Franse boeren protesteren tegen socialistisch regime

Screenshot_43

Franse boeren dragen opnieuw de rode mutsen van de revolutionairen

Er gaat geen week voorbij zonder grote protesten van Franse burgers tegen het socialistische regime in Parijs. Na de leraren, politieagenten en transportondernemers komen nu ook de boeren in opstand tegen staatspresident Hollande en zijn regering. Reden voor de protesten is de belasting- en heffingenpolitiek, die de boeren van Frankrijk in hun bestaan bedreigt.

Bij een straatblokkade van woedende Franse boeren in het stedelijk gebied van Parijs is nu zelfs een brandweerman om het leven gekomen. Hij overleed aan de gevolgen van een botsing, die zich voordeed in het kader van een enorme file in de buurt van Parijs.

“Opération Escargot” blokkeerde de toegangswegen naar Parijs

Met 30 tractoren blokkeerde de Franse boerenbond onder de naam “Opération Escargot” (Operatie Slak) de toegangswegen naar Parijs. De boeren droegen de tijdens de Franse revolutie in het jaar 1789 gebruikelijke “bonnets rouges” (rode mutsen).

Op 1 januari 2014 is het de bedoeling om zowel de btw te verhogen als een speciale milieubelasting op vrachtwagentransporten in te voeren. Deze maatregelen zullen de bedrijfskosten voor de Franse landbouw enorm verhogen. Veel boeren denken er daarom over hun bedrijven te sluiten.

Bron:
http://www.unzensuriert.at/content/0014426-Franz-sische-Bauern-protestieren-gegen-sozialistisches-Regime

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Socialisten. Bookmark de permalink .

8 reacties op Franse boeren protesteren tegen socialistisch regime

 1. luckybee zegt:

  Alleen franse boeren?de anderen niet?

  Like

 2. Ronald Soeverein Mens zegt:

  Vreemd dat je hier in Nederland bijna niks van mee krijgt via ons ,geweldig, media-apparaat alles wordt doodgezwegen. Ik vrees dat het binnenkort uit de hand loopt in Frankrijk en dat de 2e Franse revolutie op punt van uitbarsten staat en dan hoop ik dat deze golf overslaat naar de rest van de Europes bevolkingen en wij een eind maken aan de dictatuur van Brussel en onze regeringen en deze verantwoordlijken zullen straffen via echte gerechtlijke procedures.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Daarom zorgen ze er natuurlijk ook voor dat de media hiervan niets laten uitlekken: Veel te bang, dat het klootjesvolk elders (hier dus) óók op ideeën gebracht wordt!

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Theresa Geissler: 14.51. uur. Goed gezien Theresa! Zo rolt het hier dankzij de RODE KROMROEPEN!

    Like

 3. Ronald, de reden dat hier niets in de media staat is omdat ze bang zijn dat het volk dit op een idee brengt en hieraan een voorbeeld neemt! De (linkse) kapitalisten willen dit voorkomen, want wat is niet idealer dan anderen voor je te laten werken en in plaats van ze te betalen, laat je HEN (door middel van gigantische belastingen) jou betalen! 2 vliegen in 1 klap dus!

  Like

 4. Vederso zegt:

  In GB kunnen ze niet meer zeggen dat ze het niet hebben geweten:

  http://www.thetimes.co.uk/tto/news/world/europe/article3929456.ece

  Like

 5. fleckie zegt:

  voor boeren is het lastig te gaan demonstreren,ze moeten dan een bedrijfsleider inschakelen die hun vervangt, bovendien blijven dan ook nog de meestal afgelegen boerderijen zonder toezicht achter, met vee, e.d.[ en dat vooral in deze tijd,men herinnere zich hoe een schaap geslacht is,na een inbraak in een schuur.]

  Like

 6. Theodoor zegt:

  En als je dan weet waar ook de verhoogde belastinggelden allemaal aan verdwijnt geef ik ze groot gelijk.
  Wat dacht je wat de belastingbetaler kwijt is aan de EU, oa de periodieke verhuizing van Brussel naar Straatsburg., enz, enz, diep triest.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s