De helft van de Vlamingen houdt niet van migranten

Screenshot_7

Bijna de helft van de Vlamingen wil zo weinig mogelijk te maken hebben met mensen van vreemde afkomst. Dat ondanks het feit dat slechts een minderheid regelmatig met vreemdelingen in aanraking komt.

40 % vindt dat moslims een bedreiging zijn voor onze cultuur

45 %wil alleen mensen van Belgische herkomst in de wijk

47 % gelooft dat migranten komen profiteren van de sociale zekerheid

Bijna de helft van de Vlamingen wil geen migranten in hun eigen buurt. Dat is een van de bevindingen uit de Vlaamse Migratie en -Integratiemonitor, schrijft De Morgen.

De studiedienst van de Vlaamse regering vroeg Vlamingen tussen 18 en 85 jaar naar de samenstelling van hun ideale buurt. Vijfenveertig procent antwoordde in een buurt te willen wonen met alleen personen van Belgische herkomst. Nog eens 38 procent verkiest een buurt met “meer personen van Belgische dan vreemde herkomst”.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

36 reacties op De helft van de Vlamingen houdt niet van migranten

 1. Jean zegt:

  Dat moet zijn: ± 75% moet NIETS hebben van “moslims” want Vlamingen hebben geen problemen met vreemdelingen maar wel met moslims gezien hun achterlijke gewelddadige barbaarse achtergrond, ze kennen enkel criminaliteit en geweld, twee items waar Vlamingen echt niet zitten op te wachten.
  Die barbaarse smeerlapperij MOET verboden én verbannen worden zodat Vlaanderen terug moslimvrij wordt, daar zullen wij voor stemmen op 25 mei 2014, zeker weten.

  Like

  • peterselie1 zegt:

   Ben het met jouw stelling eens Jean 75% komt eerder in de buurt, maar deze volks verlakkers doen er alles aan om de burger op het verkeerde been te zetten.

   Like

  • Luchtpint zegt:

   Juist.

   De Vlaming heeft liever Filippijnse katholieken, Arabische Christenen, Thaise Bhoeddisten, Joden (die ons sowieso gerust laten), Indiase Hindoes,…etc. dan Moslims. De logica zelf.

   Daar gaat het over. En niet over “schrik voor vreemdelingen in het algemeen”. Weer een mooi staaltje van media-vervorming, zoals gewoonlijk.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Jean: 12.20. uur. Dat zijn hele ware woorden Jean, daar sluit ik mij volkomen bij aan. Het zijn de volgers der ISLAM waar we de problemen mee hebben! Ik heb nog nooit een probleem gehad met Vietnamezen, Chinezen, Italianen of Spanjaarden! Steeds zijn het de HAATBAARDEN die voor ROTZOOI zorgen!

   Like

  • lucky9 zegt:

   Zo is het!
   50 % is natuurlijk een schandelijke onderschatting en wel een van zulke grootte dat het in feite een hersenspoelende leugen is. Knack is politiek orwelliaans onbetrouwbaar geworden.

   Like

 2. Cathja zegt:

  En gelijk hebben ze. Het is prettig om met gelijkgestemden samen in een wijk te wonen. Je wilt geen vreemde eenden in de bijt hebben. Dat heeft tot nu toe alleen maar geleid tot onbegrip, sociale ellende en veel overlast.
  Soort zoekt soort zeggen ze wel eens. Moslims het liefst in moslimlanden. Europeanen zoveel mogelijk binnen Europa.
  Een schone droom…!

  Like

  • Jean zegt:

   Cathja,
   Als we ons in Vlaanderen én Nederland alleen al focussen op moslims en profiteurs en die verwijderen dan worden onze lage landen een aardsparadijs.
   Jammer dat we met zoveel linkse rotzooi opgescheept zitten maar ja, sommigen kiezen nog voor dat zootje, het is domheid of afhankelijkheid!!!☺

   Like

  • Joost Visser zegt:

   ´Europeanen zoveel mogelijk binnen Europa.´

   Alsjeblieft niet. Ik zit niet te wachten op Bulgaren, Kroatiers, Roemenen,Montenegrianen e.d. Blij dat de Oekraine niet meer meedoet.

   Like

   • Cathja zegt:

    @ Joost Visser 15:32

    Ik schreef niet: “Europeanen zoveel mogelijk binnen Vlaanderen of Nederland”. Binnen Europa wil niet zeggen dat alles maar door elkaar heen moet wonen. Als Europeanen in hun eigen landen blijven en moslims in moslimlanden, dan is dat al een flinke verbetering! Trouwens, als ik mag kiezen dan heb ik liever te maken met andere Europeanen dan met moslims, die ons het liefst zouden willen afslachten, en uiteindelijk de alleenheerschappij over de wereld nastreven.

    Like

 3. exter39 zegt:

  Ik mag die vlamingen wel , alleen nog beter zien te scoren ,op naar de 95 %.

  Like

  • Peter Rutgrink zegt:

   Brussel is alleen maar bezig het ideaal van Adolf Hitler aan het uitvoeren “Een Rijk, Een volk , Een Leider” en die leiders die er nu zijn nooit door ons gekozen maar benoemd want het gaat in Brussel niet wat je ken maar om wie je ken!

   Like

 4. Theodoor zegt:

  “De helft van de Vlamingen ervaart de aanwezigheid van verschillende culturen wel als een verrijking van onze samenleving.”

  Er zijn nogal wat socialisten daar in Vlaanderen, arm volk.

  Like

  • Wachteres zegt:

   En ongetwijfeld wonen de socialistjes met hun ideaaltjes in een blanke wijk.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Wachteres: 07.35. uur. Precies Wachteres. Deze RODEN en ander elitair politiek correct volk, wenst niets te doen te hebben met de LASTEN die deze moslims en andere immigranten meebrengen! Zo rolt dat!

    Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Het is natuurlijk wèl weer een artikel in de Knack en dat is te merken: Zo tekenen ze kritiekloos op uit de mond van die Mijnheer, Jozef de Witte:”WE vinden onszelf zo superieur” wat in dit geval helemaal niet betekent dat hij zichzelf daar bij rekent, maar wèl dat hij daarmee alle autochtone Vlamingen bedoelt. Een duidelijk staaltje van “Wegmetonsisme” Verder vermeldt het artikel dat de helft van de Vlaminigen de verschillende culturen wèl als een verrijking ziet. Men krijgt echter niet de indruk, dat hier over dóórgevraagd is, d.w.z. wàt zij dan precies als een verrijking zíen: Ze kunnen best allerlei verschillende aspecten bedoelen, behalve de Islam, hoewel dàt door het artikel weer ‘handig’ lijkt te worden omzeild. Op die manier is het wel heel eenvoudig om iedereen die niet de sociaal-gewenste antwoorden geeft, als racistisch af te schuiven, terwijl het overgrote deel van die antwoorden uit niets anders voortkomt dan uit ongerustheid over de vraag wàt de Islam precies zal gaan eisen als zij eenmaal de daarvoor noodzakelijke omvang bereikt heeft. De samenstelling van het artikel brengt dat aspect natuurlijk niet eens aan de orde omdat de media dàn antwoorden moeten gaan geven, die de goedmenselijke elite in verlegenheid zouden kunnen brengen. Dus wordt dat omzeild. Bedenkingen tegen de Islam worden niet nader uitgediept, maar benoemd als ‘bedenkingen tehen buitenlanders.’En dat is het: Dàn kun je het racisme gaan noemen……
  Zo’n Knack -en al dat soort bladen, ook in Nederland, belicht, heel geraffineerd, maar één of enkele zijden van het het verschijnsel multiculti en zwijgt de problematische zijde eenvoudigweg dood. Die laat ze consequent niet aan het licht komen, dàt is het verraderlijke!

  Like

  • Jean zegt:

   Theresa,
   Daarom dat ik dat pulpblaadje knack nooit koop want het is weggesmeten geld, de hele redactie is een linkse roedel.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Ja, dat heeft Martien al eens in één van zijn artikelen uitgelegd, immers:
    Kleindochter erfde het geheel, van de laatste eigenaar, maar nam linkse medewerkers in dienst aan wie ze de hele rataplan overliet of zo.
    Het schijnt niet echt hààr inbreng te zijn; zijzelf schijnt vooral geïnteresseerd in geld.
    Dus zodoende……

    Like

 6. Thomasson zegt:

  Bijna de helft is een zeer bescheiden schatting. De ware schatting is dat het leeuwendeel van de Vlamingen wil niets te maken hebben met migranten, maar durft er niet voor uit te komen. Een piep kleine percentage (zeg maar tussen 5 en 10%) is van ze gediend en dat ook in het kader van geloof in multiculturalisme

  Like

 7. luckybee zegt:

  Ik ben Hollander maar ik houd ook niet van ze, en wens ze terug in hun zand bakje.

  Like

 8. Peter Selie zegt:

  Dat krijg je ervan als je massaal op de verkeerde partijen stemt!!!
  Eigen schuld enz.!

  Like

 9. Sjaak zegt:

  AUB ! Wel een beetje onderscheiden !
  NIET Migranten uit Europese landen en USA, Canada Enz. !
  Beter is het op een noemer te brengen !
  De Islam die ons hun achterlijke geloof door de strot duwen
  willen en de hele wereld in rep en roer gebracht heeft !
  9/11-Madrid-Londen-Theo vam Gogh Enz,enz !
  KORTOM ! DE HELE ISLAM ERUIT SODEMIETEREN !
  Ook de gematigde Islam heeft geen donder eraan gedaan
  en stilzwijgend toe gekeken hoe Christen en andersgelovigen
  dagelijks noch omgebracht worden !
  En de rust keert weer terug !
  Niet voor niets hebben Angola en Polynesie er voor gekozen
  ze op te laten sodemieteren !
  Polynesie heeft als vacantie reccourt als eerste herkent
  hoe alles naar de kloten gaat wanneer je dit achterstandige
  geloof hun gang laat gaan ! Burka,Kopvodden en Alkoholverbot
  jaagt op lange termijn iedere vacantiegast weg !
  En zo lang het NOG vacantie doelen zonder Burkastrand
  zoals Italien,Spanje en Portugal geeft kunnen we nog
  opademen !

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  Geen geschikte draad. Dit Eerste Kamerlid weet ook niet waar ze mee bezig is.
  Die gaat als het fout loopt samen met haar geestverwanten alle religieuze* IDIOTEN van NL een handje helpen. Kijk maar.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22089149/__Twijfel_VVD_over_godslastering__.html
  Wat zullen al die verdomde allahschreeuwers blij zijn als dat antieke, van begin af aan achterhaalde “verbod” wordt gehandhaafd… Ik zie ’t al voor me dat mensen op straat staande worden gehouden als ze godverdegodver zeggen of: allah rot op o.i.d.
  Meer hierover op deze webpagina’s:
  http://tinyurl.com/mzljvg2
  P.J.Vinken
  http://tinyurl.com/7wshph2
  *Religioten haben nur das eine im Sinn: Andersglaubige über ihren Schwachsinn zu
  belästigen.

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  foutje, link 2 van 15:46
  de 2 moest een 9 zijn.
  http://tinyurl.com/mzljvg9

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @G.Deckzeijl: 16.06. uur. Roger Gerrit. Ik begrijp het, het boek 1984 van George Orwell is WERKELIJKHEID geworden dankzij de EUSSR en onze VERRADERS van POLITICI in Den Haag!

   Like

 12. bigljohn zegt:

  Zeg maar 95% van de Vlamingen moet niets van de Moslims hebben. Knack.be komt met zijn uitkomsten over Moslims bij mij over als een MSM bron. Als het waar zou zijn dat de helft van de Vlamingen bezwaar zou maken tegen Moslims, betekent dit dat de andere helft van alle Vlamingen erg in zijn nopjes is met de Moslims. Ondanks alle ellende en misdadig gedrag van die Moslims, zowel wereldwijd, als in Europa, vindt 50% van de Vlamingen die Moslims best wel O.K. ! Dit gelooft toch niemand zeker, althans ik zeer zeker niet !

  Like

 13. Trucker zegt:

  Zou toch een beetje nuanceren, de hardcore (bedoel ik echte anti islamiet) zijn een minderheid.
  Verklaar me nader, anti is simpel iedereen weet wat dat betekend, nuanceren weet ook iedereen, goed als ik schrijf ik ben tegen de islam(iet) hou dan rekening mee dat ik ELK facet bedoel.
  Ik ging of ga nooit naar een islamietenland (heb al eens gepend dat ik door deze houding een zeer lucratief salaris misliep twee maanden weg en zeer veel poen verdienen).
  Ik ga nooit naar een islamieten gedoe kebab of hoe het ook heet, nooit is is never.
  Ik praat niet met de islamiet (de minste woordwisseling is een teken van waardering) behalve om te zeggen dat ik een racist ben (weet wel geen ras maar een cultuur maar ze begrijpen het wel) en dat ik Vlaams Belang lid ben.
  Ik heb ze niet gevraagd in de Vrije Westerse Wereld en nu ze er zijn zal ik ze niet beschouwen als welkom in tegenstelling tot welke andere bevolkingsgroep dan ook.
  Waarom deze omstandige argumentatie ivm mijzelf? velen zijn “tegen de islam” maar laat hun gebuur of garagist of collega net een “brave” zijn…de rest nee die deugd niet maar mijn…is ne goeie hij moet daar allemaal niks van weten (brede grijns van mij op dit moment).
  Goed verder krijgen we de “tegenstanders van de islamiet” maar de jaarlijkse vakantie is jawel islamietenland.
  Cut the crap zeg ik ik ben dan ook een konsekwente vent voor velen TE maar daar veeg ik vierkant mijn kloten aan, ik ben ik en de rest kan dus mijn kl…. kussen of moeten ook maar wat pricipes aan boord nemen.
  Heb het al eerder gepend een beetje zwanger bestaat niet, een beetje anti zijn bestaat ook niet.
  Pro of contra ooit zal de keuze moeten gemaakt worden en dan gaan er velen met de broek op de enkels staan.
  Is mijn laaste post ben het moe met steeds hetzelde te moeten pennen en soms merk ik “dingen” die mij storen en principes zijn voor mij belangrijker dan hier of daar likken, over and out.

  Like

 14. G.Deckzeijl zegt:

  Hebben jullie nou echt niks in de gaten?
  Dringt ’t nou echt niet tot jullie door wat in de 1e Kamer wordt bekokstoofd?

  Like

  • Harry zegt:

   Als zelfs de VVD nu al meewerkt om kritiek op de islam te verbieden dan verdienen ze niet beter dan totaal weggevaagd te worden bij de volgende verkiezingen .
   En dan ben ik nog héél vriendelijk .
   Vrijheid , democratie , liberalisme , ze hebben alles verraden !
   Wat heerst er toch voor gekmakend virus in ons continent ?
   Is die islam zó besmettelijk ?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s