Gekonkelfoes over 150 miljoen euro voor Soedanese boeven tekent failliet van hulp

Screenshot_20

De Sudanese president Omar al-Bashir tijdens een bijeenkomst van de Arabische Liga

Waarom gaat er voor 150 miljoen euro aan Nederlandse ‘schuldhulp’ naar een stel Soedanese boeven? De kiezer begrijpt niets van dit volstrekt ondoorgrondelijke en stiekeme verhaal dat het morele failliet van de hulp aantoont.

Deze week werd dankzij de CDA-Kamerleden Agnes Mulder en Pieter Omtzigt duidelijk dat op de begroting van Ontwikkelingssamenwerking 150 miljoen euro voor ‘schuldhulp‘ is gereserveerd. Aanvankelijk wilde minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) niet zeggen naar welk land deze steun zou gaan. Pas na aandringen maakte minister voor Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen (PvdA) duidelijk dat het Soedan betreft.

Lees verder>>>
(h/t Tistochwat)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Derde Wereld, Elite, Genocide, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Naïviteit, Nederland, Ontwikkelingshulp, Rotzakken, Soedan. Bookmark de permalink .

11 reacties op Gekonkelfoes over 150 miljoen euro voor Soedanese boeven tekent failliet van hulp

 1. Cathja zegt:

  We worden tegenwoordig dagelijks getroffen door dit soort zeer onaangename ‘verrassingen’! Het is ook nu weer bewezen dat Timmermans niet bepaald zuiver is, door achter te willen houden waar het z.g.n. ‘hulpgeld’ naar toe gaat. Uiteraard mag de burger dit niet weten, want dan komen er vragen die hij liever niet wil beantwoorden.
  Stiekemerd, die Timmermans! ‘Dankzij’ Ploumen weten we nu hoe de vork aan de steel zit.

  Daar gaan onze belastingcenten. Geld waarvoor u en ik hebben gewerkt!

  Grote schande!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Cathja: 17.37. uur. Klopt Cathja, en ondertussen stijgt het aantal mensen, dat door armoede getroffen, die gebruik moeten maken van de voedsel-en kledingbanken.
   Dat krijg je door te stemmen op partijen als: pvda,cda,vvd,d66!

   Like

 2. Nico Omen zegt:

  Het pluche-plakkende Haagse schorem is nu toch écht te ver gegaan. De krankzinnige geldverkwisting -tot in de meest afgelegen uithoeken van deze wereld- is werkelijk hemeltergend.
  De autochtone Nederlandse burgers worden onder dwang leeggeroofd, maar door de machthebbers verder volstrekt genegeerd, terwijl Rutje nu weer om allerlei duistere redenen op onze kosten in Jeruzalem rondhobbelt.
  Dit land is ziek, doodziek, terminaal zelfs.
  Hoogste tijd om massaal de biezen te pakken en te vertrekken naar zonniger en vriendelijker oorden. Dat Rutje en z’n rode billenmaat Samsammie het dan verder maar uitzoeken in een land vol paupers, criminelen en handophouders, die onze taal niet willen spreken, die niet willen werken en die nog nooit ook maar op enige positieve manier ergens aan hebben bijgedragen, afgezien dan van hun oververtegenwoordiging in de misdaadstatistieken.
  In één woord: bah, bah en nog eens hartgrondig BAH!

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Je verwacht het niet hé! En weer zijn het de salonsocialisten, en de van kleur veranderende VVD, die het laten passeren. Alles voor een gore HAATJURK- Omar-al-Bashir! En hier hebben deze “fijne partijen”, geen cent over voor onze VOEDSELBANKEN. Laat dat even tot U doordringen! WIJ MOGEN BARSTEN, MAAR EEN HAATBAARD WORDT VERDOMME NONDEDJU NOG GELD GEGEVEN OOK! Ik hoop dat de Partij van de Afbraak, en de Vereniging Van Dieven compleet worden weggevaagd in Maart bij de verkiezingen voor de gemeenteraden in Nederland! KOTS en WALG!

  Like

 4. bigljohn zegt:

  Ontwikkelingssamenwerking heet het euvel. Beter ware het te spreken over ontwikkelingshulp ten behoeve van Sharia en Schurken Staten. De O.S.S.S. Eerst is daar de belasting Mafia die ons geld afperst, en daar is onze linkse regering die goede dag en mooi weer speelt met ons gestolen geld, om daarmee schurken staten op de been te houden. Misdadige praktijken financieren met afgeperst geld. Echt Mafia !!!

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Links schorem, gesteund door links liberaal schorem, ze spekken graag boeven en moordenaars.
  D66, zeker ook voor gestemd???

  Like

 6. Harry zegt:

  Ha , eindelijk eens iets waar ik iets van af weet .
  Ik heb daar over een periode van anderhalf of twee jaar gewerkt . Werd door mijn toenmalige werkgever aan ontwikkelingshulp uitgeleend als ” expert ” .
  Dat gebeurde in Sudan . In de plaats Abu Ushar .
  Op het project waar ik werkte werden zo’n 52 lokalen toegewezen door het Sudanese ministerie van landbouw . Wij werden niet verondersteld te werken , de locals moesten het leren .
  Ik heb ze NOOIT allemaal gezien , die 52 , op een goede morgen waren er wel eens veertien , meestal slechts twaalf of zo . Als het regende : vijf !
  Waaronder twee christenen , verdomd de enigen die er altijd waren en waar je wat mee af kon spreken .
  De rest was hopeloos brandhout .
  Waar het restant van de 52 man uithing is me nooit duidelijk geworden , ziek , zwak , misselijk ,eten kopen , familie ziek of dood . Altijd was er wel wat , zolang ze maar niet hoefden werken .
  Sommigen hadden wel tien oma’s die in die twee jaar gestorven zijn .
  Hopeloze klootzakken waren het , als ze twee boutjes los moesten draaien kregen ze al zere handen en als ze ergens heen moesten , konden ze wel ( gratis ) aan de buitenkant van een bus hangen , urenlang met hun vingers in de regengoot en met hun tenen op een plank . Dat deed geen pijn , kennelijk .
  Op een keer kwam de minister van landbouw ( en ik vraag me af of dat dezelfde klootzak is die nu president speelt , zijn smoel komt me zo bekend voor ) om te vragen hoe het ging .
  ” Nou , het is waardeloos ” was mijn antwoord , ” ze zijn lui en snappen er niks van ” .
  Bovendien is driekwart altijd spoorloos .
  Hij werd nijdig en het was MIJN schuld dat die lui niet gemotiveerd waren !
  Ik pakte een hand poetslappen en smeet ze op de grond . Kijk zei ik , dat zijn Uw werkers , ze liggen overal heen en als ik ze niet opraap liggen ze er morgen nog .
  Na een korte briefing over arbeidsmoraal mijnerzijds werd ie zó woest dat ie uitriep : ” I can put you in jail ” !
  En ik met mijn grote bek gelijk er overheen : “I can make sure your name is in EVERY newspaper tomorrow all over Europe and Amerika , with this story . See what happens than ! ” .
  Grootspraak natuurlijk , maar het werkte en hij nokte af .
  De gevangenis heb ik gelukkig nooit van binnen gezien .

  Een aantal weken daarna kwam de Nederlandse Ambassadeur op bezoek .
  Hoe het ging ?
  ” Nou , waardeloos , weggedonderd geld , waarom doen we dit nog ” ?
  ( Er werd op ons project zo’n 52 miljoen guldens per jaar besteed , rendement 1,5 % )
  Zijn antwoord : ( ik weet het nog haast woordelijk ) ach joh , dat geld wordt er nou eenmaal voor uitgetrokken in Nederland en als wij het niet uitgeven doet iemand anders dat wel , dus laten WIJ dat dan maar doen .
  Aardige man hoor , dat wel .

  En zo werkt het systeem .

  En dan wil ik er nog even aan toevoegen , dat de Engelsen , wiens ” kolonie ” het lang geweest is , daar naast een aantal goede wegen en ziekenhuizen een prima irrigatiesysteem hebben gebouwd , heel vernuftig met natuurlijk verval , zodat ze zonder energie toe te voegen een landbouwgebied zo groot als de provincie Utrecht konden bevloeien !
  Het is buitengewoon vruchtbare grond in de delta tussen de blauwe en de witte Nijl en zo’n 43 graden Celsius . Alles schoot gewoon de grond uit !
  Op een gegeven moment hebben ze de Engelsen er uitgeschopt en alles is totaal verwaarloosd en in elkaar gestort .
  Niks meer te vreten !
  Totdat wij begonnen zijn met rehabiliteren .
  Het graan groeide met de dag . Ik schat zo’n 15 centimeter !
  Maar zich inspannen ?
  Kom nou !
  ’t Is toch veel makkelijker als ze iedere week gewoon een vrachtauto vreten komen brengen !
  WEGGEDONDERD GELD !
  En dat praat NIEMAND me meer uit m’n hoofd !

  Like

 7. fleckie zegt:

  Op het’ Marokko forum nieuws ‘ werd (vreugde stralend?) vermeld, dat Marokko 1,8 miljard van Europa mag ontvangen.

  Like

 8. Joost Visser zegt:

  Zag een tijdje geleden een interview met Jantje Pronk. Hij sprak permanent niet over ontwikkelingshulp of de (eenzijdig gerichte) ontwikkelingssamenwerking, maar over welvaartsoverdracht. Dit laatste dekt het handelen volledig. Het afpakken van welvaart van Nederland ten gunste van welvaart van degenen die het regelen en ontvangen.

  Like

 9. Theodoor zegt:

  KNETTER….KNETTERGEK zijn ze bij de PvdA, Ploumen, Ploumen wat maak je me nou!!!!!!!

  Timmermans laat zien dat hij prima past in het knotsgekke EU-gebeuren.

  Like

 10. vanhetgoor zegt:

  De regering bestaat uit een VVD-PvdA coalitie die gedoogd wordt door partijen in de senaat. Zij allen hebben hun goedkeuring verleend aan de begroting van ontwikkelingssamenwerking.

  De VVD is dus mede schuldig aan het steunen van een moordenaarsregime in Soedan! Niet alleen de PvdA, maar óók de VVD en daarnaast een aantal andere partijen in de senaat zijn medeschuldig aan genocide. Ze hebben totaal geen schaamte!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s