Immigratie de schuld van slecht PISA-resultaat

Screenshot_6

Duits-Turkse schoolklas in Berlin-Kreuzberg: leerlingen uit immigrantenfamilies zorgen voor slecht PISA-resultaat

De president van de Duitse vakbond van leraren, Josef Kraus, heeft het hoge aandeel leerlingen uit immigrantenfamilies voor het slechtste resultaat ooit van Duitsland bij het PISA-onderzoek verantwoordelijk gemaakt. Het centrale onderwijsprobleem zou het “hoge aandeel migranten op Duitse scholen” zijn, zei hij tegen “Focus”. Volgens het Duitse Bureau voor de Statistiek lag het aandeel buitenlandse kinderen op Duitse scholen in 2012 bij 7,7%. In stedelijke gebieden zou dit nog hoger zijn.

Kraus verwees naar studies waaruit blijkt dat immigratiekinderen het op school beduidend slechter doen dan kinderen van Duitse ouders. Finland daarentegen heeft gemiddeld slechts 2% immigranten. “Dan is het toch logisch dat we niet het niveau van Finland of Korea halen”, zei de hoogste leraar van Duitsland. Kraus differentieerde ook naar landen van herkomst. Zo zouden er geen prestatieproblemen zijn met kinderen uit EU-landen of uit Oost-Azië, zoals Vietnam. “De grootste problemen echter hebben kinderen uit Turkije, uit de Arabische landen en uit het voormalige Joegoslavië.”

Stedelijke gebieden met een hoog aandeel van gezinnen uit deze landen doen het in de PISA-studie daarom beduidend slechter dan andere. Deze gebieden halen Duitsland ook in internationale vergelijking naar beneden. Als tegenmaatregel adviseert de chef van de vakbond een voorschoolse opleiding nog op de crèche. “We hebben nog migranten waar thuis geen Duits wordt gesproken.”

Bron:
http://jungefreiheit.de/allgemein/2013/einwanderung-schuld-am-schlechten-pisa-ergebnis/

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Immigratie. Bookmark de permalink .

9 reacties op Immigratie de schuld van slecht PISA-resultaat

 1. Henk der Niederländer zegt:

  Dus zal de Heer Jozef Kraus binnen niet al te lange tijd op een zijspoor gerangeerd worden en horen we nooit nog iets van hem.
  Zijn probleem is dat hij de kat de bel aan bindt.

  Like

 2. realist zegt:

  de suprieuren in de beschaafde wereld

  Like

 3. Republikein zegt:

  Deze kinderen liggen toch twee punten voor op hun autochtone klasgenootjes in het kader van positieve discriminatie? Deze gekte is nmm West-Europees ingevoerd!

  Like

 4. Fred zegt:

  Wie de kern van waarheid naderd zal uit het systeem worden verwijderd.

  Like

 5. Jean zegt:

  Van één zaak zijn wij 100% overtuigd nl. “met die massa allochtonen gaat alles naar de kl*ten”.
  Het wordt hoogtijd alle illegalen en criminelen én alle steuntrekkers met onmiddellijke ingang richting homeland te sturen want wij zijn dat terreurgedoe en parasitisme spuugzat en kotsbeu.
  Steeds als dat zootje in beeld komt en dat is dagelijks betreft het barbaars geweld.
  Oh ze hadden graag wat meer op de buis gekomen???? No problems, dagelijks “opsporing verzocht” uitzenden, altijd prijs.
  Hoelang gaan wij onze beschaving en onze gemeenschap nog verder laten verzieken door dat vreemd gespuis? Laten we de veroorzakers van al die ellende, de EU misdaadorganisatie, uitschakelen en Europa wordt weer een welvarend veilig en leefbaar continent een continent met een beschaving en met normen en waarden iets wat momenteel ondenkbaar is met die massa barbaren die met die achterlijke gewelddadige smeerlapperij vergiftigd zijn.

  Like

 6. peterselie1 zegt:

  Niets nieuws onder de zon als je dit stuk leest en men gaat de vergelijking trekken met Nederland, waar een tenenkrommende reactie van frustratie ogenblikkelijk optreedt. Het frustrerende aan de islamisatie van Nederland is dat de overheid, de politiek er alles aan bewerkstelligt om de islam te faciliteren, mijn inziens is de islamisatie van Europa besproken en akkoord bevonden op de vele geheime top ontmoetingen van de Eussr, en bewust op gang gebracht met doel Europa te destabiliseren en daardoor draconische maatregelen te gaan treffen tot doel het laatste beetje democratie om te ruilen voor een totalitair EU regime.

  Ook een groot gedeelte van crypto communistische juffen op de basis scholen werken er onwillekeurig aan mee, om de kinderen indoctrineren met hun linkse gif, en waar natuurlijk de islamitische exoten een voorkeur behandeling krijgen waar menig wenkbrauw gefronst wordt wanneer de ouders er achter komen. Tsja en de ouders hebben het maar druk om hun onder water staande hypotheek op te hoesten en vooral proberen het hoofd boven water te houden, en het opvoeden van hun kroost wordt in vele gevallen aan derden uitbesteed alle puzzel-stukjes lijken precies op hun plaats te vallen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s