Eurolanden: Schuldencrisis moet opgelost worden door meer schulden

Screenshot_27

De voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz, legt aan Sigmar Gabriel, de voorzitter van de Duitse SPD, uit hoe de crisis moet worden opgelost: meer schulden, totdat niemand het meer merkt! 

De eurozone wil schuldenlanden met nog meer kredieten helpen om minder schulden te maken. Martin Schulz, de voorzitter van het Europees Parlement, wil de banken er zelfs toe dwingen de ondernemingen van kredieten te voorzien.

De euroregering heeft de Steen der Wijzen gevonden: de schuldencrisis is het best op te lossen met nieuwe schulden. Als het aan de voorzitter van het Europees Parlement Martin Schulz ligt, zouden de banken er zelfs toe gedwongen moeten worden de ondernemingen kredieten te geven.

Het probleem: de ondernemingen willen helemaal geen kredieten. Maar de staatschefs denken dat je met kredieten vaart kunt zetten achter bezuinigingen.

De regeringen van de eurozone willen volgens een EU-document individuele landen in het vervolg met gunstige kredieten bij bezuinigingsplannen onder de armen grijpen. Deze leningen zouden niet rechtstreeks aan de kosten van de geplande structuurhervorming gekoppeld zijn, maar bedoeld zijn als algemene ondersteuning voor de economie, blijkt uit een ontwerpdocument ter voorbereiding van de komende EU-topontmoeting in december, dat in het bezit is van Reuters. Het zou er om gaan juridisch bindende bepaalde bezuinigingsdoelen overeen te komen, waaraan de uitbetaling van bepaalde sommen geld verbonden zouden zijn. De kredieten zouden aantrekkelijk zijn door de lage rentes, die onder het niveau liggen wat op de financiële markt wordt verlangd.

De voorzitter van het Europees Parlement Martin Schulz wil de banken met het oog op de economische crisis in Zuid-Europa desnoods dwingen om kredieten te verlenen aan ondernemingen. “Banken dekken zich voor quasi nul % rente bij de ECB in met geld, alleen maar om het te bunkeren of voor zichzelf winstgevend te beleggen”, klaagde de SPD-politicus vrijdag tijdens een bijeenkomst van de “Süddeutsche Zeitung” in Berlijn. “We moeten echt onderzoeken of we de banken er wettelijk toe kunnen verplichten het goedkope geld in ieder geval gedeeltelijk aan de economie door te geven.” De bankinstituten kunnen op dit moment bij de ECB bijna tegen 0% geld krijgen, maar de geldstroom heeft de conjunctuur in Zuid-Europa tot nu toe nauwelijks aangezwengeld.

Bij de bankinstituten stuit het voorstel van Schulz op onbegrip. De kredietproblemen van de Zuid-Europese landen zouden eerder door structurele hervormingen in de crisislanden opgelost moeten worden, zei de secretaris van de bankenvereniging, Michael Kremmer, tegenover het persbureau Reuters. Hiertoe zou ook de verbouw van de desbetreffende bankensector behoren. “De beslissing over een kredietverlening moet echter in handen van de banken blijven.”

De ECB heeft vanwege de crisis in veel eurolanden een bedrag van biljoenen tegen extreem lage rentes aan de zakenbanken verstrekt – in de hoop dat deze dit geld doorgeven aan ondernemingen. In plaats daarvan zou het kredietvolume in de eurozone sinds begin 2010 met 6% zijn gedaald, zei Schulz. “Bij de actuele rentepercentages krijgen de depressieve economieën nu net niet wat ze het meeste nodig hebben: een financiële injectie.”

Om de crisislanden te helpen, heeft de ECB een strafrente voor banken overwogen die geld bij haar parkeren. Volgens de chef van de Deutsche Bank, Jürgen Fitschen, is dat geen goed idee. Banken zouden er altijd over moeten nadenken hoe ze hun geld terug zouden krijgen, zei hij tijdens een bankencongres in Frankfurt. “Als zij daarop geen bevredigend antwoord krijgen, lenen ze hun geld niet uit, alleen omdat de centrale bank het wil en ermee dreigt geld te vragen omdat zij geld bij haar parkeren”, zei Fitschen. “Dat zou grotesk zijn. Daarmee zouden we een nieuwe crisis creëren.”

Volgens de bankenvereniging hebben Duitse banken geen probleem om nieuw geld te krijgen. “Integendeel: de banken trachten de markt met aantrekkelijke rentes te winnen”, zei Kemmer. “In Duitsland zit ons probleem er veel meer in dat we meer aanbod dan vraag hebben.”

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/11/22/euro-staaten-schulden-krise-muss-durch-mehr-schulden-geloest-werden/

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, ECB, Elite, euro, Eurocrisis, EUSSR, Graaien. Bookmark de permalink .

10 reacties op Eurolanden: Schuldencrisis moet opgelost worden door meer schulden

 1. bobzelf zegt:

  DAT IS LOGISCH TOCH ?
  Heeft die unterschaftfuhrer herrrrrr SCHULTZ , , gloeiende , gloeiende , gloeiende WEER zijn
  tabeltjes niet ingenomen !!!
  Deze dropveter moet gewoon opgenomen worden , vanwege een chronische hersenbeschadiging .
  WE LEVEN AL IN DE SCHULDEN UNIE !!!
  maar morgen zal onze kanjer, de man die verstand van zakken stront heeft , Dijsselbloem wel bij het kruisje tekenen !!

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @bobzelf: 21.48. uur, op 22/11. Natuurlijk gaat MARX RUTTE bij het “kruisje tekenen”, want hij aast op een baantje in Brussel! En verder, weer een SOCIALIST= SCHULZ, die weer de beurs van ONS wil leegtrekken! Inderdaad, deze SCHULZ, capo di tutti capi, is volkomen GEVAARLIJK GESTOORD! Net als de rest van dat vuile stel: von Rompuy, en Barosso!

   Like

 2. Henk.V zegt:

  Schulz, de redder van de EU: ”Het ene gat vullen met het andere!”.
  Een geniale vondst dat tot een luchtig machtsblok leidt, want lucht is dan nog het enige dat er nog wordt rondgepompt in de unie..
  Straks loopt iedereen er even rijk gekleed bij als de keizer met zijn onzichtbare wonderschone omhulsels.
  Het komt nog zover dat niemand nog iets bezit.De Europeanen zullen alleen nog ELKAAR hebben, etnisch vermengd , slechts levend van een verrijkende cultuur en dan barst het feest van de armoede los en daar komt geen einde meer aan.. Het sprookje van Schulz.
  Ja, deze man moet aan het hoofd van Europa komen te staan.Die is werkelijk ”total bescheuert.”
  Goddank kan er het volgend jaar Europees gestemd worden.
  Daarna is het puinruimen geblazen.

  Like

 3. Bob Fleumer zegt:

  De heer Schulds is niet goed bij zijn hoofd dit soort mensen hoort onder curatele te worden gesteld. Verdorie een kind van de kleuterschool kan zien dat dit een waardeloos plan is.

  Like

 4. Joost Visser zegt:

  Ja wat wil je met een naam als Schultz.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Dat is een uitstekende oplossing….kijk maar is hoe goed het nu in Amerika gaat !!
  Stomme hufters !!

  Like

 6. Jean zegt:

  Het wordt hoogdringend tijd dat die EU misdaadorganisatie in mei 2014 zijn laatste adem uitblaast, zelden zoveel lafaards en misdadigers samen gezien en de gevaarlijkste van allemaal is die schijnheilige Drievuldigheid E.T. vanRAMPay, liegebeest barbarosso en kapo schulz, 3 levensgevaarlijke waanzinnige zakkenvullers én Europaverraders en die krijgen alle steun van de gevaarlijkste baviaan verafstoot een waanzinnig dolle baviaan met de grillen van de la Tourette.

  Like

 7. luckybee zegt:

  Was Amerika niet Failliet geworden door dat ze te veel schulden maken?Denk aan Lehman brothers en Fanny Mae

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s