Nu ook leerkrachten naar Raad van State voor ‘hoofddoekenverbod’

Screenshot_20

Antwerpen, 27 september 2009: een betoging tegen het hoofddoekenverbod van de groep “Vrije keuze”

Enkele leraressen islamitische godsdienst vechten het verbod op het dragen van levensbeschouwelijke tekens in het onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap (GO!) aan bij de Raad van State. Dat schrijft De Standaard in haar ochtendkrant. De leraressen vrezen te worden ontslagen als ze een hoofddoek dragen.

Twee leerkrachten – een van een Vilvoordse en een van een Dendermondse school – trokken eerder dit jaar al naar de Raad van State. Zij kregen eind juni geen gelijk in hun vraag tot schorsing. De Raad oordeelde dat ze nog geen nadeel konden aantonen aangezien de regeling in hun scholen op dat moment nog niet van kracht was.

Ondertussen staat het verbod in een rondzendbrief, die aan alle leerkrachten ter ondertekening wordt voorgelegd. De regel houdt in dat deze leerkrachten hun hoofddoek mogen dragen tijdens de godsdienstles of bij buitenschoolse activiteiten die met het vak verbonden zijn. Maar daarbuiten mag het niet.

Lees verder>>>
(h/t Heleen)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in België, Islamisering. Bookmark de permalink .

8 reacties op Nu ook leerkrachten naar Raad van State voor ‘hoofddoekenverbod’

 1. Theresa Geissler zegt:

  Het is, voor iedereen die in staat gebleken is, een akte van onderwijsbevoegdheid te halen, anders eenvoudig genoeg, zou ik zeggen: De hoofddoek is één van die elementen, die in het onderwijs verboden is, teneinde het karakter van neutraliteit te waarborgen. Punt. Einde argumentatie.
  Maar die moslims denken elke keer ook maar wéér, dat ze met hun ‘hoogstaande’ vredelievende religie (ahem) boven alles en iedereen staan en dat er voor húllie wel uitzonderingen gemaakt kunnen worden.
  En zo niet, dan proberen ze, ze af te dwingen. Púre hoogmoed!
  Hoogmoedig in hun onderworpenheid, hoe verzin je het! Nou ja, we wisten al dat dat slag volk alle denkbare tegenstrijdigheden in zich verzamelt, niet waar?

  Like

 2. Jean zegt:

  Flikker die kopvoddenwijven toch het land uit, wij en zeker onze kinderen hebben geen boodschap aan die achterlijke barbaarse waanzin of haal je kinderen weg uit dergelijke scholen die zich inlaten met die waanzin.

  Like

 3. Republikein zegt:

  Zoveel intellect hebben zij niet, het is een format.

  Like

 4. lucky9 zegt:

  Het grote probleem is een horde advocaten (of wat daar moet voor doorgaan) die in de zieligheids- en migratie-industrie een verkleuterd en verleugend inkomen hebben gevonden. Daar vind al deze heisa haar oorsprong.
  Bij overmaat van ramp worden er op tien raadsheren bij de zgn. raad van state die in feite een parallelle administratieve rechtbank is, er allicht wel drie gevonden om -louter toevallig- samen te zetelen en een islamofiel arrest te ondertekenen.
  Met het schrijven ervan heeft zich voordien een rits NGO’s en syndicaal linksgroene vrijgestelden onledig gehouden.
  Dat is de realiteit.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Het blijft maar door etteren, ze blijven maar wroeten die islamietische ratten !!
  Geholpen door de landverraders van de advocatuur uiteraard.

  Like

 6. Jan zegt:

  Wat eens temeer laat zien dat je op openbare scholen en christelijke scholen geen voddenbrigade moet aanstellen. Waarom ben je anders neutraal of Christelijk? Het zijn altijd weer de politiek korrecte gekken die de maatschappij de vernieling in helpen. Christendom heeft niets met die nazi-ideologie te maken al meent links volk dat de nazi-ideologie het summum is wat momenteel in de aanbieding is en leidend dient te worden. Ik zie Maimonides of Cheider al een vod aannemen. Nooit dus.

  Like

 7. Jean zegt:

  In Genk hebben ze hakenkruizen aangebracht op mosselketen en nu hebben enkele politiekers dikke benen waaronder de burgemeester een echte simpele van geest!!!
  Mag dat nu ook al niet meer? Het zijn toch de “echte” symbolen van die achterlijke gewelddadige barbaarse smeerlapperij!
  Op een kerk staat een kruis en op een mosselkeet staat een hakenkruis, punt.
  Het is nu aan ons ervoor te zorgen dat al die troep die aanhanger is van die hakenkruizen onze landen uit geflikkerd worden en die mosselketen gesloten worden want er komt toch maar alleen verderf en een grote stank uit, al die kerels zonder sandalen en met hun gat in de lucht, ik zou niet op de achterste rij willen staan!!!.

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  De hoofddoek is een vlag.
  http://www.de-stek.info/hvv/index625e625e.html?pagina=5516
  Meer achter de knop links naast contact.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s