Europese belastingbetaler betaalt de lonen van duizenden Palestijnse ambtenaren die al zes jaar lang niet werken

Screenshot_33

Europese belastingbetaler betaalt de lonen van duizenden Palestijnse ambtenaren die al zes jaar lang niet werken

11 december 2013

De Europese belastingbetaler betaalt de lonen van duizenden Palestijnse ambtenaren die al zes jaar lang niet werken. Tot die conclusie komt de Europese Rekenkamer in een rapport dat woensdag wordt voorgesteld en dat door de Financial Times kon worden ingekeken. Het Pegase-hulpprogramma van de EU is de grootste externe inkomstenbron van de Palestijnse Autoriteit.

Hoewel de Europese Commissie de betalingen altijd heeft verdedigd als ‘een politiek instrument’ om tot een tweestatenoplossing te komen, zal het rapport ongetwijfeld op gemengde gevoelens worden onthaald nu miljoenen Europese burgers zelf slachtoffer zijn van de besparingspolitiek van de EU.

Sinds 2007 heeft de EU 2,9 miljard euro aan Palestijnse projecten uitgegeven, goed voor zowat een vijfde van alle externe hulp die de Palestijnse Autoriteit ontvangt. Pegase moest de Palestijnse bevolking steunen terwijl tegelijkertijd steun aan Hamas werd voorkomen. Deze beweging wordt door de EU als een terroristische organisatie beschouwd.

Lees verder>>>

Screenshot_34

EU stuurde 1 miljard euro naar Egypte en niemand die weet waar het geld is

 • 19 juni 2013

EU gaf de voorbije zeven jaar 1 miljard euro financiële steun aan Egypte. Dat geld moest dienen om landen in de regio te steunen die de democratie en de mensenrechten zouden verbeteren. Maar volgens Karel Pinxten, die in de Europese Rekenkamer zetelt, weet niemand wat er met het geld gebeurd is. 60% van het geld is zelfs in zijn geheel niet meer terug te vinden. Hij spreekt zelfs van ‘een zwart gat.’

Lees verder>>>

Geplaatst door:
E.J. Bron
(h/t Martin Bosma)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR. Bookmark de permalink .

8 reacties op Europese belastingbetaler betaalt de lonen van duizenden Palestijnse ambtenaren die al zes jaar lang niet werken

 1. Henk der Niederländer zegt:

  En dan niet te vergeten dat men er in Brussel nog steeds van uit gaat dat men van de burgers een platform heeft gekregen om hun idioterie door te blijven drukken.
  Dit soort dingen komt niet in de media terecht omdat zo iets eu vijandig zou kunnen zijn maar wat de MSM maar niet willen begrijpen is wel dat het onthouden van dit soort dingen buitengewoon vijandig is richting de Europese burgers.

  Like

 2. dutchess43 zegt:

  Vraag me af wààrom de EU al deze landen moet steunen.
  Egypte, de Palestijnen en vooral Turkije. Bovendien gaat er ook nog eens financiële steun van individuele lidstaten naar deze landen. En daar bovenop worden de non-productieven uit die landen nog eens opgenomen in Europa óók!
  De democratie bevorderen? Wat heeft dat voor nut als moslimlanden helemaal geen democratie willen? Is het zo verschrikkelijk als deze landen nou eens moesten proberen om zonder steun zelf eens democratie door te voeren als ze dat wèl zouden willen?
  De EU deelt maar uit, controleert geen hol, en wij betalen wel. Ik heb zo de buik vol van de EU en haar subsidies, dat ik de vlag zou uithangen en graag droog brood zou eten voor een heel, heel lange tijd, als morgen de hele EU uit elkaar spat als een zeepbel.

  Like

 3. Jean zegt:

  Wat wil dat zeggen?
  Dat wij die EU misdaadorganisatie héél snel moeten wandelen sturen, zelden zoveel misdadigers samen gezien, tenminste als ze daar zijn want meestal zijn ze me andere roofpraktijken bezig.
  Welk tribunaal trekt zich dat eens aan zodat die misdadigers gestraft worden voor hun gepleegde misdaden tegen eigen volk?

  Like

 4. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  EU DE GROOTSTE EUROPESE LANDVERRADER!

  Like

 5. Theodoor zegt:

  Het landelijk volk binnen de EU mag volgend jaar weer kiezen. Na de verkiezingen worden de goed betaalde baantjes verdeeld en gaan de nieuwe klootzakken gewoon weer hun gang met de Europeaan geld uit de zak te kloppen.
  Ik heb in het begin gedacht dat de EU wel wat zou zijn. Ik weet nu dat het nooit wat zal worden als er niet een referendumsysteem a la Zwitserland ingevoerd zal worden. De communisten hebben het heft nu in handen terwijl de geschiedenis heeft laten zien dat het niet werkt.
  Wie is er nu gek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Die miljarden die de europese werkmensen inleveren moeten toch ergens aan weggeven worden nadat de brusselse club zichzelf goed bedient heeft.
  Wanneer gaat het erste land uittreden???

  Like

 7. luckybee zegt:

  Ook dat komt door het beleidt van Goddelozen.

  Like

 8. B.C.Osendarp zegt:

  Mijn vrouw en ik hebben net een door de Telegraaf aangeboden “goedkope” rondreis door Turkije gemaakt. Niet alleen was de reisleider ziekelijk patriottisch, maar bleek deze tour een grote georganiseerde uitbuiting van toeristen te zijn, waarbij wij als toerist alleen maar bij restaurants en hotels kwamen, waar verder geen enkele gewone gast was te bekennen en er prijzen werden gerekend die soms het tienvoudige waren van wat je in steden als Istanbul betaalt. Daarnaast ook nog een schaamteloze uitbuiting in leer-sierraden- en tapijtfabrieken, waar menige argeloze toerist bezweek onder de modeshows, pracht en praal en de gladde verkooppraatjes. Als je daar de Islamitische overtuigingen van onze reisleider bij voegt, die ons uitlegde hoe de verhoudingen in Turkije zijn tussen man en vrouw e.d. dan ril je bij de gedachte, dat dit land ooit onderdeel gaat uitmaken van de EU.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s