Een comment uit “The Local”

Screenshot_37

(Vooraf: The Local is wel te vergelijken met Metro of Spits, maar is volledig Engelstalig, met nieuws uit Zweden. Wat ik vaak opvallend vind, is dat de comments oneindig veel kritischer zijn over bijvoorbeeld het immigratiebeleid van Zweden dan de artikelen zelf. De schrijver van dit comment kreeg dan ook veel instemming – Vederso).

Professor Bairoch van Harvard University berekende in de jaren 1970 dat Zwedens BNP per hoofd van de bevolking 3000 USD hoger is dan dat van Zwitserland, nu staat Zweden op slechts ongeveer 50 % van het gemiddelde Zwitserse niveau. Wat veranderd is, is de demografische mix en de opkomst en groei van de onwetende linkse politiek. Concurrerende landen elders richten zich erop hoe de meest getalenteerden en de rijksten ( zoals Zwitserland ) aan te trekken. Een equivalent van 1,5 miljoen Zweedse kronen moet aan de federale staat van de Zwitserse confederatie betaald worden voordat een persoon daar mag wonen.

Zweden, echter heeft nog steeds zijn kater van het ” hoe aardig te zijn”. De statistieken zullen binnenkort aantonen dat Zweden zal behoren tot een aantal van de meest ongeschoolde en onwetende bevolkingen op de planeet. Een gastvrij tehuis voor Somaliërs , Syriërs en Irakezen zal Zweden zeker ver brengen. Zweden in de ogen van hun ongeletterde politici (controleer de cv’s van de sociaaldemocratische leiders). Aan de andere kant hebben de Zweedse politici een lange traditie van veroordelingen van de Verenigde Staten, China, Rusland en Israël, terwijl de bevolkingen van deze landen veel meer hoop hebben dan de gemiddelde heer Svensson. Niet te vermelden hoeveel Zweedse jongeren zich nu vestigen in de VS en China. Een cultuur met lange ontkenningen van elitarisme en meritocratie zal vroeg of laat worden vergeten door de geschiedenis. Het gaat in tegen de aard van de menselijke maatschappelijke ontwikkeling. Dat de Zweedse manier ooit werkte, was omdat de bevolking en de cultuur homogeen was. Professor Putnam van de “Harvard School of Government” ontdekte hoe homogene landen met christendom het sociaal vertrouwen en welzijn bevorderen.

Nu zowel de bevolkingssamenstelling als het maatschappelijk welzijn veranderd is, zal de gang van de geschiedenis en de evolutie geen geduld hebben voor aanpassingsvermogen en naïviteit. Het sprookje van Zweden is spoedig een verhaal om te worden bewaard voor onze toekomstige generatie: eens een blond, schoon en vriendelijk land, door de mensheid geschapen, dat vervolgens ook wordt vernietigd door diezelfde mensen. Misschien is dat is de enige manier om hun identiteit en kenmerken te behouden.

Bron uit:
http://www.thelocal.se/20131121/asylum-friendly-sweden-is-soft-power-super-power
Auteur: onbekend.

Vertaald uit het Engels door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Appeasement, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Multiculti, Naïviteit, Socialisten, Zweden. Bookmark de permalink .

5 reacties op Een comment uit “The Local”

 1. Theodoor zegt:

  Het zat er aan te komen, je kunt er opwachten.
  Zo zal het ook gaan met de EU en de landen binnen deze EU. De verzorgingsstaat heeft machteloze politici gecreëerd die de machteloze bevolking de afgrond in heeft gedirigeerd.
  En let op, deze machteloze politici die steunen op collega machteloze politici zullen het in alle toonaarden ontkennen. Dat is de kracht van het socialisme.

  Like

 2. Martien Pennings zegt:

  Suicide is painless
  It brings on many changes
  And you can take or leave ut as you please . . . . . .
  Oh nee!
  Dat laatste is niet waar: links is niet in staat, na 40 jaar leugens over Immigratie, Integratie, Islam, Israël, EU en Klimaat, nog een mentale ommekeer te maken.
  De mens is liever schuldig dan beschaamd en dus zullen de linksen op al deze misdadige paden blijven doorgaan.
  Ik zeg ook wel eens van “links” dat ze trots zijn zich te schamen (“proud to be ashamed”), maar dan bedoel ik geen échte schaamte, maar de aanstellerij over al die zogenaamde exclusieve schuld van het Westen en de blanke man aan alle wereldleed ooit: slavernij, kolonialisme, imperialisme, wereldoorlogen, Jodenhaat, Holocaust, Vietnam, Derde Wereld . . . . . .
  Mijn grote vriend Roelf-Jan Wentholt heeft laatst in een discussie – en nog wel tegen een zwarte collega, die weer eens begon over de blanke schuld – gezegd dat Afrika zich eens zou moeten beginnen te schamen vanwege de zeer geringe, dan wel non-existente bijdrage die de zwarte medemens heeft geleverd aan de wetenschappelijk-technologisch-morele vooruitgang in de wereld.
  Kijk, dát is discussiëren!
  Even die handel op z’n kop zetten!
  Genoeg met het gezeik!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Goed zo, prima, zo is het toch maar precies! Roelf-Jan had er óók nog aan kunnen toevoegen -mocht de discussie over die schuld tevens de periode van de slavernij hebben behelst- dat de eerste Afrikaanse slaven toch echt de slavernij ingeschopt zijn door mede-Afrikanen (stamhoofden) die na de nodige stammen-oorlogen de overwonnenen inrekenden en verkochten aan handelaren. Zonder deze ‘roots’ van de slavernij misschien wel géén slavernij overzee. -Wel binnenslands, natuurlijk, want in Afrika was dat vanouds een normale zaak.
   Maar nogmaals, ik weet natuurlijk niet of dat aspect in de discussie wel aan de orde gekomen is.

   Like

 3. koddebeier zegt:

  Socialisme vernietigd volken, landen en werelddelen. Het is een kwaadaardig gezwel !!

  Like

 4. Koloth zegt:

  Martien Pennings zegt:
  24 november 2013 om 09:59
  Ben het volkomen met je eens, alleen jammer van dat woord ,, non-existente,,
  ben ongeveer 15 minuten bezig geweest om de betekenis te achterhalen, het blijkt engels te zijn.
  Niet bestaand betekend het.
  Ooooo zeg dat dan gewoon, ik wordt toch zo vermoeid van al die belachelijke …… onzin.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s