Het grote kwaad

Screenshot_27

(Door: Henk V.)

De slotconclusie in dit artikel van Melanie Phillips die alles zegt, slaat in als een bom: ”De echte ondenkbare werkelijkheid is dat de vijanden van de beschaafde wereld niet alleen te vinden zijn in Teheran. Ze bevinden zich ook in Londen, Brussel en in Washington DC.” Dat is inderdaad oneindig veel erger dan het Akkoord van München, waarin een deel van het Westen zich onderwierp aan Hitler, met alle vreselijke gevolgen die zich naderhand aandienden. Nu buigt nagenoeg de hele westerse wereld voor de terroristische islam die in Iran wordt uitgedokterd. De volstrekt onlogische en dus onverdedigbare verbinding van het Westen met een ideologie die de geestesgesteldheid van het Westen wil vernietigen, is de oorzaak van het akkoord van Genève.

Hier wordt GROOT KWAAD beraamd: de definitieve uitroeiing van het Jodendom en het thuisland van de Joden. Zonder ENIGE TERUGHOUDENDHEID benoem ik deze man in het WITTE HUIS: een Jodenhater, een ultralinkse metgezel van de islam. Een ultieme verrader van alles waar het Westen voor staat. Dat is Barack HUSSEIN Obama, die zich omringt met duistere metgezellen in het kwaad. Obama is GEEN VRIEND van het Westen, want hij levert ons uit aan iets wat wij NIET willen, en hij is een REGELRECHTE VIJAND van Israël, zoals ik al lange tijd vermoedde. Hij kent de gevaren die Iran voor Israël in petto heeft en toch geeft hij dat land van godsdienstfanaten en ultieme Jodenhaters ALLE bewegingsruimte. Obama WIL geen rekening met de Joden houden. En daarmee verloochent hij definitief de rol die de Verenigde Staten altijd speelde: een vriend van het Westen en een verdediger van de Israëlische belangen.

Screenshot_28Maar ik heb een boodschap voor deze impliciet schuldige crimineel die Israël opzettelijk aan reëel dodelijk gevaar blootstelt. De geschiedenis leert dat bedreigers van de Joden heel ver kunnen komen in het beramen van kwaad over dit volk, maar vroeg of laat eindigen ze aan de galg, zoals het Neurenberger proces laat zien. Het zal hem, zijn kabinet en ieder mens in zijn land die hem steunt, niet goed vergaan. Amerika zal betrokken raken bij allerlei ontwikkelingen die het land veel schade gaan toebrengen en het land gaat zijn rol als wereldmacht verliezen indien het niet tijdig terugkeert op zijn verkeerde schreden.

Deze waarschuwing geldt voor iedereen die vriendje wil gaan spelen met Iran, voor minkukel Cameron, voor schertsfiguur Lady Ashtray, ja, voor de hele EU, inclusief de achterbakse Haagse dienaartjes van deze moloch die in het geniep de EU-politiek toejuichen.

En eens temeer blijkt dat er maar één politicus in Nederland de zaken rond de EU, de islam en Israël ALTIJD juist heeft beoordeeld en daarvan getuigenis aflegt. De enige persoon die het verdient de absolute meerderheid in de Tweede kamer te verwerven met zijn partij. Tot welzijn van ons land, de vrije wereld en Israël.

Screenshot_29

Door:
Henk V.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", antisemitisme, Appeasement, Barbarisme, Elite, EUSSR, Holocaust, Hypocrisie, Iran, islamofascisme, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, Naïviteit, nieuw fascisme, Obama, politici, praatjesmakers, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, Verenigde Staten, Westen. Bookmark de permalink .

34 reacties op Het grote kwaad

 1. goed stuk 100% met je eens!!!!

  Like

 2. Martien Pennings zegt:

  Henk, ik vind je oprechte woede nog bijna hartverwarmender dan de manier waarop je die woede, als een echte gedisciplineerde christen, in vlammende tekst hebt gegoten.

  Like

  • Henk.V zegt:

   Je voelt mijn inderdaad -bijna tomeloze -woede over dit verraad goed aan, Martien, en je hebt gelijk: ik schijn die zelden de vrije hand te kunnen laten wanneer ik schrijf.
   Er lijkt in zo’n geval een soort rem in mij in werking te treden, zodat ik al schrijvende mijn zelfbeheersing niet verlies.
   Als ik een echter een toespraak zou houden dan zouden de toehoorders iets heel anders te horen krijgen en zeer drastische woorden horen.De discipline die jij vaststelt werkt dan kennelijk minder. Vraag me niet hoe dat kan.
   Je bent in het schriftelijk uiten van woede beslist beter.
   Maar ik ben blij dat de strekking van de boodschap in elk geval over komt.

   Iedereen met een nog werkende gewetens functie zou het tuig dat MOEDWILLIG met de veiligheid van Israël -en dus ook met onze veiligheid (!) – speelt, verbaal; moeten AFSLACHTEN!!

   Voor dit soort misdrijven behoort geen vergeving te bestaan, want deze afschuwelijke , politiek correcte politici weten heel goed wat ze teweeg brengen.
   Het maakt mij inderdaad totaal laaiend.

   Like

 3. john zegt:

  Langs de ene kant de holocaust verafschuwen . Langs de andere kant een nieuwe holocaust geniepig helpen voorbereiden. Dat is de huidige europese lafhartige politieke klasse. Ik heb er geen naam voor en nog minder respekt !

  Like

 4. Cathja zegt:

  Hier kan ik het helemaal mee eens zijn! Donkere wolken pakken zich samen boven de wereld. Maar wie Israël kwaad wil doen, zal hier ongelofelijk veel spijt van krijgen!
  Profetieën gaan in vervulling!
  Israël zal nooit van de kaart worden geveegd!

  Like

 5. Martha zegt:

  Bedankt Henk, je bent goed op dreef.

  Ik houd de “yes we can” president van de VS al een tijdje in de gaten
  en had net als jij sterke vermoedens dat hij geen vriendjes meer wilde zijn
  met Israël. De deal met Iran deed zelfs het ergste vermoeden.

  Wij weten nu.

  Israël en haar bevolking zullen nooit vernietigd worden.
  Nooit.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Respect Henk, voor je opkomen voor Israel. Nooit zullen de vijanden van Israel erin slagen, het land te vernietigen. Israel heeft een machtige Beschermer, die getrouw is aan het volk van de aartsvaders Abraham, Isaak, en Jacob!

  Like

 7. Sjaak zegt:

  Het eigenlijke probleem zit achter Slot en grendel ! De multinationale bev. Nesstle
  die hun vingers overal erin hebben en eigenlijk een draadgevlecht van korruptie
  hebben op gebouwt en aan de touwtjes bij de voedselmarkt trekken ! Die dan in
  eigeninterresse de Grondstoflanden veelal arabisch in de kont kruipt en ook daar
  voor te verantwoordeln dat Handelsboykotten op Israel toekwamen ! We weten
  jammer genoeg wat alles in de doofpot verdwijnt ! Maar we zien aan Ukraine dat
  ze het smeerlapspelletje van de EU door hadden en de hele linkse Demonstraties
  opgeruimt hebben .Daar is Rusland als optie niet de ideale Maar toch de betere
  optie ! Maar ik bewonder Israel die nog ballen hebben en niet lang fakkelen bij
  een eskalatie ! Tegenover de hele europese broekschijters hebben zij bewezen
  dat ze moedig zijn ! En de hele Europese politische smeerlappen hebben het
  lef hun bek open te trekken !

  Like

 8. Theresa Geissler zegt:

  Prima verwoord, Henk, zoals altijd trouwens!
  Blijft de vraag, hoe zo ’n figuur er in geslaagd is, alle controles rond zijn achtergrond te slim af te zijn en tenslotte in het Witte Huis te belanden. Eigenlijk is hij ze tot nu toe nóg te slim af, want officieel heet het nog steeds dat hij als religie het Baptisme heeft. Dat heet hij ook wel jarenlang aangehangen, maar mogelijk met een dubbele agenda. En voor het overige zag men destijds in hem natuurlijk vooral de vertegenwoordiger van het onderdrukte zwarte ras, dat eindelijk een faire kans verdiende -zeker nu de 21ste eeuw was aangebroken. Wat wij echter wèl zeker weten is, dat:
  -dat ‘zwarte ras’ maar gedeeltelijk klopte, daar Obama’s moeder wel degelijk blank was;
  -dat zijn achtergrond er niet één was van de onderdrukte zwarte, aangezien hij een comfortabele jeugd heeft gehad, eerst met zijn moeder en stiefvader in Indonesië en later bij zijn -blanke- grootouders op het paradijselijke Hawaiï- en altijd goede scholen heeft bezocht;
  -dat zijn eigen vader GEEN afstammeling was van de zwarte slaven, wier lot zich door Obama’s verkiezing tot President enigszins had moeten revancheren, maar een authentieke Afrikaan, wat bovendien het risico met zich meebracht, dat hier de ISLAM om de hoek zou kunnen komen kijken…..wat nu dus inderdaad realiteit lijkt te gaan worden.
  Wat wij dus zien is, dat Obama achteraf voor het inlossen van de oude blanke schuld en de genoegdoening voor de zwarte Amerikaan niet de meest geschikte of voor de hand liggende kandidaat is geweest.
  Op zichzelf mag Amerika het gebaar best nog eens herhalen maar dan alsjeblieft met een meer voor de hand liggende kandidaat van AFRO-AMERIKAANSE afkomst.
  EN zorgvuldiger checken van tevoren, uiteraard.

  Like

  • Henk.V zegt:

   De les is verbijsterend simpel, Theresa.
   Iedereen die westerse politiek bedrijft en zich op de een of andere wijze uitlevert aan islamitisch gedachtegoed belandt in een dodelijke spagaat, omdat die het onverenigbare met elkaar wil verzoenen.
   Zoiets leidt altijd tot een innerlijk conflict, zich uitend in verlies van coherent, logische denkkracht, verlies van realiteitszin dat zich onafhankelijk moet kunnen voeden met verifieerbare logische aspecten van waarnemingen, die op hun feitelijkheden zijn te toetsten en niet op voors hand ingekaderd worden in dwingende religieuze uitgangspunten.
   Vergeet niet dat het westen in het denken een nagenoeg onbeperkte bewegingsvrijheid hanteert, zodat wij in het denken zelfstandigheid. mondigheid en originaliteit bewaren. En juist het vrije denken bewerkstelligt vooruitgang van inzichten!
   Dat is niet de wereld van de islam die met vastliggende kaders werkt.!

   Daarom is de politiek correcte pro islam logica voor ons totaal warrig en ongerijmd.De redelijkheid is namelijk volledig zoek geraakt.

   Like

  • Tiny zegt:

   Er was er eentje, Alan West. Helaas is die zelf terug getreden. Maar wat hebben ze die man met stront besmeurd.

   Like

 9. Niek Verheyen zegt:

  Theresa, West is de naam die je moet hebben, Allen West.

  John, je weet het met weinig woorden uitstekend te typeren, gladjanussen zijn het. Rutte voorop.

  Henk, dit is inderdaad de manier waarop Hussein Obama te werk gaat. Zijn ‘pogingen’ tot vredesonderhandelingen met de ‘Palestijnse’ arabieren waren niet meer dan fake. Hij probeert gewoon Israel te vloeren door de meest belabberde omstandigheden voor het land te creeren.

  Like

 10. Avidia zegt:

  Het is EEN grote achterbakse samen klotting , wat ik hierop wil zeggen, het zal ze nooit lukken, Israël en haar bevolking kan nooit uitgeroeid worden, het is een uitgekozen volk, een waardevol en zeer intelligent volk, veel intelligenter dan de meest ander volkeren, en Amerika??? Daar woont wel zo’n dom volk, ze hebben geen eigen identiteit, geen eigen echte tradities, ze hangen van allerlei volken aan elkaar vast. En Obama? Houdt je hart maar vast! Die man deugd niet, die zit daar onder valse voorwendsels, we zullen het allemaal meemaken, maar vergeet de kracht van Israël niet. Het is niet voor niets dat in de laatste oorlog de Joden zo zwaar getroffen zijn, ze zijn er als de dood voor. Mijn stem voor Israël!!!!

  Like

 11. Avidia zegt:

  Nog even, ze moeten hun ogen uit hun hoofd schamen, Israël omringt door barbaren houdt stand mede door hun intelligentie dat de omringende landen ontbreekt zo ook Amerika door domkoppen, zie wat Israël met de woestijn bereikt heeft, de ene oase na de andere, bomen, planten, alles maken ze vruchtbaar en de omringende landen kunnen zich hieraan laven, terwijl zij te dom zijn om hun land ook vruchtbaar te maken. Het is de afgunst die dit alles mogelijk maakt, razend word ik hierom, in plaats van mee te werken, werken ze tegen, gevolg armoede!!! Daar vragen ze zelf om, kijk maar eens op een landkaart, Israël is omgeven door bomen, bomen hebben voeding nodig en dat heeft Israël gedaan, voeding gecreëerd!!!!

  Like

 12. Jan zegt:

  Iran: De koran heeft Israël gekenmerkt als hondsdolle honden en als varkens.
  “Israël heeft het kwaadaardige karakter van honden en varkens”, zei Ayatollah Mohammad Imami Kashani, een lid van de Groepering van Experts, het orgaan dat de hoogste leider benoemd. “De koran heeft een teken op jullie voorhoofd gezet dat jullie vernederd zullen worden. De zionistische leiding zijn net beesten en niets anders dan wrede criminelen die doen wat zij willen, zoals anderen vermoorden, bloedbaden aanrichten en dat vernietigen wat in hen opkomt.”

  “Jullie worden door iedereen in de wereld gehaat. Jullie worden gehaat, vernederd en veracht en jullie zijn bestaan uit het vlees van hondsdolle honden en het vlees van varkens.”

  Kashani had ook harde woorden voor de regering van Obama: “De landen in de wereld zijn de vijanden van de zionisten en wegens jullie steun aan Israël zullen jullie Israëls ellendige lot delen”

  “Wat wij zien is dat Obama toestemd dat het kunstmatige zionistische regime meedoet in toekomstige onderhandelingen,” zei Ayatollah Ahmed Khatami, lid van het Orgaan van Experts. Echter, wij zijn er stellig van overtuigd dat Israël van de aardbodem weggevaagd dient te worden en wij erkennen zijn bestaansrecht dan ook niet.”

  “De inkt van de overeenkomst in Geneva is nog niet droog of de leugen staat op de websites dat Iran geen recht heft uranium te verrijken.”

  Minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif zei vrijdag dat alle toekomstige discussies zonder Israël zullen zijn omdat het niet accepteert dat het Jeruzalem bezet.
  “Wij beschouwen het zionistische regime als het grootste gevaar voor de region, Aldus Zarif.
  Iran’s leader, Ayatollah Ali Khamenei, zei gedurende de Geneefse onderhandelingen tegen duizenden militieleden van de Basij dat de strategie van Iran een kunstzinnige maneuver is en het gebruik maakt van verschillende taktieken om verschillende doelen en idealen te bereiken” (1)

  Khamenei noemde Israël verder een “hondsdolle hond”, “onrein”, “onwettig” en een “bastaard.”
  “Het zionistische regime is gedoemd te worden vernietigd omdat dit regime het Midden Oosten met geweld werd opgelegd en een dergelijk regime kan niet blijven.”
  http://dailycaller.com/2013/11/30/iran-quran-has-marked-israelis-as-rabid-dogs-and-pigs/

  Iranian leader: Nuclear negotiations merely a maneuver to reach Islamic goal
  1. http://dailycaller.com/2013/11/20/iranian-leader-nuclear-negotiations-merely-a-maneuver-to-reach-islamic-goal/

  Iran general: No doubt Israel and America will be attacked
  http://dailycaller.com/2013/11/09/iran-general-no-doubt-israel-and-america-will-be-attacked/

  Like

 13. louis-portugal zegt:

  Mooi verwoordt Henk V,
  Maar veel erger is dat je gelijk hebt.
  Het gaat echt kloppen en dat ga ik ook nog mee maken.
  Gelukkig zitten hier maar weinig moslims (ongeveer 50.000).

  Like

 14. Jan zegt:

  De wil binnen het Amerikaanse leger om een oorlog te voeren en te winnen is verdampt wegens zuiveringen in de legertop.
  Dat deden anderen voor hem enkele decennia terug, als ik mij niet vergis.

  Amerika is een ‘sitting duck’, zoals dat heet.

  Top generals: Obama is ‘purging the military’
  “There is no doubt he (Obama) is intent on emasculating the military and will fire anyone who disagrees with him” over such issues as “homosexuals, women in foxholes, the Obama sequester,” Brady told WND.
  “They are purging everyone, and if you want to keep your job, just keep your mouth shut,” one source told WND
  http://www.wnd.com/2013/10/top-generals-obama-is-purging-the-military/

  Obama’s Military Coup Purges 197 Officers In Five Years
  Gen. Carter Ham. He was relieved as head of U.S. Africa Command after only a year and a half because he disagreed with orders not to mount a rescue mission in response to the Sept. 11, 2012, attack in Benghazi.

  Rear Adm. Chuck Gaouette, commander of the John C. Stennis Carrier Strike Group, was relieved in October 2012 for disobeying orders when he sent his group on Sept. 11 to “assist and provide intelligence for” military forces ordered into action by Gen. Ham.

  Other removals include the sacking of two nuclear commanders in a single week — Maj. Gen. Michael Carey, head of the 20th Air Force, responsible for the three wings that maintain control of the 450 intercontinental ballistic missiles, and Vice Adm. Tim Giardina, the No. 2 officer at U.S. Strategic Command.

  From Breitbart.com’s Facebook page comes a list of at least 197 officers that have been relieved of duty by President Obama for a laundry list of reasons and sometimes with no reason given. Stated grounds range from “leaving blast doors on nukes open” to “loss of confidence in command ability” to “mishandling of funds” to “inappropriate relationships” to “gambling with counterfeit chips” to “inappropriate behavior” to “low morale in troops commanded.”
  http://news.investors.com/ibd-editorials/102913-677116-197-military-officers-purged-by-obama.htm

  Like

  • Henk.V zegt:

   Dank voor de buitengewoon relevante en verhelderende links, Jan.
   Obama treedt door het politiek zuiveren van zijn legertop in de voetsporen van de Iraanse ayatollahs EN van de Turkse fundamentalistische premier Erdogan.
   Hij leert duidelijk van zijn islamitische broeders.
   Tegelijkertijd creëert hij hiermee voor zijn administratie een soort tegenkracht tegen zijn beleid ;een soort tijdbom dat in zijn gezicht kan uiteenspatten, want weg gezuiverde top militairen kunnen de kern gaan vormen van het groeiende binnenlandse verzet tegen zijn ruïneuze politiek…
   In de commentaren bij bovenstaand stuk is de naam gevallen van een zeer bekende gepensioneerde republikeinse militair, Lt.Col. Allen B. West , die momenteel in het Congres zit.
   Hij zendt rondschrijfmails aan iedereen die geïnteresseerd is in zijn standpunten.
   Voor Obama heeft hij geen goed woord over .Over de overeenkomst tussen Obama en Iran zegt hij:
   ”It seems somewhat a miracle that not even a week ago, a deal was struck with our common enemy, Iran. This is an enemy sworn to the destruction and elimination of our ally Israel, as well as the subjugation of our Constitutional Republic to their tyranny and totalitarianism. ”

   Een abonnement op zijn heel leesbare berichten kan ik aanbevelen:
   http://www.allenwestguardianfund.com.

   Ik hoop dat de man kandidaat wordt gesteld voor het Presidentschap.

   Medewerking verlenen aan krachten die En het westen en- in eerste instantie(!) Israël ABSOLUUT te gronde willen richten maakt Obama inderdaad tot een boosaardig, misdadige politicus die HOE DAN OOK op zijn minst afgezet zou moeten worden
   Ik weet niet of daartoe voorbereidingen worden getroffen en -zo ja- hoever deze inmiddels zijn gevorderd.

   Ik wil afsluiten met een regelrechte morele vuistslag in het gezicht van de man in het Witte huis die overduidelijk niet is wat hij destijds voorgaf te zijn.

   Het kleindochtertje van Haniyeh, de leider van Hamas, de doodsvijand van Israël, was ernstig ziek en dreigde te sterven….
   Lees verder zelf:
   http://israeltoday.nl/headlines/9-nederlands/3720-kleindochter-hamasleider-naar-israelisch-ziekenhuis

   Dat doet het land dat Obama wil prijsgeven aan de ondergang…..
   Hulp bieden ZONDER AANZIEN DES PERSOONS..

   Hebben jullie trouwens onze media dit horen vertellen?
   Hebben jullie jelly-boy Timmermans hierover Israël ooit een WELGEMEEND COMPLIMENT horen maken?

   Over verschil is beschavingsniveau gesproken…

   Het kind maakt het inmiddels uitstekend en is mogelijk al weer terug in Gaza.

   Like

   • E.J. Bron zegt:

    @Henk

    Het kind is enkele dagen geleden in een ziekenhuis in Gaza overleden. Israëlische artsen hadden haar eveneens opgegeven en ze keerde terug naar Gaza.

    Like

 15. Peter Rissing zegt:

  Deze tekst zou in de muren van het Binnenhof gebeiteld moeten worden.
  Voor iedereen in de regering te lezen.
  Zodat ‘later’, als de discussie over wie de landverraders waren die onze cultuur wilden vernietigen uitbarst, er niet weer gezegd kan worden “Wir habes es nicht gewusst”

  Like

 16. luckybee zegt:

  T’is mooi dat wij het weten, maar wat doen wij hier tegen?Ze hebben bij ons jammer genoeg de macht en de media.

  Like

 17. Trucker zegt:

  Voor mij is “het” grote kwaad de islamiet ELKE… ik maak daar geen onderscheid in GEEN ENKEL of het gaat om het soort zoals op bijgevoegde link van BNI of de infiltrant in stropdas.
  Ze horen niet in een Vrije Westerse Wereld GEEN ENE en zij die zeggen beetje nuanceren loop naar de hel.
  De enige buitenlander die problemen maakt is de islamiet, de enige die wil leven volgens zijn ACHTERLIJKE STENEN tijdperk cultuur is de islamiet, IK HOEF ER GEEN ENE en zijn het rechtoplopende vrouwenjurken of infiltranten in kostuum met stropdas NO WAY ze zijn onze maatschappij aan het overnemen met de hulp van talloze volksverraders.
  De DOMME kiezer weet geen mallemoer want hij/zij zit met opengesperde ogen naar de zoveelste portie hersenloze ROTZOOI op tv te kijken en na de rotzooi de desinformatie en feelgood berichtgeving door islamofiele multikulle hersenspeoelers.

  http://www.barenakedislam.com/2013/11/30/syria-15-muslims-gang-rape-young-christian-girl-until-she-goes-insanethen-they-murder-her/

  Like

  • Henk der Niederländer zegt:

   According to the fatwa by a Jordanian imam in Syria, these savage and horrendous acts are justified and lawful under the precepts of Islam.

   Het slotwoord van het artikel dus.

   We kunnen er natuurlijk ook van uit gaan dat de Islam een verrijking is voor de mensheid.

   Like

 18. Eline. zegt:

  @ Henk V. Een heel mooi artikel !
  Dit te lezen is als een warm bad.

  Like

 19. Marc Bouwman zegt:

  Henk, hou me ten goede, ook ik vertrouw Iran voor geen cent. Met Philips deel ik de mening dat Iran een gewetenloze fascistische staat is. Maar als je zegt “Nu buigt nagenoeg de hele westerse wereld voor de terroristische islam die in Iran wordt uitgedokterd”, dan is dat niet de hele waarheid: de terroristische islam wordt net zo goed voorbereid in Ryiaad en Egypte, de Gazastrook en de Iraakse ‘Tuin van Eden’. Want als Iran een uitgesproken vijand niet noemt, dan zijn het wel de soennieten in Saoudie-Arabië, Qatar en Egypte. Als Iran een oorlog gaat voeren, dan zeker met deze landen. Er zijn, naast Iran, andere islamitische staten te vinden die het Westen vergiftigen en vernietigen met de bouw van madrassa’s in Londen, het gratis uitdelen van korans in Duitsland, het opleiden van jihadisten voor lokale aanslagen of oorlog in Syrië (tegen oa aldaar wonende christenen), het oproepen tot gescheiden samenlevingen van moslims in het Westen, de uitbouw van islamitische gerechtshoven binnen in het Westen op basis van de preambule die de IOC in 1990 aan de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens heeft toegevoegd, waardoor ook westerlingen in het westen in principe vervolgd kunnen worden wegens ‘hate-speech’, enz. dan zijn dat de soennitische moslims gesteund door de wahabitische S-A, Qatar, Turkije, enz.

  Juist deze landen vinden in Israël een strategische bondgenoot tegen Iran. En zolang de Saudisch niet zwaaien met kernwapens vreest Israël Iran meer dan hen. Maar daar is het Westen als zodanig niet bij gebaat. Cruciaal binnen de islam, zowel soennieten als shiieten is hun expliciete haat tegen alles wat niet islamitisch is, vooreerst de haat tegenover elkaar. In die zin blijft de Iraanse haat tegen Israël en het Westen een bliksemafleider: de werkelijke haat geldt hun soennitische mede-moslims. En die haat is natuurlijk wederzijds.

  Wat nou als er geen kernwapens in het spel waren? Hoe zou de machtsbalans in het Midden-Oosten dan liggen? Zouden de Saudisch Israël dan nog als strategische bondgenoot beschouwen? Of zou dat land frontaal tegen Israël in de aanval gaan, alle banden met het Westen verbrekend? Want als er een land van het begin af aan tegen Israël streed, dan was het S-A wel.

  Dus ook ik vertrouw Iran voor geen cent, en vrees hun nucleaire programma. Maar ik vertrouw de wahabieten van S-A net zomin. Het verschil is alleen dat Israël niet met woorden door S-A bedreigd wordt. Daarentegen is het in het verleden wel herhaaldelijk door dit land militair aangevallen, iets wat Iran nog niet gedaan heeft. Bovendien waren de Israëlische banden met Iran voor de coup van Khomeini in 1979 juist goed te noemen. Dus aan het Iraanse volk ligt het niet.

  Nee, Iran heeft de anti-Israëlische en antiwesterse slogan van de soennieten overgenomen en versterkt uitgedragen. Daarmee krediet opbouwend bij moslims binnen de soennitische wereld.
  Maar daarmee is Iran niet gevaarlijker dan S-A of Egypte. Het voor het Westen en Israël werkelijke gevaar op de lange termijn komt mijns inziens nog altijd uit Riyaad, Qatar, Ankara en Noord-Afrika.

  Hoe ondertussen westerse onderhandelaars in zes maanden een definitief akkoord met Iran over deze kernwapens zou opbouwen, blijft onduidelijk. Ik sluit eigenlijk helemaal niet uit dat dit resultaat feitelijk een Russisch succes is: in de komende zes maanden zullen Iran en Rusland een uitgewerkt defensief verband bekokstoven waarmee ze de soennitische wereld te slim af zullen zijn.

  Natuurlijk is dit maar een gok, maar volgens mij zijn diplomatieke krochten nog donkerder dan Melanie Philips en Henk V durven bevroeden.

  Like

  • Henk.V zegt:

   Daar heb je zeker een punt,Marc, en je prachtig uitgewerkte aanvullende informatie klopt ook zeker, maar tot nu toe speelt Iran in één opzicht een rol die verder reikt, omdat het land grote vorderingen maakt in de opbouw van een systeem van intercontinentale raketten die tot in de Verenigde Staten kunnen reiken en dit land (dat inderdaad voor de hele regio een bedreiging begint te vormen!) is zeker van plan om de wapens te gebruiken.
   De Sji’iten koesteren namelijk een aspect in hun godsdienstige opvattingen dat je minder aantreft in andere landen:men wil meewerken aan de versnelde komt van het einde van de wereld, waarin de islamitische verlosser, de Mahdi verwacht wordt.

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Mahdi

   De vorige Iraanse president Ahmadinejad, schermde sterk met die gedachte. Deze opvatting leeft niet bij de man of vrouw in de straat in Iran, maar bij een bezeten stel fanaten dat de lakens uitdeelt!

   Deze mensen hebben geen angst voor de dood, maar zijn gefixeerd op heil dat je eigenhandig kunt afdwingen en bij het verwezenlijken van dat ideaal wordt men niet gehinderd door de gedachte dat er veel onschuldige slachtoffers kunnen vallen in eigen land of elders..Zij zijn psychopathisch tot op het bot.

   Dat maakt dit regime levensgevaarlijk en Obama tot een volslagen mislukte wereldleider.

   Like

   • Marc Bouwman zegt:

    Henk, ook jouw aanvullende reactie is waar. Maar maakt dit Iran nu werkelijk gevaarlijker dan S-A e.a. soennitische staten? Kijk toch eens hoe al Qaida in Syrië door hen gesteund wordt. En dat hand in hand met onze soennitische ‘medelanders’? Ik weet het niet hoor, of het beter is met Iran een front tegen de soennieten te vormen of andersom. Het blijft fascisme bestrijden met hulp van fascisten.

    Je wantrouwen jegens westerse leiders deel ik, al weet ik niet zeker of we meer te vrezen hebben van Amerikaanse of EU-leiders. Persoonlijk hoop ik stiekem op Poetin. Hoe vreselijk die gast ook is, een bepaalde vorm van realiteitszin tref ik wel bij hem, niet bij westerse leiders aan.

    Like

 20. Maloch zegt:

  Ergens is het ook wel weer mooi dat het allemaal zo gaat.
  In de eerste eeuwen van onze jaartelling werd het al opgeschreven en langs die lijn zien wij dat we elke keer weer een stapje dichterbij de grote climax komen.
  De realiteit is voor mij één grote bevestiging dat alles nog precies zo verloopt zoals beschreven staat.
  -Nadat de Olijfboom/Israël weer is gaan groeien (1948) zal zij alleen komen te staan in de wereld.-
  Gedeeltelijk ging deze profetie gelijk al in 1948 in vervulling (de arabische wereld; de zonen van Ismaël). Maar het Woord spreekt van ‘de hele wereld’.
  Die verschuiving/verandering hoe de wereld tegen Israël aankijkt wordt steeds duidelijker. Eerst de landen en regeringen (zie hoe de VS onder Barack een andere rol speelt of de EU die een andere positie inneemt t.o.v. Israël, enz…..) maar nu ook steeds meer en duidelijker door de ‘gewone individu’.
  Ik kan op bepaalde fora geeneens meer een draadje openen waarin ik Israël laat zien in positieve zin. Bakken drek en stront krijg ik (lees; Israël) over mij heen hoe ik het in mijn kop haal zoiets te zeggen over die ‘Zionistische kankercel’/Joodse Natie. Het aantal mensen wat vooraf al tegen Israël is, zonder te kijken wat zij nou precies allemaal doet, neemt volgens mij met de dag toe.

  Begrijp mij goed; Ik houd niet van ellende, geweld, oorlog of wat dan ook.
  Maar in deze situatie klinkt het mij als muziek in de oren.
  Het staat beschreven en de werelijkheid kruipt er steeds dichter tegenaan.

  Like

 21. reageerbuis zegt:

  Barack Hussein Obama zat in zijn jeugd als de moslim Barry Soetoro op een islamitische school in Indonesië en wie eenmaal moslim is blijft het zijn hele leven. Dat blijkt bovendien uit zijn houding en uitspraken. Zie:
  http://www.youtube.com/watch_popup?v=tCAffMSWSzY#t=28
  Moslims worden opgevoed met de koran, die in een op de tien verzen Joden demoniseert of oproept ze te doden. Iran zal in het geheim doorgaan met zijn kernbomprogramma en als het niet wordt tegengehouden zal het de bom gebruiken. Daarbij doet het er niet toe dat er in Palestina ook moslims wonen, de islam is een godsdienst van de dood en zij zeggen dat moslimslachtoffers martelaren zijn, die in het paradijs komen. Bovendien zijn het vooral soennieten, aan wie Iran als sjiïtische staat een even grote hekel heeft als aan Joden.
  Toch geloof ik niet dat Israël vernietigd zal worden. Vanmorgen was het epistel uit het tweede hoofdstuk van Jesaja. Vrij weergegeven: Aan het einde der tijden zullen alle volkeren naar de berg van Jeruzalem stromen en naar het woord van de Heer luisteren en zij zullen hun zwaarden omsmeden tot ploegscharen. Een radioactieve besmetting door een afgeworpen kernbom lijkt daarmee niet te combineren.

  Like

 22. delamontagne zegt:

  Wat ik op: http://www.discoverthenetworks.org/individualProfile.asp?indid=2379
  allemaal lees, is ZIJ toch nog een tikkeltje erger … dan die lady ASBAK, en ook meer invloed.

  Like

  • lucky9 zegt:

   Niet akkoord. Een amerikaans ambassadeur bij de verenigde nazies kakelt zoals haar baas Obama wil dat ze kakelt. Asbak daarentegen is zelf één van de fascistische oligarchen van de EUSSR.

   Like

 23. Dr. Kwast zegt:

  Reageerbuis:
  Jesaja: Zal ook wel onder de wiet gezeten hebben en als alles mohammedaans is, zal Qat de honger stille en ieder op weg naar het Jeruzalem. Ik vind dat gelovigen onder ons rijp zijn om het Qat dat ze gebruiken om te ruilen voor normale kauwgom. Israël overleeft of vervalt tot stof, met meenemend wat bereikbaar is van andere landen. Wat zij niet tot moes gooien doet de tegen partij en dat zullen er veel zijn. Land kan men inruilen de mens is niet inruil baar. Overal is de Jood aanwezig en vergaat niet. zij beginnen opnieuw als de tijd daar weer rijp voor is. De mohammedaan zal verdwijnen dat is het verschil. Israël overleeft en herstelt. Een stuk grond is Israël niet Israël leeft daardoor kan het niet worden vernietigt, dat is wat het voordeel is van de Jood. Ze zijn verspreid door haters van van hun religie met de bedoeling hen te vernietigen. Het tegendeel is het resultaat. Het land zal verdedigt worden, maar zeg nooit, nooit. En Samaritaan spelen om een kind te reden die opgroeit om een legbatterij te worden dat is geen verlies en de ouders ze willen niet anders als smartelijk over komen. Als ik kon doden zouden ze naast haar het graf delen. Waarschijnlijk schieten ze straks de eerste raket af als dank en met het mee nemen van tig andere joodse kinderen. Waarna ze feest vieren en snoepjes uitdelen aan hun kinderen die door het IDF beschermt worden om in leven te kunnen blijven als dank voor het agressief gedrag.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s