‘Joden steken jaarlijks 8 ton in beveiliging. Ja, dat is echt nodig’

Screenshot_24

Hun gemeenschap telt hoogstens 50.000 mensen en in veel Nederlandse steden zijn nauwelijks Joden te bekennen. Toch worden ze naar eigen zeggen voortdurend bedreigd. De ChristenUnie wil nu dat de overheid hun beveiligers betaalt.

Synagogen, scholen en andere joodse instellingen geven jaarlijks naar eigen zeggen zo’n 800 duizend euro uit aan surveillance en preventie.

Stadsdeel Amsterdam Zuid draagt over een periode van 4 jaar 135 duizend euro per jaar bij; eerder deze maand besloot de Amsterdamse raad om voor komend jaar nog eens 125 duizend euro uit te trekken. Is de anti-Joodse dreiging echt zo groot? Vier vragen aan directeur Esther Voet van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI).

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Jodenhaat, Nederland. Bookmark de permalink .

10 reacties op ‘Joden steken jaarlijks 8 ton in beveiliging. Ja, dat is echt nodig’

 1. Helaas is het nodig. aan de reacties kan je lezen hoe het overgrote gedeelte van de lezers van Trouw al belogen zijn door de opinie en verdraaiingen wat normaal in Trouw geschreven wordt.
  Waar blijven de reacties over de miljoenen die verspild zijn aan het theedrinken en zoethouden van de islamitische jongeren. Daar hoor je ze niet over.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Toch vind ik veel reacties in Trouw WEL positief t.o.v. de joodse NL-ers voor beveiliging. De joodse gemeenschap telt nog slechts 50.000 mensen in NL. volgens artikel. Als ik hier en elders (ook kranten e.d. )lees, wonen er in NL nu ook zelfs al in de kleinere gemeenten mensen met moslim-achtergrond. In verhouding het veelvoud wat die van joodse afkomst betreft.
   In een ander (tropisch) deel van NL, wonen ook veel mensen met joodse achtergrond. Hun komst daarheen, eeuwen her, was mischien nog wel eerder dan de NL-se, anders toch min-of-meer gelijktijdig. Ook daar wonen mensen van arabische afkomst v.n.l uit Libanon. Maar die wonen er sinds de jaren 20 -30.
   Als ik ,t percentage extra-poleer naar NL-se verhoudingen, zouden er in NL 136.000 joodse mensen moeten wonen inplaats van genoemde 50.000.
   Toch heb ik er nooit gehoord van dergelijke “toestanden” als in nederland.
   In NL woonden in de jaren 50 slechts enkele duizenden moslims en was er maar een mosqee.
   Er moet toch ergens een verband zijn ? ?

   Like

  • delamontagne zegt:

   Hallo meneer Ya,akov. Sorry even tussen door. metzada 72. ! !
   Ik las net bij link van allerlaatste artikel over Memri-TV., ( naar: “De Vlaamse Vrienden van Israel”) in toevoeging bij die mooie foto van de mezada-rots staan.
   “Masada shall not fall again”. Mooie foto, mooi opschrift.

   Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Wie zijn die bedreigers?
  Voet: ‘Dat is moeilijk te zeggen. Het komt van alle kanten, van erg links tot erg rechts en van allochtonen tot autochtonen.’

  Dit vind ik een mega, mega en nogmaals mega politiek correct antwoord van de eerste orde. Hier kan niemand wat mee. Natuurlijk zal er vanuit de linkse hoek in relatie tot het Midden Oosten drama een anti Semitische actie ondernomen zijn. Ook rechts-radicale neo fascistische types zullen bij tijd en wijle hun ongure wandaden t.o.v. Joden plegen. Maar waarom kan men in Nederland niet zonder omhaal gewoon vertellen uit welke hoek de giga massa aan anti Semitische vuiligheid komt. Dat komt natuurlijk omdat de mainstream intellectueel en hun aanhang de kant gekozen heeft van de door hun veronderstelde slachtoffers van Westers Imperialisme. Progressief Nederland blijft maar hangen en hangen in hun oude afgezaagde mantra’s die in werkelijkheid geen enkele bestaansgrond meer hebben. Elke eerlijke intellectueel en wetenschapper van mens en maatschappij studies weet dat de islam en islamitische culturen overkoken van het Antisemitisme. Natuurlijk zijn er moslims die niet per definitie Antisemitisch zijn, maar deze zijn dat niet dankzij de islam. Voor de grote instroom van moslims was er in het Nederland dat ik althans ken tussen 1955 en 1980 nauwelijks sprake van Antisemitisme. Integendeel. Vandaag de dag heeft de zo geroemde verrijking van Nederland het onwelriekende islamitische religieus geïndoctrineerd Antisemitisme aan onze regenboog samenleving toegevoegd. We mogen de multiculturalisten hiervoor dankbaar zijn, dankbaar voor hun wegkijken, dankbaar voor hun decennia lange ontkennen en dankbaar voor hun kwaadaardige obsessies met islamcritici die dit aan de kaak willen stellen. Dat de grote slecht geïntegreerde moslimpopulaties de hoofd verantwoordelijke zijn in het opnieuw opleven van het Antisemitisme op het Europese continent wordt onderschreven door het feit dat het zonder uitzondering aanwezig is in alle Europese landen die onverantwoord zijn omgegaan met de import van kansloze moslims. Ook het faciliteren van Koran onderwijs, moskeeën en islamitisch onderwijs überhaupt is mede debet aan dit afstotelijk fenomeen.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Lees ook maar eens het boek: ” De Schijn-Elite van de Valsemunters”, dan kunt U zien hoe GOOR de VERBANDEN tussen SOCIALISTEN, WERKGEVERS,VAKBONDEN en de POLITIEK-CORRECTE PARTIJEN zijn. Maar dat kost wel de moeite om dat boek in handen te nemen, en de inhoud tot zich te nemen!

  Like

 4. Jan zegt:

  Mijn dank gaat volledig uit naar ‘mijn’ socialistische landgenoten:

  De rekening voor de Joodse veiligheid

  De officiële voorlichter van de Amsterdamse PvdA-fractie, Sebastiaan Timmermans, lijkt minder enthousiast dan Ümver. „We vinden het een sympathiek voorstel en het zou heel goed kunnen dat het wel doorgaat, maar we moeten nog goed intern overleggen en we willen de komende week nog een ontmoeting inplannen met een aantal Joodse leiders,” aldus Timmermans. De partij blijkt daarnaast ook een ideologische obstakel te moeten overbruggen: „Wij willen niet accepteren dat je structureel geld uit moet geven aan beveiliging van bijvoorbeeld Joodse scholen. Het is heel erg dat scholen beveiligd moeten worden, maar stel dat je daar structureel geld aan geeft, dan accepteer je dat het normaal is dat scholen bedreigingen ontvangen. Dat willen wij niet.
  http://www.niw.nl/joodseveiligheid6948/

  Joodse school voelt zich “een soort sitting duck”
  http://napnieuws.nl/2009/10/23/joodse-school-voelt-zich-“een-soort-sitting-duck”/

  Antisemitisme in Nederland
  Interview met o.a. Manfred Gerstenfeld en Binyomin Jacobs.
  http://premtime.ntr.nl/2010/12/09/antisemitisme-in-nederland-amstelveen/

  (Ik knoop met liefde de laatste socialist op)

  Like

 5. luckybee zegt:

  Ze zijn door Arabieren omsingeld, maar wij, hebben de Arabieren naar huis gehaald.

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Het bedreigtuig is door de Nederlandse regering binnengehaald en heeft dat zelfde tuig in de watten gelegd en geknuffeld.
  Dagelijks ondervinden Joden en Nederlanders daar de ellende van.
  Dus Overheid we eisen maatregelen, de maat is vol over vol…..
  Voor het geval dat U niet snapt over wie het gaat…..het gaat over uw moslimvrienden !!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s