Noorse christenen reizen naar Israël om zich te verontschuldigen voor het verloop van de Akkoorden van Oslo

Screenshot_23

Noorse delegatie gefotografeerd in de Knesset samen met de gekozen christelijke Knesset bondgenoten, parlementslid Gila Gamliel en voorzitter Josh Reinstein

Een groep van ruwweg 40 christelijke vertegenwoordigers uit Oslo, Noorwegen, kwam naar de Knesset om zich te verontschuldigen uit naam van hun gemeenschappen voor de schade veroorzaakt aan Israël door o.a. de Akkoorden van Oslo. De akkoorden die werden overeengekomen in Oslo in 1993 en 1995 gaven de aanzet tot vredesbesprekingen tussen Israël en de Palestijnen, die waren gebaseerd op het idee dat Israël in ruil voor land vrede zou kunnen bereiken.

De groep gaf een formele verontschuldiging aan de plaatsvervangend Knesset woordvoerder Gila Gamliel (Likud) en 2de voorzitter van in de Knesset gekozen christelijke bondgenoten, die vanaf het begin tegenstander waren van de akkoorden. Behalve aan de Oslo-akkoorden refereert de verontschuldiging ook aan vele andere discriminerende politieke keuzes en acties door Noorwegen gedaan in de loop van de jaren.

Vergeef ons Israël als natie voor de Oslo-overeenkomst die het land Israël opdeelde, vergeef ons voor het geld van Noorwegen dat eindigde als ondersteuning van terreurorganisaties, voor het niet verplaatsen van onze ambassade van Tel Aviv naar Israëls eeuwige ondeelbare hoofdstad Jeruzalem, voor het niet opstaan om Israël te verdedigen in een wereld met stijgende vijandigheden en voor de antisemitische en antizionistische houding van politici en media in Noorwegen, aldus de verontschuldiging. Andere schendingen waren eveneens in de verontschuldiging vervat, zoals de Noorse verhindering Joden toegang tot het land te verlenen  in 1851. Het sturen van Joden naar de nazi dodenkampen gedurende de Holocaust en het weigeren van Joden die na de oorlog toevlucht zochten in Noorwegen.

De delegatie bestond uit vertegenwoordigers uit 21 verschillende organisaties, inclusief de inheemse Lappen (Sami) bevolking. Voorzitter van de internationale christelijke ambassade in Noorwegen, Doug Aoibind Juliussen, zei: ”Wij christelijke leiders in Noorwegen willen ons verontschuldigen en vragen  vergiffenis aan het Joodse volk voor de houding van Noorwegen tegenover jullie tijdens de Holocaust en de Oslo-akkoorden tot op de dag van vandaag.”

De bijeenkomst was georganiseerd door de Internationale Christelijke Ambassade in Jerusalem. In navolging van Knesset-lid Gamliel, gevolgd door Knesset-lid Dov Lipman (Yes Atid), medelid van het gekozen Christelijke bondgenootschap. Knesset-lid Gamliel zei aan het einde van de bijeenkomst: “Als voorzitter van de gekozen Knesset zie ik veelsoortige internationale conferenties en veel sympathie van christenen die houden van Israël.  Leiders van Noorwegen komen vandaag echter voor de eerste keer naar de Israëlische Knesset om te vragen voor vergeving voor een lange lijst van Noorse bemoeienissen tegen Israël. Lopende vanaf de Holocaust voorbij de Oslo akkoorden en de donaties aan terreurorganisaties die de boycot van Israël ondersteunen.”

Gamliel concludeerde:  “Ik geloof dat het van onderaf uit de bevolking komt  en dat het zich zal voortzetten in het leiderschap naar boven. We zijn op de goede weg.”

De voorzitter van de gekozen christelijke Knesset-leden, Josh Reinstein, die de betrekkingen met christelijke gemeenschappen wereldwijd promoot, vertelde Arutz Sheva aan het einde van het bezoek nogmaals dat de christelijke leiders excuses aanbieden voor het antisemitisme…..het Oslo- akkoord en de boycot die Noorwegen ondersteunde tegen Israël.

Hij vervolgde dat het proces van vergeving vragen juist is en dat er veel meer landen zijn die dit zouden moeten doen en sprak de gedachte uit dat het punt niet alleen vergeving vragen is, maar ook inspanningen verrichten ten gunste van de staat Israël.

Bron:
http://www.breakingisraelnews.com

Vertaald uit het Engels door:
Guus Velraeds
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Palestijnen", "Palestina", antisemitisme, Christendom, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Linkse Kerk, Naïviteit, Noorwegen, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

13 reacties op Noorse christenen reizen naar Israël om zich te verontschuldigen voor het verloop van de Akkoorden van Oslo

 1. Tom Hendrix zegt:

  Dit bericht maakt mijn dag goed. Prima Guus Velraeds dat wij dit mogen vernemen. Er zijn dus gelukkig wel nog Christenen- waartoe ik mij ook reken- die opkomen voor Israel en het Joodse Volk!

  Like

 2. Rick zegt:

  Off-Topic. Per 01 januari gaan “wij” dus ook deel uitmaken van hun Jachtgebied 🙂
  http://www.geennieuws.com/2013/12/eu-commissaris-viviane-reding-slaat-weer-toe/
  Overweeg serieus om bij de Roma “in” te trouwen. Kom ik terecht in een wereld van ongekende weelde. Komt bij; dat geen overheidsdienaar mij zal durven controleren nog berispen 🙂
  http://www.spiegel.de/panorama/gesellschaft/millionenbetrug-die-hintermaenner-der-enkeltrick-mafia-a-937677.html
  Lijkt mij dus een zuivere Win-Win situatie voor de doorsnee Autochtoon!!

  Like

 3. Vederso zegt:

  @ Guus, het stond ook op Tundra Tabloids, dus het heeft enige aandacht gehad, maar zou dat genoeg zijn om het beeld van Noorwegen te doen veranderen?

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Trap dat uitschot terug naar de plek waar ze verwekt werden.
  http://www.pi-news.net/2013/12/tuerkische-studenten-mit-hitlergruss-in-auschwitz/

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Bedankt voor het plaatsen Guus.
  Ik hoop dat het door veel mensen gezien wordt.
  Werkelijk een geweldige actie.

  Like

 6. Pieter Nokkio zegt:

  Wat een prachtig nieuws! Hier kan ons land, met een minstens zo lange schuldenlijst ten aanzien van Gods verbondsvolk en zijn schijnheilige en feitenresistente minister van Buitenlandse Zaken een voorbeeld aan nemen.
  We zien en horen dit soort wereldnieuws uiteraard niet op het antisemitische NON-journaal, waar mijn tv dan ook echt niet meer voor aan gaat. Dat geslijm over de eindelijk dode communist en massamoordenaar Mandela moet ook maar eens afgelopen zijn. Maar dat is een ander verhaal.
  Tov, christenen uit Noorwegen! Ik zal het bericht aan de palestijnenknuffelende Protestantse Kerk in Nederland sturen.

  Like

 7. dr.Kwast zegt:

  Palestina heeft geen volk wat naar die naam luistert. Het zijn woestijn bewoners die gebruik maken van grondgebied dat van Israël is en niet anders om. Zij zijn de oorzaak van de oorlogstoestand.

  Like

 8. Brabosh.com zegt:

  Voor wie het interesseert heb ik er afgelopen zaterdag 7.12 dit over geschreven (inclusief video):

  “Noorse delegatie in Israël vraagt vergiffenis voor wat ze de Joden en Israël aandeden en nog aandoen”
  http://brabosh.com/2013/12/07/pqpct-t1u/

  Like

 9. Jan zegt:

  Antisemitisme bij moslims

  Like

 10. Eva zegt:

  Prachtig nieuws

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s