WAAROM WORDEN DE VOEDSELBANKEN IN NEDERLAND NIET GESUBSIDIEERD?

EU unmask

(Door: Realpredictor)

Het is verschrikkelijk maar waar!! Steeds meer Nederlanders hebben honger! Steeds meer mensen maken gebruik van de wekelijkse gratis voedselpakketten van de Stichting Voedselbank Nederland. De stichting begon twee jaar geleden met hulp aan dertig gezinnen. Begin dit jaar voorzag de organisatie 1000 tot 1200 huishoudens van een doos vol levensmiddelen en inmiddels is dat uitgegroeid tot 2500. Het winkelende volk wordt gevraagd om een paar boodschappen af te staan voor de samenstelling van voedselpakketten!

Niet het volk maar onze regering moet de Voedselbanken in Nederland subsidiëren. Want waarom gaan er wel miljarden naar Derde Wereldlanden, waarvan nog geen 10% op de plaats van bestemming terechtkomt en de rest in de zakken van de corrupte bestuurders en organisatoren!

Screenshot_46

Waarom miljoenen aan moskeeën, gebedsruimtes, woonruimte én gehele verzorging voor asielzoekers, aangepaste woningen voor moslims, etc. En de Nederlanders, met name veel ouderen, moeten in de rij staan voor de hoogstnoodzakelijke levensmiddelen! Sommige gemeenten moeten zelfs de voedselhulp reduceren! Wat voor asociaal beleid is dit zodra het onze eigen bevolking betreft? Op een paar gemeenten na, die slechts een paar duizend euro aan subsidie ontvangen, krijgt de rest van de gemeenten helemaal NIETS!
http://bovenop.elementweb.nl/2012/12/18/schaamtegevoel-staat-subsidie-voedselbank-in-de-weg/

De Voedselbank Groesbeek e.o. ontvangt geen subsidie. Voor elke cent moet gelobbyd worden.

In Groningen ontbreekt een duidelijk subsidiebeleid voor de voedselbank. Volgens Willem van Veen, voorzitter van de voedselbank Zuidoost Groningen, ligt dat aan schaamte: “Vaak willen raadsleden niet erkennen dat mensen in hun gemeente niet zonder de voedselbank kunnen.”

Het wordt potverdorie hoog tijd dat het volk van Nederland, waarvan een groot deel zijn hele leven gewerkt en bijgedragen heeft aan de sociale voorzieningen, niet meer als buitenechtelijke stiefkinderen van het land worden behandeld!

Bron:
Realpredictor

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

32 reacties op WAAROM WORDEN DE VOEDSELBANKEN IN NEDERLAND NIET GESUBSIDIEERD?

 1. JooJootje zegt:

  Het probleem is dat de zittende bestuurders en politici niet willen erkennen dat hun ideologische utopie van een rechtvaardige samenleving gefaald heeft.
  Dat ze dit niet kunnen toegeven komt omdat ze hun politiek en ideologische tegenstanders niet in de kaart willen spelen.
  En dat alles over de ruggen van de aller- armste.
  Zo zie je maar weer dat mensen die met hun mond de rechtvaardigheid belijden gewoon over lijken gaan als dat politiek beter uitkomt.

  Dus SP,PvdA,GL,CDA,D66 gooi die valse schaamte overboord en help de armen van Nederland.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ik kan er nog wel een element aan toevoegen:
   Familie van A. te W., Gooi je Godverdomde egocentrisme en afstandelijkheid eens overbbord en ga om te beginnen eens belasting betalen, net als iedereen!
   Sta vervolgens om te beginnen de helft van je krankzinnige 50 miljard af en help er de armen van Nederland mee!
   Kom op, WA, jij wilt toch zo graag koning zijn? Als je zulke concrete dingen zou doen -maar dan ook wel echt zulke CONCRETE dingen- zou het misschíen nog eens verdiend zijn, dat men riep: “Leve de Koning!”
   Maar zoals het nu gaat, ben je dat niet waard.
   Man, jij hebt ook geen flauw benul van wat zich buiten die paleismuurtjes van je afspeelt, hè, geen flauw benul heb je! Charles II Stuart had het nog meer dan jij, toen hij de morgen na de Grote Brand van Londen bijna ongeëscorteerd door de smeulende puinhopen liep om te zien of hij hier en daar hulp kon bieden.
   Want dat zie ik jou nog niet doen, op de één of andere manier…..WA.

   Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Ziehier de geweldige zegeningen, van ons faalkabinet – de rode MARX RUTTE en zijn maatje de communist SAMSOM- en de OVERHEERSING door de EUSSR. Zijn daar de geallieerde soldaten gestorven. Dat we door idiote progressieve- en gutmensch politici LIEVER alles weg geven aan de ongekozen kliek der EUSSR, aan hun lievelingsvolk de MOSLIMS, en om SINTERKLAAS te spelen over de hele wereld! Deze POLITIEKE IDIOTEN en CRIMINELEN, lijken op de man, die bij de OVERBUREN de brand gaat blussen, terwijl zijn eigen huis affikt. Maar laten we niet vergeten welke partijen hier debet aan zijn: VVD,D66,PvdA en het CDA.

  Like

 3. Linsky zegt:

  Omdat de regering al jaren weigert gebruik te maken van het Europese voedselhulp programma voor armen. Kabinet en Tweede Kamer vinden dat armoedebeleid een nationale kwestie is. Bovendien zou het fonds een voorbeeld zijn van zinloos rondpompen van geld…….!
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3505302/2013/09/07/Voedselbanken-kampen-met-oplopende-tekorten.dhtml

  Like

 4. Sjaak zegt:

  OOK IN DUITSLAND IS DIT PRECIES HETZELFDE GEVAL !
  MAAR DAAR JATTEN INMIDDELS SINTI EN ROMA EN ALLE
  ANDEREN ASYLGROEPEN DE LEVENSMIDDELEN DIE VOOR
  DE OUDEREN EN MINDERBEMIDDELDE GEDACHT WAREN
  WEG ! VEELAL DUIKEN ZE MET 20/30 MAN OP EN ZETTEN
  SOZIALMEDEWERKERS ZO ONDER DRUK DAT DIE KLEIN
  BIJGEVEN EN DAN GUL VOEDINGSKAARTEN VERDELEN !
  DAN DUIKEN DIE MET HELE GROEPEN OP EN DRIJGEN
  DE OUDJES EN ZWAKKEN DAT ZE PLAATS MOETEN
  MAKEN ! NADAT ZE DE HELE BOEL UIT GEPLUNDERT
  HEBBEN KAN DE OORSPRONGDUITSE EN ZWAKKE
  MENSEN DE KLAGELIJKE REST MEENEMEN ! IN DUITSLAND
  IS DAT JAMMER GENOEG NIET ZO GEREGELD ALS IN
  NEDERLAND ! OMDAT IK VOOR MIJN BUURMÁN DIE
  OUD EN GEBREKELIJK IS ME VOOR HEM INGESPRONGEN
  BEN EN ZIJN LEVENSMIDDELEN HEB OP GEHAALT , HEB
  IK NU EENS GEZIEN HOE MENSONWAARDIG EIGENLIJK
  DE SMERIGE POLITIKER DIE HET EEN BARST INTERESEERT
  HIER DAT ZOOITJE GEREGELT IS ! HET WORD ALLERHOOGSTE
  TIJD DAT WE ALS WERKENDE MENS ONZE RECHTEN IN DE
  HAND NEMEN EN VAN DIE MENSEN DIE DIT AANRICHTEN
  OPENLIJK TE MAKEN ZODAT WE HETZELF NA KUNNEN
  LEZEN ; WAT MET ONS BELASTINGGELD GEBEURT !
  WANT EVENZO HEB IK INMIDDELS EEN GLOEIENDE
  HEKEL AAN DIE ARROGANTE SMOELEN OP HET
  GEMEENTEHUIS (DIE BETAALD WORDEN VAN DE
  BELASTINGBETALER) EN ZO DOEN OF DAT ZE BOVEN
  ALLES STAAN ! MAAR DANK ZIJ INTERNET WORDEN IMMER
  MEER MENSEN WAKKER EN WANNEER JULLIE ZO VERDER
  PRUTTELEN , JULLIE AAN DE STROT GAAN !
  WE ZIJN ZO LANGZAMERHAND STRONZIEK VAN JULLIE
  GEDRAG ! DENK ER MAAR OVER NA ! MAAR NIET TE LANG !

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Oproep! Alleen hier kankeren zet geen zoden aan de dijk, en niet alleen omdat hier het aantal topics veel te snel verandert!!! MAIL ZE PLAT..!!!
  http://www.tweedekamer.nl/kamerleden/alle_kamerleden/index.jsp
  Ze hebben ook een postbus: Postbus 20018, 2500 EA Den Haag
  Tel. 070-3182211

  Like

 6. oogenhand zegt:

  Dit is op oogenhand herblogden reageerde:
  Dat de Nederlandse oudjes in de problemen komen is de straf van God omdat Nederland abortus veel eerder gelegaliseerd heeft dan euthanasie.

  Like

 7. Daiyu-ninja zegt:

  Linsky zegt:
  5 december 2013 om 19:57

  Kabinet en Tweede Kamer vinden dat armoedebeleid een nationale kwestie is. Bovendien zou het fonds een voorbeeld zijn van zinloos rondpompen van geld…….!
  ————————————————————————————————————————————
  Maar geld rondpompen in landen waarvan men weet dat de dictators en terroristen het in hun eigen zak steken, dat vinden ze niet zinloos?

  Like

 8. bigljohn zegt:

  Eerst orde in eigen huis, maar nee, hier in Nederland schijnt dat allemaal anders te moeten. Die toenemende ellende van steeds meer mensen die naar de voedselbank moeten. Al die arme oudjes en arme gezinnetjes. Het is heel simpel. Wij, de oorspronkelijke bevolking, moeten plaats maken voor een ander soort volk die de Sharia-barbarij aanhangt. Het ligt er veel te dik boven op. Er rest ons niets anders dan met zijn allen bij de komende verkiezingen PPV te gaan stemmen. En dan maar hopen dat er geen stemmen-fraude gepleegd wordt, in een streven van de linkse kerk om eeuwig de meerderheid te kunnen behouden. Want opeens hoorde ik van die geluiden; We moeten niet meer met het potlood stemmen, want de stemmachines komen alweer terug. Die zouden technisch ineens veel beter zijn als enkele jaren geleden. Die machines zijn heel makkelijk te manipuleren, en dat is de clou ! De stemmenwinst van de PVV grotendeels wegdrukken natuurlijk, en bij de linkse bijschrijven. Dat het ruikt, maar nog net niet stinkt. Wilders niet in het kabinet, maar alweer in de gedoogrol en het mikpunt van spot en valse beschuldigingen. We zijn er nog lang niet !

  Like

 9. En dit kan wel??? Acht Roemenen hebben drie jaar lang ongeveer 500.000 euro landbouwsubsidie van Europa gekregen voor een boerderij die alleen op papier bestond.
  http://nutech.nl/games/3646107/eu-geeft-500000-euro-subsidie-nep-boerderij.html

  Like

 10. Thomasson zegt:

  Een goede vraag op de verjaardag van Sinterklaas! Waarom de Nederlandse regering niet subsidieert de voedselbanken? Het antwoord is klaar als een klontje. Te beginnen met het feit dat ALLE regerende partijen hebben een hekel aan het volk dat op hen stemt. Dat geldt vooral voor de autochtone Nederlanders. Politici zien de gewone burger als een lastezel die ze het mogelijk maakt snel, en zonder eigen kapitaal, rijk te worden of rijker te worden.

  Toch is er een klein verschil tussen de soort bewoners van de TK Olympus. De VVD en D66 bijvoorbeeld zijn gesticht op Darwinistische beginselen. Denk maar aan de ziektekostenverzekeringen waarin de eigen bijdrage steeds hoger wordt. Daarbij hoort ook de AOW-grens van 65 naar 67 jaar oud. Hun claim is: wij worden steeds ouder. Een publieke leugen dat niet op waarheid is berust. De generatie die tijdens de oorlog of na de oorlog is geboren, is eerder dood dan grijs. Dus, het is een politieke moderne NL “Takkiya”, die ervoor moet zorgen dat het arme (autochtone)voetvolk sneller dood gaat. Mensen gaan niet meer naar de specialist, niet naar de apotheek (eigen bijdrage), niet naar de tandarts enz. Nu blijkt uit statistieken dat kankerpatiënten in Nederland minder overlevingskansen hebben dan patiënten in de omringende landen. Goed nieuws voor de VVD D66 en consorten. Doden zijn nu eenmaal zeer goedkoop- ze kosten niets. Het geld wat overblijft kan lekker naar Brussel. Via het geld kunnen ZIJ daar leuke banen scoren. Dit soort geintjes heeft al ex minister president Ruud Lubbers gebruikt. Hij hoopte, via hoge NL bijdrage, top positie bij de EEG scoren.

  De PvdA zijn een stapje smeriger dan de VVD en D66. Zij zorgen ervoor dat hun troeteldiertjes, de allochtonen (vooral Moslims), buiten schot blijven. Voor de Moslims wordt via omwegen (subsidies via de moskee) gezorgd. Minder autochtone stemmers betekent meer allochtone stemmen voor de PvdA. Het is voor ze ook de moeite waard Moslims te paaien. De weg naar de Walhalla in Brussel en Straatsburg maakt de handige lid van de Europese Parlement (via contacten met Islamitische lobby’s en andere) binnen afzienbare tijd stinkend.

  Alles samengevat de Nederlandse armen staan er alleen voor. Ze zijn net als een kudde weerloze schapen omringd door wolven die ze graag, zo snel mogelijk, te grazen willen nemen. Sommige wolven van het ras rode farizeeërs doen hun best de arme schaapjes te misleiden en ze in de val te lokken.

  Like

 11. Tiny zegt:

  Wil toch even waarschuwen, zeker nu tegen Kerstmis waar ze in de supermarkten weer komen vragen om een paar extra boodschappen van een lijstje te kopen en in te leveren voor de minder bedeelden/voedselbanken. Vorig jaar kwam ik er c\achter, dat in tegenstelling wat ze deden geloven, deze voedsel paketten NIET voor de Nederlandse voedselbanken en minder bedeelden waren, maar naar het buitenland gingen.
  Maar het is uw eigen keus daar aan mee te doen. Ik doe het niet meer.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   IK doe het allang niet meer want ik kan het me niet veroorloven. Punt.
   De vaste lasten en mijn beesten gaan voor. En dat blijft zo tot er betere dagen aanbreken. Heel eenvoudig.
   Er zijn legio Nederlanders -BN,ers en dergelijke- die het zich wèl kunnen veroorloven, maar waarvan ik wed, dat ze het niet doen. Om van een zekere familie van A. te W. maar te zwijgen.

   Like

  • Thomasson zegt:

   @Tiny
   Bedankt voor de waarschuwing. Zeker weer zo’n actie van de gore multiculturalisten voor wie ‘geen arme Nederlanders’ bestaan. Nou met het buitenland en zeker met oost Europa en met Afrika heb ik geen pest mee te maken. Ze moeten voor zichzelf zorgen en wij moeten zorgen dat de viezeriken voor wie WIJ hadden gestemd snel de gat van de deur zouden vinden. Laat ze maar naar Brussel gaan (op eigen kosten natuurlijk).

   Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  5-12, 21:21
  Daar heb je ‘m weer met z’n “straf van god”.
  Hou ’s op met je nl-fundamentalisme, zien we hier net zomin zitten als islamoFASCISME.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   “We?” Was het maar zo, Mijnheer Deckzeijl!
   Het is nu eenmaal zo, dat àlle gezindten hier welkom zijn -behalve de moslims- dus wie proberen er af en toe nadrukkelijk te getuigen hier? Juist……
   En díe zien een beetje fundamentalisme heus wel zitten. Jammer, maar helaas……

   Like

 13. Ronald Soeverein Mens zegt:

  Een aantal jaren geleden hoorde ik eens een radioprogamma over voedselbanken en toen vertelde een oprichter van de voedselbanken dat er al vaker gevraagd was aan de regering voor subsidiehulp. Aangezien er in Nederland volgens Markje geen armoede heerst is er ook geen probleem met voedselbanken. Ja echt zo wordt erover gedacht!
  Dat in andere EU-Landen wel grif gebruik wordt gemaakt van subsidiehulp voor voedselbanken via Brussel is niet aan de orde voor Nederland. De bevolking moest maar solidair zijn met de voedselbanken.
  Dat wij als Nederland wel meebetalen aan Brussel die weer subsidies geeft aan landen die wel ergens om vragen is onbelangrijk volgens Markje.
  Dus in feite betalen wij mee aan de subsidiehulp aan voedselbanken in andere landen terwijl onze eigen Nederlandse bevolking mag creperen!
  Zo wordt er in Den Haag over ons gedacht!

  Like

 14. luckybee zegt:

  Om dat de voedselbanken niet door moslims wordt opgericht?

  Like

 15. Anneke zegt:

  – Waarom worden de voedselbanken in Nederland niet gesubsidieerd? – De planeet is in de ogen van de links ‘correcten’ OVERVOL. Dus hoe meer mensen er verloren gaan door ziekte, honger en zelfdoding….DES TE BETER. Volgens de belevingswereld van de demonische freaks…..De wereld is nog steeds ‘onder leiding’ van het duvelse kwaad; tot op zekere hoogte.

  Like

 16. Joost Visser zegt:

  Rutte heeft gezegd dat er geen armoede in Nederland is. En iederen weet toch dat hij de eerslijkste man van Nederland is, die nooit liegt? Nou dan, als er voedselbanken bestaan dan zijn deze overbodig en hoeft er ook geen subsidie op gegeven te worden!

  Like

 17. Melanie zegt:

  onze regering zal dit nooit erkennen en schelden heeft geen zin wij als mensen kunnen alleen helpen door voedsel of geld te doneren aan de voedselbanken. misschien is het een optie om 3fm voor volgendjaar te vragen om geld in te zamelen voor Nederland voor de voedselbanken en niet voor de kindjes in het buitenland aangezien onze regering die al betaald van ons geld

  Like

  • Tiny zegt:

   3FM ??? Dan wens ik je veel geluk met die ultra linkse, ik ben o zo goed mens kikkers.

   Like

  • Harry Siepel zegt:

   Ik vind het mooi dat menig landgenoot aan de voedselbank doneert, van de andere kant neem je de staat hierbij wel een hele grote last uit handen, dus zou het moeten zijn dat de staat minder belasting gegund word omdat de zorg voor zijn kiezers uit handen is genomen

   Like

 18. Harry Siepel zegt:

  Link, rechts.
  Wat doet het er nog toe, bij het zegje van rutte over het sterven van Nelson Mandela geloofde ik zelfs dat niet van hem, Apartheid tussen de kleuren van en MENS mag dan wel aan het afzwakken zijn terwijl Rutte en eu consorte de nieuwe apartheid tussen rijk en arm laat ontstaan, hij gaat er dan ook zo trots op dat hij niet eens wil zien dat nederland een grotere armoede heeft dan diverse landen in de eu die WEL door nederlandse subsidies er weer boven op komen, maar zelf aan de bel trekken of toe geven dat het in ons eigen landje zo slecht gaat voelt menig politicus zich te groot voor.

  Like

 19. rietje hose lodder zegt:

  Ik vind het heel erg, dat er voedselbanken zijn in een land dat zogenaamd zo rijk is.
  In mijn omgeving maken steeds meer mensen gebruik van de voedselbank, en niet door
  eigen schuld. rietje lodder.

  Like

 20. Emma zegt:

  Hallo,
  Ik ben bezig met een maatschappelijk vraagstuk en dit heeft betrekking op de vraag; ”Moet de overheid de voedselbanken subsidiëren?” In het begin vond ik het erg raar dat de overheid geen subsidie gaf voor de voedselbanken om hun eigen bevolking te helpen. Maar ik las net iets, namelijk dat ze het blijkbaar erg belangrijk dat wanneer ze subsidie geven, ze zeker willen weten dat het goed terecht komt en het in dit geval niet zo is dat alle lidstaten die eraan bij dragen, omdat het een nationale kwestie is, er beroep op kunnen doen. Is dit de echte reden? Want als dit zo is heeft het naar mijn mening niet erg veel zin en is hun oplossing namelijk ” . Een intensieve samenwerking tussen voedselbanken, bedrijven en gemeenten om voedselverspilling tegen te gaan, zodat extra voedsel beschikbaar komt voor voedselbanken.” realistischer.
  Als ik het fout heb hoor ik het graag.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s