Is de paus een communist?

Screenshot_29

Paus Franciscus publiceerde zijn eerste apostolisch schrijven: Gospel Gaudium – de vreugde van het evangelie. Maar wat hij schrijft is geen Gaudium meer. Naast lovenswaardige ideeën zoals de kerk moet meer evangeliseren, staan zinnen die van de SED-Muurmoordenaarspartij van Erich Honecker, Oskar Lafontaine, Gregor Gysi of Sahra Wagenknecht zouden kunnen komen.

Uittreksels:

Deze economie doodt. Het is ongelooflijk dat het geen opzien baart als een oude, man die gedwongen is om op straat te leven, doodvriest, terwijl een baisse op de aandelenbeurs van twee punten grote krantenkoppen doet ontstaan. Dat is uitsluiting. Het is het niet langer te tolereren dat voedsel wordt weggegooid, terwijl er mensen zijn die honger lijden. Dit is sociale ongelijkheid. Vandaag gebeurt alles volgens de criteria van het concurrentievermogen en volgens het recht van de sterkste, waar de meer machtige de zwakkere vernietigd. Als gevolg van deze situatie ziet de grote massa van de bevolking zich uitgesloten en gemarginaliseerd: geen baan, geen vooruitzichten, geen uitweg.

Screenshot_31

of:

In deze context verdedigen sommigen nog steeds de “overflow”-theorie (trickle-down theorie), die ervan uitgaat dat iedereen van de vrije markt profiteert, economische groei op zich potentieel een ​​grotere gelijkheid en sociale integratie veroorzaakt. Deze visie, die nooit door feiten bevestigd werd, drukt een ongedifferentieerd, naïef vertrouwen in de goedheid van de mensen uit, die de economische macht in hun hand houden, evenals de vergoddelijkte mechanismen van het heersende economische systeem. Ondertussen wachten zij die zijn uitgesloten verder. Om een ​​levensstijl te kunnen verantwoorden die de ander uitsluit, of zich te kunnen laten inspireren voor dit zelfzuchtige ideaal, heeft zich een globalisering van onverschilligheid ontwikkeld. Bijna zonder het te beseffen zijn we niet meer in staat medelijden te voelen met de pijnlijke kreten van anderen, we huilen niet meer in het aangezicht van het drama van de ander, noch zijn wij geïnteresseerd om voor hen te zorgen, alsof dit allemaal een verantwoordelijkheid is die ver van ons vandaan ligt en die ons niet aangaat. De cultuur van de welvaart verdooft ons en we verliezen de rust als de markt ons iets aanbiedt wat we nog niet hebben gekocht, terwijl dit allemaal te wijten is aan een door een gebrek aan kansen onderdrukt leven dat ons als louter een spektakel lijkt, dat ons op geen enkele wijze schokt.

Screenshot_30

of:

Terwijl de inkomens van enkelen exponentieel toenemen, zijn die van de meesten altijd nog weg van de welvaart van die gelukkige minderheid. Deze onevenwichtigheid is te wijten aan ideologieën die de absolute autonomie van markten en financiële speculatie verdedigen. Dat is waarom ze het controlerend recht ontzeggen aan staten die de opdracht hebben de bescherming van het algemeen belang te waarborgen. Het is een nieuwe, onzichtbare, soms virtuele tirannie die aan de ene kant meedogenloos zijn wetten en zijn regels oplegt. Bovendien verwijderen de schulden en de rente de landen van de praktische mogelijkheden van hun economie en de burgers van hun reële koopkracht. Daar komt nog een wijdverspreide corruptie bij en een egoïstische belastingontduiking die globale dimensies hebben aangenomen. De hebzucht naar macht en bezit kent geen grenzen. In dit systeem, dat de neiging heeft om al het mogelijke te absorberen om de voordelen te doen verhogen, is al het zwakke ,zoals het milieu, weerloos tegen de belangen van de vergoddelijkte markt die tot absolute regels worden.

En zo voort en zo verder! Dat is wat we nog nodig hadden! Een socialist als paus die tegen de markt schrijft. Hij moet zich eens voorstellen hoe de wereld er vandaag zou uitzien als alle staten volgens socialistische en communistische economische recepten geregeerd zouden worden. Stad en land zouden zonder meer een tranendal zijn, nog afgezien van de miljoenen vermoordden. Franciscus kan inderdaad een keer op pelgrimstocht naar Noord-Korea en zijn steile economische theorieën daar bezichtigen, waar overigens ook christenen worden vervolgd. Mijn God! Moet dat nou!? De paus, een socialist!

Screenshot_27

Bron:
http://www.pi-news.net/2013/11/ist-der-papst-ein-kommunist/#more-372640
Auteur: kewil.

Vertaald uit het Duits door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

24 reacties op Is de paus een communist?

 1. Sjaak zegt:

  Maar afgezien dat je Milliarden van mensen nooit en te nimmer op een Level krijgt,
  is het ook voor hem een spagaat ! Het vermiddelen tussen goed en boos is altijd een
  punt van betrachting van ieder geloof ! Natuurlijk slaat hij met het goed menen van
  de Islam naast de plank ! Maar zou ik moeten Kiezen tussen een Salafist en een
  Communist , dan toch liever Kommunist ! Maar voor de Communisten heb ik geen
  vrees ! De Moslim is en dat hebben we allemaal gezien is voor mij brandgevaarlijk !
  En ik ga iedere weddenschap in dat aanslagen van hun direkt voor de deur bij ons
  over niet al te lange termijn plaats vinden !

  Like

  • fleckie zegt:

   ten tijde van de aanval van de Libanese FALANGISTEN. Op Sabra en Sjatilla, was ARAFAT! op audiëntie bij de de toenmalige paus,!( of vergis ik me, het gebeurde tijdens de Joodse nieuwjaarsviering?)toch? Men was er als de kippen bij,om de Joden (weer eens) de schuld van iets te geven, in de massamedia.

   Like

 2. Jan zegt:

  Samenvatting: De rijken worden rijker en de armen armer.

  Alleen een kapitalistische maatschappij zorgt voor vooruitgang en brood op de plank en dat het individu zich kan ontplooien. Socialisme is alleen maar negatief.
  Goed voorbeeld is momenteel Venezuela die zich gaat ruïneren:

  Free Stuff! Venezuela’s Socialist President, “We Will Guarantee Everyone Has A Plasma Television”…
  http://weaselzippers.us/2013/11/15/venezuelas-socialist-president-we-will-guarantee-everyone-has-a-plasma-television/

  Venezuela’s Socialist Government Seizes Electronics Chain, Orders Them To Offer “Fair” Prices…Update: Video Of People Storming Store
  http://weaselzippers.us/2013/11/10/venezuelas-socialist-government-seizes-electronics-chain-orders-them-to-offer-fair-prices/

  Venezuela Locks Up 100 “Bourgeois” Businessmen For The Crime Of Capitalism
  http://www.reuters.com/article/2013/11/15/us-venezuela-economy-idUSBRE9AD1F320131115?feedType=RSS&feedName=worldNews

  Venezuela’s Socialist Government Orders Limits On Corporate Profits…
  http://weaselzippers.us/2013/11/11/venezuelas-socialist-government-orders-limits-on-corporate-profits/

  Doctors In Venezuela Say Healthcare There Is Collapsing
  http://weaselzippers.us/2013/11/11/doctors-in-venezuela-say-healthcare-there-is-collapsing/

  En dan dit: Schatrijk, drijven op olie, maar geen wc-papier
  Socialism In Action: Venezuela Runs Out Of Toilet Paper Due To State Price Controls…
  http://weaselzippers.us/2013/05/16/socialism-in-action-venezuela-runs-out-of-toilet-paper-due-to-state-price-controls/

  Like

 3. bigljohn zegt:

  Laat hem eens eerst naar zijn eigen kijken, en het Vaticaan. Al die fortuinen die het Vaticaan vertegenwoordigd zouden aan de armen uitgedeeld moeten worden, en de paus zelf zou in uiterste eenvoud verder moeten. Gelijk sommige klooster-ordes waar adspirant paters de gelofte van armoede moeten afleggen. Zij krijgen o.a. als kleding niet meer dan een enkel gewaad en open sandalen, zomer en winter. Maar zover zie ik het Vaticaan en de paus niet komen. Een ware kerkvorst die het socialisme predikt en zelf als een Dagobert Duck leeft met het geld pakhuis van een Vaticaan. Een geldmagnaat die het socialisme predikt. Het lijkt ons koningshuis wel !

  Like

  • fleckie zegt:

   En hoe denkt men erover,hoe die kloosters aan hun enorme bezittingen zijn gekomen?
   EN vergeet niet,wat eerder al eens is vermeld: afkomstige. JEZUÏET , (zijn dat niet DE “HOOG-INTELLIGENTSIA”. van de. R.K. Kerk, met veel “volgelingen”. van Fr.van. LOYAOLA??(veelal studenten, waarschijnlijk uit “GOEDEN. HUIZEN”?)

   Like

   • fleckie zegt:

    en men vergete niet,: de. aanwezigheid, met hun opleidingscentrum in o.a.ROLDUC,?(Kerkrade ) OPUS. DEI, IN VEEL LANDEN, WAAR, EN OP WELK NIVEAU ze functioneren.

    Like

   • fleckie zegt:

    er valt ook niet veel te lezen over de SPAANSE BURGEROORLOG,.(tegen grootgronddbezitters,(Falange-partij)(religie vulle men zelf in!) over de ZOUAVEN, waarvoor die vochten! En de soldaten van GARIBALDI,hoe die “afgedankt” werden, men kan bijna? zeggen” steeds. ” HETZELFDE. LIEDJE” .

    Like

 4. lucky9 zegt:

  Het is eenvoudig. Deze jezuïet is inderdaad een communist. Maar jij is, zoals elke jezuïet, bovendien hypocriet (schijnheilig) tot op het bot. Uiteindelijk is het alleen maar een vuile lafaard die, als voor zijn kudde de nood (in de islamitische wereld) het hoogst is, onschuldige samaritanen met de vinger wijst in plaats van bij zijn katholieke clerus het gezond verstand aan te spreken en de wreedaardige (islamitische) beesten ex cathedra moreel te veroordelen.
  Ik walg van deze paus. Wat een vuil, laf individu! Als ik hem in de hemel tegen kom sla ik gelijk keihard op zijn smoel en verhuis direct vrijwillig naar de hel! Met zo iemand wil ik niet samen zijn. Niet hier en zeker niet in de eeuwigheid!
  Wat is de maximum-straf voor majesteitsschennis van een buitenlands staatshoofd in Benelux?

  Like

 5. Dr. Kwast zegt:

  lucky9 :

  Uit mijn hart gegrepen wat je verwoord. Ik kom naast je staan en zal de andere kant goed raken.

  Like

 6. oogenhand zegt:

  Populorum Progressio is goed Latijn voor Jizya.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  De paus is een paljas…..wanneer gaat hij het fortuin van het vaticaan onder de armen verdelen ????

  Like

 8. Theresa Geissler zegt:

  Is niet nieuw. Meerdere pausen hebben ooit dergelijke encyclieken geschreven van soortgelijke strekking en preken gehouden met een dergelijke inhoud. Komt allemaal voort uit de oorspronkelijke kerkleer, die al sinds haar bestaan armoede, opofferingsgezindheid en saamhorigheid predikt, zonder er rekening mee te houden, dat de praktijk van alledag wel wat ingewikkelder in elkaar steekt. Ook voor Kerkvorsten. Overigens is het een misvatting om voetstoots aan te nemen, dat de paus in weelde leeft; dat nemen velen aan, op grond van het grootse uiterlijk van het pauselijk paleis, maar dat hoeft niet zo te zijn: Veel hangt hier af van de instelling van de Paus-zelf: Er zijn genoeg gevallen bekend van pausen die binnen de muren van het Vaticaan juist uiterst sober leefden, met vooral karige maaltijden van een kloosterachtige samenstelling. Het enige is, dat de armen, de behoeftigen met zulke principes niet geholpen zijn, dat zeer geen stap verder mee komen en zich met de eeuwige oproepen tot soberheid en gebed niet gesteund voelen in hun strijd tegen elementen die het echt slecht met hen voorhebben. Want dat is de praktijk en op de praktijk heeft het Vaticaan geen antwoord.
  Verspilling van energie om je druk te maken over dit fossiel. Schrijf hem in deze tijd toch gewoon af en laat hem zitten waar hij zit: Eens gaat hij gewoon dood en komt er weer een ander die in wezen niet anders is. Van hem hoeven we ons niets aan te trekken.

  Like

 9. Omastar10 zegt:

  Lucky 9
  Hij komt niet in de hemel hij gaat meteen naar de hel.

  Like

 10. Vederso zegt:

  Een recente “rant” van Rush Limbaugh over paus Franciscus die hij ook heeft ontdekt. Er zijn veel meer reacties op Gospel Gaudium naast bovenstaande op PI.

  Like

 11. Bob Fleumer zegt:

  De paus zal best een geleerde man zijn die veel weet, maar als je veel weet van onzin dan blijft het onzin met en zonder mijter.

  Like

 12. luckybee zegt:

  DePaus is geen communist nog veel erger hij is een aanhanger van Satan.(Ignatius de Loyola de ) De Grill monik.

  Like

 13. Jan zegt:

  Vatican Chief Justice: Pro-Abortion Kerry, Pelosi Shouldn’t Receive Communion

  To deny Holy Communion to pro-abortion politicians who are Catholic, such as Secretary of State John Kerry, House Minority Leader Nancy Pelosi (D-Calif.), and former New York City Mayor Rudy Giuliani, “makes perfect sense” because it is a discipline that goes back to St. Paul, “the very first years of the Church,” said Cardinal Raymond Burke, the former archbishop of St. Louis and now the chief justice at the Vatican’s highest court.
  http://cnsnews.com/news/article/michael-w-chapman/vatican-chief-justice-pro-abortion-kerry-pelosi-shouldnt-receive

  Als zij zich ook maar eens aan hun woord hielden.

  Like

 14. Jan zegt:

  Eerlijk stelen
  Paus Franciscus voorstander om via wetgeving geld te stelen van werkenden en te geven aan lamlendig volk, te lui om te werken.

  Pope Francis called Friday for governments to redistribute wealth to the poor in a new spirit of generosity to help curb the “economy of exclusion” that is taking hold today.
  http://hosted.ap.org/dynamic/stories/E/EU_REL_VATICAN_UN?SITE=AP&SECTION=HOME&TEMPLATE=DEFAULT&CTIME=2014-05-09-06-31-28

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s