Ik hield een lezing voor de PVV achterban

Screenshot_43

(Door: Joost Niemöller)

Gisteravond organiseerde de PVV Brabant een ‘Achterbanavond’  in het Provinciehuis in Den Bosch. Ik mocht daar als gastspreker een lezing houden, en dat heb ik graag gedaan.

Het was een zeer geslaagde avond, en dat kwam door de aanwezigheid van meer dan honderd betrokken burgers. Gewone mensen vaak, hardwerkend en ook minder hardwerkend, en ook PVV-politici, die zich allemaal gekwetst voelen over hoe de bestuurselite van dit land met hen omgaat. Hen negeert of hen vernedert. Hierover werd na de lezing in de zaal een goed gesprek gevoerd. Ik was ontroerd, en ook kwaad. Bij de redacties van Pauw & Witteman of NRC Handelsblad hebben ze waarschijnlijk geen idee hoe gekwetst deze mensen zich bijvoorbeeld voelen over de aanhoudende beledigingen dat zij racisten zouden zijn. Omdat ze zoiets gruwelijks doen als een sinterklaasfeest vieren.

De pers was niet uitgenodigd. Dit soort avonden worden georganiseerd binnen het eigen netwerk en er wordt niet al te openlijk meer aandacht voor gevraagd. Maar het gebeurt door het hele land, en steeds vaker. Nu had de pers er ook niet zoveel aan gevonden, want er stond hier niemand met een NSB-vlag, wat dit ook mag wezen, en ook, je zult het niet geloven, was er niemand die de Hitlergroet bracht.

Hieronder de tekst van mijn lezing:

Joost Niemöller

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in PVV. Bookmark de permalink .

15 reacties op Ik hield een lezing voor de PVV achterban

 1. Jan zegt:

  Links houdt niet van feiten want die tonen hun ongelijk aan en dus houden zij niet van kritiek en om deze te smoren is de ander een racist, nazi, rijden de treinen weer. De opmerking om illegalen het land uit te zetten werd door de linkse maffia vertaald met ‘op transport zetten’, dus richting gaskamer Dergelijk stompzin laat zien dat links volk geestelijk failliet is, failliet vanaf het eerste moment. De domheid slaat je van alle kanten in het gezicht. Zo was ik een paar dagen terug op de website van Harry Hamas, die altijd doet alsof hij vreselijk begaan is met het lot van de ander, is hij ook, maar het betreft dan in 9 van de 10 gevallen een moordenaar of terrorist. Nu had hij een stuk over steniging. Iemand schrijft: “Die gekken menen dat alles en iedereen aan de islam onderworpen dient te zijn. Tijd voor protest op de Dam, Harry.” Vervolgens komt een reactie: “Stenigen heeft niets met de Islam te maken Frans. Maar ik vrees dat je nu du moment blind bent geworden. Stenigen is “Oud Testamentisch” en zelfs vele christenen vinden het oude testament interessanter dan het nieuwe, gezien hun opstelling naar zogenaamde zondaars. En ook dat zul je wel niet weten Frans, als je toch nog hebt kunnen dorlezen. Het oude testament is ook de basis van de Kor-an, alleen wat uitgebreider, Jezus van Nazareth was volgens Mohammed een zeer belangrijke profeet, pak weg op hem na, de belangrijkste.
  Roelf

  Het zijn deze zombies en idioten en gehersenspoelden die alles goedpraten en anderen de schuld geven van eigen falen.

  Like

 2. Mark of the Illuminati zegt:

  “hoe gekwetst deze mensen zich bijvoorbeeld voelen over de aanhoudende beledigingen dat zij racisten zouden zijn. Omdat ze zoiets gruwelijks doen als een sinterklaasfeest vieren.”

  Nou dan is het vast geen probleem voor deze mensen om zwarte piet op zo’n manier zwart te maken dat deze niet meer een stereotyp afrikaans uiterlijk heeft en niet meer met een surinaams accent praat, immers men is niet racistisch 😉

  Like

 3. bigljohn zegt:

  Waren alle journalisten en nieuwslezers maar van het soort als de spreker van bovenstaand stukje.
  Maar de realiteit is dat in Nederland de immigrant op een voetstuk wordt geplaatst en de Nederlander zelf weggezet wordt als een racist, cq als iemand die zijn plaats moet inruilen voor alle soorten van immigranten. In het huis Nederland bevind zich een inbreker die door de bewoner hartelijk verwelkomd word. De inbreker eist het geld van de bewoner op, die dat op zijn beurt graag afgeeft. De inbreker eet de koelkast van de bewoner leeg, en verkracht zijn vrouw. Vervolgens zet de inbreker de bewoner op straat, terwijl de bewoner rondbazuint dat hij eigenlijk nog meer voor de inbreker had moeten betekenen. Hoeveel intellect is in Nederland Kennisland eigenlijk aanwezig, als men Islam barbaren de gelegenheid geeft NL om te vormen tot een tweede Iran cq Syrie ? De stomste boer zonder scholing begrijpt allang dat dit alles catastrofaal gaat aflopen !

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Ik ben onder de indruk van het gedegen betoog van Dhr. Niemöller. Ik heb er niets aan toe te voegen, omdat het de pure waarheid is. Hulde!

  Like

 5. Martha N zegt:

  Goede lezing Mijnheer Joost Niemöller

  Hoe komen we te weten wanneer er een volgende in een andere regio komt..?

  U schrijft:
  >>>>van dit land met hen omgaat. Hen negeert of hen vernedert. Hierover werd na de lezing in de zaal een goed gesprek gevoerd. Ik was ontroerd, en ook kwaad. Bij de redacties van Pauw & Witteman of NRC Handelsblad hebben ze waarschijnlijk geen idee hoe gekwetst deze mensen zich bijvoorbeeld voelen over de aanhoudende beledigingen dat zij racisten zouden zijn. Omdat ze zoiets gruwelijks doen als een sinterklaasfeest vieren<<<<<

  Mag ik zeggen, dat het P&W geen enkele ruk kan schelen hoe anderen zich voelen of hoe gekwetst wij PVVers ons voelen..? (En niet alleen P&W maar ook onze regering, zelfs de Christelijke partijen die zich Christen noemen).

  Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt..!
  Rode stropdassen prediken de armoede en leven in rijkdom.
  Mensen en hun gevoelens interesseren niet…!

  Mensen en volgelingen deel en geef met gulle hand…
  U hebt altijd nog Uw voedselbank..!

  Wij, wij de predikers van armoede en deel-zaamheid, van het delen van Uw land met velen tot het uitdelen van Uw met vlijt verkregen maandelijkse armoe salaris-je…wij leven met U mee.
  Wij strijken ons geld met een eenvoudige strijkbout glad en ontvangen tonnen per jaar…
  Helaas het kan niet anders, wij moeten ook leven en waar zouden de Nederlanders zijn zonder de in formatie van P&W..?

  Ja waar…Waar zouden P&W zijn zonder Uw goede gaven?
  Ach er zijn weinig arme rode stropdassen…

  Beatrix was een typisch voorbeeld.
  Wim Kok
  Paul Rosenmöller
  Woutertje
  zo vele anderen…

  PVVers en ook niet PVVers, Uw/onze gekwetstheid vertrappen deze mensen met laarzen…
  Het is het loon van het verraad dat telt.
  Niet ONS gevoel!

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Uitstekende lezing die U daar gegeven heeft, Joost! Vooral de passages over Janmaat troffen mij: Ooit, in de jaren ’80, stemde ik op de Centrum Democraten en toen ik dat eerlijk aan mijn vader vertelde kreeg ik de te verwachten reprimande over me heen van hoe kun je dat nou doen en die man is een Nazi. Geen syllabe verstand hadden mijn ouders van politiek: Ze stemden uiteindelijk altijd maar weer CDA omdat daar althans een katholieke kern in zat en wat betreft politici als Janmaat praatten ze eenvoudig na wat ze hier en daar hóórden…..En intussen op verjaardagsfeestjes weer wel de nodige Surinamer- Joden- en Turkenmoppen uitwisselen; typisch het gezicht van de gemiddelde Nederlandse burgerij-zonder-eigen-inzicht. -Die correct werd op de ogenblikken, dat de conventie dat vereiste.
  Inmiddels is het glashelder dat Janmaat in feite geen Nazi was, maar slechts de tijdgeest niet mee had en daarnaast, zoals Martin Bosma al stelt in “De schijn-elite van de valsemunters” helaas het politieke spel niet beheerste. Maar dat sluit, zoals wij hier nu kunnen zien, allerminst uit dat iemand het wel bij het rechte eind kan hebben. Want dat hàd hij dus.
  De man is in tussen in de Tweede Kamer en daarbuiten honds en schofterig behandeld en dat Fortuyn en daarna Wilders nèt niet hetzelfde lot trof is waarschijnlijk louter te danken aan een kentering in het politieke klimaat, waarvan mem alleen maar kan hopen, dat het niet wéér omslaat, om wat voorreden dan ook. Iemand zonder enig verder inzicht een Nazi noemen, louter omdat hij waarschuwt voor islamisering van de samenleving is wel zó bekrompen, zó onterecht…… Als mijn vader nu nog leefde, zou ik niet aarzelen, om hem dat in zijn gezicht te zeggen! (Wat tóen ondenkbaar was.)

  j

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   5de regel van onderen: mem=men; voorreden=voor reden.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Theresa Geissler: 14.34. uur. En het bashen van de PVV gaat gewoon door Theresa. Zolang de RODEN in de maatschappij hun sleutelposities blijven behouden, gaat het wegmetonsisme door!

    Like

 7. Monalisa zegt:

  helaas de telegraaf pikte dit stuk niet jammer.

  Like

 8. koddebeier zegt:

  ‘want er stond hier niemand met een NSB vlag, wat dit ook mag wezen, en ook, je zult het niet geloven, was er niemand die de Hitlergroet bracht.’
  Niet zo vreemd toch……………..Er was geen socialist of een ander linkse rat in de buurt !!

  Like

 9. Harry zegt:

  Een zeer geslaagde avond , rustig , gezellig , gemoedelijk , niet gehinderd door links gespuis , geen vlaggen die steevast verkeerd uitgelegd gaan worden , geen AFA tuig , geen miezerig mannetje , gewoon een prima avond met een paar goede sprekers .
  Een echte PVV avond , waar ook goed voor de inwendige mens gezorgd werd .
  Prima werk , PVV Brabant !

  Like

 10. Henk.V zegt:

  Bravo, Joost Niemöller!!

  Het is altijd goed iemand te horen die begrijpt wat er zich afspeelt in de maatschappij en dat glashelder verwoordt!

  Like

 11. helletocht zegt:

  Jammer dat in Limburg dit soort avonden niet plaats vindt, ik heb mijn oud-collega al eens gemaild hierover, ( Michael Heemels Provinciale Staten Limburg),’geen reactie echter, zo doe je niwet met je achterban.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s