EU dreigt Groot-Brittannië uit de Unie te gooien

Screenshot_48

De onenigheid tussen Brussel en Londen escaleert zienderogen. Het is al maandenlang een publiek geheim dat steeds meer Britten de EU de rug willen toekeren. Nu gaat Viviane Reding van de EU in de tegenaanval:

EU-commissaris raadt Londen EU-uittreding aan.

De ruzie tussen de Britse minister-president David Cameron en de Europese Commissie over het recht op vrij reizen en vrije vestiging neemt steeds scherpere vormen aan. Europees commissaris van Justitie Viviane Reding: “Als Groot-Brittannië wil uittreden uit de binnenmarkt, dan moet Groot-Brittannië dat zeggen.”

FAZ

Screenshot_49

Viviane Reding, Europees Commissaris van Justitie

Dat klinkt als een ruzie waarbij de een de ander voor wil zijn om zijn gezicht te bewaren: Brussel wil er liever zelf uitgooien dan verlaten te worden om de allure te behouden dat een lidmaatschap van de EU een zeer begerenswaardige zaak zou zijn.

Anderzijds echter haalt men oudgediende politici uit de kast, die op het volk moeten inpraten wat het bij een uittreding uit de EU allemaal te verliezen zouden hebben:

Groot-Brittannië zal een “harde prijs” betalen als het de EU verlaat, waarschuwt de Britse ex-minister-president John Major. De uittreding zou miljarden kosten, Groot-Brittannië zou zich helemaal isoleren en desondanks zou men van het land verlangen de EU-wetten toe te passen, aldus Major.

Telegraph

Screenshot_50

David Cameron en Angela Merkel

Welnu, iedereen die denkt dat een uittreding uit de EU gratis verloopt, of zelfs winstgevend is, is zeer naïef. Weliswaar vertellen ons al diegenen die voor een uittreding zijn dat het daarna alleen maar beter met ons zou gaan en dat dit de enige zinvolle manier zou zijn. Maar dat zeggen ze niet om iets goeds voor ons te doen, maar ze maken reclame voor diegenen die voor het uiteenvallen van de euro en de EU zijn en daar winst uit hopen te halen. Want ja, uit het verval van een grootmacht kunnen speculanten (beursspeculanten, investeerders, valutaspeculanten, de concurrerende financiële machten, economische machten, enz.) net zoveel winst halen als uit het opbloeien van een grootmacht. Onder omstandigheden levert het kapotslaan de speculanten zelfs nog grotere winsten op dan het langdurige opbloeien.

Dat wil nu ook weer niet zeggen dat de EU een goede zaak is en dat men hiermee moet doorgaan. Het is net als met een kapot huwelijk. Een scheiding is een kostbare aangelegenheid en brengt alleen maar verliezen met zich mee. Uiteindelijk blijven de echtgenoten financieel geruïneerd achter. Diegenen, die bij iemand per se op een scheiding aandringen (advocaten) denken aan hun eigen bankrekening. Maar de hebzucgt van een scheidingsadvocaat verandert niets aan het feit dat het huwelijk kapot is. Zo ongeveer ziet het er nu uit met het EU-lidmaatschap van de uitgemolken lidstaten. En daartoe behoort Groot-Brittannië net zo goed als Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Denemarken en nog enkele andere landen.

Screenshot_47

Bron:
http://www.kybeline.com/2013/11/29/50708/#more-50708
Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

14 reacties op EU dreigt Groot-Brittannië uit de Unie te gooien

 1. Sjaak zegt:

  Dat smoelwerk van deze subsidigraaierin spreekt banden !
  90 % van de inwoners van Europa will deze potvreters liever
  vandaag als morgen los zijn ! Laat Maar een Referendum
  komen ! Dan is een dag later de EU verleden tijd ! Wedden dat !

  Like

  • bobzelf zegt:

   HELEMAAL GELIJK, dus daar moeten we dus voor blijven vechten !!

   als het allemaal zo geweldig is ??
   WAAROM KRIJGEN WE DAN GEEN REFERENDUM ??
   ER KAN DIE GEWELDIGE STABILITEITBRENGENDE EU TOCH NIKS GEBEUREN !!

   KOMT TIE : WHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

   Like

 2. louis-portugal zegt:

  Kan Viviane dat zo maar zeggen en wat vinden de andere ongekozenen ervan?????
  Als ik Cameron was zou ik die vraag eens in Brussel droppen.

  Like

  • Q zegt:

   Als ik Cameron was zou ik me af gaan vragen of ik niet beter op de Falklands kon gaan wonen of zo. De Faraoer …
   De meeste Engelsen kunnen zijn bloed wel drinken zo langzamerhand. De meeste islamieten nog niet maar ook dat komt nog wel.

   Like

 3. Harry zegt:

  Beter nu door de zure appel heen bijten dan nog eeuwenlang geld achter deze dieven en verkwistersbende aandragen .
  Tot nog toe hebben we alleen maar geld verloren aan de EU .
  Toen we nog in de EEG zaten ging het toch prima ?
  Je moet wel een onverbeterlijke optimist zijn om te denken dat dat ooit beter wordt binnen de EU .
  Laat ze maar op een verschrikkelijke manier op hun smoel vallen .
  En dat is nog het minste dat ik ze toewens .

  Like

 4. realist zegt:

  het zou kunnen dat er grote veranderingen op komst zijn,in angola word de islam verboden en moskeeen afgebroken en massaal korans verbrand,rusland verbied de bouw van nieuwe moskeeen en pakt zijn islamieten hard aan en in china schieten ze de moslims die een politiekantoor probeerden overvallen kort en bondig dood,dus bij deze zie ik het begin van het einde voor het islamitisch probleem.
  indien groot-britanie uit de eu stapt zullen er automatisch nog landen volgen zoals frankrijk of nederland bvb wat ook meteen het begin van het einde van de eu-fascisten inzet,het definitieve einde van de droom van een handvol onverkozen dictators die lange tijd voor de europese bevolking een nachtmerrie was.laat nurnberg 2.0 maar komen!

  Like

 5. Jan zegt:

  Stapt GB op stappen meer op en moeten de boedzuigers en parasieten ineens werken (hoewel, zij hebben al miljoenen bijelkaar gestolen) en dat kunnen zij niet want zij hebben niets geleerd, kunnen alleen vergaderen en zelfs dat is een aanfluiting als men bedenkt hoe ‘beslissingen’, beter, decreten, ons door de strot geduwd worden.
  Het Brusselse volk dient te hangen, openbaar, op de Dam, aan de galg, tot het rottend vlees van de botten druipt; dan mag het kadaver, het zijn nu al zombies, nog een laatste maal de omgeving verpesten.

  Like

 6. fleckie zegt:

  Als. “IEDEREEN” er dan “UITGEGOOID” is? Blijft er een failliete boedel achter. Waar was ook weer dat”onbewoonde,kant en klare gebied”, ook weer?!

  Like

 7. Martha N zegt:

  Het zal nooit beter worden door in de EU te blijven. Het is altijd “Magnana”, morgen gaat het beter.
  Beter NU eruit, dan straks verworden te zijn tot een C status!

  Ook een kat in het nauw gaat blazen, dat er nu gedreigd wordt wil zeggen, dat de EU/ commissie, in de hoek gedrongen wordt en minder machtig is dan dan het wel lijkt..

  Like

 8. Jan zegt:

  De socialisten van Brussel gaan van taktiek veranderen om de EU-kritische partijen de wind uit de zeilen te nemen, lees: te belazeren
  Europas Sozialisten vollziehen einen radikalen Schwenk in ihrer Wahltaktik für das Europa-Parlament: Um den Euro-Skeptikern den Wind aus den Segeln zu nehmen, will die Partei “Europa in seiner jetzigen Form nicht mehr verteidigen”. Martin Schulz wird zum Euro-Skeptiker – mehr Wende geht nicht.
  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/11/29/wende-fuer-eu-wahl-sozialisten-bezeichnen-sich-nun-als-euro-skeptiker/

  Dit is dan wel Mielke maar hij is representatief voor al de gekken in Brussel

  “Ich liebe doch alle”

  Mijn bankrekening, vrees ik (weet ik wel zeker)

  Like

 9. Jan zegt:

  Brussel gooit niet
  Europas Banken fehlen mindestens 280 Milliarden Euro
  Die Banken Europas sind offenbar in einem weit schlechteren Zustand als bisher zugegeben: Eine Studie von PwC zeigt, dass den Banken gewaltige Summen fehlen, um die kommenden Jahre zu überleben.
  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/11/28/studie-europas-banken-fehlen-mindestens-280-milliarden-euro/

  Er zal dus weer geplunderd moeten worden.

  Like

 10. luckybee zegt:

  Enjoy you’re self it’s later than you think, enjoy you’re self while you still in the pink
  The years go by as quickly as a wink anjoy you’re self enjoy you’re self its later then you think.

  Like

 11. Jan zegt:

  De beerput genaamd Groot Brittannië, ofwel het legaat van Blair en Cameron: een voorbeeld: Page Hall district in Sheffield

  The town where even immigrants are fed up with migration
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4018946/The-town-immigrants-fed-migration-Failing-schools-filthy-streets-benefit-fraud-ROBERT-HARDMAN-dispatch-accuse-Brexiteers-racist-read.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s