezoek van hem en je draait een jaar de bak in. Hoezo, First Amendment of the Consitution..??

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  … moest uiteraard constitution zijn.

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Het zal je maar gezegd worden……Maar denk nou niet dat ze wakker schrikken .

  Like

 7. luckybee zegt:

  Nu hebben de Noren het met rand debiele moslims te maken, die zijn primitiver als de Duitsers.

  Like

 8. Jade zegt:

  Hulde voor deze vrouw…
  Deze woorden zouden voldoende moeten zijn,
  om het roer totaal om te gooien in Europa…
  Maar dat gebeurd niet, want het is juist de bedoeling
  van de leiding dat de hele bende crashed,

  Like

 9. Theodoor zegt:

  Socialistisch is voor mij al net zo besmet als fascistisch.

  Like

 10. heleen zegt:

  Ik heb géén boodschap aan dergelijk gesprek en een indirecte hommage aan de tijd van de Duitse bezetting, en dus het nationaal-socialisme.

  Like

 11. Thomasson zegt:

  Acht jaar van rood-groene schooiers-coalitie hebben Noorwegen in een oncontroleerbaar safaripark veranderd. Het is moeilijk te stellen wie is gevaarlijker? Een roddel hyena’s en hordes bavianen die vrij rond lopen, of de geschifte geesteszieke machthebbers die
  uit hoofde van hun macht, besluit nemen beesten te importeren en ze vrij te laten lopen; anders ‘bekend het leven zo weinig kleur’!. De veiligheid van hun onderdanen en belastingbetalers zijn voor hen niet van belang.
  Ik hoop dat de kersverse Noorse minister van justitie, Anders Anundsen, wat van de ontmoeting heeft geleerd. Heeft hij het niet gedaan, dan zou er snel weer een nieuwe ‘Anders’ ten tonele komen en de nieuwe regering dwingen de bavianen en hyena’s weer in de woestijn of jungle te plaatsen. Het is enkel zo jammer dat zulke acties altijd zo bloedig verlopen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s