Jeruzalem: Amerikaanse universiteit boycot Palestijnse universiteit

Screenshot_6

De Amerikaanse universiteit Brandeis heeft met onmiddellijke ingang haar contacten met de Palestijnse Al-Quds-universiteit in Jeruzalem afgebroken. Aanleiding was een demonstratie op het plein van de Al-Quds-universiteit op 5 november jongstleden. Studenten in zwarte uniformen organiseerden een parade en brachten de Hitlergroet.

Het is de eerste boycot van een Palestijns instituut. Frederick Lawrence, de president van de Brandeis University, had de directeur van de Al-Quds-universiteit, Sari Nusseibeh, opgeroepen tot de publicatie van een duidelijke veroordeling van de Nazi-demonstratie van zijn studenten in het Engels en Arabisch. Nusseibeh publiceerde daarop een brief van twee kantjes in het Engels en Arabisch.

In plaats van de parade en de Hitlergroet te veroordelen, schreef Nusseibeh “aan zijn beste studenten”, dat zijn universiteit vaak het slachtoffer zou zijn geworden van “belasteringcampagnes van joodse extremisten”, met de bedoeling haar goede naam te schaden. Deze “extreme elementen” zouden geen gelegenheid voorbij laten gaan om “bijzondere en desalniettemin schade berokkenende gebeurtenissen of scènes” op de campus uit te buiten, waaronder een “gefingeerde militaire parade.” Nusseibeh schreef verder dat antisemitische, fascistische en nazi-ideologieën tot het bloedbad op het joodse volk in Europa zouden hebben geleid. “Zonder deze bloedbaden zou het niet tot de voortdurende Palestijnse catastrofe gekomen zijn.”

Screenshot_8

Samenwerking sinds 1998

De president van de Brandeis University in de Amerikaanse staat Massachusetts noemde deze schriftelijke verklaring van Nusseibeh “niet acceptabel en opruiend.” Daarom liet hij “tot nader order” de contacten tussen beide universiteiten afbreken. Sinds 1998 zouden de instituten eensgezind samengewerkt hebben voor vrede en begrip.

Screenshot_7De Al-Quds-universiteit werd in 1984 opgericht met Israëlische hulp om het onderwijsniveau onder de Palestijnen in de “bezette gebieden” te verhogen. De universiteit krijgt naar eigen zeggen stipendia uit Zwitserland en Italië en werkt samen met de “Deutsche Akademische Austauschdienst” (DAAD).

Tot nu toe konden we alleen maar horen over een Palestijnse boycot van Israëlische instituten. Talrijke universiteiten in Zuid-Afrika, Zweden, Groot-Brittannië, Canada en de VS hebben gehoor gegeven aan de oproep van de zogenaamde BDS-beweging (Boycott, Desinvestition and Sanction) en contacten met Israëlische academici afgebroken. De pro-Palestijnse boycotbeweging heeft er eveneens met succes voor gezorgd dat internationale concerns hun lucratieve verdragen met Israël opzeggen, waaronder het Franse consortium Veolia en zelfs de Deutsche Bahn. Hen werd verweten deel te nemen aan “illegale projecten” in de “bezette gebieden”, zoals de bouw van de trambaan tussen West- en Oost-Jeruzalem en de aanleg van een spoortracé van Tel Aviv naar Jeruzalem, die eveneens door “bezet gebied” leidt.

Screenshot_9

Bron:
http://www.jesus.de/index.phpid=885&tx_ttnews[tt_news]=195439&cHash=6e790146811daec3d48cfb1fb08be2b3

Bron oorspronkelijk artikel:
http://elderofziyon.blogspot.co.at/2013/11/brandeis-cuts-ties-with-al-quds.html

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", antisemitisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jeruzalem, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

10 reacties op Jeruzalem: Amerikaanse universiteit boycot Palestijnse universiteit

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Simpel: islam is en blijft nazi-fascisme.
  Islam is en blijft vele malen gevaarlijker dan nazi-fascisme en communisme samen.

  Like

 2. Jan zegt:

  Qut-universiteit

  Like

 3. Henk.V zegt:

  Het voorbeeld van de Amerikaanse Universiteit moet op grote schaal worden gevolgd!
  IK STA ACHTER ISRAËL!

  Like

 4. Jan zegt:

  Geestelijk(e) (gestoorde) van de Al-Azhar universiteit geeft Wilders gelijk: “Antisemitisme wordt door de koran gerechtvaardigd”

  Sheik of Al-Azhar Ahmad Al-Tayeb Justifies Antisemitism on the Basis of the Koran
  http://www.memri.org/clip_transcript/en/4048.htm

  Toespraak Amerikaanse juntaleider in Caïro juni 2009
  For over a thousand years, Al-Azhar has stood as a beacon of Islamic learning; and for over a century, Cairo University has been a source of Egypt’s advancement. And together, you represent the harmony between tradition and progress.
  http://www.whitehouse.gov/the_press_office/Remarks-by-the-President-at-Cairo-University-6-04-09

  Like

 5. luckybee zegt:

  Zo als wij in Rotterdam te weten zijn gekomen,zijn islamistische universiteiten niet te vertrouwen , ze belazeren de hele boel.Dat ZAL NIET DE ENIGE UNIVERSITEIT ZIJN DIE DAT DOEN

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Goede zaak, we hebben genoeg van al die moslimfascisten..

  Like

 7. Jan zegt:

  De Universiteit van Amsterdam houdt zich overigens ook al sinds jaar en dag bezig met het zwart maken van Israël:

  De UvA heeft een leerstoel Midden-Oosten gekregen (1) die niets goeds voorspelt. Bij de opening de notoire antisemiet Joseph Massad (2) die in zijn “The last of the Semites,” de lezer wijs wil maken dat de oproep aan de joden in Europa tussen 1930 en 1940 om Europa te verlaten gelijk staat aan het antisemitisme van de nazi’s in Duitsland in deze periode, de ideologie is dus dezelfde
  Maar Massad houdt er meer idiote ideeën op na zoals dat Joden niets met het huidige Israël te maken hebben en dat hun woongebied de Europese landen zijn (de opvatting dus van Helen Thomas), Balfour was een antisemiet, de Joods-Christelijke civilisatie is een product van de blanke Europese en Amerikaanse superioriteit die zich nu tegen moslims keert, zionisme is racisme enz. Massad ligt dus op een lijn met massamoorder Arafat.

  Een ‘celebrety’ die ook zijn leugens mocht debiteren was Saud al-Sanusi die de ‘prestigieuze’ Arabische Bookerprijs won met zijn boek ‘De bamboestok’. Van hem kreeg men te horen dat jihad eigenlijk een onvertaalbaar wordt is dat zoveel betekent als ‘erg je best doen’.

  1. http://ich.uva.nl/news-and-events/events/content/events/2013/11/acmes-opening-event.html
  2. http://frontpagemag.com/2013/salomon-benzimra/columbia-prof-wwii-era-zionists-colluded-with-nazis/
  Zie ook: Tenure Track Bigotry, Columbia prof unleashes ‘anti-Jewish screed’
  http://freebeacon.com/tenure-track-bigotry/

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Jan: 13.05. uur. De Universiteit van Amsterdam Jan? Dat is het meest vuile en gore SOCIALISTISCHE INSTITUUT van Nederland! En dat zegt mij genoeg!

   Like

 8. Jade zegt:

  Goed voorbeeld doet goed volgen…

  Like

 9. Nicole Broeckx zegt:

  Het spijt me dat er op universiteiten niet meer begrip en respect is voor samenwerking en alle historische gebeurtenissen met impact. Dat geschiedenis zich blijft herhalen met kennelijk heel bewuste doelstellingen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s