De oplossing van alle problemen

Screenshot_9

(Door: Wans Horst)

De mens leeft in hokjes en duidt zichzelf meestal slecht met zijn beroep. We moeten allemaal hard werken om genoeg geld te verdienen, maar het is nooit genoeg. Geld lijkt wel de primaire reden waarom we leven, geld als doel, zonder lijkt het leven geen zin te hebben. Daarom worden de gekste dingen bedacht om ons mee bezig te houden, zolang er maar geld mee verdiend kan worden. Dat daarmee dieren schade kunnen oplopen zien we maar als bijkomende schade en we vinden dat wel gerechtvaardigd, immers vinden wij  de illusie van stalen munten en biljetten met de opdruk van een staatshoofd belangrijker dan het welbevinden van dieren. We zijn zelf ook gewoon zoogdieren en nog niet eens van het slimste soort. Orka’s zijn vele malen intelligenter dan wij, zij hebben in ieder geval een deel hersenen die een functie vervult die bij de mens niet aanwezig is.

Het kan ook anders! Als we de wereld zien als mierenhoop, waar iedere mier zijn taak heeft, kunnen we geld vergeten en dat zou de mensheid sinds de Egyptenaren eindelijk weer vrij kunnen laten om na te denken wat belangrijk is in het leven, buiten het feit dat wannabe kernmachten dan geen middelen meer hebben om ongewenste doelen te stellen. Zou welk land dat Iran van kennis voorzien heeft dat ook hebben gedaan uit barmhartigheid? We hebben alsdan ook geen overheden meer nodig om belastingen te innen of Afrika te bekostigen en fraudebestrijding behoort tot het verleden. Alle problemen waar de wereld mee kampt worden in een keer opgelost, zo zal er geen hongersnood meer zijn (tekorten), omdat geld en tekorten bedoeld zijn niet zonder elkaar te kunnen.

Hoe arrogant is het van ons om te denken dat wij God almachtig zijn, dat het onze taak, onze verantwoordelijkheid is te zorgen voor mensen die wij in onze eindeloze arrogantie hebben bestempeld als hulpbehoevend, terwijl ze gelukkig en in vrede leefden voordat ze het arrogante Westen leerden kennen en al z’n knikkers en kralen. Dat islamieten in een land waar de sharia geldt ledematen afhakken van hun landgenoten is ons probleem niet, dat betekent dat zij nog een paar eeuwen achterlopen in ontwikkeling. We weten inmiddels wat hen terughoudt zich volledig te ontwikkelen: de islam en ontwikkelingsgeld, vaak een combinatie van die twee.

We moeten die landen en volkeren op hun beloop laten qua ontwikkeling, niet omdat we denken hun land nodig te hebben vanwege olie dat land in gijzeling nemen. Het verbaast me dat we inmiddels lichaamsdelen van mensen kunnen transplanteren, maar dat we nog steeds geen auto hebben die niet, deels, op olie rijdt of dat we allerlei plastic spullen aanschaffen. Voor de productie van plastic is olie nodig, voor de productie van een significant deel van wat we handig vinden is olie nodig. Overigens kan olie ook en voornamelijk gevonden worden buiten het Midden-Oosten en Afrika, dus dat is niet de grootste zorg. Waarom dan olie blijven winnen in die streken? Is dat misschien omdat men wel weet hoeveel schade het winnen van olie toebrengt aan de aardlagen waar het te vinden is en dus de westerse wereld op dat punt te sparen?

Om die landen vrij te laten in hun ontwikkeling moeten zij vrij blijven van westerse bemoeienis, inclusief het overbrengen van nucleaire kennis. Hoe zouden de twee werelden eruit zien als we na 300 jaar eens een kijkje gaan nemen of ze bespioneren met een satelliet? De kans bestaat dat zij elkaar hebben uitgemoord, maar evengoed bestaat de kans dat zij zich hebben ontwikkeld tot boven onze welvaart, alhoewel dat voor ons dan niets uitmaakt, dat kunnen we dan toch niet meten, want zij gebruiken niet ons geld, de markten zijn niet gekoppeld, etc. Kortom, zij zullen vrijer kunnen leven, want geen enkel Westers machtsorgaan legt hun sancties op of poogt hen mee te slepen in ons drukke, op geld gerichte leven. Misschien kunnen we na die 300 jaar wel van elkaars geschiedenis leren!

Voor het Westen zal er ook het nodige veranderen, omdat zij zich niet meer druk hoeft te maken over Afrika en het Midden-Oosten, er geen oorlogen meer plaats ‘hoeven’ te vinden in landen waar democratie gebracht moet worden en de westerling zich niet zo nodig meer hoeft te irriteren aan islamitische invloeden. De oplossing! Ongeacht hoe pro-Israël ik ben, zal het land verplaatst moeten worden naar een onbebouwd stuk land in de Verenigde Staten of Canada.

Uiteindelijk stelt geld helemaal niets voor, het is wat de gek ervoor geeft. Uiteindelijk stelt macht ook niets voor: iemand kan maar 1 keer doodgaan 🙂 Een wereld zonder macht en geld? Dan is iedereen vrij van onderdrukking, zoals duidelijk werd uit de film Blackfish, een documentaire die je maar beter kan zien:

 

Door:
Wans Horst
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op De oplossing van alle problemen

 1. Theresa Geissler zegt:

  Leuk, Wans Horst, maar realiseer het maar eens! Dat lukt immers niemand. Nooit.
  Wie kent niet de uitdrukking “Geld maakt niet gelukkig?”Nou, zoals het er nu voor staat is dat gewoon bullshit.
  Als ik het voor meel naga: Als er geen geld is, is het leven gelijk klote en zodra het is, wordt alles gelijk veel gemakkelijker en daardoor gelukkiger. Jammer maar helaas.
  En de idealisten, die constant jubelen, dat je niet zo moet hangen aan geld doen dat onwillekeurig omdat ze zelf genoeg hebben, de familie v.A. te W. voorop.
  Ieder zijn eigen waarheid. Maar voorlopig zijn we, als het er op aankomt, allemaal afhankelijk van datzelfde geld.
  En geloof maar niet, dat daar zomaar verandering in komt.

  Like

 2. Joop Klepzeiker zegt:

  Like

  • Wans Horst zegt:

   Bedankt voor de begeleidende tekst hè, ik heb de video twee keer gezien. We hebben al globale controle, geen stukje land is niet door een publieke rechtspersoon opgeëist, je kunt met en zonder Agenda 21 niet vrij doen wat je wilt met het geld dat je hebt, je hebt de vrijheid om een sprookje na te spelen dat door anderen voor je is bedacht. Met en zonder Agenda 21 is er evenveel vrijheid. Er zijn hooguit verschillen tussen landen waardoor je in het ene land minder belast wordt dan in het andere, de zogenoemde belastingparadijzen waar overheden als de Nederlandse zo vel tegen ageren. Het omvormen tot 1 Europese Unie kan voordelen hebben als je niet geloofd in de kracht van Nederland of je gewoon een dikbetaalde baan ambieert in Brussel, zodat je Frits B. en Nelie S. K. (beiden VVD) achterna kunt gaan en niets meer met Nederlanders te maken wilt hebben.

   Gezien het stemgedrag van Nederlanders door de tijd heen is het minimaal aannemelijk dat de luitjes zich in meerderheid gaan uitspreken voor de PVV, het enige alternatief voor het einde Nederland als soeverein land en het begin van een onbelangrijke provincie die onevenredig moet bijdragen aan de EU. Dat het alleen nog maar een formaliteit is om Nederland op te heffen, betekend niet dat die stap niet ongelofelijk moeilijk wordt om terug te draaien op het moment dat we eindelijk wakker worden en in gaan zien wat we eigenlijk kwijt zijn.

   Geld is bedoeld om mensen te knechten, daarom hebben sommigen ook een oneindige voorraad ervan: zij zijn om een duistere reden vrijgesteld om geknecht te worden.

   Als we geld opheffen is niemand meer geknecht, hebben Henk en Ingrid net zoveel aanzien als wie dan ook, maar dat bedoelde de PvdA niet met “het moet eerlijker”. Die oude partijen willen een voortzetting van hoe het geweest is, onder het motto “verschil moet er zijn”.

   Je hoort vaker in de media dat mensen tot de islam zijn bekeerd, dit doen zij in een wanhoopspoging het stramien zoals in het artikel en in dit commentaar is omschreven te ontvluchten, maar zij mogen nog ervaren dat de situatie voor hen er alleen maar op is achteruit gegaan en dat de islam niet zo vredelievend is als hen wordt voorgehouden.

   Like

 3. luckybee zegt:

  Wij hebben dus gelijk, steun aan Lybie betekent steun aan de sharia, het is nu dus zo ver.Jammer voor al dat geld.

  Like

 4. vanhetgoor zegt:

  Orka’s zijn niet intelligenter dan mensen. Orka’s hebben misschien functies in hun hersenen die mensen evolutionair niet meer hebben, neem bijvoorbeeld de gevoeligheid voor de magnetische velden, vogels en misschien ook ‘vissen’ hebben dit nog wel. Maar daar zijn orka’s niet intelligenter door. Even een analogie, een Windows PC heeft nog lange tijd aansluitingen gehad voor RS-232 en voor een parallelle printer-poort, terwijl moderne computers die al niet meer hadden. De Windows PC werkte niet beter, noch had deze een grotere capaciteit om gegevens te verwerken. Soms kan men met een kleiner probleem-oplossend systeem meer doen als men efficiënter werkt.

  Plotseling komt een heel erg foute en ook oude mop weer in mij op, de vraag was waarom vrouwen één hersencel meer hebben dan koeien, het antwoord; anders zouden vrouwen de keuken onder schijten.

  Als orka’s zo Intelligent zouden zijn, dan had men toch moeten kunnen uitvogelen hoe men kan ontsnappen aan een dolfinarium, of dan zouden orka’s toch al zo onderhand poëzie moeten hebben ontwikkeld, of cabaret of drie-dimensionaal ballet. Ik weet heel goed dat deze zaken niet essentieel zijn, als de uitkering doorloopt, als er visjes in overvloed zijn, als de ontwikkelingsgelden blijven komen of als de olie-dollars met scheepsladingen het land binnen komen, dan is elk initiatief totaal maar dan ook voor de volle honderd procent de nek om gedraaid.

  Een muur oprichten tussen de beschaafde wereld en Dar-al-Islam zou een goed punt zijn, olie vervuilt en de islam heeft de mensheid niets goeds gebracht. Het is alleen onmenselijk want dat soort parasieten kan alleen overleven ten koste van anderen, en als de anderen – de beschaafde mensen – niet meer de islamitische wereld voedt en onderhoudt dan valt binnen een jaar de helft dood neer. Er is geen verstand van medische zaken, er zijn geen manieren om voldoende voedsel te maken. Zelfs de befaamde Arabische dadels moeten uit Israël komen.

  Een muur tussen de beschaafde wereld en de islamitische wereld zou een goed punt zijn, alleen is het onmogelijk . . . ., en onmenselijk. Alle moslims zijn dom en hebben irritant gedrag, maar men hoeft ze daarvoor niet te straffen met een hongersnood. Ze lopen achter op de beschaving, maar wat dan nog? De Eskimo’s en de Aboriginals doen dat ook, alleen hebben zij een zeer hoogstaande moraal. IK ben er een voorstander van dat de islam zo spoedig mogelijk moet worden opgeblazen, niet met vuurwerk maar met de waarheid. Allah kan zogenaamd alles behalve dat hij verschrompelt waar de logica en de rede verschijnt. Maak mensen van moslims, geef ze een schop onder hun kont en een klap voor de kop, net zolang tot zij zich gedragen als mensen. Het zullen hoe dan ook niet echte verstandige mensen worden, maar dat is geen probleem. De wereld is vol met domme mensen, maar die hebben tenminste nog moraal. En bij de moslim is dat totaal afwezig. Zoals de mensheid nu te werk gaat ontwikkelt de moslim NOOIT een moraal of een beschaving, NOOIT NOOIT NOOIT! Het is noodzakelijk dat wij die mensen dat bijbrengen, en dat gaat wat zere teentjes kosten, en de luie klootzakken die in de moskee hun geld verdienen zullen aan het werk moeten, en dat willen ze dus niet.

  Like

  • Wans Horst zegt:

   Hoe weet je zo stellig dat Orka’s hooguit dommer zijn dan mensen? Doe je dat aan de hand van feiten? Feiten, bijvoorbeeld dat Orka’s in de vrije natuur nog nooit voor overlast hebben gezorgd, is dat een kenmerk van iets of iemand die dom is? Moet je overlast veroorzaken om slim te zijn?

   “Eskimo’s en de Aboriginals” hebben zich anders ontwikkeld, dat moet wel kunnen. Ben je tegenstander van vrijheid?

   Niet meer de islam spekken kan toch nooit onmenselijk zijn? Ze hebben het nergens aan verdiend, de subsidie die richting de Sahara vloeit is geen onvervreemdbaar recht.

   Moslims gaan nooit een moraal of beschaving tot zich nemen zolang zij geen afstand nemen van de islam, dat kunnen ze doen door zichzelf takfir te verklaren.

   Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  @vanhetgoor: 13.32. uur. Daar sluit ik bij aan.

  Like

 6. Linsky zegt:

  Nobele gedachten zo tegen de kerst.

  In feite echter heeft het allemaal geen barst te maken met geld. Waar alles om draait is de factor ‘geweten’. De massa leeft volgens een moraal, opgelegd door anderen, een zogezegd, maatschappelijk geweten. Het mag evident zijn dat zulks zelfs nooit een benadering kan zijn van een werkelijk ethische norm of moraal dan ook. Een enkeling zal zich laten leiden door een doorwrocht ‘persoonlijk geweten’, geworteld in de bodem van menselijke ervaring en gefundeerd op innerlijke geestelijk waarde. Een universele waarde, gekenmerkt door respect voor al wat leeft en groeit.

  Er is voor deze mensheid geen hoop….

  Onze ‘beschaving’ is echter momenteel in een terminaal stadium, letterlijk in verregaande staat van ontbinding, waardoor het geen enkele zin meer heeft nog tijd, energie en aandacht te besteden aan elkaars leugens, halve waarheden, misvattingen en meningen te reproduceren.

  Waarom is er in de afgelopen duizenden jaren nooit wat ten goede veranderd? Waarom hebben die ontelbare opstanden, rellen, revoluties en oorlogen nooit een werkelijke vrije mensheid opgeleverd? Wat was de zin van al dat bloedvergieten en de oneindige strijd? Welk artikel, welk boek of welke Codex was het die de mens vrij maakte en een menswaardig bestaan verschafte? Was het ook niet dat juist het geschrevene aan de basis lag van alle ellende…?

  Het is zoals met schaken, het eindresultaat is een gevolg van de eerste zetten. Deze evolutielijn is van aanvang af gekenmerkt door egoïsme, macht en machtsmisbruik en ongelooflijke domheid.

  Het is niet zozeer omdat ik gedesillusioneerd zou zijn, – er was per definitie weinig vertrouwen mijnerzijds in de heersende kliek en het establishment -, maar gewoonweg omdat ik er geen enkel heil meer in zie, heb ik besloten te stoppen met mijn visie te ventileren. Als er al wat veranderde, was het niets ten goede.

  Bij een slapend mens was er altijd nog de hoop dat die wakker geschud zou kunnen worden,…bij een volk in coma is die hoop of geloof niet meer gerechtvaardigd.

  Daar komt bij dat wij als mens niet eens bepalen, WIE of WELKE ZIEL er geboren wordt, dat is een zaak die in andere sferen/dimensies ( astrale?) wordt uitgemaakt, waarbij de vraag dan blijft; ‘Wat doen we hier… en waarom?’

  We weten zo onderhand wel wat de gevolgen daarvan zijn bij de mens…- op een enkele uitzondering na -, totale fysieke falen en psychische ontreddering,… bij een volk enkel totale waanzin en anarchie!

  De mens probeert door steeds dezelfde fouten te maken, toch steeds andere uitkomsten te krijgen. Daar komt bij dat een probleem nooit kan worden opgelost vanuit hetzelfde bewustzijnsniveau dat het creëerde.

  Eerlijk gezegd zit ik zelfs niks te wachten op het laatste stervensuur! Het enige wat ik nog te melden heb is samengevat in het onderstaande artikel ‘Aanklacht tegen de mensheid!’. Meer is er voor mij niet meer te zeggen of te schrijven.

  Er is mi. maar één oplossing voor het probleem van deze mensheid; Probeer macht te verkrijgen over jezelf… inplaats van over anderen. Want alleen dan is er een evenwichtige ultieme keuze tussen EGOÏSME EN ALTRUÏSME……

  Misschien dat me dat zelf ook nog ooit eens lukt.
  Dat het u allen verder goed mag gaan… in vertrouwen op uw eigen ‘Goden’!

  http://diamental.nl/images-linsky/Aanklacht%20tegen%20de%20mensheid!/aanklacht.html

  Like

 7. bigljohn zegt:

  De mens heeft het geld een status gegeven die ver boven het mens-zijn uitsteekt. Voor geld worden mensen te grazen genomen en vermoord. Man en vrouw die alle twee gaan werken, en carriere belangrijker vinden dan vader en moeder zijn. Althans, kinderen mogen gaan komen als de vrouw de 40 gepasseerd is. Met het risico af dat het een mongooltje wordt. En dan niet meer als twee, want dan hebben ze al een groot gezin. Staat zo’n moeder met haar kind voorde basisschool, dan denk je dat een oma haar kleinkinderen wegbrengt. Kinderen kunnen niet meer lopen, maar moeten gehaald en gebracht worden naar de school. In mijn jonge tijd lieten ze mij als klein kind zelf lopen naar de school. Bij dat carriere maken hoort ook de kinderopvang die elke maand een flinke som geld kost. De moeder voedt haar kind niet meer zelf op, maar laat dat aan vreemden over. Met soms tot gevolg dat een pedofiel toeslaat. In zijn jongste jaren wordt zo’n kind door vreemden opgevoed, wat toch wel een groot risico inhoudt. Wat je een jonge hond leert of niet leert, krijg je er nooit meer uit als hij groot is. Het huishouden moet na werktijd afgeraffeld worden, en misschien kost dat ook weer geld aan een schoonmaakster. Status en carriere die alleen maar ellende veroorzaken. De man die werkt, en de vrouw die het huis en de kinderen runt. Het ging misschien wel duizenden jaren goed, maar nu vanaf de 20e eeuw moest het allemaal zo nodig anders geregeld worden. Alleen leverde dat twee verdienen niemand een voordeel op.

  Like

  • Wans Horst zegt:

   Ik ben het met je verhaal eens, het zijn net zombies: om 7 uur de kinderen in de auto, racen naar de crèche udmpen die hap en je voor gek verklaren als je er iets over zegt, dat is teboe. Net als vroegah het concept discriminatie taboe was: er wordt gewoon niet over gesproken. De winkeliers hebben decennia de prijzen hooggehouden, wat je betaald in de winkel voor een product is soms wel 5 keer de inkoopsprijs! Als je bijvoorbeeld gaat winkelen in Amerika ben je enorm veel goedkoper uit en de winkelervaring word ook nog aantrekkelijk gemaakt met cadeautjes bij iedere uitgave. Als je een BMW koopt in de VS ben je voor een X3 xDrive35i kaal $46,375 kwijt en in Nederland voor dezelfde auto kaal € 69.000,00. De dollar is goedkoper dan de Euro, dus we moeten nog omrekenen. Exact dezelfde auto van een Duitse fabrikant kost in Amerika omgerekend €33,843! Ten opzichte van Nederland krijg je als consument dus meer dan 50% korting als je hem in Amerika haalt! Waanzin!

   Like

 8. Hans weet je zeker dat je het over ALLE mensen hebt en niet over 2 groepen “de Graai- en verdeel onder elkaar” groepen? Oftewel onze bestuurders en hun achterban de kapitalisten?

  Like

  • Wans Horst zegt:

   Ik had het over de mensen die wat van hun leven wilde maken en ervoor kozen om binnen het mogelijke in Nederland maximaal voor zichzelf te gaan en ik denk dat bigjohn het ook over deze groep had. Je moet niet bij deze mensen wezen, maar bij de lagen die daarboven zitten, om de problemen aan te pakken, de yuppen zijn slechts symptomen bedacht om de werkelijke führers te maskeren.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s