Noors en Keniaans terrorisme

Screenshot_37

(Door: Fjordman)

In een essay van Fjordman, gepubliceerd op Gates of Vienna, beschrijft hij twee te onderscheiden reacties op de terreurdaden van Breivik en de aanvallen op de “Westmall” in Nairobi, Kenia. Fjordman schrijft:

“In een update geschreven door Nicholas Kulish en gepubliceerd in The New York Times op 18 november 2013 heeft de NYT niet één keer de woorden ´moslim´ of ´islamitisch´ gebruikt om te verwijzen naar deze massamoord door terroristen. Ze werden alleen aangeduid als ´mannen´ of ´Somalische burgers´. In tegenstelling tot het bloedbad, aangericht door Anders Behring Breivik in 2011, was Kulish in dezelfde krant zeer snel met Breivik te verbinden met vermeende ´rechts-extremisten´ die zich verzetten tegen de islamitische immigratie”.

“Dit is oneerlijke journalistiek. Het specifiek islamitische karakter van de aanslag op het winkelcentrum  in Nairobi kon niet meer voor de hand liggen dan hij doet. Zelfs mainstream nieuwsverslaggevers van de omroep CNN verklaarden dat de meedogenloze terroristen ´om beurten baden, hun schoenen uittrokken om de rituele wassing uit te voeren in een kamer vol  dozen. Ze bogen zich in islamitisch gebed, namen een pauze in het onophoudelijke geweervuur.” Op videobeelden van het winkelcentrum is te hoe geschoten wordt op het winkelende publiek en hoe er wordt gepauzeerd voor het gebed tijdens hun bloedbad. Ze spraken af en toe ook via hun mobiele telefoons”.

Fjordman vergelijkt twee terroristen (die beide burgers van Noorwegen waren):

Anders Behring Breivik mag dan gek zijn. Hij voerde zijn bloedbad in 2011 helemaal alleen uit, tenminste gedeeltelijk, omdat hij niemand anders wist te vinden om hem bij zijn terreuraanvallen te vergezellen. Breivik vond geen steun voor terrorisme of massamoord in de teksten die hij van andere auteurs citeerde.

Hassan Abdi Dhuhulow voerde in 2013 zijn bloedbad uit samen met een groep gelijkgezinden. Dit  omdat hij in staat was andere mensen te vinden die hem wilden steunen in zijn moorddadige plannen en bereid waren met hem deze massamoord uit te voeren. Dhuhulow vond steun voor zijn gewelddadigheid en mogelijke moorden in de islamitische teksten die hij en zijn mede-terroristen citeerden.

Kortom, Breiviks bloedbad blijft waarschijnlijk ongebruikelijk, juist omdat hij geen groep mensen achter zich had staan en voor zijn moorden geen steun in teksten vond. Dhuhulows bloedbad echter heeft waarschijnlijk een grote kans om in verschillende landen te worden herhaald. Dat is omdat hij wel een groep mensen achter zich heeft staan en tekstuele steun heeft van een belangrijk “geloof” om gewelddadig te worden.

Hassan Abdi Dhuhulows groep militante moslimsupporters groeit zolang het aantal moslims in het Westen blijft groeien. Breiviks bloedbad zal waarschijnlijk niet worden herhaald, terwijl het bloedbad van Dhuhulow juist zeer waarschijnlijk wel zal worden herhaald. Die waarschijnlijkheid neemt met elke dag toe als gevolg van moslimimmigratie.

Westerse massamedia en politieke elites zijn tegenwoordig zeer terughoudend om dit in het openbaar te zeggen. Als ze dat zouden doen, betekent dat hetzelfde als toegeven dat ze willens en wetens een immigratiebeleid steunen dat hun eigen burgers blootstelt aan een groter risico op terrorisme en massamoord en dat de islamitische leer hierin een belangrijke rol speelt.

….

Anders Behring Breivik is een anomalie, de uitzondering die de regel bevestigt. Veruit de meest waarschijnlijke Scandinavische doelen die terroristen de volgende keer treffen, zullen uitgevoerd worden door mensen die lijken op Hassan Abdi Dhuhulow, Mouin Abu Dahr of Taimour Abdulwahab al-Abdaly. Onze politieke leiders en de media willen over dit feit echter niet teveel praten. Daarbij zouden meer vragen over wat voor soort geloofssysteem deze terroristen motiveert kunnen opkomen en waarom we door onze open grenzen beleid van massa-immigratie potentiële terroristen in westerse land binnen blijven laten.

Click op onderstaande link voor het volledige (Engelstalige) essay op “Gates of Vienna”:

Screenshot_36

Bron:
http://gatesofvienna.net/2013/11/norway-and-kenya-terrorism/#more-31855
Auteur: Fjordman

Gedeeltelijk vertaald uit het Engels door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

 

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", Appeasement, Barbarisme, Censuur, Dhimmitude, Elite, Hypocrisie, Islam, islamofascisme, Kenia, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, mainstream-media, Moslims, Noorwegen, Overheid, politici, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme. Bookmark de permalink .

3 reacties op Noors en Keniaans terrorisme

 1. luckybee zegt:

  de aanvallen op de “Westmall” in Nairobi, Kenia was door al Shabaab een aan al Qaida gelieerde groep uit Somalia uitgevoerd.Dat is een aanfal op een andere land.
  Anders Behring Breivik wil alleen zijn land tegen de toestroom van moslims die door de socialistische regering niet gestopt wordt verdedigen.Moord is natuurkijk niet goed te parten maar socialistische politiek ook niet die eigen mensen voor de islam laat smoren.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Westerlingen zijn totaal niet ingesteld op terrorisme. Daarom weten ze ook niet hoe ze reageren moeten. -En trouwens, het is langzamerhand wel duidelijk, dat die passiviteit, die onmacht, zich in Scandinavië nog het sterkst manifesteert.
  Dat sommige moslims zelf niet gaan inzien, dat de haatpreken van de Imams, over dat de ‘ongelovigen in het westen de grootste vijanden van de Islam zijn, gewoon een lachertje is!
  Er wordt hen hier door die ongelovigen immers geen strobreed in de weg gelegd!
  Of, nou ja, als hen dat voorgelegd zou worden, zouden ze dat ten eeuwigen dage blijven tegenspreken met één naam: Breivik.
  Hoewel díens slachtoffers uiteindelijk niet eens moslims wàren…..
  Nou ja, we weten onderhand wel, dat we in een krankzinnige wereld leven: Alles compleet op zijn kop.
  Hebben we te danken aan M & G. (Moslims en Goedmensen.)

  Like

  • oogenhand zegt:

   Heel simpel. Bezoek radicaal-islamitische websites. Haal daar bloederige plaatjes vandaan, en wrijf vervolgens op andere fora en sites de moslims in, dat als ze het Westen voor de voeten lopen, precies dat gebeurt: b.v. witte fosfor op hun kinderen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s