De EU wil de snelheid van alle personenauto´s beperken tot 115 km per uur

Screenshot_27

De Europese Commissie onderzoekt de mogelijkheid om alle auto´s in Europa uit te rusten met een automatische snelheidsbegrenzer. Vanaf 115 kilometer per uur dient de auto afgeremd te worden. Een woordvoerder van Porsche noemt het optreden een duidelijke overschrijding van nationale aangelegenheden van de kant van de EU.

Vanaf een snelheid van 115 kilometer per uur dient de auto d.m.v. een technische installatie automatisch afgeremd te worden. De motivering voor dit EU-idee zijn de jaarlijks 30.000 dodelijke slachtoffers in het verkeer.

De beslissing over de snelheidsbeperking wordt pas in 2014 genomen. Maar in Duitsland zorgt het bericht nu al voor verwondering. De autorijders klagen dat de autosnelwegen er zijn om ze te gebruiken, bericht Russia Today.

De Duitse autorijders krijgen rugdekking van de automobielindustrie. Die betwijfelt namelijk of de plannen voor meer verkeersveiligheid zullen zorgen. Het ongevallenpercentage is op de Duitse Autobahnen ondanks het ontbreken van een snelheidslimiet niet opvallend in een internationale vergelijking.

“Wij denken, en dat wordt ook aangetoond door statistieken, dat de zware verkeersongevallen niet op de Autobahnen, maar op de provinciale wegen plaatsvinden. Bovendien is het plan voor velen een indicatie, dat de Europese Commissie zich mengt in binnenlandse aangelegenheden”, aldus Achim Schneider van Porsche tegenover Russia Today.

Analisten gaan er van uit dat de EU het heel moeilijk gaat krijgen om de Duitsers van hun plannen te overtuigen.

Het is in ieder geval onbekend of de Europese Commissie de aanpassing van de Duitse Autobahnen wil financieren uit het onuitputtelijke structuurfonds.

Screenshot_24

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)
(h/t Edwin Lauxen)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, dictatuur, Duitsland, EUSSR. Bookmark de permalink .

27 reacties op De EU wil de snelheid van alle personenauto´s beperken tot 115 km per uur

 1. Sjaak zegt:

  De EU will dit, de EU will dat !
  EU het einige wat jullie kunnen krijgen !
  Is een verse scheet uit m’n reet !

  Like

 2. Trucker zegt:

  Ga alvast men paraplu opentrekken om hetgene ze nu naar mijn hoofd gaan gooien enigzins op te vangen 🙂
  Ik ben VOOR, mag zelfs 90km per uur zijn, no problem, zo gaan er geheid minder ongevallen gebeuren want overdreven snelheid is zo goed als altijd de reden van zware (dodelijke) ongevallen, ik zeg niet uitsluitend maar in combinatie ALTIJD.
  Ik rij met mijn autootje een minimum, enkel naar de winkel en als ik ergens naar toe moet wat te ver is met de fiets.
  Ik haat autorijden, voor mijn beroep was het anders met die combinatie kon ik “lezen en schrijven” en zat ik echt heel relaxs achter mijn stuur rustig tuffen.
  Die auto, duidelijk te zien dat jan en mia voor een vrachtwagen ontzag of schrik hebben want het is gemakkelijk vergelijken en ze zouden me nu gewoon van de weg rijden, in bochten snijden ze af (dus rijden op de andere weghelft) halen in en dan moet ik maar remmen of ze rijden een hoek af enz.
  Als ze morgen besluiten 80 zeg ik oke zeer goed jongens wie wil tonen dat hij “goed” kan rijden (en de meeste denken dat dit betekend snel yep de weg is geplaveid met idioten) moet maar een circuit afhuren, heb toch al ene keer uitgestapt hier in de gemeente toen er een klootzak met zijn autobus minder dan een meter achter mij reed en ik de reglementaire snelheid 50 aanhield.
  Een goede les voor toekomstige bestuurders zou zijn meerijden met een vrachtwagen voor een halve dag (is reeds voldoende) om de situatie vanuit een heel ander perspectief te zien en uiteraard veel beter dan welke theorie dan ook om een aankomend chauffeur te laten zien hoe het er aan toe gaat.
  Het is echt verworden tot een jungle, de haantjes aan het verkeerslicht met hun voetje bovenop het gaspedaal om als eerste weg te scheuren, de idioten die ten allen prijze willen inhalen onbegrijpelijk.
  Ik zie ook meer en meer truckers die ronduit gevaarlijk rijden en dan zwijg ik nog van de cowboys met hun POTEN op de tableau en op cruise control of met de monitor voor hun porum een filmpje bekijken.
  Ik ben gestopt omdat ik moest maar het was toch al lang niet meer zo prettig als vroeger.

  Like

  • Tiny zegt:

   Mag ik dan die truckers vriendelijk vragen, niet boven op m’n paardentrailer te rijden en dan ook nog in te halen, waarbij ze bijna de hoeken eraf rijden. Wat gelukkig niet gebeurt, omdat ik iedere keer deels uitwijk op de standspoor. En beste truckers, ik mag met mijn trailer 100 km/h op de Duitse snelwegen en die rijd ik ook, eerder 100+.. En nog wordt ik door die jongens ingehaald????? Dat inhalen kan me dus minder schelen, moeten ze zelf weten, maar houdt G@#V$%^D&*()@ eens afstand, wij rijden met levende have.
   In NL mag ik maar 90 met de trailer, maar ook daar rijdt ik minimaal 100. Die bekeuring riskeer ik, alleen al omdat veel truckers die menen dat ze jezus zelf zijn. En voor de goede orde, ik rij zelf ook vrachtwagen en geen kleintje. Waardoor ik weet hoe lastig het is met zo’n kolos in te halen en als ik gewoon met de auto rij ze ook alle ruimte geef en me nergens over opwind. Zo, dat wil ik wel even gezegd hebben.
   En 115 op de snelweg?? Straks komen ze nog dat we dan maar een elektrische fiets moeten aanschaffen om over de snelwegen te rijden. Hebben ze niks beters te doen als zulke onzin te verzinnen. Het ene na het andere idiote idee wordt daar in Brussel gelanceerd. Die doden vielen er ook al en meer, toen er nog amper auto’s waren. Dat is een bewezen feit..

   Like

   • Trucker zegt:

    Je hebt dit toch gelezen hoop ik ;

    “…Ik zie ook meer en meer truckers die ronduit gevaarlijk rijden en dan zwijg ik nog van de cowboys met hun POTEN op de tableau en op cruise control of met de monitor voor hun porum een filmpje bekijken…”

    Like

   • Tiny zegt:

    Ja, had ik wel, natuurlijk. Maar ik had net weer een op millimeters bijna aanvaring met zo’n idioot gehad, dus moest mijn schrik en erger even kwijt.

    Like

  • Harry zegt:

   Ik zie dat verschijnsel vaker , lieden die niet meer werken , alle tijd van de wereld hebben , erger nog , ze moeten maar zien de hele dag weer door te komen , wie nou ineens alles veel te snel gaat .
   Of mensen die gehandicapt zijn en niet kunnen begrijpen dat een ander nog wel moet werken voor z’n geld en soms zelfs nog gemotiveerd is daarin ook , die het liefst de hele wereld af zouden willen remmen tot hun tempo .
   Iemand moet het geld van al die uitkeringen WEL verdienen hoor !
   Ik hoor zelf met 65 ook bij de ouderen , maar m’n pit gaat er van uit hoe langzaam vele leeftijdgenoten zijn . Als ze drie boodschappen moeten doen zijn ze de hele middag onder de pannen . En maar zemelen , overal . Tijdrekken .
   Vanbinnen borrelt het , dan . Schiet nou toch eens op gvd .
   Even voor de goede orde , ik werk nog 5.5 dag per week en zal de eerste jaren ook niet stoppen .

   Als ik vroeger een servicemonteur op pad stuurde kon ie zo’n zeven klanten bedienen .
   Nu door al die achterlijke snelheidsbeperkingen , verkeersheuvels , wegversmallingen , politie met gestapo apparatuur e.d. doen die jongens nog drie hooguit vier klanten op een dag . De bezoeken kosten alleen daarom al het dubbele !
   En dan nu ook nog langzamer rijden , met niet eens de mogelijkheid om even flink gas te geven met invoegen ?

   Al weer zo’n overduidelijke reden waarom we moeten stoppen met die achterlijke EU .
   Waar bemoeien ze zich mee ?
   Moeten fabrieken als Ferrari , Porsche , Lotus en Aston Martin dan ook maar dicht ?
   Ze weten van gekkigheid niet wat ze moeten verzinnen in Brussel .
   Ze dienen niemands belang , behalve van de grote verheven nivelleerders .
   Het rode geteisem dat een totaal verarmde eenheidsbende van Europa wil maken .
   De grenzen wagenwijd open en alle verkeer staat straks stil .
   En dan nog de illusie hebben dat de economie WEL weer op gang komt ?
   Op vrachtwagens in Holland zat vaat een sticker : zonder vervoer staat alles stil .
   En zo is ‘ t maar net .

   Geen leuke auto’s meer ?
   Iedereen maar in zo’n rijdende batterij , zo’n prius of zo ?
   Kun je straks zo overstappen van het ene electrische voertuig naar de volgende fase , een electrische rolstoel .

   Zelfs die 90 km van jou kun je straks ook nergens meer halen !
   En wat gaan we dan doen ?
   Servicemonteurs wandelend op karwei ? De fietspaden raken ook overvol .
   Leuk als je een bedrijf hebt in Rotterdam en een klant in Harlingen .
   Dag baas , ik ben een weekje weg !
   Te dwaas voor woorden !
   Zoiets verzinnen ze in Belgie nog niet !
   Behalve in Brussel dan .
   Hoewel ?

   Like

   • Trucker zegt:

    Jij lult wel vaker eens uit je nek en nu dus ook.
    Met mij is prima alles in orde hoor ik kan mijn dag perfect indelen omdat ik met iets bezig ben dat nu alle tmen tijd opsort heeft geen belang om het te duiden.
    Ik reed met mijn combinatie ook even rustig dus je kloterig gezeikuit het begin venhet gewauwel hoop dat het op jouw lenentje geen betrekking zal hebben.
    Ik respecteer altijd de aangegeven snelheid en de cauffers met auto of vrachtwagen die dat nie deden waren ONTELBAAR, ik bedoel hoofdzakelijk in de bebouwde kom waar de meeste ongevallen gebeuren.
    Wij waren afgesteld op 89km, heb in de jaren ’90 met en Daf gereden waar er een schakelaar was ingebouwd die de begrenzer uitschakelde NOOIT gebruikt.
    Dat er lieden zijn die denken de beste chauffeur te zijn mij goed geen probleem maar dit gaat niet ten koste van mijn of anderen hun veiligheid.
    En leuteraar ik kan een boek schrijven van wat ik in mijn loopbaab heb gezien aan IDIOTEN die zelfs niet genoeg hadden aan de 120 km en in de bebouwde kom levensgevaarlijke snelheden aanhaalden.
    Ik reed als als een opa met mijn auto in de jaren negentig dus much ado nothing in uw commnet.
    Ach ja een leuke uitsmijter, weet u wie de MEESTE ongevallen hebben driemaal raden maar ik ben in een goede bui en zal u helpen : net de piepeltjes in hun “camionetjes” (of beter gekend als de “busjes”), u moet mij niet geloven op mijn woord maar vraag eens de statistieken op, heb zo in Frankrijk een klootzake gehad met zijn DHL rotzooi die ik gewezen heb hoe het moet en iedereen breed grijnzen.
    Tussen haakjes indertijd deed ik 6 dagen meneer (ik kan ook sterk uit de hoek komen) :-)toen ik op yoegoslavie reed: zaterdag morgen als het meeviel thuis en zondag de late middag vertrekken mij hoorde je daar niet over zeiken je kiest ervoor dus moet je dat niet gebruiken als argument in welke context ook.

    Like

 3. vanhetgoor zegt:

  Toen alle slechte ideeën op waren moest men beginnen aan goede ideeën. De meeste mensen kunnen hun auto niet onder controle houden bij regen, nacht en ontij. De meeste mensen weten niet dat zij dan snelheid moeten minderen. Hoe reageert de auto als men op hoge snelheid plots moet stoppen? Een ongeleid projectiel is een auto op hoge snelheid, en de meeste mensen hebben geen idee wat zij moeten doen. Wellicht kan de kans op overleven worden vergroot als de maximum snelheid wordt verlaagd.

  Like

 4. bigljohn zegt:

  Het begint met bemoeienis van de E.U. op de snelweg, en eindigt met de bemoeienis in je eigen huis. Dit in samenwerking met de Islam levert het de godsdienst politie en de wet tegen de slaapkamer geheimen op. Big Brother is Watching You. Eerst overal camera’s in de stad, en vervolgens in je eigen huis. Spionage netwerken als de voormalige Stasi. Iedereen controleert iedereen, en dan hebben we het nog niet eens over de BVD en zijn Amerikaanse tegenhanger. Raus met die E.U. Voor hun maatregelen, vadertje Staat zal jou wel eens opnieuw opvoeden, kan men totaal geen symphatie koesteren. Daar dienen we een radicaal eind aan te maken !

  Like

 5. bigljohn zegt:

  En wat leveren al die camera’s in de stad op ? Wazige beelden ! Laatst werd er nog iemand op de grond gesmeten door een groep Marrokkanen en aldaar in elkaar getrapt. De camerabeelden van dit voorval waren erg wazig, niemand was te herkennen, terwijl de verdachten alle schuld ontkenden. De verdachten die goed waren voor, in ons systeem, een erg lage straf. De camera’s in de stad en je eigen huis zullen echter messcherpe beelden leveren als het om autochtonen gaat.
  Die Moslim mannen krijgen van de E.U. extra bescherming, als zijnde een minderheidsgroep die extra bescherming krijgen !

  Like

  • Cathja zegt:

   @ bigljohn 00:06 en 00:21

   Helemaal mee eens! Straks is het hek van de dam en zijn we eigendom van Brussel geworden. We kunnen ons dan nergens meer op beroepen, worden wilsonbekwaam, en worden aan alle kanten in de gaten gehouden! Stom dat er zo weinig mensen zijn die willen toegeven dat dit zich nu al aan het voltrekken is!

   Like

 6. tjonge zegt:

  lekker, gaan we niet eens dood aan een verkeersongeluk, moeten we nog langer weg rotten in een verzorgingstehuis met een 96 uurs luier.

  Like

 7. luckybee zegt:

  Ik heb ook nooit alles gekregen wat ik wil, waarom zal de EU dat wel krijgen?Whaaaaahahaha

  Like

 8. koddebeier zegt:

  De Euro Fascisten zijn helemaal de weg kwijt. Wat een achterlijke bende !!

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  Wie beperkt de Europese Commissie..???

  Like

 10. Trucker zegt:

  mijn eerst comment staat bol van de fouten 😦 is doordat ik last had met de bloeddruk 😦

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  Voor Trucker

  Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  Nog eentje voor je, Trucker: weergaloze serie op DMAX, via de satelliet, ASTRA 1,
  gratis kijkplezier.
  http://www.dmax.de/programme/outback-truckers/videos/outback-truckers-die-serie/

  Like

  • Trucker zegt:

   Thanks man maar eerlijk gezegd heb ik het gehad met vrachtwagens heb er meer tijd in versleten als erbuiten, onlangs een ex collega die met zijn nieuwste Daf XF wou langskomen (bij mij thuis) heb hem afgewimpeld want is voor mij gedaan.
   Heb nog mijn rijbewijs tot volgende medische controle (1205) maar zwaarder dan 3,5 ton (dus net als de meeste autobestuurders) mag ik tot dan niet meer.
   Of ik er spijt van heb…ik kan zeggen nee praktisch is het minder natuurlijk want ga in ’15 verhuizen en zal beroep moeten doen op hulp van anderen voor transport 😦
   Tja dat ik met mijn stelling veel weerstand zou tegenkomen wist ik bij voorbaat maar mijn argumentatie werd natuurlijk handig omzeild door de meesten en waar het omgaat is dat het aspect snelheid ongeveer altijd de factor is voor een ongeval.
   Ik was (en ben) een opvliegende, kan ik niet onder kontrole krijgen en ging het fout met klootzakken was het prijs.
   Met ouder worden stapte ik minder uit (je kan dat vandaag de dag de hele tijd doen met wat er rondrijd) en behalve die momenten reed ik op mijn gemakje was niet gehaast om thuis te komen en had die stress dus niet.
   Ik heb echt geen probleem met snelheidsbeperking (in feite nooit gehad) en rij /reed met auto of met “King of the Road” volgens de aangegeven snelheid, echt boeken schrijven hoe er in smalle straten of in de stad en zelfs de dorpskom klootzakken wilden inhalen (wilden letterlijk want ik liet ze niet door) sommigen dan OVER HET VOETPAD en dan naar goede gewoonte op het remmetje 🙂
   Ach aan alles komt een eind en is nu het rustig tuffen met de voiture…om anderen te kloten (volgens sommigen ) :/
   Toch bedankt voor de moeite 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s