De wederopstanding van het Europese patriottisme

Screenshot_17

(Door: Geert Wilders)

 Hoe je de dag van bureaucraten en politici in Brussel kunt verzieken.

21 november 2013.

Hier is een tip om de dag van de bureaucraten in Brussel te verzieken: noem de Europese verkiezingen van volgend jaar en ze worden nerveus en geagiteerd. Schuimbekkend zullen ze waarschuwen voor het opkomende populisme, een bedreiging voor de democratie. De Europese verkiezingen van volgend jaar mei, waarin bijna 400 miljoen mensen uit de 28 EU-lidstaten mogen stemmen, monden naar alle waarschijnlijkheid uit in een aardverschuiving tegen de Eurocraten. Wat zal gebeuren is echter geen opkomst van het populisme, maar een overwinning voor de democratie.

Decennia lang heeft Brussel ongestoord zijn gang kunnen gaan. Dat tijdperk is nu over.

Eindelijk beseffen mensen dat de zogenaamde eurofielen er slechts op uit zijn om de Europese natiestaten, de huizen van onze nationale democratie, te verwoesten. En mensen zijn niet van plan dit te laten gebeuren. Ze trappen niet langer in de leugen dat patriottisme gevaarlijk is, dat het een ondeugd is en geen deugd. Ze zijn opnieuw trots op hun natie en trots op hun identiteit.

Nieuw patriotisme

Robert Schuman, één van de grondleggers van de Europese Unie 60 jaar geleden, zei altijd dat het doel van Europese integratie was om ‘oorlog niet alleen ondenkbaar, maar ook materieel onmogelijk te maken.’ Maar het idee dat Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en andere landen in het verleden ten oorlog trokken omdat zij soevereine naties waren is gewoonweg belachelijk. Zij voerden oorlog omdat ze ten prooi waren gevallen van totalitaire ideologieën. Democratieën voeren geen oorlog met elkaar, maar drijven handel met elkaar.

Schuman en zijn volgelingen, die ook nu nog steeds proberen om de Europese natiestaten af te schaffen en te vervangen door een federale Europese superstaat, zijn politici uit het verleden. De Europese Unie vertegenwoordigt de oude politiek. Vandaag de dag is er een nieuwe generatie van kiezers en politici opgestaan. Ik ben daar één van. Mijn held is niet Robert Schuman, maar de Amerikaanse visionair Ronald Reagan, die in zijn afscheidsrede pleitte voor herleving van nationale trots en wat hij ‘het nieuwe patriottisme’ noemde. Of, zoals Reagan het bedoelde, ‘liefde voor het land en waardering voor zijn instellingen.’

Eurocrisis als katalysator

De afgelopen vijf jaar heeft de eurocrisis gefunctioneerd als een katalysator. Europese burgers, van Finland tot Portugal en van Ierland tot Griekenland, hebben gemerkt dat Brussel niet in staat is de economische crisis op te lossen. De opgelegde bezuinigingsmaatregelen hebben er alleen maar voor gezorgd dat de belastingen omhoog gingen en de crisis verergerde.

Het is niet de Europese Unie die ons vrede heeft gebracht, maar de NAVO. De EU bracht ons geen economische welvaart; dat deed de vrijhandel. Zwitserland is de meest concurrerende economie ter wereld en Noorwegen het meest welvarende land. Geen van hen is lid van de Europese Unie. Beide behoren tot de Europese Vrijhandelsassociatie (EVA).

De Europese Unie heeft de Europeanen niet meer democratie en vrijheid gebracht. Integendeel; de EU is een gevangenis voor natiestaten. Het ondermijnt onze nationale democratieën. De EU lijkt op een EUSSR.

Vernietiging van democratie in Europa

In 2005 verwierpen de Nederlandse en de Franse kiezers bij referendum de Europese Grondwet, die tot doel had de EU om te vormen tot een echte staat. Maar Brussel weigerde zich neer te leggen bij een ‘nee’. Ondanks de weerstand ging het gewoon verder met zijn plannen voor een grondwettelijk verdrag. Want Brussel denkt het beter te weten dan de mensen thuis. Maar volgend jaar mei zal het zich realiseren dat de mensen het bedrog niet vergeten zijn.

Dit heeft niets te maken met populisme, maar alles met democratie. Democratie op supranationaal niveau is gewoonweg onmogelijk. Er kan alleen sprake zijn van democratie als er sprake is van een natie. We kunnen de EU niet vergelijken met de Verenigde Staten. Amerika is een natie, Europa is dat niet. Europa is een continent met vele verschillende naties met elk hun eigen identiteit, tradities en talen. Hen beroven van hun nationale democratie creëert geen Europese democratie, maar vernietigt de democratie in Europa.

Al maandenlang staat de Partij voor de Vrijheid aan kop in de Nederlandse peilingen. Wij zijn een jonge partij. Wij willen dat Nederland de EU verlaat, lid wordt van EVA en net als Zwitserland vrijhandelsverdragen sluit met de Europese Unie en de rest van de wereld. Wij gaan de Europese verkiezingen volgend jaar mei winnen.

Geen extremisten maar democraten

Ook in andere landen is de Europese Unie nog nooit zo impopulair geweest als nu. Het vertrouwen in de EU is gedaald tot het laagste niveau ooit. Uit eigen opiniepeilingen van de EU blijkt dat zes op de 10 Europeanen ertoe neigen geen vertrouwen te hebben in de EU. Zij zullen dit met hun stem laten blijken. De oude orde van de zelfgenoegzame elite in Brussel brokkelt af.

In het Verenigd Koninkrijk pleit de United Kingdom Independence Party (UKIP) voor het verlaten van de EU. In de peilingen halen zij bijna 20% van de stemmen. In Frankrijk wil het Front National, onder leiding van haar nieuwe leider Marine Le Pen, soevereiniteit terughalen van Brussel naar Parijs. Het Front National is op zijn beurt uitgegroeid tot de meest populaire partij in de peilingen.

Europa staat aan de vooravond van een glorieuze revolutie – geweldloos en democratisch. Volgend jaar mei zullen kiezers in heel Europa zich verzetten in het stemhokje. Zij zullen het supranationale experiment van de Europese Unie afwijzen. Zij zullen kiezen voor herstel van nationale soevereiniteit.

Deze mensen zijn geen extremisten, maar democraten.

Geert Wilders is fractievoorzitter van de PVV in de Tweede Kamer. Deze column verscheen in The Wall Street Journal (Engelse versie) en op ThePostOnline.nl (Nederlandse versie). 

Screenshot_16

Bron:
PVV.nl

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op De wederopstanding van het Europese patriottisme

 1. Jean zegt:

  Mijn stem gaat naar die partij die opkomt voor onafhankelijkeid en vrijheid van meningsuiting, die opkomt voor veiligheid van en voor het eigen volk, die niet doet aan volksverraad.
  In Vlaanderen is er zo maar een partij en dat is het Vlaams Belang.
  Mijn nationaliteit en onafhankelijkeid zijn me heilig en dat is het enige heilige in mijn leven.

  Like

 2. Avidia zegt:

  Goed stuk meneer Wilders, op naar de overwinning!!!!

  Like

 3. Tom Hendrix. zegt:

  Helemaal eens met het artikel van Dhr. Wilders. Inderdaad, terug naar eigen zelfstandigheid! De EEG was op zich als samenwerkend Europees orgaan, meer dan voldoende. We hebben NIET gevraagd om een COMMUNISTISCHE SUPERSTAAT de EUSSR!

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Niets op af te dingen. Geert heeft gelijk! Niet ALTIJD, zoals destijds “Il Duce,” maar meestal wèl.
  Zo ook nú.
  En dat is dan ook de reden, dat we in Mei niets anders kunnen doen dan op hèm stemmen, zo eenvoudig is het.

  Like

 5. bobzelf zegt:

  nou heb ik nog een aardige verrassing !!! tenminste als je net zoals ik
  VOLLEDIG ANTI EU BENT !!!
  ZIT IK OP DE GOEIE SITE ??????????????? WHAHAHAHA

  UKRAIN REGERING , HEEFT DUS MET GROTE VECHTPARTIJEN ERBIJ, BINNEN EN BUITEN voorlopig afscheid genomen , van de EU !!!
  De papieren zouden binnen een paar dagen getekend worden !!!

  Er worden nu VRAGEN OVER EN WEER GESTELD ,waar ???? die miljoenen omkoopgeld
  van Baroso en von Rompuy gebleven zijn !!!!!!!!!!!!!, whahahahaha
  ( U WEET NOG WEL IN DAT ENVELOPJE ENIGE WEKEN MAANDEN GELEDEN )

  tevens blijken ze nu DE VERKEERDE MENSEN OMGEKOCHT te hebben nogmaals , whahahaha

  want de hele oppositie blijkt dus TEGEN TOETREDING !!!!!!!

  VERDER HEEFT POETIN EVEN LATEN VALLEN , DAT ALS ZE VERDERGAAN , HIJ DE GASKRAAN DICHTDRAAIT EN DIE ONDERTUSSEN DUS 5000 VRACHTWAGENS VOOR DE GRENS LAAT STAAN en Ukraine is voor de economie voor 60 % afhankelijk van Rusland.

  Het allerlaatste nieuws :
  waarom mag mevrouw TIMOSHENKO ( MEVROUW PAARDENSTAART
  U weet nog die zit/ligt “DOODZIEK” ???????? in een bewaakt ziekenhuis !
  niet naar het buitenland voor behandeling ????
  En werd er enige tijd geleden zelfs in Europa gedreigd om de EK voetbal te boycotten,!!
  en die mevrouw moest dus vrijgelaten worden van de EU/Brussel om toetreding te gaan bewerkstelligen !!!
  ( EN DAN POETIN BESCHULDIGEN VAN DWANG , GENIAAL !! GOED HEEE ?? )

  Nou die mevrouw heeft dus miljoenen verduisterd , Net als Gerrit Zalm bij het omwisselen van UW KEIHARDE GULDEN NAAR DE GEWELDIGE STABILITEITBRENGENDE EURO !!
  maar die kreeg als dank een pluche zetel bij de bank voor 700.000 euro per jaar als beloning in plaats van LEVENSLANG WEGENS DIEFSTEL VAN MILJARDEN van U de Nederlandse burger !!!!

  OOK VVD !!!! NIET DAN WEL NOOIT VERGETEN , DIT !!!

  wat komt er nu op Ukraine Internet nog meer als vuiligheid van deze lieve onschuldige
  mevrouw TIMSHENKO boven water ??????
  Er is by diverse OFFSHORE company’s buiten Ukraine haar naam naar boven met geld
  ter waarde van 50 MILJOEN EURO !!!
  NOU DUS WILLEN ZE ALS 1E 50 MILJOEN ZIEN TERUG TE KRIJGEN EN MAG DEZE VOLLEDIG ONSCHULDIGE MEVROUW proberen dit effe uit te leggen !!

  DUS HANG MIJ NIET OP , IK VERTEL WAT IK ZIE, LEES EN HOOR HIER
  IN UKRAINE !!!

  Dus ik zou als ik U was , de leugens van uw geweldige welvaart brengende EU maar even op een heel laag pitje zetten !!!
  Ben benieuwd of U daar in die Provincie van Brussel met al die landverraders in uw regering hier wat van gaat horen ,
  IK BEN REUZE BENIEUWD IN IEDER GEVAL !!
  KOM MAAR OP TIMMERMANSIEEEEEEEEEE, LAAT JE LEUGENS MAAR HOREN !!

  p.s. wel leuk zo’n Tv dagie, whahahahaahah , in nederland breekt de pleuris uit als
  mijn vriend Wilders die lul van Pechthold uitmaakt voor miezerig, zielig mannetje !
  en hier slaan ze elkaar de KOP VAN HUN ROMP ,
  GEINIG HOOR, MAG IK WEL !!!

  Like

 6. Fred zegt:

  En zo is het maar net.

  Like

 7. lucky9 zegt:

  Ik wil hun dag niet vergunnen, ik wil ze Uit het pluche. Net zoals elke democraat dat zou moeten willen.

  Like

 8. Tistochwat zegt:

  Natuurlijk heeft Geert Wilders nog steeds gelijk!
  Maar ik hoor ook nog steeds om me heen gehersenspoelden zeggen dat we niet zonder ‘Brussel’ kunnen met het oog op de handelsbetrekkingen en dat het zonder de eu nog véél slechter zou gaan.
  Net zo ‘veel slechter’ als het zou gaan zonder de tomeloze inzet van ‘ons’ ‘koningshuis’ voor ons land; dat hoor je ook altijd.
  De ‘koninklijken’ zijn zich momenteel ook weer uit de naad aan het werken op Caraïben:
  http://www.luckymedia.nl/luckytv/2013/11/vakantie-caraiben-2013-part-1/

  Hoe lang duurt het nog voordat iedereen gaat nadenken?

  Like

 9. nn zegt:

  Uitprinten dit artikel en half jaar lang verspreiden!

  Like

 10. Harry zegt:

  Prima verhaal wederom !

  De PVV lijkt wel de enige gezond verstand club die we nog hebben in de politiek .
  Wilde dat ik kon snappen waarom niet veel meer mensen deze partij omarmen .
  Is het puur vanwege de linkse indoctrinatie ? Van de schuldgevoelens en aandoeningen waar we volgens die lui onder gebukt moeten gaan ?
  Heb een levensgrote verkiezingsposter van Geert in mijn kantoor opgehangen , in een jaar tijd slechts één negatieve reactie op ontvangen .
  ” Dat kost klanten ” was de bewering .
  Heb hem verteld dat ik voor iemand die daar moeite mee heeft helemaal niet meer wil werken .
  Die klant heb ik meteen weggebonjourd , wegwezen , tabee !
  Ha , dat geeft een goed gevoel !

  Op mijn stem kunnen ze rekenen , bij de PVV .

  Like

 11. Wat zegt de meerderheid in Nederland nu?
  Loop naar de hel met die hele E.U.!

  Like

 12. koddebeier zegt:

  Goed stuk, chapeau Geert !!

  Like

 13. Jan zegt:

  Pas als het ‘glazen paleis’ een ruïne is, Van Rompuy als Sedekia geblind en samen met de parlementariërs in Babylonische gevangenschap zijn gevoerd ben ik tevreden.

  Like

 14. Jade zegt:

  Enfin, ze zullen wel gaan knoeien met de stemmen…
  Ik denk namelijk niet dat ze zich zomaar naar huis laten sturen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s