Een Europese islam? Welke Europese Islam?

Screenshot_21

(Door: Sam van Rooy)

           Postmoderne verlangens zijn de naïeve dromen van dertig jaar geleden

Een pleidooi voor een zogenaamde ‘Europese islam’: hoe lang horen we dat al en hoeveel pogingen zijn daartoe al ondernomen? Het gebruik van de term ‘Europese islam’ toont aan dat de ‘huidige’ islam, zeg maar gerust de ‘tegenhanger’ van die ‘Europese islam’ oftewel de ‘oorspronkelijke islam’, ‘Midden-Oosten-islam’, ‘Arabische islam’, ‘orthodoxe islam’ of ‘OIC-islam’ (OIC: Organization of the Islamic Cooperation, intergouvernementele organisatie van 57 islamitische landen), problematisch is. ‘Dé islam’ is met andere woorden problematisch en dus, zo wordt gezegd, moet er gezocht en gestreefd worden naar een ‘Europese islam’.

Het Vlaamse parlementslid Yamila Idrissi wil die ongemakkelijke waarheid over ‘dé islam’ echter niet weten. Deels legt ze het probleem bij het internet (Idrissi spreekt van de ‘Google-imam’) en al even fout heeft ze het over ‘de radicale stromingen binnen de islam’. Ervaringsdeskundige Ayaan Hirsi Ali maakte echter de pertinente opmerking dat er wel veel gematigde moslims zijn, maar geen gematigde islam. Mensen die zichzelf moslim noemen en gematigd zijn – een betere formulering dan ‘gematigde moslims’ – laten immers essentiële onderdelen van de islam links liggen, en gelukkig maar. Zolang men echter, zoals Idrissi, die logica niet onder ogen wil zien, zal er niets veranderen.

Lees verder>>>
(h/t Ya´akov Siepman)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", Appeasement, Dhimmitude, Europa, Islam, Islamisering, Islamkritiek, Islamofilie. Bookmark de permalink .

17 reacties op Een Europese islam? Welke Europese Islam?

 1. Sjaak zegt:

  Saudi-Arabien rüstet auf: Nach Panzern habe das Königreich nun Patrouillenboote in Deutschland angefragt. Dies berichtet die ‘Bild am Sonntag’. Die Saudis wollten bei der Werftengruppe Lürssen Grenzschutzboote im Gesamtwert von 1,5 Milliarden Euro erwerben.

  Lies mehr über Erst Panzer, jetzt Boote für Saudi-Arabien? – RTL.de bei http://www.rtl.de

  Like

 2. Jean zegt:

  Voor Europa is er maar een positieve kant betreffende die waanzin en dat is totaal verbod van die barbarij.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Ik wil geen KLOTEN te maken hebben met deze -islam- deze CULTUUR DES DOODS. HAATJURKEN mogen wat mij betreft opflikkeren richting ZANDBAKARABIË. Doei, en KOM NOOIT WEEROM!!

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Er is maar één islam en die is levensgevaarlijk.
  Waarom dat zo is kunnen jullie geheel zelfstandig uitzoeken lijkt me.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Ontwaakt !!!!! Er bestaat geen gematigde Islam en geen gematigde moslims !!

  Like

 6. Trucker zegt:

  Hier gaan we: jihad, fundamentalisten, gematigden, radicalen, Europese islam, beheaders, verkrachters, eerwraak, alah, geitenneukers, stenengooiers, brandstichters (zit eraan te komen het jaareinde), roedel, jacht, geweld, plunderen, pedofilie en zo kan ik nog een eind doorgaan is zo goed als alles terug te brengen tot de achterlijke cultuur islam.
  Wie tegen mij zegt er is een gematigde islam zeg ik GET LOST ga uw huiswerk maken, een islamiet is een aanhanger van de islam, de islam heeft een manual die heet de koran en daarin staat beschreven hoe men alles doet (en nog veel meer) wat ik hierboven heb opgesomd.
  Er bestaat geen gematigde CRAP , wie in die rotzooi trapt is fout bezig en moet tegen mij niet leuteren ik hoef geen onwetenden of blinden om mij heen punt aan de lijn.

  (echt) leuke video voor voor nieuwsgierige reageerders hoewel het slachtoffer heb ik medelijden mee. Ook in deze zouden de russiche jongens uit de subway wel raad mee weten 🙂

  Like

 7. Joannes den Hollander zegt:

  Islamisering betekent burgeroorlogen, bloedbaden, de economie 200 jaar terug draaien, corruptie en geen enkele vorm van sociale voorzieningen meer.

  Like

 8. lucky9 zegt:

  Yamila Idrissi zou beter, zoals veel Bosnische mamma’s, afzakken naar Syrië om daar gewapende moslima te geen spelen! In tegenstelling tot vele van mijn naïeve volksgenoten laat ik me niet verleiden door islamitische wolvinnen in schaapsvacht. Zeker als ze advocate zijn verdienen ze, zoals Yamila, alleen maar ons aller minachting.

  Het is een giftig links serpent, al dan niet in opdracht handelend van haar imam of geschoren baardaap ‘Rachid Benzine’. Dat is geen grapje maar echt waar!!

  Haar droom is het om “Europa de belangrijkste universiteit van de islam op te richten.”!!
  Dat zegt mijns inziens voldoende. Zo lang zij niet van het politieke toneel in het onland.be verdwenen is blijf ik elke maand 1000 euro storten in het kogelfonds dat munitie moet leveren om de islam definitief uit ons territorium te verjagen. Voor minder ga ik niet. De islam heeft ons de heilige oorlog verklaard, welnu die kunnen hun volgelingen krijgen, als ze niet afdruipen.

  Voor de zoveelste keer in de lange geschiedenis der Nederlanden is Vlaanderen weeral gedoemd om de klappen op te vangen. Helaas. Wanneer volgt een solidariteitsfonds in het Noorden?
  Dat zal wel te veel gevraagd zijn zeker!

  Like

 9. luckybee zegt:

  Europese Islam? Droom maar lekker, dan hebben wij nog een stroming meer als de Aleviten pf Sufi en vele anderen die door de mainstream moslim tot de dood vervolgd wordt.

  Like

 10. Wachteres zegt:

  Timmermans noemde Wilders’ poging om Europese bondgenoten te zoeken (zoals Marine Le Pen) een ‘wanhoopskreet om aandacht’. ‘Volkskrant’.

  Wat een zielig mannetje is Timmermans toch; had hij geen betere slogan kunnen bedenken?

  Trouwens, lees de reacties op reaguurder Jan-Jaap de Ruiter eens, hij wordt afgemaakt!

  “Sam van Rooy gelooft niet in de islam en daarom zijn z’n stukken altijd teleurstellend”, volgens hem.

  Mogen we misschien, na honderden jaren van islam-ellende, ook wantrouwend staan ten opzichte van deze ideologie?

  Like

 11. luckybee zegt:

  Nuke Mekka en Medina dan zijn wij van de slam af . Daar woont namelijk Allah preciese adress Kaaba Mekka.

  Like

 12. Martien Pennings zegt:

  Ik had dit comment willen plaatsen op de PostOnline, maar blijkbaar heb ik daar ook al een ban.
  Tot nu toe heeft Bert Brussen mijn comments op andere artikelen wel toegelaten, ondanks dat hij mij in privé-mails in de grofste bewoordingen uitschold.
  En dan bedoel ik uitschelden op een geheel non-creatieve manier.
  Zo ongeveer van: “Wat moet jij nou, Pennings, kwijlende bejaarde? Heb je nou alweer je rollator ondergescheten?”
  Ik heb gereclameerd via twee verschillende e-mail-adressen van de PostOnline, maar ik kreeg geeneens antwoord.
  Vervolgens vroeg ik aan Sam van Rooy, de auteur van het artikel waarop ik wilde commenten, om mijn comment te plaatsen met een verklarende inleiding waarom hij, Sam van Rooy, het plaatste.
  Namelijk omdat het mij zelf niet lukte, dus, en ik op mijn klachten geen antwoord kreeg.
  Maar tot zijn eigen verwondering lukte het Sam óók al niet om mijn comment geplaatst te krijgen.
  Vreemd.
  Vreemd.
  Vreemd.
  Sam snapt het zelf ook niet.

  Enfin, hier volgt het comment dat ik had willen plaatsen onder het stuk van Sam van Rooy op de PostOnline en dat blijkbaar geen genade kon vinden in de ogen van de vrijdenker en anarchist Bert Brussen.

  Ik zag het comment van Jan Jaap de Ruiter op de PostOnline.
  Godskolére!
  Je kan lullen als Brugman, maar niks dringt er tot die koppen door!
  Maar ik zal het niettemin nog eens een keer pregnantiteus zeggen:
  De islam is een racistische, totalitaire, antihumane roofmoordenaars- en slavenhalers-ideologie.
  De “fundamentalisten” hebben in de islam niet de beste papieren, maar de enige!
  Er is geen enkel positief principe in de islam rond hetwelk een hervorming of humanisering zou kunnen clusteren.
  “Respect voor de ouders”, antwoordde mij een keertje een of andere Oelewappa op mijn vraag.
  Waarop ik antwoordde: “Ja, vooral voor de vader en anders wel voor de broers.”
  Flikker toch op!
  Ik heb ooit eens over Jan Jaap de Ruiter een stukkie geschreven onder de titel:
  “Het chronisch leipenisme van Pauw & Witteman, aflevering zesduizend-en-drie: Jan Jaap de Ruiter”: http://bit.ly/1j6C5IA
  Trouwens, willen jullie allemaal mijn analyse gaan lezen van het laatste boek van de linkse christen Dirk Verhofstad: “Atheïsme als basis voor de moraal”?
  Hiero: http://bit.ly/1eLitab

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Om maar op één klein detail uit je comment in te haken, Martien: Ik kan me ook niet vóórstellen dat er binnen de Islam respect bestaat van zonen voor MOEDERS.
   Moeders staan in de pikorde nog wel boven de dochters/schoondochters, maar boven de zonen……Ik geloof er niets van!
   Dat zie je trouwens ook al wanneer de vader om welke reden dan ook uitvalt: De oudste zoon waant zich dan onmiddellijk de man in huis en commandeert de hele familie tot in de zoveelste graad, met inbegrip van zijn Moeder.
   Dat vinden wij in het westen nu eenmaal al geen respect meer. Je kunt dat trouwens ook doortrekken omdat moslims doorgaans met droge ogen beweren dat er binnen de Islam juist zo’n ontzettend respect zou zijn voor vrouwen.
   Ik vraag me tot op heden af, wat zij nou PRECIES verstaan onder ‘respect.’ Maar dan wel éérlijk verwoord graag. -Waarschijnlijk onmogelijk, dat laatste.

   Like

  • luckybee zegt:

   Ik ben ook bijna overal uitgesloten,zelfs in geschiedenis 24 hebben ze me eruitgepest.Hoe wel ik toch meer weet en allemaal meegemaakt heb, de geschiedenis bedoel ik.

   Like

 13. De bijbel waarop het christelijke geloof, het Joodse geloof en de Islam zich beroepen, omarmen een verborgen betekenis waaraan zij ten onder zullen gaan. De bijbel is in ongeloofwaardige beeldtaal beschreven die ik in mijn studie VAN PREEKSTOEL TOT BIECHTSTOEL – bewijs.
  Voor de rustdag is de zesde dag door God een Mens gemaakt en geschapen, die een opdracht is gegeven die Hij na de rustdag tot uitvoering moet brengen. Na de rustdag is echter niets van Hem beschreven, toch moet Hij er zijn om zijn opdracht tot uitvoering te brengen.
  Van Hem is niets beschreven, noch van het gewas en de dieren die door God voor de rustdag zijn geopenbaard. Hij moet na de rustdag een – Tijdperk zijn; dat moet zo zijn, omdat in Hem de aarde en de hemel weer zijn gemaakt die voor de rustdag in de aanvang door God waren geschapen.
  De consequentie is dat het ouden en nieuwe testament in Hem zijn opgetekend. In zijn tijdperk is Jezus mens geworden; waarin Hij geen Zoon is van God die de Mens voor de rustdag een opdracht heeft gegeven.
  In Hem hebben de joden een bestaan, die – bewijsbaar – niet de Joden zijn die in ons bestaan erkenning eisen. In hem is het beloofde land, dat geen deel is van de aarde waarop wij leven. Van de Islam weet ik niet meer dan dat zij hun bestaan rechtvaardigen op grond van de bijbel, waarin niets een letterlijk betekenis heeft.
  Het is mijn bedoeling mijn studie te doen uitgeven tot hulp aan een ieder die het verborgene in de bijbel aan eigen inzicht wil toetsen.
  Het tijdperk van de Mens is de – Sleutel – die ik een ieder wil toelichten die mij haar of zijn email kenbaar maakt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s