De wereld negeert het grootste bloedbad op christenen in Syrië

Screenshot_7

Terwijl Israël in de hele wereld steeds opnieuw wordt bekritiseerd vanwege zogenaamde schendingen van mensenrechten tegen Palestijnen – die bij nader inzien vaak Arabische propaganda blijken te zijn – negeert de westerse wereld wat er in het buurland Syrië gebeurt. Daar heeft een gruwelijke massamoord op christenen plaatsgevonden. Er was sprake van massagraven, dood gemartelde vrouwen en kinderen, verwoeste kerken. De daders waren de door het Westen ondersteunde “rebellen” tegen het Assad-regime. Het bloedbad vond plaats in Sadad. Deze stad, gelegen tussen Damascus en Homs, wordt al in het Oude Testament genoemd en is een van de oudste christelijke plaatsen in Syrië.

De inwoners van de stad zijn overwegend Arameeërs die tot op de dag van vandaag Aramees spreken, de taal van Jezus. Eind oktober waren de radicaalislamitische “rebellen” Sadad binnengevallen en hadden de plaats meer dan een week lang belegerd. Zoals nu bekend werd, kwamen daarbij 45 christenen – waaronder vrouwen en kinderen – om het leven; de 14 historische kerken werden geschonden en gesloopt. De stoffelijke resten van zes leden van dezelfde christelijke familie, tussen 16 en 90 jaar oud, werden op de boden van een put ontdekt (een lot, dat steeds meer christelijke “Untermenschen” overkomt).

De radicaalislamitische Allah-strijders legden hun gruweldaden deels op video vast. Ze riepen “Allahu Akhbar!” – “Allah is de grootste!”. De Syrisch-orthodoxe aartsbisschop Selwanos boutros Alnemeh sprak van “het grootste en ergste bloedbad op christenen in Syrië in de afgelopen twee en een half jaar.” De radicaalislamitische strijders hadden 1500 christelijke families een week lang als menselijke schilden tegen de regeringstroepen misbruikt.

Enkele weken daarvoor was de kleine Aramese stad Maalula – een van de belangrijkste christelijke plaatsen van Syrië – door radicaalislamitische “rebellen” aangevallen. Daarbij werden meerdere Arameeërs gedood. De meeste bewoners konden midden in de nacht naar het naburige Arabische dorp Ayn it-Tine vluchten. Gevluchte inwoners berichten van aanhoudende vuurgevechten, zware verwoestingen, overvallen en zelfs gedwongen bekeringen tot de islam met wapengeweld en met de bedreiging mensen anders te onthoofden. “Rebellen” hadden de inwoners “kruisvaarders” en het tot het wereldcultuurerfgoed behorende pelgrimsoord een “wond van Christus” genoemd.

Volgens informatie van de Syrische kerk nemen radicale islamieten steeds meer de controle in het land over. Ze ontkennen op wrede wijze het bestaansrecht van christenen. Een half miljoen christenen hebben Syrië inmiddels al verlaten. Het Aramese oerchristendom is in Syrië bijna ten einde.

Bron:
IsraelHeute.com
Auteur: Raymond Ibrahim

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", "Religie van de vrede", Arabische wereld, Barbarisme, christenhaat, Christenvervolging, Genocide, Hypocrisie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël, Jihad, Krankzinnigheid, lafheid, Linkse Kerk, Midden-Oosten, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Syrië, Terrorisme, Westen. Bookmark de permalink .

10 reacties op De wereld negeert het grootste bloedbad op christenen in Syrië

 1. Opmerkelijk genoeg gaan er Europese en Amerikaanse belastingcenten naar ondersteuning van dit moordende tuig. Het wordt tijd voor revolte.

  Like

 2. Cathja zegt:

  Méér dan vreselijk wat hier gebeurt!

  Waar zijn de Verenigde Naties nu met hun veroordeling richting die rebellen en de moslimwereld? Waar zijn de ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese lidstaten met een scherpe veroordeling richting dat tuig en de islam? Waar blijft de veroordeling van dit geweld door Van Rompuy en zijn soortgenoten? En wordt het niet eens tijd dat er actie wordt ondernomen om deze christenen in veiligheid te brengen? Als er niets wordt gedaan, hóeft het binnenkort niet meer, want dan hebben ze ze allemaal vermoord!

  Stelletje schijnheiligen daar in Brussel! Ze zitten er alleen voor hun overbetaalde baantjes en om macht uit te oefenen over miljoenen Europeanen. Alles zetten ze naar hun hand, strooien volkomen willekeurig met onze belastingcenten, veroordelen mensen die zich zorgen maken over het veranderende Europa, leggen ons vervelende wetten en regels op, boycotten producten uit Israëls ‘bezette gebieden’, doneren geld aan die arme Palestijnen, maar die christenen? Ach, we kunnen ons niet óveral mee bezig houden.

  Walgelijk! Poetin en de paus hebben kort geleden aandacht gevraagd voor de vervolging en martelingen/doden van christenen in moslimlanden. Waarom kijken andere ‘machthebbers’ weg?

  Is het vreemd dat steeds meer mensen verwensingen uitspreken richting Brussel?

  Like

 3. luckybee zegt:

  Dat gebeurd met alle dhimi’s ook hier bij ons.Matheus 7 DE SMALLE WEG 13-23.

  Like

 4. Martha N zegt:

  De mensenrechten organisaties hebben wel anders te doen dan zich om deze mensen te bekommeren. Zij hebben Zwarte Piet op het oog. De zwart man, geknecht wordt…
  De man hierachter, de opstoker is een zwart man met een dik baan en is niet zwart maar ROOD.

  Wat er daar allemaal met de Christenen gebeurt, dat is pas erg.
  Maar om daar daadwerkelijk iets tegen te ondernemen zijn ze te laf voor.
  Ach en misschien vindt Obama het niet zo erg, vandaar de steun.

  Niemand verroert een vinger…
  Brussel ligt kleine regeltjes te bedenken…

  Like

 5. Senior zegt:

  Ik begin steeds meer te geloven dat de islamisten een bende sociopaten zijn :
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Antisociale_persoonlijkheidsstoornis

  Like

 6. john zegt:

  En wat zegt die sympathieke fransiscus dààr van ? U weet wel, de man die zoete broodjes bakt met de islam ! Stilte alom. Hij zou op hun zere teentjes kunnen trappen niewaar ! Ik moet die schijnheilige niet !

  Like

 7. oogenhand zegt:

  Stel, de moslims zouden de beste vliegtuigen, tanks en raketten hebben. Stel de Christenen zouden de olievelden hebben. Wat zou er dan gebeuren? Dan kun je raden (je hoeft het niet te raden: Biafra, Zuid-Soedan, zelfs Syrië).
  Dus als Christenen snoeihard worden uitgeroeid, en de wereld draait zijn duimen vanwege de olie, dan is dat niet het gevolg van geologisch toeval, maar van constructiefouten in het Christendom.

  Zou het Westen nu Syrië binnen vallen met tanks, vliegtuigen en raketten, dan zou Links meteen roepen dat het Westen tanks, vliegtuigen en raketten heeft, en de moslims niet. De moslims zouden dus de zwakste zijn, en dus onvoorwaardelijke bescherming verdienen. Dit uiteraard ontleend aan de Christelijke moraal. Bovendien zou de Christenvervolging worden afgedaan als leugens om olie te stelen. Tenslotte zouden de Christenen gezien worden als handlangers van het Westen. Militair ingrijpen van het Westen zou dus averechts werken.

  Kunnen Christenen trouwens verklaren hoe het komt dat in Syrië de zachtmoedigen NIET de aarde beërven, maar finaal de pan in worden gehakt? Is de Bergrede een valse profetie die niet uitkomt, met dodelijke gevolgen voor de waarheidsclaim van het Christendom t.o.v. bijvoorbeeld het Jodendom? De Christenen hebben slechts één redmiddel: Verklaar níét gediend te zijn van Westerse steun, omdat zij vertrouwen op de richtlijnen van de Bijbel. Bidt voor de bekering van zowel de Salafisten als de Sji’ieten. Waarschuw de moslims dat de islam zich vernietigt in Syrië, en de moslims dus zullen branden in de hel als zij zich niet bekeren tot een andere godsdienst. Hierin, en hierin bestaat de ENIGE redding voor het Christendom in Syrië.

  Overigens zou het goed stom zijn voor het Westen om de Christenen te redden zolang Christenen het recht opeisen om in het Westen een moraal te prediken die volstrekt niet werkt. Dus: òf laten zien dat de Bijbelse richtlijnen werken in de strijd tegen de islam, òf niet zeuren als het Westen de Christenen keihard laat verrekken totdat zij de Bergrede en het Magnificat verwijderen uit hun Bijbels. Waarom zouden wij keihard moeten slaan om mensen te redden die prediken dat terugslaan immoreel is? Dit geldt nog harder voor Jehovah’s Getuigen. Deze huichelaars leren nadrukkelijk dat ieder geweld verkeerd is, maar verwachten wèl dat de politie hen met geweld verdedigt tegen inbrekers en roofovervallers. Zolang Jehovahzwijnen aangifte willen kunnen doen van misdrijven, zullen zij branden in de hel.

  Like

 8. J zegt:

  In Den Haag worden krokodillentranen gehuild over de ellende in Syrië. De Aramese christenen zijn de inheemse bewoners van Syrië, die momenteel massaal weggejaagd worden vanwege hun geloof. De Arameeërs zijn de grootste slachtoffers tijdens deze oorlog, die dagelijks te maken hebben met bedreigingen, discriminatie, afslachtingen en nog meer gruwelijke daden. En de westerse media zwijgt hierover!

  Het geld of producten dat Nederland naar Syrië stuurt voor de slachtoffers, komt helaas niet altijd terecht bij de mensen voor wie deze bedoelt zijn en nodig hebben. De meeste (Aramese) christenen zijn ondergedoken in kerken of kloosters, die het ook maar moeten zien te redden met eigen (beperkte) middelen.

  De eeuwenoude Aramese taal en cultuur wordt bedreigd met uitsterven. De Arameeërs worden in Turkije, Syrië en Egypte op agressieve wijze bedreigd en vermoord. De laatste overgebleven christenen in het Midden-Oosten worden verdreven uit hun oorspronkelijke woongebied. Dit is allemaal de schuld van de USA van Barack Hussein Obama!!!

  Laten we blijven bidden voor alle slachtoffers in Syrië en hopen dat deze ellende snel ophoud…!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s