DDoS-aanval

Screenshot_24De Vrije Chroniqueurs is sinds donderdagmiddag lamgelegd door een DdoS-aanval. Ik ben geen i-technicus, dus wie wil weten wat het precies is moet het even op Wikipedia opzoeken. Het komt erop neer, dat een server overspoeld wordt met aanvragen en/of onoplosbare verzoeken, zodat deze overvoerd raakt en daardoor lamgelegd.

DVC is niet de enige site. Opinieleiders.nl kreeg er onlangs mee te maken en ook Carel Brendel. Het is erg moeilijk te achterhalen wie verantwoordelijk is voor zo’n aanval en de motivatie daarachter. Bij Opinieleiders werd het duidelijk dat het idd tegen die site gericht was, reden om te vermoeden, dat het uit een hoek komt van lieden (wannabe hackerpubers) die het niet zo op hebben met de vrije meningsuiting. Ik wil tegen die mensen iets zeggen:

Misschien zullen jullie gejuicht hebben, toen het hostingbedrijf van VanFrikschoten failliet ging, doordat zijn klanten na een aantal aanvallen bij hem wegliepen en hij zelf overspoeld werd door schadeclaims (En dan heb ik het nog niet over de hetze vanuit de Frontaal Naaktkliek, uitgevoerd dor ene van der Knijff, die ervoor zorgde dat Amsterdam Post ook de reclame-inkomsten kwijtraakte). En misschien staan jullie te juichen als er weer een door jullie gehate site plat wordt gelegd.

Maar laat me jullie wat zeggen: Jullie zijn nog erger dan criminelen. Een inbreker komt tenminste voor buit, maar jullie brengen alleen maar schade toe, zonder te weten hoe groot die schade is. De door jullie verachte sites staan namelijk op servers die ook een groot aantal andere sites hosten. Dat zijn veelal commerciële bedrijven, zoals winkels, hotels en allerlei zelfstandige bedrijfjes, maar ook hobby-sites van particulieren. Door een DdoS-aanval worden al deze sites platgelegd. Bedrijven lopen daardoor inkomsten mis en kunnen hierdoor in grote problemen komen. Ook de serverhost kan in de problemen komen hierdoor. Weglopende klanten, schadeclaims en kans op faillissement, ook voor de gehoste bedrijven die voor hun voortbestaan afhankelijk zijn van hun klanten en omzet.

Screenshot_14

Jullie zijn achterlijke idioten. Omdat je een hekel hebt aan een overbuurman ben je bereid om een heel huizenblok in puin te leggen en mensen in de ellende te storten. Besef je wel wat je doet met je acties? De opiniesites heb je er niet mee. Die zijn na een paar dagen weer in de lucht of zoeken een ander podium. Een weblog is zo gemaakt. Kost 2 minuten voor zelfs een domrechtser en na een paar tweets en mailtjes gaat alles op de oude voet door. Maar ondertussen is er bij anderen, die nergens iets mee te maken hebben, enorme en onherstelbare schade aangericht.

Ik wil jullie waarschuwen voor jezelf, of je nu een wannabe-anonymouspuber of een visieloos prutservandaaltje bent: DDoSen is een criminele handeling. Van deze aanvallen worden aangiftes gedaan en als je opgespoord wordt dan krijg je een flinke douw. Naast een straf zullen jullie ook opdraaien voor alle schade die personen en bedrijven van jullie geintjes ondervinden. Geloof me, daar zou je de rest van je leven wel eens voor kunnen betalen en je zult willen, dat je nooit een computer had aangeraakt.

En voor wat DVC betreft: er worden geregeld back-ups gemaakt, toevallig was de laatste de avond voor de aanval. Maar ook als DVC zou verdwijnen, dan leg je toch niemand het zwijgen op. Wat je doet is te vergelijken met een peuter die met lucifers speelt. Geen besef van het enorme gevaar dat in een klein stokje huist. En als je dat wel beseft: zoveel erger nog.

Als je dit leest zul je misschien zeggen: “Boeie!”, maar heel misschien dat je jezelf eens afvraagt waar je eigenlijk mee bezig bent. Misschien heb je net je eigen huis in brand gestoken? Als het aan mij ligt krijg je binnenkort bezoek van de politie en sluiten ze je een paar jaar op. Ik kom dan niet op bezoek.

Screenshot_15

Door:
D.G. Neree
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

56 reacties op DDoS-aanval

 1. dgneree zegt:

  dank voor het plaatsen

  Like

 2. lucky9 zegt:

  Niets aan toe te voegen!

  Like

 3. vanhetgoor zegt:

  Meestal is het op de ban-lijst zetten van slechts één land voldoende! Ik heb gemerkt dat veel aanvallen en hackers uit Turkije afkomstig zijn. Iedereen die vanuit Turkije wil aan-loggen of zelfs maar de site bekijken die wordt doorgestuurd naar iets onschuldigs.

  Tegenwoordig is tegen DDoS-aanvallen veel te doen, een soort wachtlus bijvoorbeeld! Voorkomen dat er binnen een aantal microseconden wéér wordt gevraagd om dezelfde pagina. Een IP-ban is ook nuttig, de meesten hebben geen idee dat ze geblokkeerd zijn, die krijgen steeds weer een uitleg te zien van de Armeense genocide, en dat verveelt Turken binnen één minuut.

  Overigens D. G. Neree, je màg wel Nederlands schrijven, maar dan moet je de zinnen niet langer maken dan vijf woorden, anders begrijpen die Turkse hackertjes het niet.

  Like

 4. Th.M. van Baarle zegt:

  Goed verhaal, D.G. Neree! Ik hoop dat de slijmballen dit lezen en ter harte nemen. Ik hoop ook dat de Nederlandse staat dit leest en het ook ter harte neemt!
  Wat deze pubers en/of linksverslaafden uithalen dient natuurlijk bestraft te worden maar…. de staat is uiteindelijk de verantwoordelijke op het internet. Net zoals op de openbare weg, de trein en zelfs in de lucht boven ons.Daar dient voor veiligheid gezorgd te worden. Het net is veel te gemakkelijk te benaderen met minder fraaie bedoelingen. Dat moet niet mogelijk zijn. Niemand moet op het net kunnen zonder zijn digitale vingerafdruk achter te laten zodat iedereen zich eerst 4 x achter de oren krabt voordat hij/zij rottigheid uithaalt.
  Dat geldt ook internationaal omdat het internet geen grenzen kent. De overheid weet dit ook wel maar weet alleen maar van bezuinigen, dus ook op de beveiliging van het internet. Het moet kennelijk eerst een keer helemaal en grondig fout gaan voordat de voor de hand liggende maar onsympathieke maatregelen worden genomen
  Ik hoop dat de gedupeerden eens wakker worden en de staat aanklagen voor onzorgvuldig beleid en dikke claims bij het Binnenhof deponeren.

  Like

 5. R.A.F zegt:

  oke nu weten we dus wat er aan de hand is , maar ik heb hetzelfde vandaag ook met geenstijl , zijn die ook aangevallen

  Like

 6. Avidia zegt:

  Ik stuurde gisteren al een mailtje aan E.J. Bron, maakte me ongerust, Ik ging vandaag weer kijken en zag dat de DVC nog uit de lucht is, dus spoedde ik mij naar de site van E.J.Bron waar ik informatie verwachtte en ja, dank je E.J. Bron, erg attent van je, wij kunnen verder niets anders doen dan afwachten. En meneer D.G. Neree sterkte met alles, hoop dat alles snel in orde komt, wij kunnen Uw site niet missen. Groetje van Avidia

  Like

 7. luckybee zegt:

  Ik heb geen idee wat een Dos attakc is, maar wel waar om wij verantwoordelijk zijn moeten voor vreemdelingen die door de linkse binnen gelaten worden bvb deze hier:” Waar komt Faiza Ouahsen vandaan?waar om moeten wij voor iedere perzoon dat de linksen bij ons binnen laat verantwoordelijk zijn, en zelf een conflict met andere staten in koop nemen? dat is toch absoluut absurd?

  Like

 8. dgneree zegt:

  nou, volgens de host draait alles weer stabiel, maar DVC ligt nog plat.

  Like

 9. gielah zegt:

  Vlak voordat DVC uit de lucht ging, heeft er iemand op de Open Draad gepost, die een nickname voerde die ongeveer zó ging: ‘cccczrccccmrtcm’ ( twee posten onder elkaar) en de reactie bestond ook alleen maar uit een rijtje lukrake medeklinkers.
  Dat was al raar!
  Ik moest overigens meteen denken aan die enge Eckart en zijn opvolger Yzengar ( o.i.d.)
  Puur negatief!
  Etterballen!

  Like

 10. Wans Horst zegt:

  @D.G.Neree,
  In je argumentatie ga je er van uit dat je te maken hebt met mensen die helder kunnen nadenken, daardoor ga je compleet voorbij aan het feit dat deze figuren niet gehinderd worden door enige vorm van eigenwaarde, wat hun motieven ook zijn.

  Zie voor uitgebreide informatie: http://www.cloudflare.com/ddos

  Like

 11. dgneree zegt:

  Tot mijn blijdschap kan ik u meedelen dat DVC weer alive & kicking is.

  Gielah, zulke spammails krijgt DVC dagelijks bij tientallen binnen, alleen dit keer heeft het Spamfilter ze er niet uitgehaald. Of het iets met deze aanval te maken heeft weet ik niet.

  Like

 12. Pingback: DDoS | De Vrije Chroniqueurs

 13. Eline. zegt:

  Ik begreep er vanmorgen al niets van,maar gelukkig is het nu duidelijk wat de oorzaak was.
  DVC behoort tot de sites die ik dagelijks lees.

  Like

 14. toetssteen zegt:

  Bij mij is alles nog erg dood. Krijg de mededeling:Apache is functioning normally. En dat is het….

  Like

 15. Lang leve De Vrije Chroniqueurs! Misschien heeft dat platleggen te maken met mijn artikel op DVC over Arabist Hans Jansen die de islam natuurlijk volop bekritiseerd? Ik hoop het wel!

  Like

 16. E.Eliveld zegt:

  Mijn webstek heeft eind 2012, begin 2013 zwaar onder vuur gelegen van FYA schorem. Wekenlang is er strijd gevoerd door IP nummers/reeksen te registreren en te bannen. Mijn server was al ‘gehardened’ dus die bleef wel overeind maar mijn hoster heeft werkelijk alles uit de kast moeten halen om zijn infrastructuur integer te houden. Duur hoeft dat echt niet te zijn. Ik betaal net aan 40 euro per jaar, inclusief registratie domeinnaam. Ik wil geen reclame maken dus daarom noem ik de naam van mijn hoster niet. Kijk maar in de whois…

  Overigens word je, als je server overeind blijft, alleen maar alleen maar wijzer van dergelijke aanvallen. De logs spreken, laten we zeggen,… boekdelen.

  Like

 17. laura van der storm zegt:

  Ik kom er ook nog steeds niet op……

  Like

 18. BEZORGD zegt:

  Bij mij werkt DVC nu ook weer.
  Ook Artikel7 is/wordt aangevallen volgens mij, want die site werkt ook niet.
  Klopt dat?

  Like

 19. gielah zegt:

  Ja hoor…. heel gemakkelijk.
  Alles is weer hersteld.

  Like

 20. dgneree zegt:

  Jack Terrible, fris mijn geheugen eens op. Heb je een link?

  Like

 21. dgneree zegt:

  Th. M. Van Baarle, aan uw redenering zitten wel wat haken en ogen.
  ten eerste is het internet geen openbare ruimte maar een aaneenschakeling van privédomeinen. De schakeling daartussen is idd uitbesteed aan staatsgelieerde organisaties (kabels en satellieten en zendmasten)
  De vraag is of de overheid juist door haar incompetentie wel gechikt is om dit te reguleren. En dan nog wel door middel van digitale vingerafdrukken? Is dat een functie van de staat? Ok, de grenzen moeten worden bewaakt, maar misschien moeten we juist naar minder staat.
  zie het fiasco van de obamacare site.

  De overheid moet zich er pas mee bemoeien als de wetten overschreden worden. Niet iedere weggebruiker om identificatie vragen om zijn eigen bedrijf en winkel te betreden.

  U heeft gelijk dat deze gevaren bestreden moeten worden, maar of een alles controlerende overheid daar het antwoord op is?

  Like

  • Th.M. van Baarle zegt:

   De eerste stap naar het internet loopt via je provider. Als er wetgeving is waarmee de provider verplicht is te waarborgen dat alles wat via haar site het internet opgaat van een deugdelijke identificatie is voorzien dan hoeft het geen ‘staatsbemoeienis’ of ‘staatscontrole’ te zijn. De staat als medewetgever bepaalt dan alleen maar.

   Like

 22. toetssteen zegt:

  Loopt weer goed. Zal iets te snel zijn geweest.

  Like

 23. toetssteen zegt:

  @EJ
  Sympathiek dat je hier het verhaal van DG plaatste.

  Like

 24. Eline. zegt:

  Gisteravond was DVC weer bereikbaar,maar vanmorgen is het weer mis.
  Of ligt dat aan mijn onhandigheid ?

  Like

 25. Eline. zegt:

  Ach meneer Bron,deze digibeet weet niet eens hoe dat moet !!!

  Like

 26. Jade zegt:

  Xandernieuws lag er laatst ook een paar dagen af…

  Like

 27. toetssteen zegt:

  Om ongeveer 17.00 geprobeerd iets te posten, niets. Hij lag er ineens uit en tot op heden geen verandering.
  Hoop dat het niet opnieuw mis is.

  Like

 28. dgneree zegt:

  Beste mensen, inmiddels is er een hernieuwde aanval uitgevoerd, waardoor DVC weer niet bereikbaar is. Nu is wel gebleken dat de aanvallen specifiek op DVC gericht zijn, net als in het geval van Opinieleiders. Het is dus geen zaak van willekeurig vandalisme, maar gericht tegen sites die feiten en meningen verkondigen die bepaalde lieden niet aanstaan. Wie die lieden zijn? Dat is niet te zeggen, maar als ik een rechercheur was, zou ik wel weten waar ik moest beginnen. Deze zaak is echter marginaal en ik denk niet dat er een chief inspector Morse bestaat die zich de tijd en moeite zou getroosten om dit uit te zoeken. Maar die zou er eigenlijk wel moeten bestaan. Het gaat immers niet om mijn hobby-site, maar door DDoS aanvallen zijn talloze grote (financiële instituten lamgelegd.

  iemand vroeg me hierboven of ik kwaad was. Welnee! Ik ben blij met een paar dagen gedwongen rust.
  met vriendelijke groet.

  Like

  • Beste dgneree; wat is het emailadres van De Vrije Chroniqueurs? Ik heb ze vanmiddag een email gestuurd met de samenvatting lezing Arabist Hans Jansen met twee foto’s van Hans Jansen maar waarschijnlijk was het emailadres niet goed getypt want mijn email werd geblokkeerd. Of een andere reden. Ik had vanmiddag haast.

   Like

   • dgneree zegt:

    Misschien wil dhr Bron je mijn dgneree-adres doorgeven. Het redactie-adres vertoont ook kuren.
    Overigens dank voor het voorlezen van je gedicht op de herdenking.

    Like

   • Beste dgneree; ik heb je emailadres ontvangen van Bron en je inmiddels de samenvatting lezing Arabist Hans Jansen met twee foto’s van Hans Jansen toegestuurd. Ik vond het een hele eer om mijn gedicht, songtekst, over Theo van Gogh op zijn Herdenking te mogen voorlezen, voordragen!

    Like

 29. dgneree zegt:

  nou ja, hobby-site is een vreemde benaming en wat denigrerend naar de schrijvers en reageerders, maar u begrijpt mijn punt hopelijk.

  Like

 30. Eline. zegt:

  Heren Bron en Horst,bedankt voor het antwoord.
  Ik heb Windows 7 (als ik me niet vergis…..)

  Like

 31. dgneree zegt:

  bij FF en Chrome kan het gewoon met F5 of CTRL+F5

  Like

 32. toetssteen zegt:

  Ik stuur, ik zweer het, een mailtje naar iemand die weet waar het over gaat. Als hij een antwoord heeft dat Roye kan gebruiken, mag ik die dan doorsluizen naar jou DG. Ik weet het is voetje over, maar wie weet kan Roye er heel veel van opsteken.
  Aan mij is het boter aan de galg, ik ben beter in beleggen.

  Like

 33. toetssteen zegt:

  Mail gestuurd, ik hoop dat ik snel antwoord krijg.

  Like

  • Lucida zegt:

   toetssteen ik lees op DVC dat enkelen van jullie gewoon op DVC konden/kunnen posten. Ik kan er slecht via ixquick-proxy terecht, zonder de mogelijkheid te reageren en ook niet om als mede webmaster in te loggen. Vreemde gang van zaken, temeer ik van D.G.Neree al een paar keer heb vernomen dat alles verder weer functioneert. Nou ja geef mijn pijp maar aan Maarten…

   Like

 34. Lucida zegt:

  Beste E.J. Bron tot nu toe blijken al de tips helaas tijdelijke noodverbandjes. DVC blijft – hopelijk voorlopig – nog steeds onbereikbaar. Inmiddels heb ik begrepen dat dit ergerlijke gebeuren te verhelpen valt door het in gebruik nemen van een losse server , maar dat daar tevens ook een prijskaartje aan hangt.

  Like

 35. tjonge zegt:

  is dvc nog steeds onbereikbaar ?

  Like

 36. dgneree zegt:

  Op dit moment wordt de site van Blonde Mevrouw aangevallen. http://www.dutchfreepress.nl/

  Like

 37. Sterke zin:

  “Omdat je een hekel hebt aan een overbuurman ben je bereid om een heel huizenblok in puin te leggen en mensen in de ellende te storten.”

  Like

 38. dgneree zegt:

  Op dit moment is de site van Joost Niemöller al 2 dagen down vanwege een DDoSaanval

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s