België: GAS-boetes uitgedeeld voor commentaar op nieuwssite

Screenshot_52

Gebruikers op de website van de krantengroep Sudpresse hebben een GAS-boete gekregen omdat ze commentaar hadden gegeven over twee ongevallen waarbij politievoertuigen waren betrokken. De sanctionerende ambtenaar beweert dat “een sociaal netwerk een openbare ruimte is, die onderworpen is aan het politiereglement”.

De bewuste commentaren dateren van eind oktober, toen na een achtervolging in Verviers twee politievoertuigen in het decor beland waren. “Het is toch gemakkelijker versperringen op te trekken, pv’s uit te schrijven voor stommiteiten en vooral zich Lucky Luke te wanen door de slimmerik uit te hangen tegenover eerlijke burgers”, klinkt het bij één van de kritische gebruikers, die het nu met een GAS-boete moet bekopen.

Lees verder>>>
(h/t Trucker)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

22 reacties op België: GAS-boetes uitgedeeld voor commentaar op nieuwssite

 1. Monalisa zegt:

  het moet toch niet gekker worden Trucker

  Like

 2. Trucker zegt:

  Dag Heer Bron u kan dit misschien editen als het niet te veel moeite is, anders gooit u het gewoon in de reacties geen probleem hoor you’re the boss 🙂
  Is de update van men laaste mail (18h20) ivm dit onderwerp.

  Zal er een update bijplaatsen komt van deractiebe.
  Wat denkt u an dit regeltje : “Volgens de stad “is een sociaal netwerk een openbare ruimte die onderworpen is aan het politiereglement”.” wil dit wel eens vet omlijnen.

  http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/131203_GASboete_CommentaarKrantensite

  Like

 3. Enrique zegt:

  Als je al een GAS-boete krijgt om nog maar je mening op een forum te zetten, en als je braaf je excuses zegt is de GAS-ambtenaar misschien beminnelijk en betaal je maar de helft. Als je je mening niet meer mag zeggen zonder het risico om beboet te worden zijn we volgens mij toch de verkeerde weg aan het opgaan. En elke ambtenaar die beedigd is kan dan iedereen beboeten die hem niet zint omdat iemand een andere mening heb dan jezelf…. Oeps, ik heb een GAS-boete want ik heb m’n eigen gedacht gezegd.

  Like

 4. Scarlatti Bombatti zegt:

  WIE STOPT deze GEKTE?

  Like

 5. Scarlatti Bombatti zegt:

  Met ‘die sanctionerende ambtenaar’ zou ik grààg een ‘gesprekje’ onder 4 ogen en zo hebben!

  Like

 6. Henk der Niederländer zegt:

  De meeste nederlanders weten niet goed wat een gasboete nou precies is maar je kunt dat ongeveer zo zien als hetgeen onze eigen struikrovers hier doen namelijk het uitkleden van de burger.
  Er zijn ondertussen in Belgie al gasboetes uitgedeeld wegens de gekste dingen gewoon om geld te genereren.
  Als Ik dan een reactie schrijf zoals een paar dagen terug dat de heren agenten en meerdere meelopers gewoon de burger terroriseren word ook het systeem van gas boetes daarmee bedoeld waar door dit soort mislukte ambtenaren zwaar misbruik van word gemaakt.

  Like

 7. MrTalkie zegt:

  De Hele wereld, HEF DE GOEDWIES KAPOT …

  Like

 8. Trucker zegt:

  Ik weet niet hoe het in Nederland is maar in Vlaanderen en walenland is een “publieke” ruimte ook een markt of een station dus is de gevolgtrekking die ik maak : in openbare ruimtes mag men niet roken of baldadigheden uithalen is evident maar hoe zit het thuis achter het pc tje en tikke tikke op het toetsenbord…
  Hoe kan die gas boete sterk gemaakt worden in een rechtszaal het www is een virtuele “openbare ruimte” die rechter zal dat wel vlug begrepen hebben.
  Daarom uiteraard dat hij het voor zich uitschoof en het stadsbestuur maar denken dat ze goed bezig zijn, hopelijk is er éne bij de gedupeerden die zijn hersens wel gebruikt.
  Ik denk advocaat nemen en naar de rechter stappen en vervolgens een fikse schadevergoeding eisen wegens nutteloze bellemering van de rechtsgang of zo kan dat ambtenaartje die gasboetes zelf ophoesten (niet natuurlijk het is een ambtenaar).
  Wil hier onder nog wat commentaar kwijt momentje …eens oppakken en verslepen voila :
  PS die boete voor het oude vrouwtje was als ik me niet vergis in de stad van alah (voorheen Antwerpen) en is omdat het mensje die dat reeds jaren deed maar hé dat mag niet in de stad van alah daar mogen de fucking islamieten op en politieagent spuwen en die wil het niet gezien hebben maar owé als jeals bejaarde brood durft te strooien voor de vogels….
  De jongens die op de kerktrappen zaten (netjes eten dus geen rommel maakten) idem dito mag niet weet niet waar dat gebeurd is en er zijn nog meer van die totaal willekeurige “boetes” reeds uitgedeeld door klootzakjes van ambtenaren.

  Dit is de totale willekeur waarbij een FUCKING ambtenaar zich God waant en een gas boete uitschrijft omdat een oud vrouwtje broodkorrels uitstrooit voor de vogeltjes, omdat (Vlaamse) jongeren een broodje opeten op de kerktrappen,
  Dit is anno 2013, dit is de totale willekuer van een sujet die betaald wordt door de belastingsbetaler en zich oppermachtig waant want hij/zij mag straffen, daar krijgen ze toch eens een dikke paal van in de broek.
  Dat is zich God wanen en hoe gaat het in zijn werk met gefrustreerde ambtenaartjes (ik ken het soort weet hoe die lamstralen denken) : dat kreng deze morgen aan de ontbijttafel die me de huid volschelde de eerste kl***zak die ik tegenkomen zal het weten want hij zal betalen/ dat gezever met mijn geburen…dat zal de eerste kl***zak die ik zie betalen ik schrijf een gas boete want ik mag dat ik heb die macht en ze kunnen mij niks doen.
  Onderuitschoppen die schoften, heb één keer een colléga echt nijdig zien worden (Duitser Oostenrijker ?) en een douaniertje aan zijn stropdasje gerukt tot zijn kop door het loketvenstertje stak en dan knoopte hij het plastronnetje vast aan de handgreep, de het klootzakje kon geen weg op (jammer genoeg lang voor de tijd van de mobieltjes).

  Like

 9. Republikein zegt:

  We zijn te laat geboren, Trucker! Vroeger was het veel beter!

  Like

  • Trucker zegt:

   Ja soms mijmer ik wel eens vroeger was het beter, toch voor vele dingen en dat te laat geboren dat heb ik echt al vaak gedacht.
   Wat ik mis is de waarden van vroeger zaoals ze ons geleerd zijn door onze ouders bestta niet meer en komt nooit meer terug.
   De maaatschappij is naar de kl***n en de mooie tijd is reeds lang vervlogen.
   Wat we hebben zijn onze herinneringen hoe het was en dat kunnen ze nooit meer afpakken maar de realiteit is alleen in de avond in de stad ben je een prooi voor de meute’s islamieten ooit heb ik het anders geweten…
   Wim Sonneveld “mijn dorp” weemoedig maar ik hoor het heel graag

   Like

 10. Lucky9 zegt:

  De gas-boetes waren een middel om bruine baardaapjes en bontkraagjes die herrie schopten of rotzooi produceerden op staande voet en zinder veel poespas per direct te kunnen beboeten.
  Vergeet het maar! De realiteit draaide helemaal anders uit.
  De linkse ‘ambetantenaren’ delen deze boetes alleen nauwgezet uit. Liefst van al nog een elke gezagsgetrouwe solvabele burger die boetes kàn betalen.
  Gaat hij in het verzet kost het aanvechten hem bovendien meer dan berusting. Om de poen is het te doen!
  De bedoeling was goed maar het is binnen de kortste keren een pestmiddel van de roverheid geworden. Knoop het goed in uw oren: alles wat kan misbruikt worden zal door de roverheid ook misbruikt worden!

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Idd. Gerrit veel belgen zijn maffen maar die nederlandse agent die zijn nieuwe dienstwapen (een Walter enz.) op intenet is voor mij ook niet helemaal compleet.
   Staat onder jouw artikel.

   Like

 11. Jean zegt:

  Voor mij kan dergelijke gemeentelijke klootzak die GAS boete steken waar normaal gas uitkomt.
  Het is toch absurd, dat zootje leeft op onze kosten en staat ten dienst van ons en zo een pipo wil boetes uitschrijven???
  Ze kunnen de pot op.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s