GB: Massaal vertoon van publieke verontwaardiging over een marinier van de Koninklijke Marine die werd veroordeeld tot levenslang voor het doden van een Taliban barbaar in Afghanistan

Screenshot_36

Alexander Blackman

Tegen sergeant Alexander Blackman, 39 jaar, werd gezegd dat hij minstens tien jaar in de gevangenis zou moeten zitten voor de moord in 2011 op een Afghaanse staatsburger in de provincie Helmand. Hij is ook oneervol ontslagen uit het korps mariniers. Maar gisteren beloofde zijn commandant plechtig zijn ‘volledige steun’ aan zijn kameraad. Hij zei dat Blackman was ‘beïnvloed’ door ervaringen, die hij beschreef als ‘de hel op aarde’.

UK Daily Mail: Gisteravond kwam er een enorme golf van steun opzetten voor de eerste Britse militair sinds de Tweede Wereldoorlog die zou worden veroordeeld voor [het plegen van een] moord in actieve dienst in het buitenland. Een Facebook – groep heeft bijna 30.000 supporters en pleit ervoor dat Blackman wordt vrijgelaten. Een andere groep heeft meer dan 10.000 volgers.

Tegen de commando, die 1.90m lang is, werd door de hooggeplaatste militaire rechter van het land gezegd dat zijn ‘wrede en barbaarse’ misdaad de Britse strijdkrachten had ‘verraden’ en ‘hun reputatie had bezoedeld’. En hij had het leven van andere Britse troepen en burgers ‘in gevaar gebracht’ doordat hij [door zijn gedrag] de kans had vergroot dat islamitische extremisten wraakacties zouden uitvoeren.

In een vernietigende verklaring waarin hij werd veroordeeld, zei rechter Blackett: ‘U hebt de terroristen voorzien van munitie om propaganda te maken waarin de Britse aanwezigheid in Afghanistan wordt afgebeeld als onderdeel van een oorlog tegen de islam, waarin burgers willekeurig worden gedood. Het plegen van zo’n daad zou heel goed de vijand kunnen provoceren om meedogenlozer ten opzichte van de Britse troepen te handelen uit vergelding of uit represaille’.

Maar in een brief die werd voorgelezen aan de rechtbank zei luitenant-kolonel Simon Chapman, commandant van 42ste Commando , dat Blackman “onvoorstelbare druk met grote vastberadenheid en waardigheid” onder ogen had gezien. “Bovendien heeft hij oneervol ontslag gekregen uit de Koninklijke Marine, waarin hij 15 jaar lang met trots heeft gediend. Hij heeft veel spijt van de eventuele schade die hij de Koninklijke Marine heeft toegebracht’.

Screenshot_37

De ervaren commando bedankte het publiek ‘voor de steun die aan hem en zijn vrouw werd verleend’. Hij gaat in hoger beroep. De krijgsraad in Bulford, Wiltshire, vernam dat Blackman leed aan PTSD [Post Traumatisch Stress Disorder]  toen hij de gevangen genomen Taliban vermoordde en hij probeerde om te gaan met het verdriet van de dood van zijn vader enkele maanden daarvoor.

Hij verloor zijn zelfbeheersing tegen het einde van een ‘verblijf in de hel’, waarbij 23 militairen van 3 Commando Brigades hun leven verloren en waarbij rebellen de ledematen van verminkte Britse troepen in de bomen hingen als ‘trofeeën’.

Zijn zwaar gewonde terroristische slachtoffer was gevonden met een AK47 geweer en een granaat, nadat een Apache helikopter met kanonvuur een razendsnelle aanval op hem had uitgevoerd na een aanval op een Britse basis. Blackman schoot de gewonde rebel van dichtbij met een 9mm pistool in Afghanistan in de borst en beschimpte hem daarna als volgt: ‘Sterf, jij kl******’. Er gebeurt niets dat jij ons niet aan zou doen’.

De commando, die in de 15 jaar die hij bij de mariniers was zes slopende tours in Irak, Afghanistan en Noord-Ierland had volbracht, werd op 15 september 2011 veroordeeld voor het doden van de rebel. Hij ontkende moord, omdat hij dacht dat de rebel al dood was.

Rechter Blackett zei, toen hij Blackman veroordeelde: ‘U hebt de Afghaanse man met minachting behandeld en hem in koelen bloede vermoord. U hebt uw korps en alle Britse dienstdoende militairen in Afghanistan verraden en u hebt hun reputatie aangetast.´

Video EDL:

Bron:
http://www.dailymail.co.uk
Auteurs: Ian Drury & David Williams

(rechtstreekse link naar het vertaalde artikel op BareNakedIslam hierboven werkte niet! Zo wel: http://www.barenakedislam.com/ – naar beneden scrollen naar 10 dec. 2013)

Vertaald uit het Engels door:
Wachteres
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Appeasement, Dhimmitude, Groot-Brittannië, Hypocrisie, Justitie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Rotzakken, Taliban, Terrorisme. Bookmark de permalink .

14 reacties op GB: Massaal vertoon van publieke verontwaardiging over een marinier van de Koninklijke Marine die werd veroordeeld tot levenslang voor het doden van een Taliban barbaar in Afghanistan

 1. Theodoor zegt:

  Het is buitengewoon jammer dat gewone mensen zich nog langer als voetveeg laten behandelen door gemene elitaire politici en justitie.

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Waanzin die door en door verrotte dhimmies,

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Een Taliban-rebel? En dat wordt aangeduid als een “Afghaans Staatsburger?” En daar moet deze man, na al oneervol ontslagen te zijn nog eens extra voor gestraft worden? Hm. Met wíe zijn ze eigenlijk in oorlog?
  Dit is de wereld compleet op z’n kop! -Zoals het de laatste jaren trouwens voortdurend gaat als er moslims in het spel zijn.
  Mag je de vijand eigenlijk nog de vijand noemen? (Niet als het om moslim-extremisten gaat, kennelijk.)

  Like

 4. Jack zegt:

  Ik kan niet begrijpen dat als protest de volledige marine geen ontslag neemt om voor hun maat op te komen! In de us zou dit echt niet gebeuren, schande GB!!

  Like

 5. wim van rooy zegt:

  De systematiek is altijd dezelfde, en nu de herdenking van wereldoorlog één eraan komt, urgenter dan ooit. Achter het front, in een gouden toren waarin de geluiden van de buitenwereld niet doordringen, nemen juristen en politici dodelijke en inhumane beslissingen over mensen die hun leven wagen voor hen.

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Af en toe komen dat soort zaken naar boven.
  Wij hadden een majoor die in Irak waarschijnlijk via een ricoche een irakees doodschoot omdat hij een container probeerde open te breken..
  SCHANDALIG die lui die zich achter hun warma kachel aanmatigen om dat soort militairen die daar onder zeer gevaarlijke omstandigheden naar toe gestuurd worden zo te beoordelen.
  Ik kan me voorstellen dat er telkens minder jongens zijn die dat werk nog willen doen.
  In Duitsland heeft men steeds meer moeite nieuwe recruten te vinden.
  En dan te bedenken dat er in het weste al mensen zijn die die terugkomers uitschelden en slecht behandelen.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Ik had hieraan willen refereren, U was me voor.
   Het betrof Eric O, in 2003 in Irak. Werd als een “misdadiger” geboeid naar NL terug-vervoerd en door rechtbank veroordeeld. Werd later gerehabiliteerd en kreeg schade-vergoeding.

   Like

  • treintrien zegt:

   Alleen islamieten willen nog in de soldatenrok.
   En dat vindt defensie een príma idee.
   De doorgestudeerde idioten snappen niet dat een (grotendeels) islamitisch leger onze definitieve ondergang is.

   Ik vraag me zelfs af of dit niet een deel van het ‘grote plan’ is:
   als je het leger hebt, dan heb je het land ook. Zie Egypte.

   Like

 7. Jan zegt:

  Ik zou hem in de adelstand verheffen.

  Like

 8. Republikein zegt:

  Ik sla u tot ridder. Veel succes met de hasjhandel!

  Like

 9. Wachteres zegt:

  Uit GB kwam het bericht dat deze jongen geen schijn van kans heeft.

  De politici hebben zich ermee bemoeid en zij willen naar de islam de indruk wekken dat zij ‘rechtvaardig’ handelen.

  We weten zo langzamerhand wel dat voor deze landverraders hun eigen volk van secundair belang is.

  Like

 10. luckybee zegt:

  Hij moet een orde krijgen maar geen straf, voor het doden van een moslim.Voor al in een oorlogs gebied zo als Afghanistan.

  Like

 11. Martha N zegt:

  Waarom sturen ze de rechter er niet naar toe..?
  Hij schijt bagger (sorry) alleen bij het horen ervan. Stop hem in een gevechtspak en laat hem los aldaar met een knuppel, want doden mag niet, knuppelen wel!
  Het leger van een land is voor het verdedigen van EIGEN land, niet om te gaan vechten voor een verloren zaak in een ons vijandig gezind land.
  Het is een grote schande dat deze man veroordeeld wordt.
  Hij is al kapot voor het leven…

  Like

 12. exter39 zegt:

  Ik dacht dat ze hier gek aan het worden waren ,maar zelfs Engeland heeft zich overgegeven aan de Taliban,belachelijk,deze man dient bevorderd te worden, in plaats van gestraft.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s