De Franse samenleving in 1775: is er al veel veranderd?

Screenshot_54

Toentertijd was het Franse volk verdeeld in drie groeperingen. Lodewijk XV. was koning en zetelde in Versailles. Er waren drie standen: de geestelijkheid, de adel, en iedereen die geen lid was van voornoemde groeperingen behoorde tot de derde stand. Hiertoe behoorden ook hoogopgeleide burgers, handwerkslieden en boeren, en verder alle andere inwoners. De geestelijkheid telde ongeveer 130.000 leden, de adel 110.000 en de derde stand 24 miljoen 750.000. De geestelijkheid en de adel bezaten elk ongeveer een vijfde van het land en de rest behoorde toe aan de derde stand. De laatste moest alle belastingen opbrengen, de eerste en de tweede stand waren vrijgesteld van belastingen betalen. Er bestond een diepe wrok tegen deze oneerlijke belasting. Is er al veel veranderd?

In ons land nog niet, evenals in vele andere landen. De kerk in Duitsland bijv. heeft de beschikking over tientallen miljarden en wordt daar jaarlijks nog meer van geld voorzien door de staat. Onze zgn. democratie kent maar een schijnverpakking. Ook nu is er nog een standenmaatschappij, zij het dat die er wat anders uitziet. De toplaag bestaat uit de puissant rijken, de grote multinationals en hun managers, politici met een multibanen tic en hun tentakels in alle geledingen die ertoe doen, en de bancaire sector. Dit is grofweg de eerste stand.

De tweede stand wordt gevormd door een criminele onderlaag met verbindingen naar hun helpers in de bovenwereld. Deze laag is in vergelijking met vier, vijf decennia geleden enorm uitgedijd. Tot deze laag behoren autochtonen, maar ook massaal veel allochtonen die in de criminaliteit zitten en daar grof geld verdienen. Als geheel vormen ze een belasting die ons land niet meer dragen kan. Zowat de helft van alle bijstandsuitkeringen gaat naar allochtonen. Wat hebben deze twee geledingen gemeen? Ze betalen nauwelijks belasting, daarbij gefaciliteerd door de wegkijkende overheid, maar profiteren wel in hoge mate van alle overheidsbudgetten.

De derde stand tenslotte wordt gevormd door een alsmaar slinkende middenklasse, die als melkkoe gebruikt wordt om bovenstaande groeperingen te faciliteren en bezuinigingen mogelijk te maken. Deze derde stand wordt echter steeds zwakker en als dat gebeurt, zal onze economie nog zwakker worden,en zal er uiteindelijk ook een opstand komen van een terecht ontevreden brave middenklasse. Deze revolte is wel voorbereid door de eigen overheid die met politiek correct gedrag, vaak binnen zgn. Europese kaders, niet het eigen volk helpt, maar de andere hier vermelde groeperingen. In het kader van familiehereniging komen er jaarlijks 30.000 nieuwe medelanders naar binnen. Deze mensen vallen niet onder de categorie asielzoekers en komen geruisloos binnen. Dit gaat op termijn voor heel veel ellende zorgen!!

Door:
Jo
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op De Franse samenleving in 1775: is er al veel veranderd?

 1. Henk der Niederländer zegt:

  Toevallig dat Joost ook een artikel heeft geplaatst dat veel raakvlakken heeft met bovenstaand artikel.

  http://joostniemoller.nl/2013/12/ik-hield-een-lezing-voor-de-pvv-achterban/

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Klopt helemaal, Jo, en vergeet bij je opsomming een zekere familie v. A. te W. niet die nog steeds met goedvinden van de overheid totaal geen belasting betaalt en aldus een perfecte tegenhanger genoemd kan worden van de Franse adel uit 1775!
  Het is gewoon schandaal nr. 1, zeker in een tijd als deze en ze zouden met geweld afgezet moeten worden, louter vanwege het feit dat zehet nog heel normaal schijnen te vinden ook!
  Het ontbreekt er nog maar aan, dat de salsa-teef straks verneemt, dat zelfs de voedselbanken de vraag niet meer aan kunnen en dan verbaasd iets gaat suggereren als: Waarom eten ze dan geen gebak?
  Want die krokodillentranen van haar àls ze eens met de ellende geconfronteerd wordt, stellen toch niets voor: Anders zou ze wel op het idee komen, eens iets van die krankzinnige 50 Miljard ter beschikking te stellen! Of minstens belasting te gaan betalen!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Theresa Geissler: 20.34. uur. Kun jij het daarom nog begrijpen, Theresa, dat er nog onnozelen zijn in ons land, die met oranje vlaggetjes lopen te zwaaien? Ik niet, maar de meerderheid in Nederland schijnt totaal hersendood te zijn geworden.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Nee, Tom, maar dat begreep ik 33 jaar geleden ook al niet, toen megatrut no.1, Beatrix, koningin werd, ik er uitbraakte, dat iemand die er op stond, nog “Majesteit”genoemd te worden, van mij kon ópdonderen en mijn moeder daarop met een smeekstemmetje reageerde: “Je moet haar toch een eerlijke kans geven…..”
    Een kans waarvoor? Om het klootjesvolk stelselmatig te vernederen en uit te zuigen, soms? Het is onbegrijpelijk, wie of wat het Nederlandse volk in dit opzicht zó heeft weten te drogeren!
    Heb je er trouwens wel eens bij stilgestaan, dat het lied van Wim Kan voor Corry Vonk, “Met me vlaggetje, me hoedje en me toeter” best op meerdere manieren opgevat kan worden? Soms vraag ik me wel eens af, met welke bedoeling hij het eigenlijk schreef…..
    Wat ik bedoel: “Dag Drees, bedankt…..” (als je dat kent) is volkómen ondubbelzinnig; ik hou mijn ogen er niet droog bij als ik dàt voor mezelf zing. Maar dít….
    ” ‘k Sta te juichen als een gek achter een gesloten hek ”
    En: “Gaan tot slot de hekken open, word ik onder de voet gelopen…
    Met me vlaggetje, me hoedje en me toeter!”
    Dat is voor hetzelfde geld toch een pràcht van een spotliedje! IK neurie het vaak genoeg zo, als ik balorig ben.
    En tenslotte wàs Kan een slachtoffer van de Burma-spoorlijn….Terwijl Hirohito zonder blikken of blozen laten weer op Soestdijk ontvangen werd!

    Like

 3. Thomasson zegt:

  De vergelijking met Frankrijk, van voor de Franse Revolutie, is in veel punten zeer treffend. In andere wat minder. In Frankrijk was de onderscheiding tussen de adel en de geestelijken vrij vaak. Veel adellijke lieden behoorden tot de bovenlaag van de kerk. Eigenlijk bijna alle aartsbisschoppen, bisschoppen en kardinalen waren afkomstig uit de adel. Ook in Nederland bestaat een vage grens tussen de gelederen. De puissant rijken, managers van grote multinationals en politici zijn tevens ook zeer vaak criminelen; of mensen die handen en voeten hebben in de wereld van de ‘penose’. Dat geldt voornamelijk voor politici van alle partijen. Onderscheid: a) In Frankrijk van Louis XV en XVI was er sprake van het Franse volk. In Nederland anno 2013 wordt het maatschappelijke weefsel kapot gevreten door indringers van buiten af. Nederland kan tegenwoordig vergeleken worden met een kadaver die langzaam door de maden wordt weggeteerd. b) De derde stand in Frankrijk had de maatschappelijke breakpunt bereikt, toen Marie Antoinette zei dat ze maar gebak zouden vreten als ze geen brood meer hebben. Op 14 juli 1789 werd door de Jacobijnen de Bastille bestormd. Marie Antoinette, haar echtgenoot Louis XVI en de meeste Adel hoefden helemaal niets meer te eten. Hun hoofden vielen onder de guillotine terwijl op de tribunes zaten de Sans culottes te joelen en schreeuwen.
  In Nederland anno 2013 en 2014 wordt de middenstand steeds zwakker en de armoede groeit met de dag. Alles wordt kapot bezuinigt. Mensen zitten in de kou omdat ze niet meer durven de verwarming aan te zetten; het kost te veel. Armen durven niet meer naar de specialist of medicijnen bij de apotheek te halen, omdat ze de eigen bijdrage niet meer kunnen betalen. EU, de huidige bezetter van Europa, vreet de boel kaal.
  Of er in Nederland tot een opstand zal komen? Ik betwijfel het. De brave middenklasse en andere autochtonen zijn bang voor hen eigen schaduw.

  Like

  • Lucky9 zegt:

   Inderdaad, de bange middenklasse zou de revolutie moeten financieren maar ze heeft noch het inzicht noch het lef om dat te doen. De vraag is of ze zelfs nog de middelen ervoor heeft! Steun de PVV snotverdomme!
   De omstandigheden van toen kunnen niet in alle opzichten vergeleken worden. Daar wringt het plaatje.
   Als ook des stembus geen uitgang meer zou bieden, rest alleen de aanwending van ultieme wapens, en dan is het liedje van de regenten uit!

   Like

 4. Fred zegt:

  Een volk dat bestaat uit schapen………
  Zal geleid worden door wolven.

  Like

 5. Philippine zegt:

  Dat is een prachtig lied van Wim Kan: Er leven haast geen mensen meer die ’t kunnen navertellen.
  Tekst is van Seth Gaaikema?
  Op tournee met hun ABC Cabaret in Indië begon de oorlog en werden ze geïnterneerd. Wim aan de Birma spoorlijn en Corrie in een vrouwenkamp. Daar heeft ze veel goed werk verricht door voor/met de vrouwen en hun kinderen van alles te organiseren

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Van Seth Gaaikema? Nee. -dat wil zeggen, als U ‘me vlaggetje……’ bedoelt. De tekst is van Kan -zelf, muziek van ene Ru van Veen. Het schijnt bedoeld te zijn geweest om de ouder wordende Corry, die niet alles meer kon ‘brengen,’ een laatste succes te bezorgen. Maar nogmaals: Ik heb mijn twijfels over hoe het bedoeld is: Als sneer naar de monarchie met alle poespas er omheen kan het even goed dienen als een komisch gebrachte hulde en Kan hàd zijn redenen voor dat laatste. Dus ik hoop het maar.

   Like

 6. Bob Fleumer zegt:

  Als ik denk aan wat Nederland had kunnen zijn zonder het linkse gebroed dan overvalt mij een grote droefenis omdat het gezonde verstand het niet gered heeft.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s