Italianen demonstreren tegen bezuinigingspolitiek

Screenshot_11

Bij protesten in Turijn kwam het tot botsingen tussen de demonstranten en de politie. enkele demonstranten gooiden stenen naar de zetel van de lokale regering, waarop de politie traangas inzette.

In meerdere steden in Italië vonden grote demonstraties plaats tegen belastingverhogingen, banken en werkloosheid. In Turijn bezetten demonstranten het centraalstation. De politie zette traangas in. Ook in andere steden demonstreerden duizenden tegen de regering.

Bij protesten tegen belastingverhogingen, banken en werkloosheid heeft de Italiaanse politie maandag traangas ingezet tegen duizenden demonstranten. In Turijn, in het noorden van het land, blokkeerden boeren, vrachtwagenchauffeurs en werkelozen het spoor in het centraalstation. Bovendien kwamen er meer dan 2000 demonstranten bij elkaar voor de vestiging van de lokale regering Piëmont en de belastingdienst “Equitalia”.

Ook in andere steden in het noorden en op Sicilië protesteerden aanhangers van de zogenaamde “mestvorkbeweging” tegen bezuinigingsmaatregelen van de regering. De beweging werd oorspronkelijk door Siciliaanse boeren gedragen, die meer hulp van de regering eisten. Intussen hebben zich in het hele land mensen bij de beweging aangesloten die het niet eens zijn met de politiek.

De op twee na grootste economie van de eurozone bevindt zich in de meest langdurige recessie sinds de Tweede Wereldoorlog. De jeugdwerkloosheid ligt bij meer dan 40%. Het aantal faillissementen van ondernemingen is in vergelijking met vorig jaar met bijna 10% gestegen.

De nieuwe chef van de Italiaanse socialisten Matteo Renzi eiste onlangs dat de schuldengrens van Maastricht van 3% wordt afgeschaft. Brusselse bureaucraten zouden niet mogen verhinderen dat Italië meer schulden maakt (meer hier).

Bron:
Deutsche Wirtschafts Nachrichten

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Eurocrisis, Italië. Bookmark de permalink .

7 reacties op Italianen demonstreren tegen bezuinigingspolitiek

 1. realist zegt:

  die zogenaamde stabiliteit dat de EU ging brengen 🙂 keer op keer bewijst de praktijk het tegendeel van het links,populistische geraaskal

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Ziehier -KOTS- de zegeningen van de communistische EUSSR. O wat waren ze blij, de VERRADERS van Rompuy, Verrotstad, Barosso en de SS kampcommandant Schulz, toen ze de Nobelprijs mochten ontvangen. En waarvoor, HET SLOPEN VAN DE EUROPESE LANDEN en hun BEVOLKING. Maar wat boeit het deze vuile smeerlappen! Ik hoop dat er nog veel meer protesten komen, in heel EUROPA tegen het MONSTER EU!

  Like

 3. dgneree zegt:

  Excuus, volkomen off topic dit, maar Frontaal Naakt is blijkbaar nog steeds geobsedeerd door VanFrikschoten.
  http://www.opinieleiders.nl/wordpress/?p=40359&cpage=1#comment-34764

  Like

  • Henk der Niederländer zegt:

   Ik heb ook een reactie geplaatst D.G. en Ik hoop dat besneden Petertje hem gaat lezen zodat Ik de lul eens van repliek kan dienen zonder af te wachten of Ik door de moderatie kom.

   Like

 4. Bob Fleumer zegt:

  Van mij die opgeblazen ballon in Brussel knappen midden in het gezicht van de bobo’s, het zijn staatsondermijnende sujetten!

  Like

 5. fleckie zegt:

  Als troost, dat men overal demonstreert tegen bezuinigingsstrategie in Europese landen, pen ik hierbij dan uit een column van Mevr.Tamara Benima, in het NIW, van 8 nov.j.l.”Bouwpakket”. O.a.:”Qatar spendeert liever 160 miljard(honderd zestig miljard) euro aan de bouw van voetbalstadions,wegen en hotels voor het Wereldkampioenschap Voetbal”.(voor 2,3 miljard zou Qatar het grootste deel van de Syrische vluchtelingen kunnen huisvesten in een Ikea-vluchtelingenhuis.Zo’n huis is in ontwikkeling,kan vijf mensen herbergen en kost 5000 euro bij massaproductie.Het gaat bovendien jaren mee en niet maar zes maanden,zoals tenten”)(“maar ja,Qatar is soennitisch, de vluchtelingen zijn Sjiieten.

  Like

 6. luckybee zegt:

  En wie moeten dat alles betalen? wij ? Vergeet het.Dolce far niente kan alleen lukken als je eerst gewerkt heb.En niet anders.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s