Angola ontkent islamverbod!!

Screenshot_50

De president van Angola, Jose Eduardo dos Santos, tijdens een toespraak voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties

Berlijn – De Angolese ambassade heeft berichten over een zogenaamd verbod op de islam in het Zuidoost-Afrikaanse land ontkend. Daarvoor hadden talrijke media onder verwijzing naar regeringskringen en Angolese kranten bericht dat het land behalve de islam ook andere religiegemeenschappen had verboden.

O.a. werd president Jose Eduardo dos Santos geciteerd met de woorden: “Dat is het einde van de islamitische invloed op ons land.” De ambassade ziet hierin een misverstand. “In angola hebben kerken en moskeeën een vergunning van de regering nodig”, zei een woordvoerder van de Angolese ambassade in Berlijn tegenover de “Junge Freiheit”.

Ook christelijke kerken wachten op vergunning

Om een vergunning te krijgen is echter niet eenvoudig. “Op dit moment wachten meer dan 900 kerken op legalisering.” Veel daarvan zijn evangelische kerken uit Latijns-Amerika, die er alleen maar belang in zouden stellen “de mensen het geld uit de zak te kloppen.” Hier zou de regering moeten ingrijpen.

Moslims zouden in het land nog steeds vrij hun geloof kunnen uitoefenen. Berichten over overvallen op kerken zouden vals zijn. Tegelijkertijd verdedigde de ambassade de verplichting om gebedsplaatsen te laten legaliseren: Moslims, die in Angola wonen, zijn altijd immigranten. Dat is niet onze cultuur.” In Angola zijn op dit moment enkele duizenden moslims. Als hun aantal echter de grens van 100.bereikt, is dat “een beetje te veel.”

Ruzie om Saoedische investeerders

Desondanks zouden veel moslims goed in de samenleving zijn geïntegreerd. Velen van hen zouden zelfs getrouwd zijn met Angolese vrouwen. In de voormalige Portugese kolonie woest al jarenlang een ruzie rondom islamitische gebedsplaatsen, die gefinancierd worden door buitenlandse, voornamelijk Saoedische, investeerders.

Bron:
Junge Freiheit

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afrika, Berlijn, Islam, Islamisering, Islamkritiek, Saoedi-Arabië. Bookmark de permalink .

14 reacties op Angola ontkent islamverbod!!

 1. Sjaak zegt:

  Gatverd.. Terug roeien vanwege de baantjes en de olie verkoop !
  Da heb ik hoogachting voor de bevolking van Polynesie !
  Die hebben met hun demonstraties Meer laten zien
  als deze Laffe tenenkruipers !

  Like

 2. oogenhand zegt:

  Wij gaan goed integreren. Wij gaan zelfs trouwen met Saoedische vrouwen. En net zo goed zonder van godsdienst te veranderen.

  Even terzijde: Robert Lemm heeft verklaard dat het verkeerd is de Islam terroristisch te noemen. Het Christendom is volgens hem zèlf terroristisch. Robert Lemm keurt het Christelijk terrorisme goed.

  Like

 3. Jammer, maar was te verwachten. Er wordt nog steeds geen offensief tegen de islam in deze wereld gestart. Geert Wilders en nog een aantal leiders zijn nog te zwak, te weinig invloed. Maar het gaat er wel van komen!!!

  Like

 4. Jean zegt:

  De dollars zijn belangrijker dan het woord.
  Zo kennen we dat zootje, ook dat van die EU misdaadorganisatie.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Jean: 21.34. uur. Inderdaad Jean; OLIE en de smerige DOLLAR! Daarvoor kruipen ze de MUZELMANNEN in de kont, de machthebbers van deze wereld! Kots!

   Like

   • oogenhand zegt:

    De dollar? Dat is kapitalisme! Wij dienen dus direct de tegoeden van de oliesjeiks aan te vallen. Oliesjeiks die zich verzetten zullen eeuwig branden in de hel!

    Like

 5. Pingback: Angola verbiedt islam als verderfelijke sekte, alle moskeeen worden vernietigd!!!Volg dat uitstekende voorbeeld.//update ! | tora-yeshua.nl | Tora Yeshua | tora-yeshua.nl

 6. lucky9 zegt:

  Had ik het niet gedacht!

  Like

 7. exter39 zegt:

  Nou dit is dan weer een afknapper , ik dacht het komt goed ,en nog wel van een kant waarvan ik het niet had verwacht,hier zijn ze toch al een beetje beschaafder dan in Angola,kwa jaartelling,we zullen zelf een tandje bij moeten zetten om deze sekte te stoppen ,want een relegie of geloof kan ik het niet noemen.

  Like

  • Jean zegt:

   exter39,
   Die gewelddadige sekte heeft NIETS met religie te maken, het is de reinste barbaarse dictatuur een dictatuur die met alle middelen bestreden moet worden.

   Like

 8. luckybee zegt:

  Frelimo waren toch Marxisten? die hebben nooit aan woorden die ze zelff uitspreken ooit gehouden.Vroeger niet en in de toekomst ook niet.

  Like

 9. Henk.V zegt:

  Niets kan mij nog verbazen, vrees ik.
  De president van Angola zal ongetwijfeld royaal worden beloond voor de correctie die hij in de verslaggeving over zijn land aanbrengt..
  Men zeg wel eens dat ieder mens zijn eigen verborgen prijs heeft. Ik hoop niet dat het waar is, maar ik heb in elk geval het zeer sterke vermoeden is dat de productie van politiek correcte meningen voornamelijk op stimulansen vanuit de rijke islamitische landen draait.
  DE leidraad die we altijd paraat moeten hebben, wanneer we het hebben over het waarom van dwaasheid, leugenachtigheid, verraderlijkheid en lafhartigheid in de politiek en de processen van politiek correcte meningsvorming blijft onveranderd beslist “Follow the money!”

  Ik schaam mij over de verwording van het westen en het onvermogen van de meerderheid van de bevolking om eindelijk eens WAKKER te worden.

  Like

 10. madeleine zegt:

  “Desondanks zouden veel moslims goed in de samenleving zijn geïntegreerd. Velen van hen zouden zelfs getrouwd zijn met Angolese vrouwen. ” Ze zijn geïntegreerd als Angolese mannen met islamitische vrouwen huwen. Maar net zoals in West Europa is daar nog lang geen sprake van! Denken de mensen die dit schrijven nu werkelijk dat we dit niet doorhebben?

  Like

 11. Jean zegt:

  En zeggen dat wij westerlingen die oliebarbaren flink met hun pietje kunnen pakken, gewoon allemaal zonnepanelen leggen dan kunnen ze gaan zwemmen in hun olie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s