EU: Voor de Joodse staat geldt een ander internationaal recht dan voor islamitische staten

Screenshot_57

Vis uit de Westelijke Sahara

(Door: Likoed Nederland)

De Europese Unie heeft onlangs bevestigd dat er geen internationaal juridisch probleem is om een verdrag te sluiten met een bezettende macht, ook als dat verdrag betrekking heeft op dat bezette gebied of op zaken doen met dat bezette gebied. Dit bleek deze maand uit de voorlopige goedkeuring van een visserijovereenkomst met Marokko, dat ook betrekking heeft op het grondgebied van de bezette Westelijke Sahara.

Marokko is de Westelijke Sahara in 1975 binnengevallen en houdt deze sindsdien bezet. De EU erkent – net als de rest van de wereld – de Westelijke Sahara niet als deel van Marokko.

Desondanks heeft de juridische adviseur van het Europees Parlement in een officieel advies uitgesproken dat het verdrag met Marokko conform het internationale recht is.

Overigens is dit standpunt ten aanzien van de Westelijke Sahara volgens de Amerikaanse professor in het internationaal recht Eugene Kontorovich in overeenstemming met eerdere standpunten van het internationale recht, zoals een advies in 2002 door de juridische adviseur van de VN-veiligheidsraad en een uitspraak van het Franse Hof van Beroep deze zomer. De EU heeft dus gelijk betreffende de Westelijke Sahara – wat betekent dat de EU juridisch automatisch fout zit met haar standpunt over Israël.

Want volgens Kontorovich is het EU-verdrag met Marokko in tegenspraak met twee centrale elementen van de juridische behandeling van Israël:

1. De EU zegt dat elke toepassing van verdragen die ook voor de Israëlische bezette gelden het internationaal recht zouden schenden, doordat dit impliceert dat de EU daarmee het bestuur van deze gebieden door Israël erkent. Bij de Westelijke Sahara blijkt dit geen enkel probleem.

2. De EU zegt dat het geen cent wil besteden aan Israëlische activiteiten in betwiste gebieden, terwijl Europa – in het geval van de Westelijke Sahara – Marokko zelfs betaalt voor de exploitatie van de natuurlijke rijkdommen van dit bezette gebied.

Dit terwijl er grote verschillen zijn in de situatie van de Westbank ten opzicht van de Westelijke Sahara, in het nadeel van die laatste:

1. Bij de Westelijke Sahara worden de visgronden geplunderd, ten nadele van de lokale vissers. Bij de Westbank gaat het om economische activiteiten van Israël, die niet ten nadele gaan van de Palestijnen. Integendeel, die profiteren van de werkgelegenheid in de Israëlische industrie: een derde van de salarissen van de Palestijnen in autonoom Palestijns gebied komt van Israëlische werkgevers.

2. Bij de Westbank gaat het om een betwist gebied waar slechts 4% Palestijnen van de Westbank wonen. De overige 96% leeft in autonoom Palestijns gebied, onder Palestijns zelfbestuur.

3. Israël heeft sterke historische en juridische aanspraken op het betwiste gebied.

(Zoals VN-veiligheidsraad resolutie 242, die stelt dat Israël recht heeft op veilige grenzen en of artikel 80 van het Handvest van de VN. Dat bekrachtigt het unanieme besluit van de wereldgemeenschap in 1922 om het gebied aan het Joodse volk toe te wijzen en in artikel 6 oproept om “nieuwe Joodse nederzettingen te bevorderen.” )

In het geval van de bezetting van Noord-Cyprus door Turkije gaat de EU zelfs nog een stap verder: daar wordt de bezetting bewust gefinancierd. Er worden aan het bezette Noord-Cyprus subsidies – onder meer voor infrastructuur – verstrekt van momenteel 28 miljoen euro per jaar (bijna een procent van het bruto nationaal product van Noord-Cyprus).

De conclusie kan niet anders zijn dat de EU bezwijkt onder de anti-Israëlische druk van de 57 islamitische staten van de wereld. De EU behandelt de Joodse staat anders dan islamitische landen. En probeert dat te verbloemen door zich te beroepen op tegenstrijdige verhalen over ‘internationaal recht’.

Dat bij die islamitische groep landen zitten die zelf een bezetting handhaven, zoals Marokko en Turkije, vormt geen bezwaar. Die bezettende landen mogen wel ongeremd zaken doen met de EU.

Bron:
Likoed Nederland

LIKOED

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Appeasement, Brussel, Dhimmitude, EUSSR, Historie, Hypocrisie, Islam, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Justitie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, nieuw fascisme, praatjesmakers, Rotzakken, Socialisten, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

18 reacties op EU: Voor de Joodse staat geldt een ander internationaal recht dan voor islamitische staten

 1. Baksteen zegt:

  Het antisemitische standpunt en gedrag van onze regering wordt met dit stuk weer eens duidelijk onderstreept. Het is misselijkmakend.

  Like

 2. koddebeier zegt:

  De Europese Unie is een huichelachtige kliek !!

  Like

 3. Philippine zegt:

  Vinger op de zere plek!
  PrimaDeLuxe.

  Like

 4. Wachteres zegt:

  IK heb net onder een ander artikel de video met de toespraak van Timmermans in Zwolle gehoord en ik werd kotsmisselijk.

  De leugens die er door de smerige linkse verraders en hun mededaders verspreid worden als waarheden zijn ten hemel schreiend.

  Timmermans, ik en velen met mij zullen JUIST ISRAËLISCHE PRODUKTEN KOPEN.

  Wij gaan niet mee met jullie smerig VERRAAD aan dit land.

  Like

  • Banderes zegt:

   “Timmermans, ik en velen met mij zullen JUIST ISRAËLISCHE PRODUKTEN KOPEN.”
   Sterker nog: IK ZOEK juist naar Israëlische produkten en geef de winkelchef in de supermarkt duidelijk blijk van mijn ongenoegen als ze het niet (meer) hebben ! Dan koop ik niet de aangeboden vervanging maar ga naar de volgende winkel waar zich (evt) het zelfde afspeelt. Net zolang tot ze inderdaad weer die goede produkten in hun assortiment opnemen.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Wachteres: 20.33. uur. Goed gezegd van U Wachteres. Het is ongelooflijk, in wat voor een hypocriete wereld wij leven. En het meten met 2 en meer maten, lijkt mij precies een van de trucages van de “linkse kerk”. Ik koop wel producten van Israel, als en waar ik ze mag zien.

   Like

 5. reageerbuis zegt:

  Heel goed om deze vergelijking te trekken. Het toont duidelijk het meten met twee maten door de EU.

  Like

 6. maria zegt:

  Waarom zijn we hierover niet verbaasd? Omdat de EU en zijn slippendrager Timmerfrans (die van “Kauft nicht beim Juden http://www.haaretz.com/news/features/.premium-1.562151) liever de palestijnen steunen. http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/12/lol_rutte_en_timmerfrans_aan_h.html
  Het lijkt heel wat maar het heeft in Israël geen enkele Israëlische voorpagina gehaald. Israël zal heus een goede reden hebben om zijn twijfels te hebben over de intentie van deze “handel”. Ondertussen wordt ik al duizelig bij de bedragen die de palestijnen in de afgelopen decennia al hebben ontvangen van het westen. Genoeg om allemaal te kunnen rentenieren. Maar nee, er moeten wapens gekocht en moordenaars-pensioenen uitgekeerd….

  Like

 7. Avidia zegt:

  Ik probeer altijd Israëlische producten te kopen, en nu ga ik er nog steviger naar op zoek, dat zal ze leren!

  Like

 8. luckybee zegt:

  Kanaan heeft God aan de Joden gegeven, hoe zo zijn ze een bezettende macht?dat land is van de Joden zinds daar Abraham geziedelt heeft.

  Like

 9. Martien Pennings zegt:

  Ik heb in maart van dit jaar een heel hoorcollege van Kontorovich over Internationaal recht uitgeschreven en op deze site gepubliceerd:
  https://ejbron.wordpress.com/2013/03/01/het-college-van-eugene-kontorovich-the-legal-case-for-israel-uitgeschreven-in-het-nederlands/

  Like

  • Aegolius cs zegt:

   Was een uitstekend artikel, geachte heer Pennings!
   Uit mijn bibliotheek ook zo’n artikel van u en mijn persoonlijke beschrijving erbij:
   Israël en het internationale recht……
   Dit artikel is van zéér groot belang in de ideologische strijd rond Israël. Het behoort klassiek te worden en een vaste referentie voor wie schrijft over internationaal recht en Israël.
   http://www.amsterdampost.nl/israel-en-het-internationale-recht/
   Beter kan niet!
   Amsterdampost is niet meer en helaas uw artikel verloren gegaan.

   Like

 10. Aegolius cs zegt:

  Hoe was het ook weer? Van Volkerenbond (zonder islam) tot V.N. dat uiteindelijk in groot overleg/samenspraak uiteindelijk de:
  Universal Islamic Declaration of Human Rights 19 September 1981
  http://www.alhewar.com/ISLAMDECL.html
  Zie ook:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Islam_en_mensenrechten
  universeel voor de aangesloten landen in rechtswerking stelden. De EU heeft het rechtsbeginsel vervat in resoluties die niet onschuldig zijn voor de EU burgers en binnen de aloude cultuur consistentie grote veranderingen, mogelijk, afdwingen.
  Israël als democratische notendop (er)kent als geen ander de gevaren van de “wereldpolitiek correcte” meerderheid. Zeker na het recentelijk juichend overeengekomen atoomverdrag met Iran……….

  Like

 11. Bas zegt:

  Tibet wordt bezet en geknecht door China, in tegenstelling tot de moslims heeft dit boeddhistische volk de weg van diplomatie en geweldloos verzet gekozen. De extreemste manier waarop zij uiting geven aan hun lijden is zelfverbranding. De info die Tibet uitgesmokkeld wordt is glashelder w.b. China’s terreur. China is nog nooit gehinderd, de Spelen zijn niet geboycot en uit welke regio alle “made-in-China’s” komen? Nooit afgevraagd, geen idee. We mogen fier zijn op onszelf omdat we ondanks chinese protesten nog steeds met de dalai lama praten. Als er één volk de warme belangstelling van de goegemeente verdient….

  Like

 12. Pingback: Roeien tegen de stroom in… Overwegingen naar aanleiding van twee artikelen: | E.J. Bron

 13. Pingback: Wilders doet veel te weinig met zijn mediamogelijkheden, vooral waar het de Joden betreft | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s