Senaat stemt in met schrappen verbod op godslastering

Screenshot_46

Initiatiefnemers Jan de Wit (SP), Gerard Schouw (D66), oud-Kamerlid Boris van der Ham (D66) en minister Ivo Opstelten tijdens het Initiatiefvoorstel-Schouw en De Wit over de opheffing van het verbod op godslastering.

De Eerste Kamer is vanmiddag op initiatief van D66 en de SP akkoord gegaan met het schrappen van het verbod op godslastering. De wet was in de praktijk al een dode letter, maar er werd veel waarde aan gehecht door met name de christelijke partijen.

De senaat stemde vanmiddag in navolging van de Tweede Kamer in met het schrappen van het omstreden wetsartikel. Tijdens een hoofdelijke stemming stemden dinsdag 49 senatoren voor het voorstel en 21 tegen. Tegelijkertijd nam de senaat een motie aan die de regering opdracht geeft om te onderzoeken of de wet zodanig kan worden aangepast dat gelovigen afdoende worden beschermd tegen belediging van hun geloof, zonder dat dit de vrijheid van meningsuiting onnodig beperkt.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Senaat stemt in met schrappen verbod op godslastering

 1. Petrossa zegt:

  indien godslastering aan art 132 word toegevoegd is de drempel om daarvoor aangeklaagd te word een stuk lager en de kans dat je veroordeeld word een stuk groter. Totale scheiding staat en kerk. weg met die onzin.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Dode letter, nou ja…..In de praktijk heeft het misschien tóch wel zijn nut dat het nu geschrapt is: Het zou immers automatisch moeten betekenen dat moslims nu evenmin een poot om op te staan hebben als ze beginnen te mekkeren over een “Godslasterlijke afbeelding” of iets in die richting……

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Op voorstel van 1e Kamerlid N.J.Schrijver(1) wordt de 2e Kamer gevraagd om Art.137 WvS zo aan te passen dat als religieuze gevoelens van religioten* op de een of andere manier gekrenkt(kuch) worden, ze toch beschermd kunnen worden. Ach gossie… wanneer komt er een eind aan dat oeverloze GEZEIK cq wettelijke bescherming van waanvoorstellingen die ons in het ergste geval letterlijk de kop kunnen kosten?
  *Religioten haben nur das eine im Sinn: Andersglaubige über ihren Schwachsinn zu belästigen.
  http://tinyurl.com/mzljvg9
  1) medeondertekenaars van deze nieuwe hersenkronkel:
  Dupuis, Engels, Franken en Vliegenthart.

  Like

 4. Joost Visser zegt:

  Beste mensen. Deze schrapping en de opdracht tot een verruiming van de wet met i.p.v. God, ´geloof´ te beschermen, komt op het moment van de zgn. tolerantiewetgeving van de EU. God is niet Allah. Maar Allahaanhangers hebben wel een geloof volgens de correcte politici.

  Gaat u hem voelen waartoe dit eigenlijk dient?

  Like

 5. sylvia Groot zegt:

  @ “De wet was in de praktijk al een dode letter, maar er werd veel waarde aan gehecht door met name de christelijke partijen.”

  toevoeging: … en door de Partij v.d. Allahanen

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  … en toen was iedereen weer stil…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s