Waterbedrijf Vitens stopt Israëlische samenwerking

Screenshot_27

Het Nederlandse waterbedrijf Vitens werkt niet langer samen met het Israëlische waterbedrijf Mekorot. Het bedrijf geeft aan belang te hechten aan ‘integriteit’.

Volgens Vitens zouden toekomstige gezamenlijke projecten niet los kunnen worden gezien van de politieke context. ‘En wij willen graag neutraal blijven’, laat een woordvoerder weten.

Mekorot levert niet alleen water aan Israël, maar ook aan de Palestijnse gebieden en Israëlische nederzettingen daarbinnen. Afgelopen dagen ontstond er ophef over de samenwerking: ‘Dat was voor ons aanleiding om Mekorot extra onder de loep te nemen.’

Minister Lilianne Ploumen (PvdA, Buitenlandse Handel) zou Mekorot bezoeken, maar dat ging niet door. De Nederlandse regering ontmoedigt samenwerking met Israëlische bedrijven die actief zijn in nederzettingen.

Lees verder>>>
(h/t Trucker)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Palestina", antisemitisme, Appeasement, Dhimmitude, Hypocrisie, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, lafheid, Linkse Kerk, Nederland, Overheid, Rotzakken. Bookmark de permalink .

47 reacties op Waterbedrijf Vitens stopt Israëlische samenwerking

 1. Joost Visser zegt:

  En Rutte vertelde nog wel trots dat er 70 Nederlandse bedrijven geweldige contacten haden gelegd met de Israel/Palestina-reis. Man blijft liegen.

  Like

 2. Nederland als grootste promotor van het antisemitische BDS. Zelfs de VVD geeft volledige steun. Dus het is een complete fiasco en weggegooid geld dat er 70 man met het duo naar Israel is geweest om zaken te doen als je later toch gehinderd wordt door het illustere duo en de rest van de regeringspartijen, behalve SGP en PVV.

  Like

 3. Elvi zegt:

  Dit is niet meer te verklaren. Het is overduidelijk wat de tendens van de overheid is. Of liever de tendens van Brussel.
  Hier moet je echt bang van worden. Hoe verzint Vitens dit? Samenwerken weigeren met één van de meest geavanceerde technologieën van de wereld? Waarom? Geef daar maar het antwoord op en je weet dat dit weer op het aloude gegeven uitkomt dat de Joden de schuld krijgen.

  Hoe bizar, hoe onverantwoord en hoe beangstigend.

  Like

 4. delamontagne zegt:

  Nog niet zo heel lang geleden moest het NL-bedrijf: Royal Haskoning DVH, stoppen (op last van de NL-regering ) met samenwerking van aanleg riool=water-zuivering op een riviertje dat uitkomt in de jordaan. Royal haskoning heeft vele projecten in MO, o.a in Quatar. Een van die paradijsjes waar volgens de officiele opgaven dagelijks (maar) 1 werknemer, om-,t-leven komt bij de aanleg van o.a dat megalomane fuball-stadium.
  In werkelijkheid zullen het er dus wel meer zijn. De rivier jordaan, waarvan Israel altijd beschuldigd werd er zoveel water aan te onttrekken dat er voor die arme palestijnen niets overbleef.
  De waarheid is dat ,t merendeel van israel,s fresh water uit zeewater komt. Desalination process. In Ashkelon staat de tot nogtoe grootste plant om dit te doen ter wereld.\ Het wrange (eigenlijk ironische .) is dat er momenteel in een ander M.O-paradijsje, te-weten Abu Dabi, er een dergelijke fabriek komt die gaat werken volgens principes, bedacht door een israelische wetenschapper.(nooit octrooi op aangevraagd ! )
  Maar dat zal de “gewone-arabier-in-de-woestijn”, wel niet worden verteld.
  Samenwerking met Vitens.! ! Denk dat vitens veel van Israel kan leren.
  http://.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=BiiT2v_nEIM

  Like

 5. baksteen zegt:

  Als je met Joden samenwerkt reken dan niet meer op opdrachten van de nederlandse staat en de staat zal er tevens voor zorgen dat u die ook niet meer uit andere landen krijgt.
  Dan moet je wel als bedrijf……back to the 30th

  Like

 6. baksteen zegt:

  De vraag is, met welke bedrijven gaat Israel nu wel samenwerken? Deze bedrijven komen technologisch binnen een aantal jaren ver boven Vitens te staan.

  Like

 7. uche – uche – wat integer is dat Ministerie van Buitenlandse Zaken. Gut – eh -Gut wat zijn die linksche goedmenschen op dat Ministerie toch nobele mensen. De Palestijnse Autoriteit verduistert miljarden maar wordt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken als INTEGER aangemerkt in tegenstelling tot een bedrijf dat geld verdient aan het leveren van drinkwater.
  De Palestijnse Autoriteit betaalt salarissen aan veroordeelde terroristen die de moed hadden via een bomaanslag of uit een hinderlaag Israëlische burgers te doden. Geen enkele reden om aan de integriteit van die Palestijnse Autoriteit te twijfelen.
  Waar kan ik kotsen?

  Like

 8. Henk der Niederländer zegt:

  En als er in een later stadium koeien geiten en schapen mischien later nog mensen dood gaan van de honger gaat men dan Vitens proberen aansprakelijk te stellen of gaat men gemakshalve dan maar weer de “zionisten” de schuld geven.

  Like

 9. Jan zegt:

  Mekorot is zeker een gevaar voor de regio. Goed dat de ideeën van onze geliefde regering en leider van het volk, Mark Rutte duidelijk naar buiten worden gebracht. De expansie van de zionistische entiteit Israel in de gehele regio zal toch eindelijk eens halt moeten worden toegeroepen, zeker richting Iran waartegen hetl zich steeds agressiever en dreigender opstelt en dreigt met vernietiging. Bravo Frans en Lilian!

  Like

  • karga zegt:

   U bent moslim met nickname Jan? Of wellicht van uiterst linkse signatuur?
   Dan is uw reactie begrijpelijk en beklagenswaardig.

   Like

  • fleckie zegt:

   Hoeveel mensen zijn in dienst v.dit bedrijf?,en nu dank zij deze heren “overbodig”zijn geworden?Realiseert u zich dat dan ook maar eens!.Dan nog iets:”Voor de Holocaust investeerden duizenden Joden uit heel Europa in het huidige Israël.Deze trotse Joden geloofden in de droom van een Joodse staat.Daarom openden ze er bankrekeningen,en kochten er aandelen,obligaties EN. ONROEREND GOED” etc. Uit Nw Isr.Weekblad 29 nov. 2013.

   Like

 10. luckybee zegt:

  In de Bijbel staat geschreven dat Kanaan, door God aan de Joden is gegeven, dat was de Beloofde land van de Joden.Zinds dien is hier aan niets veranderd.Zelfs Mozes was naar dit land teruggekeerd.Arabieren hebben daar niets te zoeken,Hagar en Ismael werde door Abraham uit Kanaan verbannen, bij de geboorte van Izaak. God is denk me belangrijker als de Romeinen of wie dan ook.Dus ook de Ottmanen, die de Arabieren daar hebben geplant als beloning voor hun meriten in de Ottomaanse armee.Niet de Joden zijn de bezetters maar de Palestinenser.Dit is een volk dat niet bestaat.Fillistijnen leven rondom de steden Sydon en Tyrus.Arafat was fetelijk een Egyptenaar.Als de Marxisten menen dat het land aan de Palestijnen toe behoort, geef dan het bewijs dat het zo is!

  Like

 11. jowitteroos zegt:

  Het is toch te zot voor woorden dat wanneer je als burger afhankelijk bent van een bedrijf als Vitens, ongevraagd mee wordt gesleurd in deze ongevraagde en toch wel heel erg dubieuze politiek gekleurde motivatie. Stem je op PVVj en dan wordt je ( werd je al door Gemeente en wijkbureaus etc) via een bedrijf opeens een PvdA…..hoe noemen ze dit ook weer……….

  Vitens een K-t bedrijf. Israël zoek maar lekker andere partners dan de Nederlandse, wat een vuil antisemitisch land is dit aan het worden zeg……..bah!

  Like

 12. gerbrig arends zegt:

  Baksteen heeft gelijk, uiteindelijk zullen de landen die Israel nu boycotten tot de ontdekking komen dat ze zichzelf meer schade hebben gedaan dan aan Israel, omdat we de kans missen om te profiteren van de technologische ontwikkelingen in dat land. Maar het is wel beschamend. De enige partij waar ik nog op kan stemmen is de SGP, of CU met voorkeurstem voor Joel Voordewind.

  Like

 13. koddebeier zegt:

  Vitens….achterbakse lublullen met als dat stel landverraders in de regering !!

  Like

 14. koddebeier zegt:

  Steeds meer komt er aan het licht dat de linkse fascisten in deze regering de overhand hebben, de anti Semieten voeren de boven toon !!

  Like

 15. Theodoor zegt:

  Het is heel eenvoudig te verklaren, ROOD is diep geworteld in de semi ambtenarij van Nederland, allemaal salonsocialisten die elkaar de hand boven het hoofd houden en gemakkelijk, ja heel gemakkelijk de centen van de NETTO belastingbetaler uitgeven.

  De VVD regeert alleen nog maar op papier, de socialisten hebben ze inmiddels volkomen ingepakt, net zo als destijds ze gedaan hebben bij het CDA. En het werkt!

  Zal er nog eens een afrekening komen ?

  Ik ben benieuwd.

  Like

 16. Jade zegt:

  Wat zijn de mogelijkheden om Vitens te boycotten?
  Een andere leverancier van water kom ik zo snel niet tegen, en een
  tuinslang richting Duitsland loopt nog al aardig in de papieren…

  Like

 17. Henk.V zegt:

  Het geweten van dit Nederlandse kabinet zit in haar portemonnee. Toen na de verkiezingen tot de vorming het VVD/PvdA kabinet werd besloten wist ik dat er iets verschrikkelijk mis zou gaan. Rutte en D 66 man Pechdrol hadden nog eventjes voordien een Bilderberg vergadering mogen bijwonen en dan weten wij dat de geestverruimende uitkomsten van dat bezoek zelden aanleiding tot vreugde geven.
  Ook de heer van Rampspoed had een dergelijke vergadering destijds bijgewoond, waar hij nog een voordracht over de aspecten van een wereldregering mocht houden en kort daarop zagen wij zijn schimmige gestalte in Brussel oprijzen.Vanuit hogere sferen wijst deze griezelige lijder/leider ons steeds dwingender de weg naar een betere wereld.
  Het stond voor mij als een paal boven water wie de post van Minister van Buitenlandse Zaken zou krijgen en helaas..

  Ik heb hier genoeg over verraders van het westen geschreven, de voorbereiders van groot onheil over onze samenleving en zeer zeker ook over de Joden en Israël.

  Op Elsevier schreef ik dit commentaar:

  ”De huichelachtigheid van ons links-liberale kabinet dat bedrijven dwarsboomt die samenwerken met partners in Israël grijpt mij soms letterlijk naar de keel.
  Iedereen die onze enige WERKELIJKE bondgenoot in het Midden Oosten om politieke redenen treitert omdat die zich zou ‘misdragen, moet toch werkelijk eens goede nota nemen van het verdrag van Khartoum uit 1967, toen de landen van de Arabische Liga besloten de politiek van de ‘Drie maal NEE’ uit te voeren: Geen erkenning van de staat Israël, geen onderhandelingen met Israël en geen vrede met Israël!
  Geen enkel land of beweging heeft die drie veto’s ooit herroepen!
  En dan de Joden die werkelijk in hun voortbestaan worden bedreigd maar dwarszitten..
  Ik boycot ieder die Israël dwars zit.”

  En nu hoop ik maar dat een GROOT publiek echt eens door krijgt dat hier HALSMISDADEN worden beraamd, door politiek correct TUIG!!!
  Dit tuig zal alles doen om haar misdadige intenties te verdoezelen onder wollig anti Europees , en Pro Israël gepraat in de hoop dat de kiezers kort van memorie zijn en weer op hen stemmen.
  Deze schoften die de waarheid verdraaien en schaamteloos.goochelen met selectief toegepaste begrippen over recht, integriteit hebben mijns inziens echter geen recht meer op enigerlei vorm van politiek voortbestaan.

  Ik zal -naar mijn beste vermogen- inderdaad gaan proberen iedere partij ,instantie of bedrijf aan te pakken die ons en Israël te na komen.
  Boycotters van Israël moeten worden geboycot

  Israël behoort tot de meest inventieve ter wereld .Het land kan elke tegenslag met gebruikmaking van haar creatieve intelligentie zeker te boven komen, maar aan dit benepen,Nederlandse farizeïsche getreiter van dat land MOET een einde komen

  Like

 18. vanhetgoor zegt:

  Aaaaah, Integriteit! Dat kennen we van de PvdA, de baantjesmachine, het geld stelen van de daklozen enzovoorts enzovoorts.

  Like

 19. star zegt:

  Tja en dat noemen de schijnheilige sukkels neutraal.Ze bemoeien zich vooral niet met de politiek in Nepal en andere Afrikaanse landen waar met elkaar vermoordt op grote schaal, er komt geen piep als er christenen in Syrië vermoord worden door Moslimsrebellen, maar voor Israel gelden andere maatstaven kennelijk.Wat jammer dat we niet allemaal een andere waterleverancier kunnen nemen, want dat zou het helemaal waard zijn.

  Like

 20. fleckie zegt:

  In Israël zijn heus wel genoeg super-intelligente “koppen”aanwezig die hierop heus wel een antwoord weten te recreëerden. .(een Joodse uitdrukking?” Ein MENSCH muss sich zu HELFEN wissen”.)

  Like

 21. fleckie zegt:

  Mogen er ook Nederlandse bedrijven “deelnemen” aan de “opbouw” van voetbalstadions, wegen, en hotels , a in die 160 euro miljarden, bestemd,daarvoor?

  Like

 22. Wans Horst zegt:

  ‘Op naar de Endlösung der Judenfrage’ is het motto van al diegenen die het Joodse succes niet uit kunnen staan. Op straat word je als niet-Jood al afgunstig nagekeken als je er beter uitziet dan gemiddeld, zo zijn velen hier in het westen en ik wil er niets van weten.

  Like

 23. G.Deckzeijl zegt:

  @fleckie> geen last van! Heb je misschien een Marokkaans of Somalisch keyboard..???
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22133906/__Israel_ontbiedt_ambassadeur__.html

  Like

  • fleckie zegt:

   Neen,ik reageer op een ipadd,maar moet geregeld getypte woorden “verbeteren” omdat bv.een letter wegvalt,of een woord wordt verdraaid,zoals boomerang ,een Australisch woord, met dubbele o bv. werd omgevormd naar boemerang, en zo zijn er legio voorbeelden,(frustrerend is het wel) Op mijn laptop, lees ik dan dat er nog 2 programma’s actief zijn,ofschoon die toch door een Norton beveiligd is, dus, niet zwaar genoeg,wel is me opgevallen dat de ellende na 10 u ‘s-morgens begint.Dank voor Uw reactie. Flecki

   Like

 24. G.Deckzeijl zegt:

  Hier commentaar leveren trekt Vitens* zich weinig van aan!
  *Voor de doorzetters(en dat zijn er niet veel) deze info:
  http://www.vitens.nl/thuis/Paginas/default.aspx
  Daar maken ze gebruik van een cookie-MUUR en dat is verboden!
  Besuursvoorzitter-Vitens:
  Mevr.L.C.A.Declercq
  Reactorweg 47, 3542 AD Utrecht

  Like

 25. gerbrig arends zegt:

  is er ook iemand die zin/tijd heeft om voor het kantoor van Vitens in Zwolle te gaan demonstreren?

  Like

 26. Jan zegt:

  Vitens ziet er echter geen been in om met Hamas samen te werken die alles controleert in de Gazastrook.
  Van de website van Vitens:
  “Op nadrukkelijk verzoek van (ook ) het waterbedrijf in Gaza strip CMWU ………..”
  http://www.vitens.nl/overvitens/organisatie/nieuws/Paginas/Vitens-start-spaaractie-voor-sportclubs.aspx

  “The CMWU is a semi-public entity established by the World Bank as the water and wastewater provider for Gaza. It consists of a Director General, whose salary is paid by the World Bank; a Board of Directors representing eight Gaza municipalities (five permanent and three rotating); a
  representative of the Ministry of Local Government (appointed by the Hamas-controlled government in Gaza)

  ; and a General Assembly made up of twenty five municipalities. All members of the Board of Directors are either appointed by Hamas or from Hamas-controlled municipalities.
  8. (SBU) The chairman of the CMWU Board of Directors is Dr. Munjed Abu Ramadan, the de jure mayor of Gaza City (de facto control of Gaza City rests with Hamas). Abu Ramadan is a Fatah member
  https://www.wikileaks.org/plusd/cables/09JERUSALEM266_a.html

  Overigens zijn Suriname, bestuurd door moordenaar Bouterse en Vietnam geen beletsel voor Vitens
  http://www.vitens.nl/overvitens/internationaal/paginas/projecten.aspx

  Like

 27. Jan zegt:

  Urk hekelt Israëlbeleid waterbedrijf Vitens
  Vitens verbrak onlangs de samenwerking met het Israëlische waterbedrijf Mekorot. Dat bedrijf, aldus Vitens ‘levert niet alleen water aan Israël, maar ook aan de betwiste gebieden en de Israëlische nederzettingen daarbinnen. Dat ligt politiek zeer gevoelig. Daarom hebben wij de samenwerking verbroken.’

  “En dat is ons in het verkeerde keelgat geschoten”, zei CDA-fractievoorzitter K. Brouwer donderdagavond. Hij onderstreepte de bijzondere relatie tussen Urk en Israël.
  Ook SGP-raadslid J. Hakvoort had kritiek op het besluit van Vitens. “Van een bedrijf dat Israël boycot, willen wij als SGP-fractie geen aandelen hebben en geen mede-eigenaar zijn.”
  http://www.joodseomroep.nl/urk-hekelt-israelbeleid-waterbedrijf-vitens/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s