Vrijhandelsakkoord bedreigt de soevereiniteit van de nationale staten

Screenshot_19

Het door de EU en de VS gelande vrijhandelsakkoord TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) neemt – ondanks het afluisterschandaal rondom de Amerikaanse geheime dient NSA – concrete vormen aan. Verleden week zou het onder het beschermheerschap van de Europese commissie tot een geheime bijeenkomst in Brussel gekomen zijn om alle lidstaten na het succesvolle sluiten van het vrijhandelsakkoord te verplichten tot de nieuwe economische orde. Het was tevens het doel van de bijeenkomst om een negatieve verslaggeving over het akkoord in de lidstaten te verhinderen. Het publiek mag uitsluitend positief geïnformeerd worden, want het TTIP-akkoord brengt verstrekkende beperkingen voor de soevereiniteit van de Europese landen met zich mee, die vermoedelijk niet aan de burgers bekend gemaakt moeten worden. De EU wil openbaar protest verhinderen en TTIP aan de burgers verkopen als “initiatief voor groei en arbeidsplaatsen”. Dat dit niet zo is, vermoeden de meeste mensen al.

Ondernemingen krijgen nog meer macht

Al bij de onderhandelingen schermt de EU zich volledig van de buitenwereld af. Er komt nauwelijks een detail aan het licht. Alleen lobbyisten en vertegenwoordigers van de economie worden massaal ingebonden in de besluitvormingsprocessen. “De onderhandelingen hebben een hoge mate aan vertrouwelijkheid nodig”, aldus de schijnheilige argumentatie van de Europese Commissie. Concreet worden, zoals al vermoed werd, de rechten van grote ondernemingen tegenover de nationale regeringen en parlement versterkt. De parlementaire controle en de juridische bescherming “lijden absoluut geen twijfel”, maar er zouden “toegestane, gemotiveerde uitzonderingen” bestaan. Hoe deze er concreet uitzien, daarover wordt gezwegen. Het zou echter wel eens om de zogenaamde “investering beschermingsclausules” kunnen gaan. Een voorbeeld hiervan zou zijn: wanneer een Amerikaanse firma in Oostenrijk een standplaats wil openen, moet gegarandeerd zijn dat de investeringen onafhankelijk zijn van welke controle door de regering of het parlement dan ook. Zodoende kunnen multinationale ondernemingen praktisch onbeperkt schadevrij blijven van landen. Ze hoeven slechts beweren dat hun investering door verkeerde beslissingen van autoriteiten, nieuwe wetten of burgerinitiatieven aan waarde verloren hebben. Ruzies worden daarna doorgegeven aan een hof van arbitrage, dat meestal niet in het belang van het desbetreffend eland handelt.

Australië verbood zulke handelsakkoorden

Omdat er bij een beslissing door het hof van arbitrage voor de onderneming en tegen de staat geen mogelijkheid bestaat om in beroep te gaan en uiteindelijk de belastingbetalers dit moeten betalen, heeft Australië al afscheid genomen van dit soort vrijhandelsakkoorden. Voor de EU is dat kennelijk geen waarschuwingssignaal geweest. Ook het Europees Parlement werd, zoals zo vaak, gepasseerd, want dit eiste – bij een gelijksoortig akkoord met Canada – de jurisdictie in geval van ruzie in het land te laten en niet aan een hof van arbitrage over te dragen.

Dankzij TTIP zal in het vervolg de Europese warenmarkt met gemanipuleerde voeding overstroomd (het zaaigoed concern Monsanto lobbyde ijverig voor het akkoord), de loondumping bevorderd en de uitwisseling van vertrouwelijke data van burgers geïntensiveerd worden.

Screenshot_18

Bron:
http://www.unzensuriert.at/content/0014460-Freihandelsabkommen-gef-hrdet-Souver-nit-t-der-Nationalstaaten

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europese Commissie, EUSSR, New World Order, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, VS. Bookmark de permalink .

9 reacties op Vrijhandelsakkoord bedreigt de soevereiniteit van de nationale staten

 1. sylvia Groot zegt:

  Shocking….. dr. Lima Laibow heeft jaren geleden gewaarschuwd.
  Haar verontrustende lezing betreffende Codex Alimentarius is nog steeds te vinden:
  Nutricide – Criminalizing Natural Health, Vitamins, and … – YouTube

  Like

 2. Monalisa zegt:

  sylvia Groot de link

  Like

 3. luckybee zegt:

  Duuus geen vrijhandels accoord voor ons?

  Like

 4. Henk.V zegt:

  Dit voorgenomen akkoord kondigt een volstrekt dictatoriale samenleving aan waarin de krachten in en achter de EU ons willen laten belanden en dat van deze plannen de bevolkingen andermaal niets mogen weten, onderstreept de ernst van de situatie des te meer!
  Sylvia Groot noemt de lezing die Dr Lima Laibow over bepaalde aspecten van dit schrikaanjagende heeft gehouden.
  Wie op onderstaande link klinkt zal een betreffende You Tube films kunnen vinden:

  https://www.youtube.com/results?search_query=Nutricide+%E2%80%93+Criminalizing+Natural+Health%2C+Vitamins%2C+and+%E2%80%A6+%E2%80%93+YouTube&sm=12

  Behalve de olieboeren, bepalen dus zonder enige schaamte ook de multinationals en het wereldwijde bankwezen wat wij mogen vinden en niet vinden, nog mogen doen en niet meer mogen doen.
  Kortom: ”het grote geld” wil de absolute macht grijpen en al met al wordt het gelijk aangetoond van degenen dat beweerden dat precies deze krachten in geheime overleg situaties (”Bilderberg”) eendrachtig de lijnen in het hele wereldgebeuren wilden uiteenzetten.
  En dat zal niet tot voordeel strekken van de man en vrouw in de straat,

  Ooit heette het plan van de EU dat men” de volkeren van Europa wil verenigen om een ”fysieke constellatie te scheppen waarin het onmogelijk zou worden dat volkeren elkaar nog in de haren zouden vliegen..”‘! Een verrijkende eenwording zou ons te wachten staan. Tot heil van iedereen.

  Ik denk nog even terug aan het moment dat een vorstin haar volk opriep vertrouwen te hebben in de EU, terwijl op dat moment de EU haar verbondenheid met niet-Europese landen al had uitgebreid tot ver in Afrika en -naar nu blijkt (!!)- al samen met de Amerikanen werkte aan een economisch dwangbuis dat tot over de Atlantische Oceaan zal moeten reiken, met verregaande controles op burgers…
  Vertrouwen in WIE of WAT? Noch de olieboeren hebben het goed met ons voor, noch de multinationals , noch het bankwezen.. Noch de de zelfbenoemde machthongerige, ”heersers” in Brussel, die zich NIETS van de mensen willen aantrekken. En ook de tot slaaf geworden vazallen van de EU, die in Den Haag zitten, komen niet meer op voor het stemvee dat hen op het pluche deed belanden.

  Alleen een stem op Wilders kan nog iets veranderen aan deze situatie.
  .
  Er ging groot gejuich op toen het communisme viel en dat was te begrijpen, maar een kapitalistische dictatuur willen wij daar absoluut NIET voor in de plaats.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Denk hierbij aan 3 verrader-instituten: EUSSR,BILDERBERG, NWO. Dat is de marsroute, om uiteindelijk de DUIVEL op “de troon”, te plaatsen. En onze zgn. “fijne partijen”, VVD,CDA,PvdA en D66, werken er volledig aan mee! Inderdaad de PVV niet!

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Het moet weer stiekum en er mag geen enkel negatief commentaar geleverd worden.
  Het lijkt de €uro wel en trouwens die hele Brusselzooi die het liefste alle commentaar op €uro en EU, hun werk dus, unterbinden.
  Hoe is het mogelijk dat daar een paar ongekozen “GODEN” denken ons leven z0 te kunnen bepalen op zo´n ingrijpende wijze.
  Ik heb er in duitsen media enkele korte commentaren op gelezen en die zijn niet allemaal alleen maar lovend net als Mohbamacare waar ook steeds meer problemen komen bovendrijven.

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Overigens las ik bij the economic collapse een artikel van Michael Snyder die die stap een flinke stap richtining NWO noemt.
  Obama’s secret treaty which will merge America more deeply into the emerging one world economic system

  Like

 8. 4sjun zegt:

  Het systeem kan effectief gesaboteerd worden doordat burgers hun eigen ruilhandeltjes in goederen en diensten beginnen. Handel waaraan geen geld te pas komt en dat dus ook niet belast kan worden. Uiteraard is het nodig dat er uitstekend belicht blijft worden wat er gebeurt. Grootkapitaal is een uitstekende dienstknecht maar maak hem nooit meester om te voorkomen dat mensen vergiftigd en uitgezogen worden.

  Like

 9. sylvia Groot zegt:

  Met voedsel kan dat moeilijk worden…
  Eerst de herkomstplicht op etiketten te laten vervallen, en daarna het vrijhandelsakkoord.
  Het kan gebeuren dat monsanto in Belgie een kantoortje opzet vanwaar voedingsmiddelen worden verspreid, en dan op het etiket zet dat het voedsel uit Belgie ipv Amerika komt.
  Zien we door de bomen het bos niet meer, wat de bedoeling is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s