Vegetariërdag voor Noorse soldaten

Screenshot_26

De Noorse regering voert een zogenaamde “Veggie Day” in voor de strijdkrachten van het land. Op maandag dienen alles soldaten in het vervolg af te zien van vlees. De maatregel wordt gemotiveerd met de milieubescherming.

De “Meatless Monday” (vleesloze maandag) wordt al in meerdere kazernes gepraktiseerd. Door het verbod moet ieder jaar 150 ton vlees worden bespaard, zei de woordvoerder van de generale staf, Eystein Kvarving. Volgens berichten in de media moet de stap ertoe dienen de “ecologisch onvriendelijke voeding” in te dammen.

Het Noorse leger bestaat uit 18.000 soldaten. Het land heeft dienstplicht, maar alleen voor mannen. Noorwegen wordt door een middenrechts regering bestaande uit de Conservatieven en de Vooruitgangspartij geregeerd.

Bron:
http://www.jungefreiheit.de/Single-News-Display-mit-Komm.154+M5ac029e9ec5.0.html

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Krankzinnigheid, Milieu, Noorwegen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Vegetariërdag voor Noorse soldaten

 1. Wans Horst zegt:

  De reden die men opgeeft is verkeerd, over de uitwerking valt te twisten. Co2 uitstoot door menselijk toedoen is inderdaad voor het grootste deel te wijten aan de veestapel die de mens aanhoudt voor de vleesproductie, echter zorgt het broeikasgas voor een vergroening van de aarde en is eigenlijk heel positief!

  Denk toch eens na luitjes, Co2 is niet geïmporteerd uit een buitenaardse atmosfeer. Als je het niet kan overzien en slechts capabel bent om de angstgevoelens van anderen te echoën moet je maar gauw gaan zitten en al helemaal niet met je klauwtjes aan de interruptiemicrofoon komen.

  Like

 2. Thomasson zegt:

  Zolang zij niet als ‘vegetariërs’ vechten en hun land kunnen beschermen, is er niets aan de hand. Tot nu toe hebben zij weinig van hun vechtkunst tegen de Derde Wereld Trojanen laten zien.

  Like

 3. Trucker zegt:

  De vijand is reeds geinfiltreerd, overal trouwens in eurabia maar in de Skandinavische landen wordt het voor de inwoners (meisjes en vrouwen bijzonder) zeer gevaarlijk leven.
  Islamofiele regeringsleiders zorgen dat de vijand zelfs niet de tacktiek van de minste weerstand hoeft te gebruiken want er is geen weerstand (door de overheid).
  Even dagdromen en me in de US wanen met vrienden van de militie (vele groepen met vele “objectieven” daar) en met de pick up volgeladen met munitiekisten met de good ol’ .50 en just for the fun of it de Cal.12 (met brennekes natuurlijk) en dan…

  http://www.barenakedislam.com/2013/11/22/norway-after-breivik/

  Like

 4. Q zegt:

  Zelfs Napoleon Bonaparte wist al dat een leger marcheert op zijn maag.
  Maar ja, dan zal ik wel bruinhemd zijn die last heeft van een borrelende onderbuik omdat ik de gewoonte heb om teveel op botten te knagen. Zoiets.

  Het lijkt wel een samenzwering
  – om de economie zoveel mogelijk te ruïneren
  – om de defensie zoveel mogelijk te verzwakken
  – het volk zoveel mogelijk tegen elkaar op te zetten
  – het volk zoveel mogelijk te onderdrukken

  Ik vind het een achterlijk staaltje. Ik was zelf ook dienstplichtig, maar als de dienstplicht zou bestaan uit verplichte veggie days of halal [arabische letter modus aan]daagjes[//uit]
  dan zou ik passen. Gewetensbezwaard of vluchten, maar ik eet wat ik wil.

  Like

 5. luckybee zegt:

  Liever de Noren als wij. Ik heb mijn vlees portie iedere dag nodig.Ik ben nog steeds een omnivoor.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s