PA-ambtenaar: “Wij verwerpen waarborgen voor Israël in het Amerikaanse vredesplan”

Screenshot_13

De Palestijnse Autoriteit heeft kennelijk weinig zin om in te gaan op de eisen die nog enige waarborg voor Israël zouden kunnen bieden. Dagenlang hebben de media bol gestaan van berichten die minister-president Netanyahu veroordeelden wegens zijn vasthoudendheid om de VS op andere gedachten te brengen betreffende het nucleaire akkoorden met Iran. Een heel huis kon worden behangen met de artikelen met kritiek op Netanyahu, die de band met Amerika aan het beschadigen was. Kijk nou, zelfs voormalig Israëlisch premier Ehud Olmert is toegetreden tot het gekrakeel met zijn opmerking dat “Israël de oorlog verklaard heeft aan de Amerikaanse regering. Dit kun je niet ontkennen”.

Maar op donderdag 5 december 2013 waren het de Palestijnen die de deur in het gezicht gooiden van de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken John Kerry. De Palestijnse Autoriteit verwerpt Kerry’s ideeën voor veiligheidsregelingen onder een mogelijk toekomstig vredesakkoord met Israël,  zo zei een ambtenaar van de Palestijnse Autoriteit volgens Reuters.

“De Palestijnse zijde verwerpen deze, omdat zij alleen zouden leiden zou tot de verlenging en handhaving van de bezetting”, volgens de ambtenaar, die anoniem wilde blijven.

Het waren juist deze veiligheidswaarborgen in het vredesplan die de Israëli’s hebben overgehaald met de overeenkomst akkoord te gaan. Generaal John Allen, de Amerikaanse gezant in het vredesproces, heeft mogelijke veiligheidsovereenkomsten met premier Netanyahu besproken en daarbij de angsten gesust die Israël had betreffende een definitieve overeenkomt over de status die een bedreiging zouden vormen voor de Joodse staat.

Van het grootste belang is de mogelijkheid om militaire aanwezigheid te behouden in de Jordaan Vallei en om wat controle te hebben over het luchtruim zonder welk Israël kwetsbaar zou zijn. Onderaan dit artikel kunt u een video zien waarin een Amerikaanse veiligheidsexpert de noodzaak van dergelijke controle behandelt.

Wellicht dat de Verenigde Staten en andere landen in gaan zien dat iedere overeenkomst die voldoende veiligheid garandeert voor Israël door Palestijnse onderhandelaars wordt afgewezen.

De zogenaamde “vredesbesprekingen” is één van de twee kwesties die van Kerry verwacht wordt te bespreken met de leiders van de Israëlische en de Palestijnse Arabische mensen. De andere kwestie is de recente overeenkomst die de VS, samen met haar P5 + 1 partners, naar verluidt heeft bereikt met de Islamitische Republiek Iran met betrekking tot Irans nucleaire wapenprogramma.

Die overeenkomst is breed bekritiseerd als een enorme zegen voor Iran en een destabiliserende kracht in het Midden-Oosten door de meeste Israëlische veiligheidsdeskundigen en zelfs door enkele van de meest stugge verdedigers van president Obama, zoals senator Chuck Schumer (Democraat  – New York) en professor Alan Dershowitz van de Harvard Law School.

Video:


Uitleg P5+1
:
http://en.wikipedia.org/wiki/P5+1

Bron:
http://www.jewishpress.com
Auteur: Lowi Lowenthal Marcus

Vertaald uit het Engels door:
Wans Horst
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, VS. Bookmark de permalink .

11 reacties op PA-ambtenaar: “Wij verwerpen waarborgen voor Israël in het Amerikaanse vredesplan”

 1. Pieter Nokkio zegt:

  Palestijnen willen helemaal geen vrede, want dan krijgen ze geen zielgiheidstoeslag van de EU meer. Leugens worden voor waarheid aangenomen, en andersom. Dit klopt precies met de bijbelse profetieën.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Pieter Nokkio: 16.53. uur. Palestijnen of HAATBAARDEN, beide soorten wensen de vernietiging van ISRAEL. Maar ze zullen op de koffie komen, ISRAEL heeft een MACHTIG BESCHERMER! We leven in lugubere tijden!

   Like

 2. Pieter Nokkio zegt:

  de PA heeft haar zetel in Israel

  Like

 3. luckybee zegt:

  Ook als ze toe zullen stemmen. Maar er aan houden dat doen ze ook in het verleden nooit.

  Like

 4. dr.Kwast zegt:

  Arabieren van heine en vere opgetrommeld door Arafat de Egyptenaar, maken misbruik van de benaming van een stuk land en misbruiken de naam om er als volk te doen wonen en er zeggenschap op te leggen. Voor eens en laatst de palestijnen zijn geen volk en hebben geen recht op Palestina. De wereld wil geislamiseerd worden. Israël niet.

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  De palestijnen zijn een verzonnen volk. Punt. Einde oefening.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/article20830702.ece

  Like

 6. duinsnip zegt:

  Jesaja28

  14 Daarom, hoort het woord des Heeren, gij bespotters, gij heersers over dit volk, dat te Jeruzalem is!15 Omdat gij zegt: Wij hebben een verbond met de dood gemaakt, en met de hel hebben wij een voorzichtig verdrag gemaakt; wanneer de overvloeiende gesel doortrekken zal, zal hij tot ons niet komen; want wij hebben de leugen ons tot een toevlucht gesteld, en onder de valsheid hebben wij ons verborgen.16 Daarom, alzo zegt de Heere Heere: Ziet, Ik leg een grondsteen in Sion, een beproefde steen, een kostbare hoeksteen, die wel vast gegrondvest is; wie gelooft, die zal niet haasten.17 En Ik zal het gericht stellen naar het richtsnoer, en de gerechtigheid naar het paslood; en de hagel zal de toevlucht der leugen wegvagen, en de wateren zullen de schuilplaats overlopen.18 En uw verbond met de dood zal te niet worden, en uw voorzichtig verdrag met de hel zal niet bestaan; wanneer de overvloeiende gesel doortrekken zal, dan zult gij erdoor vertreden worden.19 Van de tijd af, dat hij doortrekt, zal hij u wegnemen, want elke morgen zal hij doortrekken, bij dag en bij nacht; en het zal geschieden, dat het gerucht te verstaan, enkel beroering wezen zal.20 Want het bed zal korter zijn, dan dat men zich daarop uitstrekken kan; en het dek zal te smal wezen, als men zich daaronder voegt.

  Lijkt dit duidelijk genoeg voor waar het heen gaat?

  Like

 7. Henk.V zegt:

  Natuurlijk verwerpen de Palestijnen ALLES wat Israël blijvende vrede en veiligheid zou kunnen bezorgen.
  ALLES, RUTTE!
  ALLES. TIMMERMANS!

  De Palestijnen kennen maar één soort vrede in het conflict met Israël: een ontvolkt land binnen trekken, waarin geen Jood meer is te vinden..
  Iedere (westerse politicus of politica die zo ongelofelijk STOM en KWAADWILLEND )is, dat hij of zij dat niet begrijpt, draagt IMPLICIET bij aan de beoogde eindafrekening met de JODEN.

  Geen Palestijn of Arabier heeft de ”drie NEES van Kartoum (1967) ooit herroepen.

  Rutte en Timmermans: ik zet jullie in de beklaagdenbank en verklaar jullie mede schuldig aan het voorbereiden van volkerenmoord op Israël en haar joodse inwoners..

  Like

 8. fleckie zegt:

  Wat te denken van van agt, met zijn “stookcite” tegen ISRAEL?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s