Noorwegen: Steeds meer vrouwen in niqaab

Screenshot_39

In de straten van Oslo zie je steeds meer vrouwen in niqaab. De trend om de zwarte sluier te dragen, die de vrouwen van top tot teen bedekt, is de afgelopen jaren snel toegenomen.

The Foreigner” bericht in een artikel, dat de historica en godsdienstwetenschapster Kari Vogt dit heeft bevestigd. Het zou gaan om een nieuwe generatie moslims in de Noorse gemeenschap en enkelen van hen zouden een veelmeer salafistische vorm van islam kiezen, een strenge en letterlijke interpretatie van islamitische voorschriften en verboden, zegt Vogt.

De salafistische beweging is een sekte binnen de soennitische islam, die de regels van de religie strenger en meer letterlijk uitlegt. Vaak wordt deze beweging verwisseld met de wahabitische tak, een meer conservatieve en fundamentalistische tak van de soennitische islam. Volgens informatie van de Noorse krant “Aftenposten” verkopen de kledingzaken in het stadsdeel Grønland van Oslo steeds meer niqaabs.

Per-Willy Amundsen, de woordvoerder van de op dit moment meeregerende “Vooruitgangspartij” (FrP), heeft voorgesteld het dragen van de niqaab in de toekomst te verbieden. Hij zei dat het verhullen van het hele lichaam niets te maken heeft met het recht op godsdienstvrijheid. Er zijn grenzen, dit heeft niets met religie maken en vrouwen dragen de niqaab vrijwillig, aldus Amundsen. Hij kan niet begrijpen waarom iemand vrijwillig besluit een tent te dragen.

Screenshot_38

Bron:
http://europenews.dk/de/node/74782

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islamisering, Noorwegen. Bookmark de permalink .

33 reacties op Noorwegen: Steeds meer vrouwen in niqaab

 1. Tom Hendrix zegt:

  Ook in het “theater Nederland”, ziet men steeds meer van deze “kolenkitten”, rondlopen. En de achterlijke PvdA zag dat het goed was! Kots!

  Like

 2. Republikein zegt:

  Binnenkort je soepjurk bij je thuis afgeleverd door Amazon via een drone!

  Like

 3. bigljohn zegt:

  Hij kan niet begrijpen waarom iemand vrijwillig besluit een tent te dragen. Als ik het dan maar begrijp. Om te shockeren natuurlijk. Ze treiteren op deze manier net zolang hun gastheer Noorwegen, schuppen hem net zolang tegen zijn zere been, totdat hij zo vermurwd is dat hij in het vervolg alles goed gaat vinden van Moslim(a)s. Het is een soort van leugen die net zolang verkondigd word totdat iedereen er in gaat geloven. Een vorm van hersenspoelen dus. Een oude truc !

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @bigLjohn: 21.25. uur, op 2/12. Klopt, een oude truc. Hebben de HAATJURKEN overgenomen van de andere NAZI GROEP de NSDAP! Hebben goed geluisterd naar de minister voor Propaganda Dr. Joseph Goebbels!

   Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Waarom? Om roomser te zijn dan de Paus, nergens anders om. Het verschijnsel is eigenlijk allesbehalve nieuw of onbekend, in die zin, dat meer mensen die neiging vertonen op allerlei manieren. Dit loopt toevallig erg in het oog, dat is alles.
  Op You Tube bestaat een complete documentaire over een bekeerde Nederlandse, die zich na haar huwelijk steeds meer islamitisch ging kleden en over haar ouders, die er eerst veel moeite mee hadden en er langzamerhand mee leerden omgaan. Zij volgde trouwens hierin toch volledig haar eigen kop en nam aan het einde van de documentaire zelfs de gezichtssluier aan……
  Met zo ’n serene glimlach, dat je haar het liefste ter plekke voor stomme trut en sekse-verraadster uitgemaakt zou hebben!
  Oh, wat voelen ze zich geweldig en devoot omdat ze díe stap nemen! Wat voelen ze zich verheven boven degenen die het niet doen!
  Jammer voor hen, trouwens: Op een bepaalde manier is dit feitelijk niet meer dan een dóód- dóódordinaire manier van uiterlijk vertoon.
  Religieuze hoogmoed, Dames! Ook al dringt dat misschien niet eens tot jullie door.
  Zalig zij, die zich nèrgens op laten voorstaan. En die kunst beheersen jullie duidelijk níet!

  Like

 5. Wachteres zegt:

  LInks was altijd al voor het dragen van de tent want, was het excuus, waar maken we ons druk om, het zijn er maar een paar.

  Heel handig, want als er meer en meer komen, en dat was in verschillende Europese landen al het geval, dan kunnen we na jaren niet meer zeggen: “Toch maar niet, teveel van het ‘goede'”.

  Links tevreden [als partij moet je wat doen voor je stemvee] en de moslims ook tevreden.

  En voor het autochtone klootjesvolk geldt: “Wen er maar aan”.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Wachteres: 23.02. uur, op 2/12. Dat was toch gezegd door WOUTER de MOSLIMKABOUTER ( Wouter BOS PvdA).

   Like

   • Wachteres zegt:

    Woutertje heeft dat vast wel gezegd, Tom. Maar het is maatschappelijk ook overgenomen. Het klinkt zo logisch, maar ik wist toen ik dat hoorde en las al dat er bv. in GB honderden tenten rondliepen. En in heel Europa zijn dat er ongetwijfeld duizenden.

    Als je niet vanaf het begin zegt:”Verboden, die kleding past niet in onze maatschappij dan kun je na jaren gedogen geen verbod meer opleggen”.

    En zelfs als je dat doet [Frankrijk] dan moet je keihard zijn, een wet instelling brengen waardoo ze over de grens kunnen worden gezet en anders lachen ze je uit en doen het toch.

    Nog beter was geweest dat de moslims, toen ze hier binnenkwamen, meteen een handtekening hadden gezet dat ze die gedrochten nooit zouden dragen of hun vrouwen opdringen die te dragen.

    En als ze nadien wel de behoefte hadden dan mochten ze dat praktiseren in het land van herkomst. Eruit …..

    Ik haat die kledinggedrochten al als ik die op een foto zie.

    Like

 6. Leo zegt:

  wacht maar af.. het gaat zo lang goed in Norwegen totdat er op een 1 of andere dag er een paar van die wandelende dark-rooms door een 1 of ander brijvikje worden afgepopt op straat
  dan zullen ze weer snel uit het stadsbeeld verdwijnen.
  Was ook zo met het N.S.B. uniform in Nederland vanaf het begin 1944

  Like

 7. Harry zegt:

  Kiekeboe-hoeren .

  Like

 8. 4sjun zegt:

  Het is vooral typisch islam. Provoceren, omkeren, rekeningen doorschuiven, solidariteit overvragen, discrimineren en uiteindelijk zelf verachterlijken en de leefomgeving afbreken. De vruchten van islam komen uitstekend aan het licht waar deze geest het minst in de weg gelegd wordt. Niet enkel in islamitische heilstaten valt toenemende terreur op. Zou het toeval zijn dan de sociaaldemocratische habitat van Noorwegen die ook in verschillende Europese voorsteden uitstekend waarneembaar is zo’n uitstekende voedingsbodem biedt voor islamisering?

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @4sjun: 02.20. uur. ISLAM en LINKS, dat zijn 2 handen op 1 buik. De RODEN zijn de 5e colonne der moslims!

   Like

   • 4sjun zegt:

    Het aardige is dan weer dan bevoogdend Nederland denkt dat het andersom is en dat zij de rechtgelovigen (lees: kleinverstandelijken) als stoottroepen kunnen gebruiken om tot in lengte van jaren met dank aan verleend politiek mandaat het pluche te kunnen bevolken. In Iran dachten hun politieke neven en nichten hetzelfde. Na het slagen van de revolutie van 1979 kwam Khomeini aan de macht. Hij verkondigde in de loop van 1981 het verbod op alle linkse partijen. De helpertjes van de islamitische revolutie werden nu zelf slachtoffer.

    Ik verwacht overigens niet dat de linkse kerk in Europa, de multiculturele (lees: vooral monocultuur van islam) helpertjes van deze historie ook maar iets geleerd hebben. Waarschijnlijk zijn zij al slachtoffer geworden van de door de eigen politieke groepering veroorzaakte onderwijsverdomming waardoor de geschiedenis gedwongen is zich te herhalen…

    Like

  • fleckie zegt:

   En subsidies( eisen) aanvragen voor hun moskeeën, en hun recreatie-voorizieningen, .:met later nog MILJOENEN-AANVULLINGEN!.

   Like

 9. luckybee zegt:

  Voor een social;ist is een nikaab of een hijaab erg sexy neem ik aan?

  Like

 10. fleckie zegt:

  Men kan het ook “omdraaien”!!: eigenlijk zielig!,als je de hele dag in zo’n TENTGEVAL moet rondlopen, (OOK bij zomers, of “drukkend” weer).maar dat zien ze waarschijnlijk ZELF niet zo,!

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  Was 20 jaar geleden niet alleen in NL onderwerp van gesprek.
  Allahschreeuwers zijn eigenwijs geboren, vrouwen binnen die beweging zijn óf zeer makkelijk te beïnvloeden óf ze zijn nog fanatieker dan de mannen.
  Enige optie: niet aanpassen aan de cultuur, gebruiken en wetten van het land?
  Koffers pakken en opkrassen, terug naar de zandbak.
  Wanneer gaat HEEL NEDERLAND dat eens roepen?

  Like

 12. Harry zegt:

  Ik wil het hier niet over intieme dingen hebben , maar dat moet toch wel een muffe bende worden onder zo’n tent ?
  Bij sommigen ruik je dat ding nog als ze de hele dag in een bikini rondlopen .

  Like

 13. koddebeier zegt:

  Het is een volk wat graag provoceert !!!
  Daarbij geholpen door linkse idioten en achterlijke gutmenschen.
  Stelletje collaborateurs!!

  Like

 14. Cathja zegt:

  Die zwarte tenten moeten gewoon verboden worden in Nederland, en het liefst in heel Europa. Ze zijn niet alleen onthutsend lelijk in het straatbeeld, maar ook nog eens zeer gevaarlijk, want je kunt er van alles onder verstoppen. Je kunt niet eens zien of er wel een vrouwspersoon onder zit. Willen ze aanslagen plegen, dat is er een hoop rotzooi onder die tent te verbergen.
  En verder: als de dragers van die tenten vinden dat ze hier gediscrimineerd worden, dan zoeken ze maar een leefomgeving waar men deze lijkwades graag ziet. Zoek je eigen cultuur, je eigen geloofsgenoten en je eigen taalgebied.
  Wat hebben ze hier eigenlijk te zoeken, behalve alles gratis in ontvangst te nemen en een bult kritiek op onze ‘normloze’ samenleving te hebben?
  Alsjeblieft, ga weg jullie, en kom nóóit meer terug!!!

  Like

  • Enrique zegt:

   Cathja, wat jij zegt heb ik ook al veel gedacht. Als zo iemand op de bus of tram stapt, of ergens tussen ons allen komt ga ik denkelijk een soort schrik krijgen van “Ze heeft toch geen bom eronder gestopt”. Maar ik zal maar oppassen wat ik schrijf. Straks heb ik hier in Belgie nog een GAS-boete…..

   Like

 15. fleckie zegt:

  Als men( de. Mullahs) maar, door o.a.indoctrinatie, van jongs af aan ,de massa dom houdt, dan weet men niet beter,en alleen maar de koran-verzen laat opdreunen,verder niks,en zeker de vrouwen niet.(ze zijn in moslems’ogen MINDERWAARDIG, maar moeten zich WEL “VERHULLEN”voor andere mannen’ogen.(de dubbele moraal!!)dus.

  Like

 16. baksteen zegt:

  Ik heb mij bekeerd tot de oude onbekende maar zeer wrede Noorse god Norton. Deze God komt binnenkort terug op aarde en zal de hemel doen neerstorten en daarom moet ik met een integraalhelm op lopen, ja helaas ook in gemeentehuizen en andere openbare gebouwen.

  Like

 17. oogenhand zegt:

  Zolang alleen vrouwen een niqaab dragen, is een niqaab zeer vrouwelijk, en eigenlijk best opwindend.

  Like

  • Cathja zegt:

   Ik kan me niet voorstellen dat er een normale man bestaat die deze tenten ‘opwindend’ vindt!
   Die man van mij in elk geval niet.

   Like

   • Een niqaab is wat anders dan een burka. Door snel van begrip te wisselen proberen sommige Gutmenschen welbewust verwarring te zaaien of een discussie te laten ontsporen. Ik zeg niet dat het hier ook gebeurt maar het zou maar zo aan de hand kunnen zijn.

    Overigens vind ik weinig vrouwelijks aan een niqaab. Evenals een burka depersonaliseert het het individu dat zich er in hijst. Alsof het individu dat het betreft er welbewust voor kiest om zichzelf buiten te sluiten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s