Nelson Mandela overleden

Screenshot_10

Geplaatst door:
E.J. Bron
(h/t Jan)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

32 reacties op Nelson Mandela overleden

 1. bobzelf zegt:

  Ja ,de enige zekerheid in je leven !!!
  95 !! , dus het zal toch niet zijn door het krijgen van nieuwe hoektanden ??
  Nou Rutte nog , en graag een beetje snel !!

  Like

  • bigljohn zegt:

   Heel simpel Bob. Als je Rutte of Samsom de straat ziet oversteken, en je bent met je auto daar, extra gas erbij geven. Je voet gleed dan – per ongeluk – van de rem naar het gas.

   Like

   • bobzelf zegt:

    en je ruitensproeiers ook aanzetten ? , voor het goede zicht op een verschrikkelijk ongeluk ?
    whahahaha , gr. bob

    Like

 2. Harry zegt:

  Beetje ongelukkige combinatie misschien , lees ik : ” Nelson Mandela overleden ” , en dan daaronder ” wees de eerste die dit leuk vindt ” .
  Heb niks met die man , maar leuk , nee dat nou ook weer niet .

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dat is toch met meer berichten het geval!
   Zelf reageer ik nooit op dat “Wees de eerste die dit leuk vindt.” In driekwart van de gevallen weet ik niet, wat ik ermee aan moet.
   “Leuk.” Tamelijk enkelzijdig begrip volgens mij. Het staat bijvoorbeeld ook onder die video van die heksenverbranding.Wat moet je daar mee?

   Like

   • bobzelf zegt:

    nou dat je heksen verbranden leuk vindt !!!

    Dat is toch niet zo moeilijk ?? , whhahahahah , kus bob x x x x

    Like

  • rommelig zegt:

   Communisten die de pijp uit gaan vind ik wel leuk. Als die twee naast hem morgen doodvallen krijgen ze ook een ‘leuk’.

   Like

 3. Dirk zegt:

  Nelson Mandela is naast Ghandi een reus, een lichtbaken voor de ganse mensheid. Hij heeft het gruwelijke onrecht van het misdadige racistische apartheidsregime na de bevrijding van zijn land niet beantwoord met wraak maar heeft de oude vijanden op de weg naar de verzoening geleid. Een grote held en humanist is heen gegaan, Moge de almachtige God hem opnemen in de gemeenschap van de heiligen

  Like

  • Jan zegt:

   Alles ok, Dirk?

   Like

  • Trucker zegt:

   Denk dat het wijselijk is eens beter in te gaan op de realiteit dus het “donkere” (want door de media NOOIT geduide) verleden eens op te zoeken van uw heilige mandela.
   De DOMME kiezer…ze zijn als rijpe appels te plukken voor de handige politicus en de media handlangers knikken goedkeurend en roepen triomfantelijk : “we hebben ze toch elke keer goed liggen met onze bullshit, zeg nu zelf”.

   Like

  • Harry zegt:

   Was ie in z’n jeugd niet een crimineeltje ?
   Heeft ie daarna niet heel lang als vakbondsbobo gefungeerd ?
   Is dat niet een enorme chantage club ?
   Ach , de tijd heelt alle wonden , als boeven christelijk worden gaat het genezingsproces zo snel , dat je het niet bij kunt kijken .
   ” Hij is nu een van ons ” of zo ? En ” alles is vergeten en vergeven ” .
   Gelukkig werkt mijn geheugen wat langer .

   Like

 4. tjonge zegt:

  next….

  Like

 5. Trucker zegt:

  Ik vreesde al voor een “tsunami” van lofbetuigingen en laat het dat nu net zijn heb iets opgevist dat ik nog niet zolang geleden voorbijkwam zal en linkje bijplaatsen komt uit ZEER onverdachte hoek.
  Dat de “heilige” mandela een terrorist en moordenaar was en bovenop communistische sympathieën koesterde (die hij NOOIT heeft afgezworen) mogen we niet weten, hoe ze op de openbare KRomroep BRT deredactie hem bewieroken en de realiteit van het hedendaagse Zuid-Afrika netjes omzeilen is stuitend.
  Naast het onophoudelijk zwaaien van het wierookvat over de terrorist moordenaar mandela trappen ze ook nog keihard naar het ooit zo economische welvarende Zuid Afrika van tijdens de apartheidspolitiek, voor de duidelijkheid de BRT (dus de openbare KRomroep betaald met belastingsgeld) was een RABIATE tegenstander van die apartheidswet en verloor vaker als niet de objectiviteit uit het oog (hoewel BRT en objectiviteit is nooit een symbiose geweest).
  Nu is het wachten op die communist in het Vaticaan die hem via versnelde procedure “echt” heilig zal maken.
  Ik weet over de doden niks dan goed en ik zal niet juichen omdat hij dood is maar enige reserve ivm respect voor deze figuur is op zijn plaats.

  Zij wisten het ook
  http://50jaar.amnesty.nl/mijn_amnesty_momenten/nelson-mandela-vrij

  Like

 6. Henk der Niederländer zegt:

  Een jaar of 95 te laat als je de werkelijke doctrinatie van Mandela zou kennen.
  Als leider van “de speer der Natie” was Mandela verantwoordelijk voor honderden aanslagen waaronder die tegen vrouwen en kinderen.

  http://www.anc.org.za/show.php?id=2651

  Like

 7. Napoleon Planta zegt:

  Nelsz. Mandela

  😀

  Like

 8. luckybee zegt:

  Zo te zien zijn de veroveringstochten van de Zulu door Mandela met succes afgesloten met massale hulp van de Anglicaanse kerk en van links. Held? we noemden Hitler ook niet de held of zo iets nog Napoleon,Jinghiskhan,Alexander de Grote, dat zijn veroveraars en onder drukkers. Dat zie je aan de rotzooi dat in Zuid Afrika heerst.Dat is geen land voor negers het is veels te kouwd voor al in de winter.

  Like

 9. Jan zegt:

  Rutte denkt dankbaar terug aan Mandela
  “Nelson Mandela was een uniek mens met een ongekend charisma en een groot moreel gezag. Zelfs na 27 jaar Robbeneiland bleef hij geloven in de menselijkheid. In zijn nieuwe Zuid-Afrika was er een plek voor iedereen. Mandela was een verzoener en een verbinder die met zijn mildheid en wijsheid het verschil maakte voor zijn land en de wereld inspireerde”
  http://www.nu.nl/algemeen/3646962/rutte-denkt-dankbaar-terug-mandela.html

  Mandela was een terrorist en moordenaar, gaf opdrachten tot liquidaties zelfs toen hij al gevangen zat, was lid van de UmKhonto we Sizwe, de terrorist ische vleugel van het ANC en de Zuid-Afrikaanse Communistische Partij
  * hij was lid van een criminele en moorddadige ideologie, het communisme, goed voor ruim 250 miljoen doden wereldwijd, tendens stijgend
  * Mandela zette aan tot het liquideren van blanken en was dus niets anders dan een ordinaire rassist. Het aantal geliquideerde blanken heeft ruim de 4000 overschreden

  * In een Amerikaans weekblad gaf hij eens een interview waarin hij zijn gal spuwde tegen blanken, die zin zijn ogen niets anders zijn dan veroorzakers van ellende in de wereld. Dit geeft nog eens weer hoezeer hij blanken haatte. Zwarten die het niet met hem eens zijn deugden evenmin. Hij prees Boutros Boutros Ghali die hij als zwart betitelde maar toch echt een Arabier is. http://www.ratical.org/ratville/CAH/NM091002.html
  * Mandela voerde een aanhoudende hetze tegen Amerika (en Bush) als zou het land uit zijn op de olie in Irak, wat een leugen was. Maar verwacht van communisten geen redelijkheid.
  * Mandela’s grootste vrienden waren moordenaars en terroristen en hij heeft zich altijd omgeven door rassenhaters zoals Tutu, een notoire jodenhater. Figuren als Castro, Guevara, Qaddafi, Yasser Arafat en Saddam Hussein behoorden tot zijn intimi. Maar ook de communist en leugenaar Obama
  * Mandela prees de Cubaanse revolutie. De massaslachtingen werden door hem gezien als noodzakelijk om een ‘betere’ maatschappij te bewerkstelligen. Het laat zijn totaal verrotte karakter zien:
  “Long live the Cuban Revolution. Long live comrade Fidel Castro… Cuban internationalists have done so much for African independence, freedom, and justice. We admire the sacrifices of the Cuban people in maintaining their independence and sovereignty in the face of a vicious imperialist campaign designed to destroy the advances of the Cuban revolution. We too want to control our destiny… There can be no surrender. It is a case of freedom or death. The Cuban revolution has been a source of inspiration to all freedom-loving people.”

  The Infamous Firing Squad
  http://www.therealcuba.com/page5.htm
  Mandela – The “Great Statesman”
  http://www.southafricaproject.info/mandela__the_great.html

  * Mandala een opportunist, een huichelaar die niet wist hoe snel hij van Winnie Mandela moest scheiden (moordenares en terrorist) toen bleek dat dit beter was voor zijn ‘carrière’
  Winnie Mandela in 1986 in Rusland:
  The Soviet Union is the torch-bearer for all our hopes and aspirations. We have learned and are continuing to learn resilience and bravery from the … to us in our struggle for freedom, a model of loyalty to internationalist duty.”
  http://english.pravda.ru/world/europe/06-11-2007/100277-longliverevolution-1/

  * Mandela prees de aanslag van vijf Congressleden in de VS in 1954 door Puerto Ricanen: “Zij vochten voor hun zaak en dan is ieder middel gerechtvaardigd.” Die criminelen betitelde hij als kameraden:
  “We support the cause of anyone who is fighting for self-determination, and our attitude is the same, no matter who it is. I would be honored to sit on the platform with the four comrades you refer to.”
  Mandela – The “Great Statesman”
  http://www.southafricaproject.info/mandela__the_great.html

  March 1, 1954 | Puerto Rican Nationalists Open Fire on House of Representatives
  http://learning.blogs.nytimes.com/2012/03/01/march-1-1954-puerto-rican-nationalists-open-fire-on-house-of-representatives/?_r=0

  Like

 10. Jan zegt:

  Koning Willem-Alexander heeft een brief geschreven aan de nabestaanden van de donderdag overleden Nelson Mandela. De koning noemt Mandela in de brief ‘een inspirerend voorbeeld’.
  http://www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2013/12/Koning-in-brief-aan-nabestaanden-Mandela-was-inspirerend-voorbeeld-1425685W/

  Like

 11. Aegolius cs zegt:

  Een bijzonder mens, Nelson Mandela, heeft ons verlaten. Zo laat de (inter)nationale pers ons weten en gelet op de wereldreacties zal dat wel op juistheid berusten.
  Niet alleen in afmeting stak hij met kop en schouders uit boven zijn aanhang en laat hij het zwarte Zuid-Afrika achter dat zich corrupt bevindt in rechteloosheid, onvoorstelbaar aantal verkrachtingen en onderdrukking van de blanken. Barstensvol bodemschatten waarvoor we Mandela “eren” en deze republiek als een dierentuin vreugde kan vieren.
  Mandela heeft bij mij groot respect verworven door en na zijn 27 jarige gevangenschap een rotsvast moreel vertrouwen te behouden in de zwarte nakomelingen en wat ervan terecht is gebracht.
  Dát acht ik waarlijk bijzonder!

  Like

 12. Ron V zegt:

  Nelson Mandela.
  Ging arm de gevangenis in,
  bij zijn overlijden bezit zijn familie miljoenen.

  Is Afrika er beter op geworden?
  Is de rijkdom beter verdeeld?

  Like

  • Wans Horst zegt:

   We hebben geen enkele verantwoordelijkheid richting Afrika, ontwikkelingshulp en het geven aan goede doelen die actief zeggen te zijn in Afrika is niets anders dan het afkopen van een onredelijk schuldgevoel, waarbij zoiets als een redelijk schuldgevoel niet aanwezig is als je zelf niets verkeerds hebt gedaan, hetgeen kranten en tv je maar wat graag willen doen geloven.

   Like

 13. Anneke zegt:

  Heb altijd gemengde gevoelens gehad bij ‘heilige held’ Nelson Mandela….Ben niet de enigste die zich met deze persoonlijkheid geen raad wist.

  Like

 14. Scarlatti Bombatti zegt:

  Mandela bracht de HEL op aarde en zo IS t stelletje hysterica’s!

  ach… hij schudde je handen met 2 handen nog wel!!! Toe maar! Tjonge tjonge http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/07/mandela-bracht-de-hel-op-aarde#.UqHBphPSqBo.twitter
  Begrijp jij dit Geert?

  Iedereen krijst elkaar weer na! Net als in ‘het sprookje van de kleren van de keizer’!
  Mandela was een TERRORIST, gaf instructies HOE mensen te vermoorden!
  Ik dacht eerst ook dat hij een ‘man van de vrede’ was TOT ik dingen over hem hoorde die mij verbaasden…
  Ik ben toen gaan lezen… en nee dit is geen man om te ‘vereren’!
  Brandende Necklaces rond nekken van blanke boeren hangen? Plaas moorden niet veroordelen?
  Neuzen afhakken?? Neee Breivik, dàt was pas een ‘slechterik’ schreeuwde de goegemeente…
  nou ik vind het ‘peanuts’ vergeleken bij waar deze Mandela voor verantwoordelijk is…
  Het moet àfgelopen zijn met die al die linxe en rechtse gutmenschen! Ben het ZAT! verschrikkelijk ZAT, BEU!
  Ik hoop dat de ‘ondergrondse bewegingen’ snel ‘in beweging’ komen.
  Ik ben ruim 64, maar ik heb 2 dochters, 2 kleinzoontjes, een fijne schoonzoon, fijne vrienden, om hèn maak ik mij bezorgd en t woord dekt bij lange na de lading niet…
  Ik wil in de buurt v mijn dochters in Breda gaan wonen, tegelijkertijd slaat mij de schrik om t hart!
  Waar kan ik een ‘veilige’ woning vinden in Breda? Al eens geweest in die stad?
  Een wapen mag je in NL niet hebben… je moet je laten afslachten en beroven volgens die ‘regering’ bij monde van de zwakzinnige Opstelten… die denkt dat de ‘zwaarte’ van zijn stem synoniem staat voor dadenkracht… als het niet zo in- en intriest was, zou je niet meer bij komen van de làch!

  Maar ìk lach al een tijdje niet meer hoor, t is dat ik t niet in mij heb om er zelf uit te stappen maar ànders?!! Dan was ik al vertrokken en hopelijk bij mijn man. Echt, ik hoor nu die achterlijke opgeklopte nonsens bij EenVandaag, hoe IS t toch mogelijk dat al die leugens en verdraaiingen ons maar door de strot worden geduwd…
  Elles v Gelder, mientje met de hysterische oogjes… god o god! Al die Plaas-moorden, àl die Christenen die vermoord worden, dààr hoor je die idioten niet over… Die duidelijk overvoedde figuur v EenVandaag, net die van baalen vd vvd… ach ja…

  ik ga afsluiten lieve Geert, voor ik ‘onbetamelijke’ bewoordingen ga gebruiken..

  Ben voorzichtig want de linxe meute LOERT op jou nèt zoals zij deden bij Pim Fortuyn en wij weten àllemaal wat er gebeurd is met Pim… màg nIET met JOU hoor!

  Lieve groet,
  Scarlatti Bombatti

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s