Rapport: EU stortte miljarden in enorm Arabisch zwart gat

Screenshot_28

(Door: Joost Niemöller)

Vandaag verschijnt een rapport over EU hulp aan de Gaza strook. The Financial Times wist er nu al de hand op te leggen. Het EU geld blijkt regelrecht gestort te zijn in een frauduleus systeem en heeft nooit zijn doelstellingen bereikt. Zo werden er in zes jaar duizenden ambtenaren van betaald, die in werkelijkheid niet werkzaam waren. Het gaat hier om bijna anderhalf miljard euro, weggegooid naar niet-bestaande banen. Iets waar men bij de EU weet van kon hebben, aangezien het ambtenarenapparaat in de Gazastrook niet meer functioneert sinds de scheiding tussen Hamas en Fatah.

De EU gelden vormen de belangrijkste bron van inkomsten van buiten voor de Palestijnse staat. Het gaat om enorme bedragen. Vanaf 2007 heeft de EU zo’n 2,9 miljard overgemaakt, dat is zo’n vijfde deel van het totale budget van de EU voor de ‘buren- politiek.’

Deze miljarden staan naast het miljard aan EU hulp voor Egypte, waarvan, zegt de Financial Times, geen indicatie is dat het inderdaad terecht komt bij de doelstellingen voor democratie en mensenrechten.

Joost Niemöller

Lees verder>>>
(h/t Ya´akov Siepman)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR. Bookmark de permalink .

10 reacties op Rapport: EU stortte miljarden in enorm Arabisch zwart gat

 1. Cathja zegt:

  De verantwoordelijken voor deze enorme geldverspilling zullen hun biezen moeten pakken. Je bent als EU-functionaris (welke rang je ook hebt) niet onschendbaar. Je strooit geld in duistere putten; geld dat niet van jou is, maar afgedwongen is van EU-burgers, die toe moeten zien hoe achteloos er met hun geld wordt omgesprongen. Nederland is altijd een zogenaamd ‘gidsland’ geweest. Laten ze dit nu dan ook maar eens waarmaken en een voorbeeld stellen aan de andere EU-lidstaten, door de afdrachten aan Brussel maar eens te halveren (om te beginnen). Als er op deze wijze met geld wordt gesmeten, terwijl ons land nog steeds niet echt uit de recessie is, zeer velen de gang naar de voedselbank moeten maken, omdat ze het anders niet kunnen redden, de werkeloosheid torenhoog is en de gelukszoekers meer en hogere eisen gaan stellen, dan past het onze overheid alleen nog maar om naar de roep van de burgers te luisteren. Wat ons volk wordt aangedaan momenteel, is echt niet meer normaal. De ene lastenverzwaring na de andere, en nog is het altijd niet voldoende.
  Een revolutie is aanstaande als dit gegraai van de overheid niet stopt, en als ze niet onherroepelijk kiezen voor het welzijn van het Nederlandse volk.

  En niet vandaag beginnen met een ander beleid, maar gisteren!!

  Like

  • Joost Visser zegt:

   Van het zelfopgeplakte etiket ´Nederland gidsland´ wordt ik absoluut niet goed. Is ontstaan een jaar of 15/20 geleden met een door het buitenland onbegrijpelijk gedoogdrugsbeleid, het hand-in-handlopen van homofielen op de Dam in Ámsterdam en een van de eerste landen waar het euthanasievraagstuk op de agenda kwam.

   Was liever een gidsland geweest op economisch gebied. In de tussentijd kwam de VVD met ´Nederland Transportland´ op de proppen als macro-economische strategie, een sector van de economie waar de marges het laagst waren en ook nog eens bedroevend uitgevoerd door incapabele politici en ambtenaren. Denk aan de Betuwelijn bijvoorbeeld.

   Waar we nu op dit moment gidsland in zijn:

   Het onvoorwaardelijk steunen van de EU.
   Het beste in het verbergen van ambtelijke corruptie.
   Hoe een volk slaafs kan zijn.

   Like

  • Cathja zegt:

   @ Peter Klaasing 13:57

   Ik heb zo’n idee dat Rusland hier achter zit. Die willen Oekraïne graag binnen boord houden en hopen dat als er zó’n groot bedrag als lening wordt gevraagd, de EU niet meer zal aandringen op toetreding.
   En dat zal Poetin wel bevallen.

   Like

 2. Peter Klaasing zegt:

  Wat een vuile ganster bende. EEN LENING die nooit of tenimmer terugbetaald zal worden. Wanneer nemen wij afscheid van deze dievenbende, van Rompui en barrosso?

  Like

  • Pieter Nokkio zegt:

   Wij nemen – helaas – geen afscheid van de door jou genoemde minkEUkels, maar zij doen dat – met een grote zak geld – van ons, Klaas.
   En naar Cathja: NL gidsland dat volkomen de weg kwijt is.
   Tijd voor een revolutie, niet digitaal maar echt. Zit er aan te komen, hopelijk.
   Eerst deze miljardenverspillende regering er uit! Worden betaald als ministers, maar zijn nog geen infantielenuitkering waard.

   Like

 3. Martha N zegt:

  Hoog tijd dat er aan de EU en nog meer geldverspilling een halt toegeroepen wordt.

  Ík weet van de moeilijke toestanden waarin mensen die werkelijk hulp nodig hebben in Nederland, en die door al de maatregelen van de lachende Rutte en zijn vriend Samsom in de ellende gestort zijn.
  Mensen die al niets te makken hadden en die echt elk dubbeltje moeten omkeren. Voor hen is het geen Kerstmis meer.
  Het is aan de gemeenten overgelaten om deze mensen verder te ondersteunen, maar gemeenten houden niet van uitgeven wanneer het niet voor henzelf is.

  En de EU maar verspillen, hersenloos schenken… het is dan ook niet het geld van de EU commissarissen, maar van de Burger…

  Mensen hoog tijd Uw stem te laten horen tegen de EU, zo kan het niet langer, maar alleen wij, de burgers die uitgebuit worden, kunnen hier iets aan doen.

  Het laatste woord is aan ons!!
  Denk aan onze ouderen, de toekomst van onze kinderen, de werkgelegenheid, de oude dag-voorzieningen en de gezondheidszorg, dit en zoveel andere is ons als afgepakt.

  Willen wij werkelijk slaafs ten onder gaan..?

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @Martha N. 14.04. uur. Zo is dat Martha. Maar deze miljarden, komen nog bij de 52 miljard euro, die op een wonderlijke manier (gestolen) weg gekomen zijn uit een AOW fonds. Stond onlangs op dit blog. Het zijn grote criminelen in Den Haag, het eigen volk mag BARSTEN, maar het feesten in BRUSSEL bij de RODEN gaat gewoon door. Hoe lang pikken de Nederlanders het nog, dat wij 24/7 beroofd en bestolen worden, door de pluche-klevers in Den Haag!

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Gooi maar weg dat geld. Het komt volgens de socialisten toch maar uit de lucht vallen.

  Like

 6. luckybee zegt:

  Duuuuus de hele regering van Rutte moeten op rotten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s