Nicolai Sennels: De betekenis van oogcontact voor de ontwikkeling van kinderen

Screenshot_41

(Door: Nicolai Sennels)

Psychologische wetenschappelijke studies waarschuwen ervoor, wat ouders eigenlijk instinctief weten: dat het oogcontact van de moeder en haar mimiek belangrijk zijn als het gaat om de ontwikkeling van empathie bij haar kinderen, om communicatie en het gevoel van veiligheid. Een belangrijk voorbeeld vormen moeders met een postnatale depressie. Depressieve moeders schijnen minder oogcontact te hebben en een minder levendige gelaatsmimiek. Het resultaat kan een vertraagde of zelfs disfunctionele ontwikkeling in emotioneel en sociaal opzicht bij het kind zijn.

Kinderen hebben oogcontact nodig en moeten er om meerdere redenen toe in staat zijn de gezichtsuitdrukking van de moeder te zien:

1. Het kind leert de emoties van anderen herkennen en te begrijpen (empathie).

2. Hij of zij leert non-verbale communicatie (die belangrijk is bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden).

3. Kinderen kunnen aan het gezicht van de moeder zien of er van ze gehouden wordt en of ze veilig zijn, of een situatie gevaarlijk is of niet (dat is noodzakelijk voor het fundamentele gevoel van veiligheid van het kind).

Niqaabs, burqa´s en de ontwikkeling van het kind

Hoewel islamitische moeders hun gezicht niet versluieren als ze thuis zijn, dragen veel islamitische vrouwen toch een soort gezichtssluier in het openbaar – dus ook hier in het Westen.

Omdat peuterspeelzalen in islamitische landen bijna helemaal niet voorkomen en veel islamitische gezinnen in het Westen hun kinderen liever niet naar een peuterspeelzaal brengen, zijn miljoenen islamitische baby´s tijdens de eerste belangrijke jaren van hun leven de meeste tijd alleen met hun moeders.

In de meeste gevallen betekent dit ook veel tijd buitenshuis – vaak dagelijks – om boodschappen te doen, naar de sociale instanties te gaan, wandelen, vrienden bezoeken enz.

Op die momenten is het kind niet in staat de ogen en het gezicht van zijn moeder te zien. Stel je voor hoe uw baby zou reageren als u uw gezicht zou verhullen met een stuk stof of een masker, iedere keer als u het huis verlaat.

Enkele van de belangrijkste consequenties daarvan zijn:

– Het kind heeft in het verloop van de dag minder tijd, waarin het met de ogen gestimuleerd wordt respectievelijk gezichtscontact heeft.

– Het kind kan de non-verbale communicatie van de moeder met andere personen buiten de familie niet zien.

– Het kan geen liefdevolle glimlach zien of een troostend oogcontact, en zo is het kind op zichzelf aangewezen en moet het inschatten of er van hem gehouden wordt en of het veilig is – en omdat vooral kleine kinderen dit niet kunnen, worden ze in veel gevallen beroofd van deze bron van hun fundamentele veiligheid.

Lagere sociale vaardigheden en minder zelfbewustzijn

Een fundamentele methode van moeders om liefde en vertrouwen aan hun nakomelingen te geven, vindt plaats met de ogen en de gelaatsuitdrukking – vooral wanneer men buitenshuis is, waar veel onbekende geluiden en mensen zijn, onbekende en snel veranderende situaties enz.

Het gezicht van de moeder is dus de eerste – en daarom de belangrijkste – bron om te leren hoe men emoties van andere mensen kan herkennen en hoe men non-verbale communicatie kan leren.

Tenslotte is het waarnemen van de moederlijke gezichtsuitdrukking de belangrijkste manier, vooral voor kleine kinderen, om te zien of de moeder – en daardoor ook het kind zelf – een situatie als veilig of als gevaarlijk beoordeelt.

Wat gebeurt er echter als het kind het gezicht van de moeder niet kan zien?

Dit werd tot nu toe nog niet voldoende onderzocht, maar op basis van de huidige psychologische kennis over de betekenis van de moederlijke gelaatsuitdrukking en oogcontact voor de psychologische ontwikkeling van het kind, kunnen de islamitische kledingregels voor vrouwen een negatieve invloed op de ontwikkeling van de persoonlijkheid van een moslim vormen.

Screenshot_40

Bron:
http://europenews.dk/de/node/74787

Bron oorspronkelijk artikel:
http://www.jihadwatch.org/2013/11/the-importance-of-eye-contact-emotional-expression-and-non-verbal-communication-how-niqab-and-burqa.html
Auteur: Nicolai Sennels

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam. Bookmark de permalink .

34 reacties op Nicolai Sennels: De betekenis van oogcontact voor de ontwikkeling van kinderen

 1. iznogoudh zegt:

  Nou, is dus wel duidelijk.
  En we kunnen de schadelijk gevolgen van die versluiering dagelijks uit het nieuws tot ons nemen.
  Nou ja, niet uit de MSM natuurlijk. Die helpen graag een handje mee om nog meer sluiers oip straat te krijgen.

  Like

 2. luck9 zegt:

  Volstrekt mee eens! Moeders bescherm uw kinderen tegen het islamitisch virus!

  Like

 3. Jean zegt:

  Enkel onderontwikkelde wezens of zombies lopen zo rond.
  Het geeft een enorme onveiligheid voor ons want niemand weet wat er in dergelijke tenten rondloopt dus moet het verboden worden in Europa.

  Like

 4. scooter zegt:

  In die tenten hun ogen moet die kleine maar slim genoeg zijn om aan een uitkering te geraken, en de westerlingen het leven zuur maken

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Dat zal best! Sta ik totaal niet van te kijken! Ik heb me al meerdere keren afgevraagd, hoe er in Godsnaam een vertrouwelijke, liefdevolle band kan ontstaan tussen een kind en een moeder die zich totaal moet inpakken omdat ze kennelijk een wezen is, dat niet waardig is, haar eigen haar, hals of zelfs gezícht te laten zien!
  Wat moet een kind in Godsnaam denken van zijn moeder, op die manier?
  En de meiden hebben dan in zoverre nog iets van identificatie, dat ze er gauw genoeg van doordrongen raken, dat ze er ooit zelf aan moeten geloven, maar de jongens…..
  Ik zei het al eens eerder: Je kunt het moslimjongens in feite niet kwalijk nemen als ze geen respect hebben voor hun moeder: Hoe zouden ze dat moeten hebben voor een wezen dat zich voortdurend onder de sluiers dient te verstoppen?
  Zoiets telt immers niet mee. In hun plaats zou ik het ook niet hebben, ik zeg het eerlijk.
  Het klopt trouwens ook wonderwel, want we constateerden al eerder dat er onder moslims tóch al geen sprake is van liefde voor kinderen, althans niet, wat wij liefde voor kinderen noemen: Het streven om ze zoveel mogelijk te laten genieten van hun jeugd en ze waar mogelijk te vrijwaren voor rampspoed en ellende zoals mishandeling is er gewoon niet.
  Die lui zijn volgens onze maatstaven gewoon mentaal gemankeerd en de ingepakte moeders zijn niet meer dan een in het oog springend onderdeel daarvan….
  Het is geen wonder dat moslimkinderen vaak zulke ettertjes worden; eigenlijk moet je diep medeleven voor ze voelen. Het is gewoon in-triest.

  Like

 6. Trucker zegt:

  Bingo right on target komt van BNI
  Ik dacht een moment dat ze bij FOXNEWS lunatic geworden waren maar oeps foutje van mijn ogen het is fox4…die rotzooi verkoopt kreeg bijna een onrustwekkende bloeddrukstijging.
  Goed die grijnzende geblondeerde nicht die breeduit gezeten die tent laat leuteren is dus een onderdeel van de islamofiele multikulle wegbereiders die hier de sprekende tent een forum geeft om de pogen de US citizin de waarde van een kopvod in space wil bijbrengen.
  Wat die grijnzende geblondeerde nicht niet vertelt aan de DOMME kiezer (want hoe dom moet je zijn om een nanoseconde naar zo’n tv station te zien) is dat die pratende tent (alia salem) een soortement CEO is van de terroristische groepering (de islamofielen vertellen het graag anders) CAIR, de sprekende tent is voor deze vriendenclub van moslimbroeder hussein barack de “executive director” van Texas.
  Gewoon buitensodemieteren met dat soort, in de US hebben ze alle wapens (maar dan helaas niet in alle staten ) in de vrije verkoop…

  http://www.barenakedislam.com/2013/12/02/huh-obamas-muslim-outreach-program-has-a-baghead-training-astronauts-and-flight-controllers-at-nasa-for-the-international-space-station/

  Like

  • lucky9 zegt:

   Trucker, je kan dit ook “kwantitatief” zien. Cfr. op deze site: “de islamitische vrouw is te weinig ontwikkeld om haar onderscheidend vermogen toe te laten om te beseffen dat ze niet met Allah te maken heeft maar met menselijke interpretaties.” Is Nageltjes te min voor je? Slaap zacht!

   Like

   • Trucker zegt:

    “…Is Nageltjes te min voor je?…”

    Ga niet alle details hier plaatsen want verdeeldheid in het Rechtse islamofobe kamp is het minste wat ik wil maar toch dit:

    Herinnert u mijn door Nageltjes gewiste reactie “vijgen na Pasen” en uw weinig beleefde mail daarna nog ?
    Tussen haaakjes dat golfbreker gedoe kijk ik zelfs niet op, ik had indertijd een eerste maal een comment geplaatst en “toevallig” was ze …tja weg zeiden ze wegens “probleempjes” door (?), censuur toepassen op iemand die Rechts en islamofoob is…ik hoef dat gezeik niet.

    Like

 7. fleckie zegt:

  Uitgekookt,geraffineerd, wie dat uitgekiend heeft!!, (GENIE,oder IRRSINN),

  Like

 8. luckybee zegt:

  Islam is een religie dt heeft nog nooit gedeugd. We moeten zo snel als wij kunnen van deze religie af.

  Like

  • Jean zegt:

   Luckybee,
   De perverse achterlijke gewelddadige barbaarse vuiligheid IS geen religie maar wel een ordinaire dictatuur waarin perverse eikels alle macht hebben over alle vrouwen, zoiets mogen wij NOOIT tolereren in onze westerse gemeenschap.
   Ik snap niet dat de politie die lopende tenten niet verbied? Dat is toch onveilig of is de veiligheid van de westerlingen niet meer belangrijk?

   Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  Was 20 jaar geleden niet alleen in NL onderwerp van gesprek.
  Allahschreeuwers zijn eigenwijs geboren, vrouwen binnen die beweging zijn óf zeer makkelijk te beïnvloeden óf ze zijn nog fanatieker dan de mannen.
  Enige optie: niet aanpassen aan de cultuur, gebruiken en wetten van het land?
  Koffers pakken en opkrassen, terug naar de zandbak.
  Wanneer gaat HEEL NEDERLAND dat eens roepen?

  Like

  • Harry zegt:

   Wordt nog lastig , ome Gerrit , zolang men het zich aan blijft trekken door het linkse rapalje voor racist uitgemaakt te worden , zullen ze niet massaal gaan roepen .
   Bovendien zijn er nog zo ontzettend veel onnozelaars die geen enkel benul hebben waar we mee op ons nek zitten .
   Roerde het probleem pas nog aan bij een jong gezin , ze keken me hoogst verbaasd aan en waren nog vol van het afgelopen weekend en alle nieuwe attracties in een of ander kinderpark ( efteling of zo ) .
   Dat zien ze wel en de ramp die zich om hen heen voltrekt helemaal niet .
   Ik ben niet optimistisch .

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @G.Deckzeijl: 07.23. uur. ” Wanneer gaat HEEL NEDERLAND dat eens roepen?” Dat gebeurt pas Gerrit, als de oerstomme Nederlander stopt met het kijken naar het STAATSJOURNAAL, niet meer kijkt naar PAUWEL en ZAUWEL,DWDD, en alle andere RODE OMROEPEN, en eindelijk zelf begint NA TE DENKEN! Maar ik moet het nog zien hoor!

   Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  In Nederland spreken we Nederlands en geldt de Nederlandse cultuur…
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22106793/__COLUMN__Debat_is_karikatuur__.html

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  Welke idioten schreeuwen altijd het hardst als hun verzonnen god + dito schoenpoetser “beledigd” dan wel belachelijk gemaakt worden?
  http://www.trouw.nl/tr/nl/4500/Politiek/article/detail/3555172/2013/12/02/Schrap-toch-dat-verbod-op-blasfemie.dhtml
  http://tinyurl.com/mzljvg9

  Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  Als ik er ook maar één betrap op het lastigvallen van wiens hond dan ook….
  http://www.barenakedislam.com/2013/12/02/dog-lovers-advised-to-skip-this-one/

  Like

 13. G.Deckzeijl zegt:

  Mijn woede over de mentaliteit en het “gedrag” van dat uitschot wordt met de dag groter.
  Kijk maar: de Engelse soldaat die eerder dit jaar in Londen werd afgeslacht is in de stupide beleving van dat TUIG (dat Australië en de rest van deze wereld vergiftigt met islamitisch gezeik) een hond. Waarom dat zo is komt geen antwoord op.
  Nog gekker: de idioot aan het begin van dit filmpje beweert dat islam een land is…
  http://www.barenakedislam.com/2013/12/02/feel-the-love-that-muslims-in-australia-have-for-their-adopted-homeland/

  Like

 14. G.Deckzeijl zegt:

  Niet te geloven: hoofddoekdrager traint astronauten.
  Mijn advies: schiet alle hoofddoekdragers + achterban naar Mars of zo. Lekker rustig.
  http://www.barenakedislam.com/2013/12/02/huh-obamas-muslim-outreach-program-has-a-baghead-training-astronauts-and-flight-controllers-at-nasa-for-the-international-space-station/

  Like

 15. Trucker zegt:

  Oke oke indien video niet te zien is gewoon op link BNI klikken en lachen geblazen.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Dat is nu net het probleem> De link werkt (in ieder geval bij mij!) niet!

   Like

   • Trucker zegt:

    Sorry is verwijderd op BNI en heb gezocht op you tube niet te vinden heel vreemd.
    Heb de video opgeslagen maar in mijn “bibliotheek” was best grappig, tweede keer dat dit gebeurd (dat ik weet) dat BNI een onderwerp verwijderd.
    Weet niet waarom. 😦

    Like

 16. G.Deckzeijl zegt:

  @EJ, Hij doet ’t wel degelijk!!!

  Like

 17. G.Deckzeijl zegt:

  Update van 14:11 en 10:05
  Gevonden! Fout van BNI..!!!

  Like

 18. lucky9 zegt:

  misschien werkt deze wel:

  Like

 19. Tom Hendrix zegt:

  @Lucky9: 15.04. uur. Die stomme haatbaard, hahahaha!

  Like

 20. Jan zegt:

  Saoedische klerelijder wil burka’ voor baby’s zodat zij niet verkracht worden

  Saudi cleric’s call for baby girls to wear burqas sparks outrage across Internet
  http://www.nydailynews.com/news/world/saudi-cleric-burqas-babies-article-1.1255335

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s