Armoede in Nederland sterk toegenomen

Screenshot_51

De armoede is in Nederland in 2012 sterk toegenomen. Dat concluderen het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in het Armoedesignalement 2013. De rapportage wordt vandaag gepubliceerd.

Het CBS kwam uit op 664.000 huishoudens met ‘een kans op armoede’ in 2012. Dat is 9,4 procent van alle huishoudens.

Het Armoedesignalement schetst voor honderdduizenden Nederlanders een beeld van te weinig geld in de portemonnee voor eten en drinken, voor kleren en vakantie. Vooral ook wonen drukt op de uitgaven van de mensen met een klein inkomen. De achterstand op huur of hypotheek groeit, aldus het CBS. Acht op de tien huishoudens met risico op armoede ondervindt directe financiële problemen en ziet zich steeds vaker genoodzaakt geld te lenen.

Lees verder>>>
(Martha N.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Armoede in Nederland sterk toegenomen

 1. bobzelf zegt:

  Joooohhhhhhhhhhhhhhh , JE VERWACHT HET NIET HEE ???

  Like

 2. Republikein zegt:

  Fijn stemmen op je favoriete partij, waarom? Doe ik altijd, het is er ingebakken, van vader op zoon.Het gaat toch goed, dus nee, die Joop zag het goed, we moeten wel tolerant blijven, wat moet de wereld van ons denken zeg, die Wilders is niet lekker, geef mij maar biertje op zijn tijd en mijn wijffie lekker kijken naar Geer en Goor, dan hoef je de deur niet uit, lekker warm, krijg overal subsidie op, gaat nu wat minder worden maar komt ook door onzen vrienden uit Afrika, die moeten het hier ook goed hebben, joh, de wereld is zo groot, er is genoeg voor iedereen, ik heb zelf nog nooit een dag gewerkt, en het werkt toch? Ik zeg maar zo, klagers geen nood.
  Was getekend, een hersenloze minder bedeelde asociaal goedmens uit een achterstandswijk ergens in het verdoemde land.
  http://vuur01.wordpress.com/2013/12/03/10-keer-falenverraad-van-de-mainstream-media/
  Mij te moeilijk, kijk ik toch niet naar, ik heb het te druk met de voetbaltoto!

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Tja, dàt heb je met landen waar de lasten -heel slinks- niet eerlijk verdeeld zijn omdat ze voor de goede sier alles liever aan immigranten, ontwikkelingshulp en een zekere familie v. A te W. uitgeven dan aan de eigen autochtone bevolking……
  Gooi die hele oplichtersbende in Den Haag er uit, vóór we allemaal aan de bedelstaf raken!

  Like

 4. AdVader zegt:

  het zou mij niet verbazen dat deze rekenmethodes een vertekend beeld over armoede geven, ik zou graag ook statistieken zien incluis allerlei (fiscale) voorzieningen, en (kinder)alimentatie, ouderkortingen etc.het is me een doorn in het oog en ik zie dit soort kwesties steeds als propaganda om ‘ontvadering’ nog meer te faciliteren en stimuleren, inderdaad, arme arme arme kinderen..

  Like

 5. Jade zegt:

  Gezellie, binnenkort ontmoeten we elkaar dus
  allemaal bij de voedselbank.
  Doe s.v.p. effe uw E.J.Bron-button op, voor u gaat…

  Like

 6. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Dit is van toepassing op Acht van de 10 huishoudens!

  Like

 7. Ronald Soeverein Mens zegt:

  Armoede in Nederland? Welnee wij zijn nog steeds het rijkste land in Europa volgens roverhoofdman Markje. Straks draait de dictatorpropaganda weer op volle toeren als wij in de media het volgende horen en lezen: er is weer meer gekocht met Sinterklaas en Kerstinkopen dan de voorgaande jaren en met oud en nieuw zijn de verkopen van vuurwerk beduidend hoger dan het afgelopen jaar. Wat zegt dit naar de roversclub in Den Haag? Ha het domme klootjesvolk heeft dus nog geld genoeg dus wij kunnen ze nog verder belasten en uitknijpen want zolang ze de straten niet opgaan om te demonstreren kunnen wij dit blijven doen zodat wijzelf in weelde en ongekende luxe kunnen blijven leven. HA,HA,HA!!!!!

  Like

 8. Tistochwat zegt:

  Maar waarom heb ik dan gehoord dat er dit jaar meer Sinterklaas-omzet is (geweest) dan vorig jaar?
  Zou ook dát rooie propaganda zijn?
  Zo van: “Het gaat allemaal heel goed, mensen!”
  En stel dat men dit jaar écht meer geld aan de Sint heeft uitgegeven, zal Rutje dan niet kwijlend denken: “Mooi zo, ze hebben nog geld genoeg, volgend jaar de belastingen wéér omhoog!”

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Tistochwat: 14.51. uur. Inderdaad, tistochwat. Onze MARX RUTTE lacht zich scheef, en gaat samen met DISTELBLOEM en SAMZWAM kijken hoe hij ons NOG EEN POOT KAN UITTREKKEN! Maar, zolang de grote WEZENLOZE MASSA op de divan blijft zitten, gaan de AASGIEREN van dit FAALKABINET door met ROVEN en STELEN!

   Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Maar wat erger is, beste medereageerders, is de STAATSSCHULD per hoofd van onze bevolking. En daar willen de politieke HUICHELAARS niets van weten. Iedere Nederlander, van grijsaard tot baby heeft NU al een STAATSSCHULD van plm. 26.500 Euro. Dan tel ik de garanties, die MARX RUTTE aan het KOMINTERN te BRUSSEL heeft gegeven, nog niet mee! Die belopen een slordige 500 MILJARD EURO. Blijf maar slapen dom kiesvee, we gaan naar de HAAIEN!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s